Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka w

ADHD nadpobudliwość psychoruchowa

Polecane posty

Dziewczyny poradźcie jak zacząć Iść prywatnie do psychiatry czy do psychologa? a może wystarczy wizyta w poradni? Naprawdę nie wiem od czego zacząć....

Gość ...martula....
hallo kobietki :) czy te wszystkie leki co podajecie to są oczywista na recepte?! :( przecież wiem ze inaczej tego nie kupie :( ale chcę tylko powiedziec ze moje dziecko jest nadpobudliwe i ma problemy z koncentracją i podobnie jak--->>> -lena-tez poszłam do poradni i tak jak ona omal nie spadłam z krzesła jak się dowiedziałam jakie tomoje dziecko jest ...przepraszam za określenie"genialne"!!!! byłam w totalnym szoku!!! agresywności u nie go nie ma ani ku temu podobnych zachowań tak jak jedna z was tu napisała(sorki ze nie pamietam nika) Syn ma 8lat druga klasa i pani w szkole powiedziała ze problemów z nauka nie ma,tylko zachowanie-->>lata jak opętany wszędzie go pełno,na lekcji to pyta za każdym razem o to samo,huśta się na krześle podśpiewuje sobie,mruczy sam do siebie w domu też mu się buzia nie zamyka.Gada i gada-->>jaahhh słuchac go nie idzie..:( :( :( Ale tak jest z nim odkąd pamiętam jak tylko zachodził chodzic.....

Gość xxiiixx

Gość a mi juz nic nie pomaga
ja mam 22 lata i mam ADHD:(

Gość agnieszkaw
leki oczywiście na receptę są,napewno warto leczyć takie dzieci,ponieważ one same się męczą z tą niepełnosprawnośćią,i ostatnio słyszałam ,że to wcale nie przechodzi tak jak zapewniał mnie lekarz,niestety

Gość no fear
witam, podnosze, mam 4,5 letnia coreczke jest zdiagnozowana przez 3 lekarzy, na razie bez lekow, lekarz stwierdzil ze lepiej je wprowadzic dopiero po 6 roku zycia, kiedy pojdzie do zerowki, na razie basen basen i basen, i leki na uspokojenie dla mnie:)zebym sie nie wykonczyla psychicznie:) dzis zebranie w przedszkolu WOW!!!pozdrawiam

Gość lenka68
Witam! Dołączyłam właśne do grona mam mających dziecko z ADHD. Syn ma 8 lat i tak naprawde dopiero teraz ofijalnie się o tym mówi. Zaznaczam że chodził do przdszkola i nie bylo od strony wychowawczyn żadnych większych skarg. W domu no cóż rozpieszczony czasem zwariowany jedynak. Widzieliśmy że ma problemy z "wychamowaniem"tzn jak zaczynał się bawić lub robić coś co sprawialo mu frajde to koniec nie mozna byłu go od tego oderwać. Problemy dopiero zaczeły się w szkole i zaczely narastac lawinowo. Trafilam do p sychologa i o kazalo sie ze to ADHD. Mam pytanie jak na tą "nowinę" zareagowali wasi partnerzy bo u mnie koszmar:(((( Brak całkowitej chęci współpracy z psychologiem okazalo sie ze moj maz WSZYSTKO WIE i nie potrzebuje żadnych porad.Oświadczył mi też że już nigdy do żadnego specjalisty ze mną nie pojdzie. Jesli mialyscie podobne doświadczenia to napiszcie jak przekonać faceta ze to nie wstyd iść do kogoś po porade

Gość no fear
no coz, ja w tej kwesti nie pomoge, oboje z mezem chodzilismy po lekarzach, nie bylo z tym problemu, pozdrawiam

Gość uuuupupppppppp

temat stary... ale może warty podniesienia... zaczynam kolejny raz walke o mojego syna.....

Dzień dobry. Ja też chętnie się dołącze, choć jeszcze nie wiem czy mój 9 letni syn ma ADHD. Mam z nim poważne problemy wychowawcze jest bardzo agresywny, nerwowy. Jak się zdenerwuje i potem sie troszkę uspokoi to zaraz wymiotuje, słabnie i zasypia. Wpada w furie i w czasie tej furii nie jest świadomy tego co zrobił. Byłam z nim u pedagoga dwa razy i raz u psychologa, psycholog podejrzewa u syna \"padaczke nerwicową\" zgłosiłam sie do neurologa i neurolog natychmistowo skierował go na badanie EEG - obecnie jest już po badaniu i czekam na wizyte u neurologa. 1 lutego dowiem się co jest naprawde dziecku, czy podejrzenia psychologa sie potwierdzą, czy inna bedzie diagnoza. Jeśli bede wiedziała to napewno Wam napisze. Bardzo serdecznie pozdrawiam Was i wasze pociechy.

Gość podnosiciel.....
🖐️

Gość betkae
a ja polecam tangle, super sprawa. znalazlam to na internecie www.thetangleshop.co.uk powodzenia

moja 12 letnia córka ma ADHD. chodzi do klasy integracyjnej , jest w VI klasie . jest też dzieckiem mało zdolnym, ma niecharmonijny rozwój. jest leczona psychiatrycznie a w szkole jest pod opieką psychologa, w tym roku ma dodatkowe zajęcia dla dzieci które maja problemy z nauka z lekó bierze galomege formuła IQ i od dzisiajNOOTROPIL powinna brać Concentar lecz nie stac mnie na tak drogi lek. gdyby nie to że chodzi do szkoły integracyjnej nie poradziła by sobie.kiedys była agresywna i nie mogła usiedziec w jednym miejscu, teraz mam wrażenie jakby to wszystko mijało. Uważam że szkoła najwięcej nam pomaga. gdy była w zerówce tez słyszałam same skargi, wychowawczynie mówiły że po 20 latach pracy takiego dziecka nie widziały, bylam zalamana, teraz jest wszystko dobrze (oprócz problemów z nauką) inni rodzice tez się nie burzą . mamy spokój i dziecko lubi szkołę i nauczycieli. Boję sie co będzie w gimnazjum bo niestety ADHD nie jest podstawą do przyjęcia jej do szkoły integracyjnej, a to nie mój rejon.nie wiem jak sobie poradzi w innej szkole.

Gość yris
co zrobic zeby nie miec dziecka z adhd ?? slyszalam ze adhd to sa jakies mikro uszkodzenia mozgu moga byc spowodowane zarzywaniem alkoholu w ciazy(malej ilosci) moga powstac w czasie porodu itd ale co mozna zrobic zeby miec gwarancje ze dziecko nie urodzi sie z ta przypadloscia XXI w bo tak to chyba trzeba okreslic :O czasami mam wrazenie, ze nie istnieja juz dzieci bez ADHD, a jak widze te dzieci i ich rodzicow to odechiewa mi sie posiadania dzieci serio :O

Gość ej ty jesteś jakis pogięty
moja mama jak była w ciąży z moim młodszym bratem, to paliła bardzo dużo i żyła w ciągłym stresie ( kłopoty rodzinne) efekt taki, że brat ma adhd zdiagnozowane przez psychiatrów ( 2 ):O

nikt nikomu nie da gwarancji że będzie miał zdrowe dziecko, ale ADHD nie jest problemem gdy dziecko ma odpowiednia opiekę i pójdzie do dobrej szkoły.na moje dziecko nikt w szkole nie narzeka , problemem jest to że córka jest tzw. dzieckiem mało zdolnym. nie ona jedna i ADHD nie ma z tym nic wspólnego. najważniejsze aby dziecko było zrozumiane. Pamiętaj że ADHD nie jest upośledzeniem umysłowym

Gość yris
zgadzam sie, ze nie jest, ale sek w tym, ze szczerze powiedziawszy nie chce miec dziecka z ta przypadloscia, moze to nie zabrzmi dobrze, ale nie mialabym cierpliwosci do niego, w mojej rodzinie sa same takie dzieci i nie moge z nimi wytrzymac 2 godz :O tez duzo zalezy od stopnia adha ale nie wiem czy kojarzycie tego chlopca, ktory byl pokazywany w super niani, nie wyobrazam sobie miec takiego syna, oszalalabym chyba :O

Gość monique280811

Gość monique280811
Witam.Jestem z Jaworzna.Mam 8-letniego synka i takie same problemy jak wszystkie mamy z dziecmi chorymi na ADHD.Synek jest badany od 6 roku życia,ale nikt do tej pory nie chce wydac diagnozy,ze jest chory.W domu same problemy,a od kiedy zaczęla sie szkoła to nauczyciele domagają sie orzeczenia o chorobie,bo jest naprawde tragicznie i nie wiem jak to się skończy:(.Opinia psychologa mowi,ze dziecko jest inteligentne i bystre a neurolog wydaje mi sie nie przygotowany do swojego zawodu.nawet prosba o skierowanie na EEjest jego zdaniem bezsensowna.przepisał chlorprothixen i teraz ma byc lepiej.ale nie rozumiem jednego,bo skoro twierdza,ze jest dobrze,to po co leki????zastosowałam ten lek,ale po przeczytaniu kilkunastu opini na necie przestraszyłam sie.znalazłam juz prywatnego neurologa w Sosnowcu.zobaczymy co powie.muszę sie spieszyc,bo nauczyciele naciskaja,zreszta ja sama tez przechodze bardzo trudne chwile i czasami zamykam sie i płacze,bo nie mam juz naprawde siły,a wychowuje Go sama:(.Zdaje sobie sprawe,ze jesli ja nie pomoge,to nigdzie nie znajdzie pomocy.Szkoda mi Go bardzo jak przychodzi ze szkoly ze smutna minka,bo wie,ze zrobil cos zle,albo,ze nikt Go nie lubi.Moze ktos z Jaworzna lub okolic wie,jak i gdzie przeprowadzic dokładnie te testy jeszcze raz???moze sa jeszcze jakies inne badania,które moga nam pomóc??wielkie dzięki za odpowiedzi.

Gość nadpobudliwy
pomocy czy mogę podać synowi CONCERTA odpiszcie plis

Gość bezpseudonimu....
moj syn tez ma adhd. a lekarz kaze ci dac concerte?

Gość Małgorzata1986
Witam:) Interesuje mnie tematyka ADHD, szczególnie spojrzenie Matek dzieci nadpobudliwych na sytuację dziecka (skuteczność leków, terapii itd.). Piszę pracę magisterską na ten temat. Zwracam się z gorącą prośbą do Matek dzieci nadpobudliwych o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/38860/adhd.html Bardzo dziękuję i pozdrawiam

Gość waaaaleczna mama
uda sie podiesc czy nie? :) mam polrocznego synka i tak sie martwie ze ma ten problem:( jak czytam obiawy to niestety sie sprawzdaja choc wiem ze duzo dzieci ma problemy z zaypianiem. ale moj ciagle macha raczkami i nozkami ze spaniem w dzien to wogole cudu trzeba, na psacerze spi 10 min i sie budzi :/ nie mam nawet 15 min dla siebie w dzien bo ciagle jeczy i marudzi. zabawki nie interesuja go wogole. ogolnie nie mam czasu nawet do lazenki isc:( czy ktos ma podobnie?:( wiem ze bobas daje popalic ale zazwyczaj przez pierwsze 3 mies a u mnie juz trwa to pol roku :( tak sie martwie...