Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleczna

Gdy w wieku 20stu lat układam na poważnie z 50latkiem swój świat

Polecane posty

Gość mleczna
Symfonia cieszę się, że ktoś wreszcie zgłębił się na poważnie w temat. Te kwestie, które ty poruszyłaś są bardzo ważne i oczywiście rozmawiałam z nim o tym:) Narazie ma więcej energii, siły i chęci do życia niż którykolwiek z mężczyzn mi znanych. Chodzimy razem do klubów, na rowerach ostatnio zrobiliśmy sobie mały ture de france, na areobik ze mną nie pójdzie ale puścić to puści;) A później może być różnie to stereotyp, że on pierwszy nie będzie mógł na rowerku jeździć, w życiu różnie bywa... I jeszcze jedno panowie, dbajcie o siebie, bo młodość wcale nie zwalnia was z używania mydła czy balsamu...nigdy jeszcze nie czułam takiego przyciągania jak do Niego, może to za sprawą dbania o siebie

Gość monika37
Psychologowie twierdza, ze zwiazki o duzej roznicy wieku uzupelniają sie , gdyz starszy partner czerpie z mlodosci swojego partnera, a mlodszego pociaga to doswiadczenie zyciowe, którego jeszcze nie ma i wszystko sie niby zgadza w Twoim przypadku, tylko, ze oboje musza byc uksztaltowani emocjonalnie, musza byc poprostu dojrzali. Ukonczenie szkol nie jest niestety dowodem na dojrzalosc, mam nadzieje, ze Twoj wybranek zda egzamin dojrzalosci kiedy zapragniesz miec nim dziecko, dzieci, kiedy zamieszkacie razem i zacznie sie szare zycie, bo chyba jestes swiadoma [jako dojrzala 20-latka], ze uczucia naturalnie ulegaja zmianie i nigdy inie sa takie same jak na poczatku, nie mowie, ze jest ich brak ale sa inne, mniej porywajace a zesto i wcale i wtedy musi zostac cos jeszcze, zeby zwiazek trwal w jakiejs harmoni.

Gość Cardula
Życie nie składa się z wyjść do dyskotek, klubów i aerobik! Życie to Dom, szacunek do siebie, szczerość i uczciwość. nie wszyscy jeszcze to odkryli chyba :-D:-D:-D

Gość Cardula
jak najbardziej Pix ;-) noo, zgadza się w połowie, bo nie matka a jednak Polka....

Gość Cardula
Gdybyś wiedział kim jestem ;-) Może wtedy wydawałabym się jednak mniej nudna!

cóż Kardula-pewnie że nie z tego składa się życie ale do cholery to też jest potrzebne na siedzenie w domu przyjdzie czas gdy będę miała ze 60lat,i to chyba będzie normalne-nie wiem czy gdyby mój facet miał wtedy 40 lat to chetnie spędzałby wieczorki w domu robiąc jak Pix sweterki na drutach:-) wszystko sie liczy i na wszystko jest w zyciu czas niestety w pewnym wieku człowiej jest już zmęczony i chce spokoju myslę,że u was Mleczna a raczej u ciebie ten spokój przyszedłby za wcześnie

Gość mleczna
Ja widocznie jestem domatorką, miałam już możliwość przebywania jakiś czas z nim pod jednym dachem, gotowania dla nas, sprzątania by nam było miło, siedzenia na progu jak naprawia różne mechanizmy w kuchni...miałam też z nim małe spięcia jeśli coś było nie po moiej myśli...ale właśnie okazuje się, że ja na to jestem gotowa. Jasne zabawy są w życiu potrzebne ale czy nie ważniejsze jest mieć kogoś drogiego ci zawsze przy sobie, każdy lubi wyzwania, dwje osoby to nie to samo co jedna ja, to niekiedy dwa różne zdania, gusty, potrzeby jednak lgniemy do siebie, potrzebujemy się i jak śpiewał pewien duet...trydno tak razem żyć nam ze sobą bez siebie nie jest lżej więc trzeba dbać o tą miłość by nie stracić jej//" dobranoc wszystkim uczestnikom rozmowy i dziękuję za opinię

Gość monika37
moze przy okazji my tez sobie ulozymy zycie, mamy juz jednego Pixa :), moze jeszcze ktos jest chetny ? :D

Gość monika37
szkoda, ze dziewczynie sie jeszcze 100 razy odmieni :D

\"...siedzenia na progu jak naprawia różne mechanizmy w kuchni..\" Hahhahah doskonałe :D:D Czytam to i szyje dla którejś z was sweterek zgrabnie żonglując drutami :):):)

Gość migdali
czesc ! ja 5 miesiecy temu rozstalam sie z facetem starszym prawie 22 lata(sama mam 27),bylam z nim ponad rok,byl najczulszym,kochajacym(moze az za bardzo),cieplym,romantycznym ...moglabym wymieniac,ale chcial sie zenic,ale ja nie widzialam z nim przyszlosci.Roznica wieku nie byla tak widoczna(jest amerykaninem),tylko podejscie do zycia,

Gość mleczna
PS Moniczko chyba się już nie odmieni, myślałam tak po miesiącu, po pół roku, roku...teraz już coraz bardziej wiem, że to Ten Jeden może nie jedyny do końca życia bo tego przewidzieć nie zdoła nikt ale wiem napewno, że to Ten, przy którym chcę się budzić, którego chcę widzieć nawet wtedy gdy szpakowate włosy się mu zrobią, poprostu jak w tym mądrym zdaniu ' dwie dusze spotkały się przypadkiem a okazało się, że czekały na siebie całe życie'

migdali ..ona musi przejśc to samo żeby dopiero zrozumieć, nie widzi, że ja staram sie jej pomóc ;) symfonia mam 22 tyle co nasza kochana mleczna :) :)

Szyje, piore i gotuje ;) :P Moja specjalnością są wełniane skarpetki szyte grubą wełną na drutach :D

życze ci Mleczna tej pewności,że do konca jesteś świadoma co robisz spójrz na Migdali-tu jest pies pogrzebany-podejście do życia pozdrawiam pa

Gość mleczna
Symfonia on ma jak najbardziej zdrowe podejście, ja się sporo od niego mogę nauczyć, potrzebny mi ktoś kto może mi ułatwić, pomóc wręcz odnaleźć się. Życie nie jest proste, młody człowiek na błędach się uczy, jednak obserwując kogoś kto postępuje włąściwie, kieruje się zdrowymi zasadami w życiu, w ten sposób sama siebie kształtuję, rozwijam. Mówią, że dziewczyna głupia, oślepiona..ale równie równie dobrze mówią, że ten prezydent stworzy uczciwą Polskę...zwykle częto nie mamy racji, fantazjujemy, przesadzamy. Trudno mi się w jakiś sposób stawiać na piedestał gdyż zapewne jakiś czas temu widząc taki topic skrytykowałabym taką dziewczynę... teraz patrzę na wszystko inaczej. Zwykle ludzie patrzą prawym i lewym okiem na to samo i sądzą, że to obiektywizm

To ja ide posiedzieć na progu i popatrzeć jak dziadek naprawia różne mechanizmy w kuchni :) 🖐️

Gość mleczna
Też ideę spać rano zaięcia, widzę, żę Pix ma poczuciwe humoru PS sprawdź czy wszystkie mechanizmy w kucni wyłączone;)

tak słonko,moze i ma właściwe podejście teraz,ale popatrz na swojego ojca,pewnie ma w tej chwili tyle lat co twój luby popatrz na jego potrzeby ,zainteresowania,spojrzenie na życie,nawyki,znajomych pózniej popatrz na siebie i porównaj

Gość monika37
wlasnie a mi juz cos po glowie chodzilo :D w sprawie Pix-a, no ale faktycznie ta roznica wieku :/ Mleczna cale zycie przed Toba i wiele nie odgadnionych jeszcze fascynacji. Moze ta milosc przyniesie Ci niezapomniane kiedys wspomnienia, a moze ból, nikt tego nie wie, ale Ty powinnas w takim trudnym ukladzie kierowac sie bardziej rozsadkiem niz sercem, bo zwiazek taki jesli sie nie uda, moze pozostawic po sobie traume. Nie wiem moze juz nie wiem co mowie, bo zmeczona jestem troche :), ale ja na to bym zwrocila uwage.

Gość ja tez sie wypowiem
Sama jestem w podobnym zwiazku...i nie chcialabym zamienic mojego mezczyzny na zadnego innego..nie zaprzecze ze czasem mam ochote na pewne szalenstwa mlodosci ale jednak moja przystan i cale cieplo jest przy nim..jestesmy zareczeni..z kazdym dniem widze coraz bardziej jak on sie zmienia...jego dusza staje sie coraz mlodsza..jest mi z nim po prostu dobrze..kocham go i jak na razie nie wyobrazam sobie zycia bez niego...rodzina go zaakceptowala..moja mama swiata poza nim nie widzi..dojrzewam przy nim i pochlaniam cala jego zyciowa madrosc.. Pozdrawiam wszystkich ktorzy sa szczesliwi w zwiazku z roznica wieku :)

Gość no cóż...
A czy ten 50-latek ma jakieś dzieci? Jakąś byłą żonę? Bo jak nie to znaczy że to stary zdziwaczały już kawaler. Czy mieszkasz z nim przynajmniej rok? Bo zabawa w dom przez kilka godzin jest zawsze przyjemna i wydaje się że nawet mycie podłogi w swoim mieszkaniu jest suuper. Z tego co piszesz to najbardziej pociąga cię ta mądrość życiowa, a po to się ma rodziców. żeby ich spytać o poradę. A zastanawiałaś się jak będzie wyglądał wasz seks za 10 lat? Teraz to może dla ciebie nie ważne ale uwierz mi nie ma dobrego małżeństwa bez udanego życia seksualnego. Czy chcecie mieć dzieci? Zastanów się nad tym.

Pozdrowienia dla PIxa!!! niezle sie usmialam jak to czytalam:) poprawiles mi dzien dziekuje!! a tak sie zle zapowiadla bo pierwszy dzien szkoly!! a do wakacji daaaaaaaaleko:(

Witam 🖐️ im szybciej sie szkoła zacznie tym szybciej będą wakacje :P mleczna posprawdzałem wszystkie zawory nim udałem sie na spoczynek ;) monika37 lubię starsze doświadczone panie :P i nie ukrywam, że ja również podobam sie starszym paniom :P :) A teraz wracam do roboty, zgrabnie żongluje szydełkiem i w połączeniu z drutami tworze cieplutki kubrak z owczej wełny na zimowe wieczory :). Chętnej pani wyśle go priorytetem 🖐️

Gość tinusika
skończcie już z tymi durnymi topikami o zboczonych panach po 50-ce Taki gość jest po prostu żałosny, niedojrzaly emocjonalnie jeśli szuka partnerki w młodej niedoświadczonej dziewczynie. Jego aktywnosć życiowa się kończy, jej dopiero zaczyna. Smutne to. On skończony egoista z zapędami pedofila, ona szukająca czegoś czego w dzieciństwie nie dostała od własnych rodziców. Smutne i żałosne.