Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petitka*

Płaszczyki dla drobnych kobietek

Polecane posty

Gość petitka*

jestem dośc niska (164cm) i szczupła. Z tego powodu mam ciągle problem z kupnem płaszczyka, bo albo rekawy sa o wiele za długie, albo co gorsza, wcięcie w talii jest nie w tym miejscu; strasznie mnie to denerwuje bo widzę mnóstwo ładnych i niedrogich płaszczyków o rozm.34 które sa szyte chyba wyłącznie na modelki o wzroście conajmniej 178! Z drugiej strony często na ulicach widuję kobietki o moim wzroście i nawet ciut nizsze, które nosza płaszczyki; Filigranowe dziewczyny, gdzie kupujecie płaszczyki na jesień?Szyjecie na zamówienie? Które sklepy mogłybyscie polecić?

Gość ejj
ja takze mam 164 wzrostu i nie uwazam sie za niska :( a plaszczyk mam...

Gość petitka*
a mozna spytać gdzie kupiłaś? żadnych problemów ze skracaniem? :-)

Gość no jasne ze tak
chcialam jeszcze dodac ze jestem very slim:P tzn. waze ok 44, 45 kg:) plaszczyk na zwyklym bazarku:) gieldzie z ciuchami za 200 zl. a taki pikowany w sklepie Preety Girl we wrocku..... sa tam male ciuszki, jeszcze sklep Pimky jest sklepem dla drobniutkich kobitek rowniez we wrocku byl w galerii aktualnie nie wiem gdzie, orsay takze.......

Gość w sklepie Marks Spencer

Ja tez jestem drobna i szczupła. Faktycznie w Pimkim było dużo małych ciuszków. Ale u mnie w mieście zlikwidowali ten sklep. Nie wiem czemu, ale w Szczecinie nie ma Pimkiego... A swój ostani plaszczyk kupowałam w House\'ie. Serio masz taki problem z ciuszkami? Bo z tego co widze wcale nie az tak trudno kupic plaszczyk.. U mnie gorzej z kozaczkami...wszystkie cholewki odstaja...

Gość lalala
tez jestem mala :), kupilam niedawno plaszcz w Arytonie

Gość malutkaaaa
a ja mam 158cm i co ja mam powiedziec... ;/

Gość 164 cm to mało
? :o to co ja mam powiedzieć? 155 cm i rozmiar 34(albo nawet 32)- nie dosyć,że wszystko za duże, to jeszcze za długie! :(

Gość petitka*
dzieki za rady, poszukam w pimkie, jestem z krakowa i jesli sie nie mylę, to jest niedaleko rynku :-) 164cm to mało ---> wiesz może i jestem wyższa ale wzrost to nie wszystko, ja jestem drobnej budowy i podejrzewam że ktoś nawet trochę niższy ode mnie ale grubszy, to na niego więcej rzeczy pasuje; nie wiem m0oże ja mam jakies krótkie ręcę, ale nigdy nie udało mi się kupić żakietu/płaszcza bez pózniejszego skracania rekawów; z wiekszoscią rzeczy jest spoko, mieszczę sie w 34, no ale czasem własnie mam ten problem!

ja mam 152 cm 42 kg, i czasem trafiam na rozmiar 32... ale nie często. dowiedziałam sie przy okazji, że są sklepy dla \"mini\".Czy w Warszawie jest wyżej wymieniony Pimki ?

Gość bajak
ja tez nie mam płaszczyku i nie wiem gdzie mogę kupić w lublinie i nie muszą to być sklepy firmowe.....

Gość petitka*
doma ---> skoro jest w krakowie to tym bardziej w warszawie :-) gdzies mi sie obiło o uszy że w warszawie otwarli pierwszy sklep Petite Collection, ale to wiadomo są rzeczy duzo droższe niż w pimkie

Gość do doma
nie wiem gdzie dokładnie meiszkasz w Wawie ale Pimkie sa w dużych centrach handlowych . Nie polecam Ci jednak płaszcza 3/4 ani tym bardziej długiego! Zginiesz w nim ;) Lepiej będziesz wyglądała w krótkim. Sama mam z tym problem aby coś kupić, wszystko szyją na modelki :( -mam 155 cm i 42 kg

Gość Płaszczyk
Dziewczyny, przecież Pimkie zlikwidowano już jakiś rok temu... tzn wchłonął go chyba Orsay. Tam gdzie był Pimkie teraz jest Orsay. Co do płaszczyka... ja mam 160 cm wzrostu i sliczny, super dopasowany plaszczyk za kolano. Kupilam go niestety w Londynie, w sklepie dla Hindusek, bo one są takie drobniutkie. Kupilam za ... 120 zł:) a wszyscy sie nim zachwycaja.Ale wracajac do tematu-male ciuszki sa w sklepach: Orsay Pretty Girl Tally Weijl (ale nie wiem czy plaszcze tez maja) Colosseum Jak mi sie przypomni-napisze. Pozdr.

Płaszczyk ---> no to fatalnie jak Pimkiego nie ma, bo Orsay, co prawda szyje 32 i 34, aleco z tego, jak wszystkie rekawy musze skracać, wiem, bo mam pare kurtek z Orsaya :-( bo widzicie tu nie chodzi, że by były małe rozmary; wiele firm szyje ubrania 34 a nawet 32, chodzi o to, aby te ubrania były dopasowane do drobnej sylwetki! czyli: - krótsze rekawy - krótsze nogawki - pas wyżej niz standart co mi z tego że tyle fajnych rzeczy w sklepach, jak ciągle musze biegac do krawca! z butami podobnie: 35 szpilki cięzko czasem dostać, a jak są wsuwane, bez paseczków, to często ta 5 jest zawyżona i sa za luźne, nie mam tylko problemu z butami sportowymi renomowanych firm a nawet jestem zadowolona, bo czesto fason 35 jest w kolekcji młodziezowej a wyglada tak samo jak w damskiej, choc mozna go kupic nawet o 100,- taniej! ale to jedyny plus posiadania małej stópki :-)

Gość Płaszczyk
Dziewczyny byłam wczoraj w Orsayu.Tragedia!!! O eleganckim płaszczyku zapomnijcie. Są same kurtki ala harcerka, wiecie takie, wielkie zielone, bleee. Jest kilka kurtek takich krociutkich w wesolych kolorkach, ale Wam nie o to przeciez chodzi... Mysle, ze Orsay w tym roku mozecie pominac w swych poszukiwaniach idealnego (a moze jakiegokolwiek dobrego rozmiarowo) płaszczyka.

Gość leemonkaa
To ja mialam niesamowite szczescie! Kupilam idealnie lezacy na mnie plaszczyk (oczywiscie nie dlugi) choc mam tylko 153 cm i rozmiar 34!! Jest klasyczny, ma bardzo minimalistyczny kroj, uszyty z welny z dodatkiem kaszmiru, ale najlepsze jest to, ze nie trzeba go bylo w ogole przerabiac, jakby ze mnie miare zdjeli. Zebym tylko pamietala nazwe sklepu... Byl to sklep z eleganckimi ubraniami dla kobiet i mezczyzn w centrum handlowym miasta, w ktorym mieszkam. Nie planowalam kupna, ale niecodziennie trafia sie idealnie lezacy plaszczyk...;)