Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

melisana

Co myślicie o abstynencji?

Polecane posty

Ja poprostu nie lubie smaku alkoholu, a jeszcze bardziej \'faz\'. Zawsze spotykam się z pogardą u ludzi \'no jak to nie pijesz? jakas dziwna jestes\'. co myślicie o ludziach nie pijących?

Gość z reguły nic się nie myśli
Pozdrawiam

Gość w pełni akceptuję
ich wybór, kiedyś myślalam inaczej, ale to już przeszłość :)

mi alkohol nie smakuje zupełnie, piwa do ust nie biorę, przez co jestem postrzegana jako odmieniec i odpadało większość impres, bo nei palę do tego. Czasem lampka wina, czasem jakiś likier, ale to bardzo od czasu do czasu

Ewa mam to samo. Ja przez to straciłam duzo znajomych bo wszyscy mówili \'oj co nawet sie z nami nie najebiesz\', i kontakt nam sie urwał. Jak widać wiekszosc spotkan to tylko spotkania AA.

Jestem tylko wybiórczym abstynentem - nie piję w ogóle wódki, whisky, brandy, ginu, koniaku, rumu... Najlepiej winko, piwko, likiery, miód pitny. A abstynencja całkowita - jak dla mnie zupełnie ok.

Gość LLWICA
tez nie pije i nie nawidze alkoholu papierosow tez i natym konczy sie moja lista uzywek czasem troszke wina do obiadu no i szampan na nowy rok

Jak ktos nie lubi to po co ma sie zmuszac i pic...? Ja nie jestem abstynentka. Ale pijam tylko piwo (ewentualnie jakies slodzizny od czasu do czasu). Nie pale!! Ale w moim towarzystkie nikt nie pali :) I nigdy sie nie spotkalam, zeby ktos kogos \"odrzucal\" za nie picie. Takich znajomych tez mam. To juz bez alkoholu nie moze byc fajnie? :D

Ja tez nie przepadam za alkoholem. Jeżeli piję to sporadycznie kieliszek, dwa i koniec. Wszyscy znajomi i rodzina o tym wiedzą i nie ma takiej sytuacji, że ktos kogoś zmusza do picia wódki czy piwa ... Raczej są nawet z tego zadowoleni ci co lubią sobie wypić, bo więcej jest dla nich :-D

Gość dupson
popieram abstynecję dla mnie pijaki sa niczym... ...niczym bracia :P

Gość taka taka
u mnie w towarzystkie wszyscy pala :/ a jak znajdzie sie ktos kto nie pali to on po nas krzyczy ze niemoze z nami wytrzymac , a nie my palacy zatruwajacy powietrze . hehe niewyobrazam sobie namawiania kogos do papierochów , z piciem jest róznei , jak ktos nie pije to sie wszyscy ciesa bo zawsze sie kierowca przyda na dalsze wypady:-))) mam pomieszane towarzystwo i nikomu nic nie przeszkadza , a juz napewno niema tak jak juz wspomniałam ze pojacy i palacay odrzucaja badz namawiaja abstynentów tylko jest odwrotnie :-) pozdrawiam