Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helena_trojanska

czego bezwzglednie nie mozna robic w ciazy?

Polecane posty

Gość helena_trojanska

pic alkoholu..(nawet lampki wina?) brac lekow (jakich?) zastanawiam sie czy mozna chodzic do kosmetyczki na oczyszczanie... czy mozna robic mikrodermabrazje? chodzic na dyskoteki w pierwszym miesiacu( obez alkocholu).. czy dziecku nie zaszkodzi taka glosna muzuka? nie wolno palic.. i co jeszcze

Nie wsyztskie zbaiegi u kosmetyczki można wykonywać, ale to powinna sama kosmetyczka wyjaśnić. Jeśli chodzi o dyskotekę, to jednak nie powinno się chodzić będąc w ciąży, bo to za dużo decybeli. dziecko o wiele głośniej słyszy niż matka. Pierwsze miesiace są najważniejsze w rozwoju dziecka, więc wiele rzeczy moze negatywnie wpływac na malucha. Nie wolno się opalać, nie wolno stosować kosmetyków rozgrzewających. Nie wolno się kąpać w bardzo ciepłej wodzie. Nie wolno siedzieć przy kompie więcej niz 4 godziny dziennie, a najlepiej jeszcze mniej. Nie powinno się stać więcej niż 4 godziny dziennie. Nie wolno dźwigać. Pić mleko pasteryzowane, nie jeść serów miękkich i pleśniowych. Nie brać na własna rękę witamin, bo tez można zaszkodzić. Zrobić badanie na toksoplazmozę jak najszybciej, a nie dopiero w połowie ciąży jak lekarze zalecają.

Gość napinać sie przy kupie

Gość Maaaagdaaaaa23
nie stresuj sie

Gość idiotki z was
a potem cielęta ciężarne atakują po tym jedzeniu za dwóch -----i topiki mam takie wielkie dupsko po ciąży i nie moge schudnąć buuuu

Cześć mam u siebie w pracy ksero z którego musze często korzystać, czy to bezpieczne?

Gość helena_trojanska
ale z tym odzywianiem to sie nie zgadzam w zupelnosci.. kobieta wcale nie musi jesc za 2.. potem ma problemy z otylascia.. a z tego co mi wiadomo zapotrzebowanie na kcal wzrasta dopiero w 2 trymestrze.. i tylko o 300 kcal.. a powinno sie przytyc ok 10 kilo.. wiec jedzac za 2 wcale nie pomagamy dzidzi a jedynie szkodzimy sobie.. majac swietne usprawiedliwienie"moge jesc i byc gruba bo jestem w ciazy"

rety! Kolejny topik o tym samym. Jak widfac cierpicie na niedobor pracy lub konkretnych zajec skoro calymi dniami tu przesiadujecie. Nie uwarzacie, ze to jest szkodliwe? :P:P:P:P:P:P Wezcie sie za konkretna robote i czas przynajmiej pozytecznie wam uplynie, a nie na pierdolach.

Gość helena_trojanska
Ty chyba tez nie masz co robic skoro weszlas w ten topik tylko po to zeby skrytykowac innych:P

Gość renacia
Nalezy jesc za dwoch (czy dwoje jak uwazaja niektorzy) ale uwzgledniajac ze jedno wazy 50-70kg a drugie 0,5-3kg. :) Przede wszystkim wazna jest jakosc a nie ilosc.

Gość markotka
No to po co tu wlazłaś Mala koala, do roboty się weź! A ja właśnie jestem w robocie, bo mam pracę w necie!

Gość cicik
soku z malin pić. Maliny pomagają poronić.

Gość AngelinaJeuelina
Sluchajcie,pare miesiecy temu bylam u lekarza,powiedzial mi ze mam z prawej strony lekka przepukline ,ze nie moge sie przeciazac,za duzo zgrubnac,ani przec za mocno przy sikaniu i no wiecie przy kupce bo inaczej wyjdzie mi ta przepuklina i trzeba ja bedzie operowac i ze to bol jak mi wyjdzie taka kulka pod pepkiem.Pytalam czy mozna ja teraz zoperowac,lekarze mowia ze nie poniewaz moga wystapic duze komplikacje i ze to ryzyko,dopiero wtedy gdy juz naprawde bedzie ja widac i bedzie mnie bardzo bolec.A teraz oto jest pytanie..jesli bede chciala miec dzieci to przeciez podczas ciazy sie tyje i przy porodzie trzeba mocno przec i co wtedy??Czy moge zajs w takim przypadku w ciaze,czy jest to nie bezpieczne???Moze sa takie panie ktore maja w tym doswiadczenie,opisze prosze cos??.

Gość pogibalo
cicik cos Ci sie chyba pomylilo,zaraz powiesz,ze sok z malin dziala jak srodek wczesnoporonny...????? filtruj zaslyszane jednym uchem rewelacje... NAPAR z LIŚCi malin moze przyspieszyc poród,gdyż powoduje skurcze macicy,a zwykla herbatke malinowa,czy sok malinowy mozna pić do woli - lepiej nawet niż czarna herbate...

Gość AngelinaJoelin
.)

Gość elena trojanska