Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiki25

czy podcinanie rzes moze je wydluzyc?

Polecane posty

Gość wiki25

Niedawno slyszalam taka opinie, ze podcinanie rzes moze spowodowac, ze odrosna dluzsze. Czy ktoras z was stosowala ta metode i czy jest ona rzeczywiscie skuteczna? Z gory dziekuje za wszystkie opinie.

Gość ja stosowałam
i mam teraz półmetrowe :/

Gość pic na wode. nieprawda

podcinam milimetrami jak sa białe końcówki...nie rosą szybciej. nie zauwazyłam tez by stwardniały.

moja kumpela kiedyś sobie przycięła...potem płakała bo niezbyt chętnie jej odrastały także nie polecam!

Gość ntnyt
to nie wlosy na nogach ze rosna szybko i sa twarde

długość rzęs jest uwarunkowana genetycznie. czasami mogą być osłabione, starte końcówki i to wszystko, nie wydłużysz ich więcej, niż mają mieć. na wzmocnienie możesz stosować odżywki lub olejek rycynowy.

Gość jasne a jak je ogolisz
to urosną ci takie krzaki, że oka nie będzie widać

Gość slawwwka
Nigdy tego nie rób!Ja kiedyś miałam piękne- długie czarna rzęsy i je podcięłam.Nigdy nie odrosły takie jak dawniej:(W dodatku odrastają latami, może za parę lat będą takie jak dawniej, ale końcówki zawsze już będą jasne.

Gość nie stanowczo nie
mojej koleznce wypadly i juz nie urosly i teraz glupio wyglada

Gość aniabghddfd
Ooo nie zgadzam się z wszystkimi tutaj, moja kuzynka podcięła sobie rzęsy, ma teraz tak zaje.biste że szok! nie znoszę jej za to ;p To działa, na prawdę.

Gość bo jak zwykkle
to zależy od człowieka - mogą już wcale nie odrosnąć!

Gość kassumii
Podcinanie rzęs wydłuża . Przynajmniej u mnie tak sie stało . Choć rzęsy naprawdę długo odratają. Może nie latami jak wspomniała kolezanka nieco wyżej , ale długimi miesiącami. Tak do roku powinny ci odrosnąć. Rzęsy u mnie po podcinaniu nie są ani łamliwe , ani jakies trwarde . . . Moje rzęsy są wyraźnie dłuższe , ciemniejsze , sa gładsze . Jeżeli jesteś gotowa to możesz sprubowac aczkolwiek nie jest to aż tak genialny efekt jaki chciałaby miec każda dziewczyna .

Gość gość
nie nie może,nie wydłuży to mogę śmiało napisac jedynie co się wydłuzy to czas z jakim będziecie wyczekiwac zerowych efektów,po długim czasie odrosną takie same:),olejki olejki olejki zawsze !!! lniany,oliwa z oliwiek,rycynowy,arganowy,i czesać jak włoski ,minimalny efekt ale jakiś jest ,cuda tylko w filmach i reklamach:)

Gość EwelinaPE
A nie lepiej zapytać o to w jakimś profesjonalnym salonie kosmetycznym, jak Gabinet z Wrocławia – Wyspa Piękna, gdzie profesjonalnie przygotowane do tego osoby powiedzą Ci, jak to naprawdę jest i co ewentualnie może pomóc wydłużyć rzęsy? Może to prostsze, niż eksperymentowanie na sobie ;)

Gość Mtejka0
Sprawdzałam na sobie jako dziecko i nic nie pomagało ;) natomiast serum Biotebal xxl działa rewelacyjnie. Wystarczyły trzy tygodnie i rzęsy zaczęły szybciej rosnąc i są mocniejsze.

Gość Aisyrksss

Zależy. Każdy ma inny organizm, i inaczej to wpłynie. Może być tak, że po podcięciu rzęs zrobią ci się one grubsze i dłuższe, a mogą wyglądać brzydko.  Rzęsy rosną długo, więc nie zobaczysz efektu od razu. Ja właśnie ostatnio podcięłam i czekam na rezultaty. Polecam ściąć tylko końcówki,  jaśniejsze najlepiej, bo w wyglądzie zabardzo to nic nie zmieni.  Osobiście mam nawet za długie Rzęsy, które ciągle mi wpadają do oka, dlatego nie bałam się ich przyciąć. Najlepiej trochę i zobaczyc jak i czy to jakoś wpłynie.