Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę domowego peelingu

Jakie peeling?

Polecane posty

Gość Chcę domowego peelingu

Chciałabym opd czasu do czasu sobie zrobić peeling z domowych produktów?Wie ktoś może jakich?

Gość czekoladka23
jesli chodzi o ciało do dobre są fusy z kawy, ciało jest gładkie a skóra ładnie różowa, zaś jesli chodzi o twarz to płatki owsiane i otręby pszenne ale dokladnie nie wiem jak sie to przyrzadza.

Gość lucynka21
ja robie sobie peeling ze zwyklego cukru,lyzeczki miodu i balsamu do ciala jak jest o zapachu mleka i miodu to taka papka super slodko pachnie zamiast balsamu mozna uzyc tez zelu pod prysznic.To peeling do ciala bo dla buzi jest za ostry.polecam cialko jest super gladkie i przyjemnie pachnace.

czekoladka ja zamiescilam w topiku kosmetyczne sztuczki peeling kawowy oraz inne specyfiki mozesz zajrzyc... peeling na celulit i na gładką skóre.. Zalej mieloną kawę (duża łyżkę -może być najtańsza kawa) kapką wody!! dodaj łyżkę oliwy, trochę żelu do mycia ciała, i 2 łyżeczki cynamonu! ! (możesz dodać łyżeczkę imbiru-ale niekoniecznie)zrób sobie pilig ciała podczas prysznicu!! (masuj ciało około 10 min) Uważaj- kawa mielona słabo przylega do ciała- możesz pochlapać sobie łazienkę powodzenia...

Gość a kurde z wami
1. łyżeczka cukru + łyżeczka miodu + łyżeczka mleka (może być gorące, ale bez przesady), wymieszać i masowac chwillkę 2. sam cukier na mokrą buźkę 3. płatki owsiane + otręby pszenne + woda zalać to wrzątkiem, poczekać aż ostygnie i masować 4. Jak ktoś chce delkatnego peelingu to same płatki, tylko trzeba je rozdrobinić np. w młunku do kawy 5. Można stosować razem z kawą lub cynamonem (rozgrzewające), wszystko na tej samej zasadzie, zalewać wrzątkiem , poczekać aż ostygnie i masować 6. super jest też miód i zmielone migdały ale trochę drogo wychodzi:-)

Gość a kurde z wami
A najlepiej przebywać na topiku kosmetyczne sztuczki, tam właśnie nasza kochana madafi z anielską cierpliwością tłumaczy w nieskończoność jak robić np. peeling z kawy, za co wszystkie jej dziękujemy:-D

Gość kasajka
płatki owsiane - wcae nei trzeba ich rozdrabniac, po cholere, jak sie nimi masuje twarz?Takie czy takie na jedno wychodzi :P Juz nie bądźcie tacy drobiazgowi :)

Gość a kurde z wami
no jak kto chce, ja wolę zmielone, bo jak są całe,to mi się jakos rozchodzą po tej buźce:-)