Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka pytam bo mam problem

ciąża?? wejdzcie i poradzcie prosze.

Polecane posty

sprawa wygląda tak: przez kilka miesiecy spotykalam sie z chlopakiem, wspolzylismy ze soba, bralam tabletki(prezerwatywy stosowalismy tylko na poczatku).11 wrzesnia wzielam ostatnia tabletke. od 12-18 mialam przerwe, 15 dostalam okres, 16 kochlismy sie(podczas okresu bez zadnych zabezpieczen) teraz nie jestesmy juz razem a ja umieram ze strachu ze podczas osttaniego razu podczas okresu zaszlam w ciaze. to byl drugi dzien okresu, 19 IX mialam wziasc kolejna tabletke, ale tego dnia odstawilam. czy sa duze szanse ze podczas okresu wpadlam??? boje sie isc do lekarza a umieram ze strachu :( poradzcie prosze

nie wiem zrobic test, badania, mam zle przeczucia :(

Gość Przykro mi ale istnieje
mozliwosc ze zaszlas w ciaze. Plemniki przezywaja w drogach rodnych kobiety nawet do 7 dni. 16 kochaliscie sie, 19 mialas wziasc tabletke (pierwsza z nast.op.)-19 nast. u Ciebie owulacja (wowczas moze powst.nawet kilka kom.jajowych). Kochana, wg mnie powinnas zrobic test, a jeszcze lepiej to udac sie jak najszybciej do lekarza... pozdrawiam

Gość ixxx
Oczywiscie istnieje prawdopodoienstwo, choc podczas okresu ciezko jest zajsc bo warunki dla plemnikow i dla ewentualnego zaplodnionego jajeczka sa ciezkie. Poza tym owulacja nie nastapila przeciez od razu nastepnego dnia jak nie wzielas tabletki. Jajeczko musi miec czas zeby dojrzec... a masz jakies objawy??

Gość Kasandraaa
Boże co wy gadacie tej dziewczynie!!! Przecież jeśli bierze się tabletki, to w ciągu 7-dniowej przerwy jest PEŁNE zabezpieczenie. A ona po prostu nie wzięła następnego opakowania, tak? No więc przestała być zabezpieczona dopiero od 8 dnia. Teoretycznie plemniki mogą przeżyć 3-4 dni w drogach rodnych kobiety, ale wątpię czy ona by tak ekspresowo dostała owulacji po krwawieniu z odstawienia, i po rzuceniu tabletek.

Gość Kasandraaa
a, jeszcze jedno. Przecież tak często zdarza się, że po odstawieniu tabletek, po tym pierwszym krwawieniu z odstawienia, potem czekamy dluuuuuugo na prawdziwy okres, bo owulacja jakos sie opoznia. Tak jest w wiekszosci przypadkow, po tabletkach jeszcze jakis czas organizm jest "otumaniony" i tak predko nie zaczyna "nadrabiac" zaleglosci, ze tak powiem... spoko, dziewczyno nie martw sie ale tak wlasciwie to po co ty te tabletki odstawilas?????

to co napisalyscie jakos mnie nie uspokoiło. wiec jak to jest w czasie tej 7dniowej przerwy i okresu jestem jakoś "zabezpieczona" co zmiejsza ryzyko zajscia w ciaze. a gdybym wogole nie brala nigdy tabl i kochala sie podczas okresu to tez jest to jakies "zabezpieczenie"? a odstawilam bo nie jestem juz z tym chlopakiem a nie zamierzam jak na razie z nikim wspolzyc.

Gość każdy mądry
w czasie brania tabl. nie ma sie okresu...jest to krwawienie na skutek przerwy w braniu tabletek.....jesteś zabezpieczona przez 7 dni POD WARUNKIEM, że 8 dnia weźmiesz tabletke..... moja rada - poczekaj do następnego okresu...jak Ci sie spóźni - zrób test... aha: po odstawieniu tabletek jest większa szansa na zajście....... tak mi mówił mój gineklog......

Gość każdy mądry
w czasie miesiaczki - nie biorąc wogule tabl. jest duża szansa na zajście... dziewczyno czy to wogule wiesz jakie są etapy cyklu??

Gość ixxx
wcale nie duza tylko bardzo niewielka ale nie wolno polegac tylko takim zabezpieczeniu bo mozna sie przeliczyc.. chociaz w twoim wypadku bylabym raczej spokojna.

"jesteś zabezpieczona przez 7 dni POD WARUNKIEM, że 8 dnia weźmiesz tabletke....." a jesli tego 8 dnia nie wzieła tej tabletki? 8 dnia odstailam tabletki....

Gość każdy mądry
jeśli odstawiłas to jest szansa .....mogłas jeszcze przez ten miesiąc brać tabletki a nie odstawiać od razu.....ginekolog Ci nie mówił o tym...czy nie pytałas? tabletka działa 24/h .....11 wzięłas ostatnią...kochałas sie 15....to juz wiecej niz 24/h więc tamta juz nie działała..... i nie miało co zadziałac po przerwie bo odstawiłas... ja to tak widzę..

o kurwa!!! co do testu ciązowego zrobic juz teraz czy poczekac do okresu(jesli wogole bedzie :(). przepraszam ze was tak zameczam ale jestem w nie najlepszej kondycji ciagle przezywam fakt ze sie rozstalismy a do tego mam te koszmarne obawy ze jestem w ciazy. i jaki test jest najlepszy????

Gość każdy mądry
test zrób jak będzie Ci sie spóźniać okres....teraz nie warto tylko uczulam Cie na to,że można sobie wmówić ciąże...i wtedy będzie Ci sie zdawać, że masz wszystkie objawy... Poczekaj...nie myśl o tym, bo to i tak Ci nic nie da....zaczniesz sie martwić jak będziesz wiedzieć na 100% .. Bądźmy dobrej myśli :)

tylko czy dam rade wytrzymac... najchetniej juz teraz zrobilabym ten test, najgorsze jest czekanie. czyli przed okresem nic nie da sie zrobic aby wylkuczyc badz tez potwierdzic ciaze?? a co do tego ze mozna wmowic sobie ciaze to zgadzam sie ja juz na sama mysl o ciazy czuke jej objawy, nudnosci, czuje ze brzuch mi urosl(tu wiem ze juz przesadzam ale jakos tak dziwnie sie czuje) powoli wariuje z tej niepwenosci:(

Gość każdy mądry
nic ci to nie da..bo I-wsze objawy ciązy występują....(tu nie jestem pewna) chyba w 2 miesiącu ciązy.... nie wiem ile masz lat i czy ta ciąza byłaby taka straszna....

Gość roschycccka
a ja mam pytanko czy u kazdej kobity w ciazy piersi robia sie obrzmaile lub sutki ciemnieja np: w 3mies.

Gość każdy mądry
każda kobieta ma inny organizm....u każdej przebiega to inaczej...jednej może urosnąć tylko buszek...inna może cały czas wymiotowac, przytyć...itd... naprawde każda musi patrzeć na siebie.....

Gość BejbeP
uwazam z e w 3 mies. to juz takie zmiany mogą zajsc rooschycko czy jak ci tam:P szczegolnie u kobiet ktore mialy wczesniej slabo rozwiniete piersi.....

Gość wiec kiedy najlepiej
jest zrobic test albo pojsc do lekarza aby byc juz w 100% czy jest sie w ciazy czy nie????????????

Gość roschycccka
thx z aodp... kurde schizuje z tym... jak bylam u gina 8 tygodni po pewnej zabawie to nie wykryl zadnych zmian..a miesiac pozniej mialam robione usg brzucha, i lekarz od niechcenia obejrzal macice i nic tez nie zauwazyl....chyba nie sa tskimi konowalami:P

Gość każdy mądry
kiedy spóźni Ci sie okres!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ac
co wy gadacie :/ szansa na to, że zaraz po odstawieniu pigułek zajdzie sie w ciąże jest tak mała że aż nieprawdopodobna :/ poziom hormonów jest znacznie wyższy, organizm musi załapać o co chodzi, często dopiero po kilku miesiączkach jest taka prawdziwa, z owulacją ps. popatrzcie na tematy, ile to zatroskanych kobiet boi się o mozliwość zajścia w ciąże po tabletkach nie stresuj się dziewczyno bo sobie opóźnisz okres 3maj sie :]

Gość qrwa
tu jeszce brakuje tylko topicu: wczoraj sie wysralam czy jestem w ciazy? ja pierdole co za debile tu wchodzą!!!!

Gość miki25
dziewczyno nie mam takiej mozliwosci, plemniki owszem przezywaja do 5 dni ale W DOBRYM DLA NICH SRODOWISKU potrzebuja dobrego sluzu ktory jest podczas dni plodnych nie martw sie glupio

Gość odswiezam temat

Gość =*=*
Najważniejsze jest abyś wyciągnęła z tego strachu, błędu jakieś konstruktywne wnioski mianowicie, że współżycie przed ślubem to ciężki grzech. Człowiek to nie tylko sfera cielesna... Za nieprzemyślane decyzje trzeba ponosić konsekwencje, więc głowa do góry, co ma być-to będzie, przyjmij dziecko z miłością!