Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bladaaaa

czyżby woda...szkodzila cerze?

Polecane posty

Gość bladaaaa

Czesc, ostatnio zrobilam maly eksperyment. Slyszalam jakis czas temu ze jedna z najgorszych rzeczy dla cery jest zwykla woda z kranu ktora co rano myjemy twarzyczki. moja cera prezentowala sie...hm ciezko to stwierdzic, bo nienajgorzej, nie jest jaka zanieczyszczona itd, mam tylko problem z naczynkami i to dosc powazny i dziwne krosty, sama nie wiem co to jest, ale cera w dotyku byla nieprzyjemna...a wiec zrobilam eksperyment i przestalam myc twarz.Oczywiscie rano i wieczoram zmywalam dokladnie twarz mleczkiem, przecieralam tonikiem i nakladalam krem. Minely moze 2/3 dni , obudzilam sie rano dotknelam jednego policzka i byl gladziutki!!! odczekalam jeden dzien i z drugim stalo sie to samo. az mi sie wierzyc nie chcialo. zaczelam znowu myc twarz zeby zobaczyc czy to faktycznie od tego, i znow jakies swinstwa sie pojawily. od dzis juz nie ruszam wody,a juz na pewno nie tej z kranu. pozdrawiam acha i dodam jeszcze że mam cere mieszana

Gość -------------
to prawda ze woda niszczy cere tak powiedziala mi nawet kosmetyczka, ewentualnie mozna myc twarz woda przegotowaną ale ja nie mam na to czasu:) a twarz umyc musze wodą bo mleczkiem nie zabardzo lubie czuje sie brudna mimo wszystko:)

Gość jahahahahaha
szybko sie obudzilas,myslisz ze my tego nie wiedzialysmy?? :D:D:D

Gość mozna jeszcze
myc woda termalna w sprayu. To dla tych, ktore nie maja czasu.

a mnie doswiadczona kosmetyczka powiedziala ze wlasnie woda i tylko woda! i tak robie bo mleczkiem nigdy sie dokladnie nie zmyje, i faktycznie mam o wiele lepsza cere a do tego jeszcze uzywam polischu z botanika i super delikatnego kremu do mycia twarzy , cere mam gladziutka a jakies wypryski pojaawiaja sie w czasie okresu:)

Tylko przegotowana woda i to bardzo ciepła nie letnia. Od letniej więdnie cera.Do tego mydło dave. Cera super.