Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Miabiliss

Pieni膮dze to nie wszystko?

Polecane posty

Go艣膰 Miabiliss

Ja juz po prostu nie mog臋...od dziecka s艂ucham tylko o rachunkach, braku pieni臋dzy - moja mama ma pod tym wzgl臋dem prawdziw膮 obsesj臋! ona zyje tylko i wy艂膮cznie p艂aceniem rachunk贸w i przeliczaniem pieni臋dzy. staram sie ja zrozumiec ale czesto puszczaj膮 mi nerwy. zyjemy do艣膰 skromnie, czesto by艂o nam ci臋偶ko, ale doceniam to ze mamy co jesc, gdzie mieszkac, jestesmy zdrowi. kiedy patrze na prawdziwe tragedie ludzkie 艂za ci艣nie mi sie do oka i mam wyrzuty ze narzekam na swoja sytuacje, bo tak naprawde to nie mamy tak zle. sa ludzie naprawde biedni, kt贸rzy maja prawo sie u偶ala膰, a wydaje mi sie ze maja wiecej radosci z zycia niz moja Mama. ona nie umie sie cieszy膰 Normalnymi sprawami, ona sie cieszy jak zap艂aci za mieszkanie czy jak jej wpadn膮 dodatkowe pieni膮dze. ja wiem ze pieni膮dze s膮 wa偶na ale do cholery nie najwa偶niejsze! czasem mi sie wydaje ze niewazne ile by mama mia艂a pieniedzy zawsze bedzie jej za ma艂o. mamy mo偶e niewiele pieni臋dzy ale jako艣 nam starcza, moze nie na wszystko co by sie chcia艂o, ale nie mamy d艂ug贸w, nie chodzimy obdarci, a jednak mama zawsze znajdzie pow贸d do narzekan, nawet jesli go nie ma. to mnie dobija! podam przyk艂ad : jesli np mamy termin zap艂aty za mieszkanie 10, a pieni膮dze dostajemy 11 i mozemy zap艂acic bez problemu p贸zniej to mama juz wpada w panike, nie spi po nocach, bo nie jest jej dane zap艂acic tego cholernego 10! t艂umacze jej ze nie zalegamy przeciez za mieszkanie, jak zap艂acimy p贸zniej to nic sie nie stanie, ze inni ludzie wog贸le nie p艂ac膮 - ale do niej to nie trafia! ka偶ada rozmowa z nia schodzi na temat pieniedzy! obarcza艂a mnie i brata tym juz ma艂ego dziecka - teraz ja pracuje, nie zarabiam wiele, ale zawsze daje jej wiekszo艣膰 wyp艂aty - ale jej i tak tym nie dogodzisz! w tym miesiacu daje jej 500 z艂, to naprawde duzo jak na nasz bud偶et dotychczasowy,a ona co? juz j臋czy ze i przelicza ze na znicze bedzie musia艂a wydac, ze to czy tamto, ze imieniny wyprawia (!) ja swoich imienin czy urodzin nie wyprawaia艂am a mama juz mi jeczy od tygodni ze ona musi tyle na imieniny wydac! nie chcia艂am juz tego komentowac, bo ona ma艂o ma radosci w zyciu wiec niech te imieniny urz膮dza, ale wkurza mnie to ze potem bede musia艂a wysluchiwac ile to kasy (mojej) posz艂o na te imieniny. mozna oszale膰 i czasem czuje sie jakbym juz oszala艂a! chodze do pracy, tez musze sie jakos ubrac, a nie mam spodni i but贸w, chce jej pom贸c, ale ona tego nie docenia, bo zawsze jej za ma艂o. Mam 25 lat i z ka偶dym dniem mam coraz bardziej tego dosc mieszkania z matk膮! wkurza mnie , bo ona uwaza ze wszystko w domu jest jej, ze dom jej i nie daj boze jak powiem ze czesc domu jest moja - odrazu juz k艂贸tnia gotowa! a ona nie pomysli ze za to mieszkanie p艂aci pieni臋dzmy moimi i mojego brata kt贸re mamy po zmar艂ym ojcu! kocham mame, poza tym jedynm nie mozna jej nic zarzucic, ale ta jej chorobliwa wrecz obsesja na punkcie pieni臋dzy sprawia ze marze wrecz aby sie wyprowadzic! nie chce i nie moge juz dluzej z nia mieszkac! inne dziewczyny w moim wieku maja juz rodziny a ja ci膮gle mieszkam z nia! dodam ze mama jak wrca od babci i dziadka to wielce oburzona ze oni ciagle tylko o pieniadzach a nie widzi ze ona ma tak samo. jak zy艂 tata to tez sie wiecznie k艂贸cili...dzis tez sie pok艂贸ci艂ysmy bo mama jest z艂a ze brat zaswiadczenia o nauce nie dosta艂 z uczelni (bo jeszcze nie wydaja) i tym samym nie dostanie renty z zusu i przy dziewczynie mojego brata juz zacze艂a gadac ze mamy przechlapane, bo nie mamy pieniedzy - m贸j brat sie obrazi艂 . ja mu sie nie dziwie, nakrzycza艂am na mame ze tak sie zachowa艂a. ze gadaniem o pieniadzach nie umie sie opanowa膰! zawsze ca艂ej rodzinie sie u偶ala艂a i przez to wychodzilismy na jakis biedak贸w! ehh...wiem ze zanudzam ale nie mam nawet do kogo sie wy偶ali膰...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 witaj smutna
te偶 mam 25 lat od dw贸ch lat m臋偶atka bez dzieci. te偶 dostawa艂am rent臋 po ojcu, ale nie mam rodze艅stwa tak jak ty. u mnie w domu by艂o to samo, niestety.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Miabiliss
kurwa nawet nie chce mi si臋 czyta膰 tego co tu napisa艂am, chyba jestem beznadziejn膮 grafomank膮...:O:( ps. o.z.p.:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj w gronie wkurzonych
to kurna tak samo jakbym swoich starych sluchala , tylko ten pierdolony czynsz , nawet teraz jak do nich dzwonie a mieszkam na szczescie winnym miescie :-) to slysze bez przerwy ze nie maja kasy , i ze po oplaceniu rachunkow to im malo zostaje nawet mi sie juz nie chce w tej chwili pisac bo mnie trafia no coz TEN TYP TAK MA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj smutna
a no i co zrobi膰 z gl臋dzeniem? Ja zrobi艂am tak 偶e ono oczywi艣cie nie znik艂o ale zaj臋艂am si臋 na tyle swoim 偶yciem SWOIM! 偶e to gl臋dzenie to by艂o ju偶 tylko w tle i tyle. ka偶dy cz艂owiek kt贸ry po艣wi臋ca sobie czas lub pracuje lub po prostu ma zaj臋cie kt贸re sprawia mu rado艣膰 po jakim艣 czasie przestaje s艂ucha膰 tego co m贸wi膮 inni - z prostej przyczyny: maj膮c swoje W艁ASNE sprawy nie ma czasu na inne. a tkie p艂aczki co 1 dzie艅 z op艂at膮 si臋 sp贸藕niaj膮 i tak sobie poradz膮. moja matka wiecznie j臋cza艂a 偶e nie daje sobie rady... a teraz co? by艂am u niej a tam nowiusie艅ki komputer stoi+monitor p艂aski!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj smutna
a no i nawet je艣li od dziecka s艂uchasz o tym 偶e....i nawet je艣li masz jej geny to warto wiedzie膰 U艢WIADOMI膯 SOBIE 偶e ona to nie ty, to znacznie poprawia humorek!!!! wtedy w艂a艣nie zdasz sobie spraw臋 czego chcesz a czego nie chcesz - a potem do dzie艂a, r贸b swoje!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prawdziwa Miabiliss
odrazu zaznaczam 偶e m贸j topik opsia艂am tylko na dyskusji og贸lnej - ktos go przekopiowa艂 na zdrowie i uroda, ale to nie ja. nie wiem jak cel mia艂a w tym ta osoba...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Musicie z matk膮
spokojnie porozmawia膰 (najlepiej w dzie艅 wyp艂aty, bo pewnie wtedy ma humor :-D), 偶e macie dosy膰 s艂uchania jej narzeka艅 o pieni膮dzach i 偶e od narzeka艅 nikomu pieniedzy nie przyby艂o. Wiesz, u艣wiadomcie jej, 偶e nigdy nie jest tak 偶le 偶eby nie mog艂o by膰 jeszcze gorzej. Przecie偶 wy nied艂ugo te偶 wyprowadzicie sie z domu, a oplaty za czynsz itd. ... beda takie same i ona ze swoich dochod贸w bedzie musia艂a je op艂aca膰. I co, te偶 bedzie 偶y艂a. :-D Okropna taka matka, ci膮gle niezadowolona i maj膮ca pretensje niewiadomo do kogo, niech si臋 we藕mie do pracy, b臋dzie mia艂a wiecej pieni臋dzy. Najgorsze jest to, 偶e wy musicie to wys艂uchiwa膰 i wiesz to w cz艂owieku potem pozostaje na d艂udie, d艂ugie lata, pozdrawiam :-D

Udost臋pnij ten post

A ja nie jestem zdziwiona zachowaniem Twojej mamy. Jest samotn膮 kobiet膮, kt贸ra ma pod skrzyde艂kami 2 dzieci (tak dzieci, zawsze b臋dziecie dla niej dziecmi) o kt贸re si臋 troszczy i chce jak najlepiej. Z Twojej wypowiedzi wynika, 偶e Twoja mama ma ogromny l臋k, co w tej sytuacji nie jest dziwne w dzisiejszych czasach bezrobocia. Wi臋c mo偶e troch臋 wyrozumia艂o艣ci :-)) To na pewno jest uci膮偶liwe, ale przecie偶 ona to robi w trosce o rodzine.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj smutna
do a ja nie jestem----> nie pierdziel. kto艣 pisa艂 偶eby matce u艣wiadomi膰 przecie偶 kogo艣 nie mo偶na nauczy膰 艣wiadomo艣ci dziewczyna pisze 偶e po powrocie od dziadk贸w matka gada艂a jacy to oni na kas臋 pazerni - a sama u siebie nie widzi 偶e tez pazerna i tak w k贸艂ko.. podnosz臋 m贸j pomys艂 偶eby zaj臋艂a si臋 sob膮 i odcie艂a od chorej gadaniny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj smutna
a do Musicie z matk膮---> masz racj臋 po wyj艣ciu dzieci z domu te偶 b臋dzie musia艂a 偶y膰 jako艣 moja nie p艂aci sk艂adek wi臋c emewrytury 偶adnej nie dostanie mi si臋 powodzi nie藕le - bo nie gl臋dz臋 i ju偶 si臋 boj臋 zawracania g艂owy........ 艂o rany

Udost臋pnij ten post

Smutna, jeste艣 agresywna. Smutne jest to 偶e u偶ywasz wulgaryzm贸w na forum, przez co robi si臋 niemi艂a atmosfera a nie o to chodzi. Je艣li kto艣 jest innego zdania ni偶 Ty, niekoniecznie musisz u偶yta膰 rynsztokowego j臋zyka. Rzeczywi艣cie jeste艣 smutna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 phii
do a ja nie jestem gupoty piszesz gupoty, co z tego 偶e dbac ma o rodzine czy upierdalanie dnia codziennego w k膮艣liwe uwagi na temat pieniadza rachunk贸w itp... to dbanie no jak ty tak dbasz o rodzin臋 to gratuluj臋 no i jakie to wyrozumia艂e pisa膰 ze bo dzieci925 ma autorka topiku) to zawsze b臋d膮 traktowane jak dzieci. serio??? jaka wra偶liwa i mondra jeste艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do - phii
s艂uchaj a mo偶e po prostu dziewczyna chcia艂a si臋 wygada膰 a tu stare purchawy tylko dowalaja bo same maj膮 dzieci i tylko te偶 tak 偶yja 偶e pierdz膮 innym do ucha - to co maj膮 jej poradzi膰???

Udost臋pnij ten post

Miabiliss - masz 25 lat i wci膮偶 mieszkasz z rodzicami. Kiedy Ty chcesz si臋 usamodzielni膰, dorosn膮膰? Czekasz na m臋偶a z mieszkaniem? Nie czekaj - wynajmij mieszkanie i wyprowad藕 si臋 na swoje. Na pewno wyjdzie Ci to lepsze. 呕yj swoim w艂asnym 偶yciem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 phii
casanova - brawo!!!!!!!!!!1 popieram propozycj臋 wreszcie kto艣 kto daj臋 pomys艂 a nie jak to kto艣 okresli艂 prukwy kt贸re si臋 m膮drz膮 偶e ka偶de nawet 25 letnie dziecko - dla mamusi zawsz b臋dzie dzieckiem - serio suki na prawd臋 tak jest? te matki to takie uczuciowe 偶e a偶 艣lepe, jezu mia艂am kiedy艣 ch艂opaka28 lat mia艂 mieszka艂 z tak膮 mamusi膮 w艂a艣nie to by艂o par臋 lat temu to musia艂 mimo 偶e mia艂 klucze pytac si臋 o kt贸rej MO呕W(!) wr贸ci膰 do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czujecie paranoj臋????????????????

Udost臋pnij ten post

Phi, ty nie tylko nie znasz ortografii, ale jeste艣 te偶 straszny ordynus, a to co napisa艂/a Cassanova, jest tak oczywiste jak 2x2 i jest to jedyna s艂uszna rada, a ty chyba masz jaki艣 problem emocjonalny, ale tu na forum go nie rozwi膮偶esz.

Udost臋pnij ten post

艢wietna rada Cassanovy, ale na to trzeba mie膰 po prostu pieni膮偶ki :-)) C贸偶 mo偶na jeszcze poszuka膰 sobie faceta z mieszkaniem, ale czy facet tak od razu b臋dzie chcia艂 mie膰 kogo艣 na karku?? Faceci te偶 si臋 patrz膮 co dziewczyna wnosi do zwi膮zku, r贸wnie偶 materialnego. Zreszt膮 kto chce mie膰 tzw. go艂odupca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dio Patrycji-Tradycji
no nie przesadzaj z ta ortografia ! Phi zrobila moze jeden blad ale to nie znaczy zaraz , ze nie wolno jej sie z tego powodu wypowiadac. Niestety, mlode dziewczyny maja racje ! Niektore matki potrafia naprawde zatruc domowa atmosfere i to tylko " dla dobra rodziny" ...w koncu dbaja o rodzine i kochaja swoje dzieci...jakie to obludne !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 phii
zacytuj臋 kogo艣 kogo zm臋czy艂y takie typy jak wy 16:36 Steiss jestecie beznadziejne. Brzydkie, grube, zaniedbane. Ale nie dacie sobie tego wytlumaczyc jestescie zadufane w sobie, bunczuczne kobiety upadle, ktore kazdego by zabily gdyby mial inne zdanie niz wy, wiekszosc owczarska wmawiacie sobie cos, czego nikt nie mowi, a potem bluzgacie. Takie swiete wspaniale i wogole jakie to isealne, a innego by zabily przenika przez was zawisc, nienawisc, nietolerancja, brak zrozumienia, glupota, cwaniactwo i brak wiary w siebie przejawiajacy sie w tej waszej flustracji jednym slowem, kiedys na kafe moglem porozmawiac o wszystkim z kobietami - dzis to jeden wielki syf. Utopcie sie w nim, moze wreszcie troche tego brudu zejdzie z tego swiata Ja znikam i w dupie mam wasze obelgi na moj temat (bo coz innego to upodlone kafe moze zrobic????) I jeszcze jedno - krzyczac na mnie, uzywajac, prowokujac klotnie, uswiadamianie mnie jaki jestem pusty i beznadziejny (jedyne slowa jakie potraficie napisac bez bledow ortograficznych) wsadzcie sobie w tylek chyba, ze chcecie dostarczyc mi tylko dobrej zabawy, kiedy bedziecie wylewac zolc na kompa w checi unicestwienia wirtualnego Steissa Zegnam.

Udost臋pnij ten post

Je艣li komu艣 jest 藕le to trzeba zmieni膰 taki stan, rzeczywi艣cie najlepsz膮 rad膮 jest wyprowadzi膰 si臋 od matki, kt贸ra przecie偶 stale truje o pieni膮dzach, po co tego s艂ucha膰? C贸偶 proszego?????? Wynaj膮膰 mieszkanie, spakowac walizk臋 i ju偶. Wszyscy wtedy b臋d膮 zadowoleni, matka pewnie te偶 bo b臋dzie mia艂a spok贸j i jedno gard艂o mniej do wykarmienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 phii
a to napisane by艂o czy zacytowane raczej -----> "dio patrycji - tradycji" ten kto艣 mnie broni艂 szczerze ok, ale ja nie reaguj臋 a偶 tak jak ten steiiss czy kto艣 tam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Patrycji-Tradycji
no ja napisalam co mysle ! takie jest moje zdanie i juz ! :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

u mnie w domu pieni膮dze to wszystko..... o niczym innym matka nie gada, ju偶 mnie kurwica bierze- tyle 偶e na utrzymaniu jestem ja, siostra- kt贸ra studiuje dziennie i pracuje dodatkowo, ma na razie oko艂o 500 z艂 na miesi膮c, stary pracuje, matka pracuje, na lokacie maj膮 oko艂o 100 tysi臋cy ale non stop matka narzeka 偶e nie mamy pieniedzy.... no kurwa!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 phii
ALL YOU NEED IS LOVE ALL YOU NEED IS LOVE nie mam KASY ALL I HAVE IS LOVE I'VE GOT NO MONEY I FEEL GOOD!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post