Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Patrycja333

Migrena! Kto ja ma? Ratunku!!!

Polecane posty

Go艣膰 Martyna14
mia艂am jeszcze tazki zielony proszek kupuje sie to w sklepie z zio艂ami ale nie pamietam nazwy tez pomaga艂o

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ja mia艂am migren臋,teraz juz na szcz臋艣cie w og贸le nie miewam-by艂am z tym u neurologa i przepisa艂 mi 艣wietny lek nazywa sie mig-priv

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emsy
Dziewczynki, odpiszcie!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyna14
objawy wskazuja migrene a masz to zawsze przed okresem?i jak czesto sie to dzieje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mroczki
a kt贸ra ma przed migren膮 zaburzenia wzroku?? MM24??? to jest moj najwiekszy migreniwy problem. Nawet b贸l g艂owy, kt贸ry trwa 1-2 jako艣 znosze, ale ten wzrok, a raczej jego chwilowy brak doprowadza mnie do p艂aczu. kiedy艣 zdarzy艂o mi si臋 to w aucie, nie mia艂am gdzie si臋 zatrzymac, koszmar. Dopada mnie to w pracy, na ulicy, dos艂ownie wsz臋dzie. Trwa r贸偶nie - kilka minut, kilkana艣cie, czase i z p贸艂 godziny z przerwami. Ostatnio mia艂am spok贸j przez kilka miesi臋cy, a w tym miesi膮cu zdarzy艂o mi sie to ju偶 dwa razy. By艂am u neurologa, mia艂am robion膮 tomografi臋 - niby wszystko jest ok, a ta dolegliwo艣c jak by艂a , tak jest. Juz prawie 10 lat :( Jeden okulista wymy艣li艂, 偶e to "migrena wzrokowa" hmm.. czy kt贸ra艣 z was te偶 na to cierpi? Jak sobie z tym radzicie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Depresyjka
Witajcie Ja mam bardzo czeste bole glowy.Czasem jest to typowa migrena z wiekszoscia typowych objawow a czasem normalny bol glowy.Bralam wiele roznych srodkow przeciwbolowych lacznie z tymi najsilniejszymi.Polecam jednak solpadeine musujaca.Jest bez recepty i nie powoduje sennosci.Zawiera dosc duza dawke kofeiny.Tak jak wszyscy polecam tez przebywanie w ciszy jesli jest to mozliwe.Codziennie budze sie z bolem ale po solpadeinie jest wszystko OK.Nie przecze ze zdarzalo mi sie isc na zastrzyk a takze wyladowac w szpitalu ale to byly przypadki kiedy zbyt dlugo czekalam az mi przejdzie i wtedy juz nic nie dzialalo.Ketonal,signopam,tramal,relanium,relpax,talvosilen-to wszystko powoduje sennosc.Az dziwne ze mi zoladek jeszcze nie dokucza po takich eksperymentach. Pozdrawiam wszystkich migrenowcow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emsy
Przewa偶nie 10 dni wcze艣niej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Apoteoza
a stosowa艂a kt贸ras z was Dihydroergotaminum methanosulfonicum w kroplach???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kllaudynka
Apoteoza No w艂a艣nie ja stosuje... jako艣 nie bardzo pomaga, najpierw mia艂am kilka dni na pr贸be,a teraz 6 tygodni mam to ochudstwo bra膰:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migrenkaaa
Widz臋 偶e nie jestem osamotniona ja te偶 od kilku lat ciepri臋 na migreny u mnie atak trwa 3 dni bez przerw- b贸l zawsze umiejscawia si臋 w okolicy skroniowej cz臋sto obejmuje oczod贸艂 do tego md艂o艣c 艣wiat艂owstr臋t i mroczki. Po prostu 3 dni wyjete z 偶yciorysu i tak co miesi膮c. Pomagaj膮 mi tabletki solpendaine i migea ale tylko je偶eli wezm臋 na pocz膮tku ataku potem juz nic nie pomo偶e trzeba przeczeka膰. Pozatym polecam COCA COLE przy 艂agodniejszym ataku 艂agodzi b贸l.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migrenowa
ze ja sie wczesniej nie dopatrzylam tego topicu.... witam w klubie....ja walcze ok.20 lat ze swinstwem,teraz wyprobowalam metode "kto szybciej":(jesli na poczatku sensacji wzrokowych wezme tablete do bolu raczej nie dochodzi,ostatnio lykam Ketonal 100 a monitor kompa to tez czesty powod ataku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jakastakasobie
:) o akupukturze: podzialalo: przynajmniej na jedna strone glowy (na ta na ktora mialam wiecej zabiegow) --- na drugiej migreny sa zadko i duzo mniej bolesne --- jeden minus --- jak juz sa to nawet ketanol forte nie dziala :( mam przed soba jeszcze jeden zabieg na ta ciagle bolaca strone --- -zobaczymy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Apoteoza
Kllaudynka Dihydroergotaminum ja stosowalam kilka miesiecy temu i pewnien czas byl spokoj, teraz znow stosuje i jak na razie cisza(odpukac) moze mi to pomaga dlatego ze nie mam czestych napadow, a pare lat temu zdarzalo sie ze bol pojawial sie co tydzien!!!! mam nadzieje ze sie cos uspokoilo fakt faktem te krople nie sa pyszne ale mysle ze powinnas te 6 tygodni wytrzymac , moze to cos da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 migrenkaaa
Hej kobitki. Ja mys艣臋 偶e moja migrena to przez tabletki antykoncepcyjne, najcz臋艣ciej ataki dopadaja mnie w przerwie odstawieniowej, ale to nie zawsze jest regu艂膮. Jak to u Was jest bie偶ecie tabletki???????????????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolciaaa_84
czesc! zastanawiam sie czy ja tez mam migrene... od jakiegos czasu boli mnie glowa - boli mnie przez 2 tygodnie i na jakis czas przestaje, a potem znowu ;/ wyglada to tak: czuje piekacy lub naciskajacy bol glowy, gdzies z tylu glowy, czasem z przodu tez boli, do tego dochodza mdlosci - ale nie zawsze. nie mam na szczescie mroczkow przed oczami czy wrazliwosci na swiatlo, nie wymiotuje. tabletki przeciwbolowe nie pomagaja :( przestraszylam sie ze moge miec jakiegos guza w glowie ale to chyba bym miala problemy z koordynacja, widzeniem itp. co wy o tym myslicie? czy to migrena?? pomozcie prosze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jamesmk2003
Migrena? Jedzcie duzo antioxidants i omega 3 (cod oil) oraz chlorella.

Udost臋pnij ten post

Hej Ja tez mam migrene jedyny lek jaki dziala to IMIGRAN jest drogi ale od dwoch lat go biore i nie umialabym zyc bez niego. Od razu przechodzi bol. Jest w areozolu aplikuje sie do nosa super jest POLECAM TYLKO NA RECEPTE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzia1199
Powody migreny: -dyskopatia szyjna(stwierdzi ja lekarz po wykonaniu rentgena) -uczulenie na gluten(alergolog) -zatoki(latyngolog) -sciskanie zebow podczas snu(dentysta ) -problemy z oczami(okulista) Sama cierpie na migrene od 3 lat teraz mam 21 i wyprobowalam juz wszystko i jestem bez nadzieji:( Pozdrawiam,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariols
Hej wam ! dopiero teraz tu trafilam :( Ja tez mam migrene jak reszta ...zaczyna sie od mroczkow przed oczami ...tak mi pada na oczy ze nie widze srodkowego pola widzenia a na bokach tylko troszke ..potem dretwieje mi reka, noga, pol twarzy czesto jezyk i podniebienie :( mam wtedy silny bol doslownie jak zatoki ale tylko po jednej stronie, nadwrazliwosc na swiatlo i halas , tak sobie cierpie az robi mi sie nie dobrze i mnie mdli , potem wymiotuje, im wiecej razy zwymiotuje tym lepiej zaczynam sie po tym czuc, bo pzrechodzi mi wolno te bol glowy i prawie cala reszta...a po tym musze oczywiscie dochodzic do siebie. Nawet na drugi dzien czuje pozostalosci poprzedniego dnia, sczegolnie jak sie nachylam kluje mnie w glowie. Bylam juz u lekarza ogolnego on od razu stwierdzil ze to zatoi, bralam antybiotyki 2 tygodnie i nic to nie pomoglo bo znow mnie meczy. Bylam u laryngologa , ktory stwierdzil ze jak mnie nie meczy katarek to nie moga to byc zatoki. A teraz juz sie domyslam ze z nich moze mnie wlasnie dopadac migrena:( no albo z tego skrzywionego kregoslupu , koszmar ...i tak 2-4 razy w miesiacu :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jakastakasobie
;-) pisalam juz wczesniej o akupunkturze, ktore mi pomogla, ale tak srednio - to znaczy zmniejszyc problem, ale go nie wyeliminowac. Ostatnio znalazlam cos CUDOWNEGO i taniego, a do tego dziala --- od 4 tygodni nie mialam migreny (nawet tradycyjnego bolu przed miesiaczka). Tym cudownym lekiem jest proplanolol - tabletka ktorej zadaniem jest obnizenie cisnienia. Polecila mi go znajoma, ktora problem migren miala przez 20 lat, a od kiedy to bierze to problem zniknol. Zazywa sie go w duzo mniejszych dawkach niz zgodnie z przeznaczeniem. Niestety prawda jest taka, ze nie na kazdego dziala tak samo. Jej pomogl, mi jak narazie tez, ale naszej wspolnej znajomej ani odrobine. Moze jednak warto sie przejsc do lekarza i dopytac. Nawet wziac jakis czas na probe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pawelzmc
Witam witam. Lipa z t膮 migren膮. Najlepiej to pozna膰 kogo艣 kto ma to samo bo ludzie tego nie rozumiej膮. Jak mnie g艂owa boli i kto艣 stoi nade mn膮 to mam ochot臋 dziada zniszczy膰. Nie wiem co tu robi膰 bo do Anglii jad臋 i jak mi si臋 zdarzy to jak na wariata ludzie si臋 b臋d膮 patrze膰. Powiem wam 偶e najgorsze jest mrowienie j臋zyka, mam wtedy ochot臋 si臋 pochlasta膰. Kilka razy by艂em w szpitalu fajny zastrzyk daj膮 po艂膮czenie 3lek贸w (Ketonal,Pyralgin i Papaverinum albo Hydrokortizon) jakbym mia艂 kurs piel臋gniarski to bym sobie aplikowa艂. Lipa z tymi migrenami Pozdro

Udost臋pnij ten post

Witam, ja mam migrene na przesilenia pogodowe, tyle 偶e ja nie mog臋 nawet oczami porusza膰, polecam Ketonal, wydawany z przepisu lekarza, ale dzia艂anie ma piorunuj膮ce Pozdrawiam PS. Pocieszeniem jest fakt, i偶 migrena to przypad艂o艣膰 ksi膮偶臋ca :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edyta.k
witam wszystkich ja takze mam migrene minimum 1 raz na 2 tygodnie super:D zaczyna mi sie objawiac juz dzien przed (mroczki, zwroty glowy) a nastepnego dnia budze sie juz z potwornym bolem glowy i trwa to tak do wieczora a w miedzy czasie nudnosci wymioty nic nie pije ani jjem bo wszystko od razu ble ble ble caly dzien przerypany ostatnio zaczelam brac tabletki musujace o nazwie solpadeine super sa bardzo skuteczne wierzcie mi wiele juz wyprobowalam.pozdrwiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jossy
witam, mam pytanie o imigran w areozolu do nosa...wlasnie go kupilam i dalam prawie 100 zl a jest na 2 uzycia...czy ten w tabletach i czopach jest w podobnej cenie i ile jest tam tabletek.nie wiem czy wyrobie z kupowaniem bo migrene mam 2-3 razy w miesiacu.nie liczac innych lekow ktore biore...troche poplyne z kasa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 roxy361
wypr贸bowa艂am chyba wszystkie mo偶liwe srodki antymigrenowe i te przepisywane przez neurologa i takie , powiedzmy, domowe sposoby i ostatnio stwierdzi艂am, 偶e natychmiastowa pomoc przynosi mi uzupe艂nienie poziomu glukozy w organi藕mie czyli np. zjedzenie czegos szczeg贸lnie s艂odkiego np. batonika lub jakiego艣 ciacha; nie mam poj臋cia co ma wsp贸lnego jedno z drugim ale wiem,ze pomaga; z ciekawo艣ci zapytam mojego neurologa przy wizycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 misia + migrena
Mam migren臋 od 18 roku 偶ycia. Teraz mam 27. Mia艂am wtedy straszny stres w szkole, chociaz dobrze si臋 uczy艂am. W dzieci艅stwie uderzy艂am si臋 w g艂ow臋, straci艂am przytomno艣c, mo偶e to by艂 jaki艣 pow贸d? Mam du偶e problemy z zapami臋tywaniem. Na pocz膮tku by艂o kiepsko, chodzi艂am nawet do pani neurolog ale mi nie pomog艂a. P贸偶niej metod膮 pr贸b i b艂臋d贸w odkry艂am CODIPAR - pomaga, acha i jeszcze MASAZ ST贸P jak kto艣 jest "pod r臋k膮". objawy: przeszywaj膮cy b贸l skroni a czasem z ty艂u glowy- jakby kto艣 siekier膮 wbija艂 si臋 w moj膮 g艂ow臋, ci膮gle nasilajacy si臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TwiceOrange
Witam Was, Cierpie na migrene od dziecka, odkad posiadalm dar zapamietywania zdarzen, towarzyszy mi migrena....nic nie pomaga.trzeba isc na tomografie . nie widze innego rozawiazania :(:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hej ho82
ja przez migreny wyl膮dowalam na oddziale neurologii na obserwacjii. Mialam straszne bole co 2-3 m-ce. Wymiotowalam dalej ni偶 widzia艂am, mialam dr臋twienia po艂owy cia艂a (wszystko nawet po艂owa twarzy, j臋zyka po nogi), zaburzenia wzroku. My艣lalam 偶e mam guza. Na szczescie nic mi nie wykryto, ale pani ordynator kaza艂a mi natychmiast odstawi膰 tabletki antykncepcyjne (ktore bralam 2,5 roku, teraz sobie pluje w brode, bo na ulotce jest wyraznie napisane ze migreny s膮 przeciwwskazaniem, tylko 偶e ja to zlekcewarzylam!)Od roku nie biore tabletek i nie mialam ju偶 偶adnego tak silnego ataku. Jestem przeszczesliwa. Oczywiscie zdarzaj膮 mi sie czasem bole g艂owy ale to bez porownania z tym co by艂o. Mam nadzieje, 偶e komus pomoglam swoj膮 histori膮. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Na migrene
najlepiej dzia艂a akupresura,mozna skutecznie pozby膰 sie tych dolegliwo艣ci

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋