Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęsliwy pies i kot

usuwanie rozstępów w gabinecie kosmetycznym

Polecane posty

Gość szczęsliwy pies i kot

zna się ktoś na tym?? ma jakieś doświadczenia?? co jest dobre?? słyszałam coś o chemodembrazji.. jestem zdeterminowana i gotowa troszku zainwestowac w moj brzuch który jest 1 wielka ruiną rozstępową po moim baybe, które ma juz 8 lat...tyle co rozstepy:(

Gość 12875666
Zajrzyj na strone rozstepy! Jest tam wszystko co Cię interesuje! Ja sama jestem po zabiegach na brzuch...

TAKIE METODY SA DOSTEPNE Leczenie: Peeling chemiczny z użyciem kwasu glikolowego Kwas glikolowy, w niskich koncentracjach zmniejsza kohezję korneocytów, zmniejszając grubość warsty rogowej. W dużych stężeniach natomiast powoduje oderwanie się keratynocytów i epidermolizę, stymuluje produkcję nowych komórek naskórka i syntezę włókien kolagenowych w warstwie powierzchniowej skóry właściwej. Dlatego w powtarzanych terapiach powoduje zgrubienie skóry właściwej i naskórka. Mikrodermabrazja Regeneruje i uelastycznia skórę, pobudza krążenie, pobudza produkcję kolagenu i elastyny. Zabieg jest bezpieczny i bezbolesny, polega na mechanicznym złuszczaniu warstw naskórka specjalnym aparatem, który ściera i wysysa starte komórki. Zabieg nie wymaga rekonwalescencji. Można łączyć z peelingiem kwasem glikolowym lub TCA. Mezoterapia Wstrzykiwanie do uszkodzonych tkanek specjalnie opracowanych koktajli z różnych substancji w celu indukowania odpowiedzi fibroblastycznej w skórze właściwej z regeneracją kolagenu. Można łączyć z peelingiem kwasem glikolowym. Inne metody Leczenie farmakologiczne – retinoidy (tretinoina – np. Retin A) – powodują normalizację procesów rogowacenia, wpływ na procesy zapalne w skórze, zapobiegają degradacji kolagenu, stymulują fibroblasty do synyezy kolagenu, Dermabrazja - wykorzystuje urządzenie podobne do wiertła dentystycznego. Wirująca głowica aparatu pokryta jest drobnymi, ostrymi elementami ścierającymi powierzchnię skóry. Zabiegi wykonywane są przez chirurgów plastyków w znieczuleniu ogólnym lub miejscowym, w zależności od rozległości i głębokości planowanego zabiegu, wieku i stanu pacjenta. Lasery – barwnikowy, miedziowy, CO2 - zabieg polega na złuszczaniu naskórka przez podgrzanie i odpreparowanie warstw naskórka. Wymaga kilkudniowej rekonwalescencji, ponieważ powstała rana jest bolesna, zaczerwieniona , obrzęknięta i pokryta strupem. Chirurgiczne wycięcie rozstępów - jedyna terapia definitywna to operacja polegająca na wycięciu dotkniętego rozstępami kawałka skóry, co wiąże się oczywiście z pozostawieniem blizny. ALE CO BYSCIE POLECILY JAKO SKUTECZNA METODE??????????????????????????????????

Gość czy jest
ja mysle ze z tego co opisalas tak szczegolowo to najlepsza bedzie dermabrazja,nie ma sie czego bac ze to pod narkoza,mozliwe ze to jest najskuteczniejsze

Gość ggggggg