Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piękna kobieta

Mówimy nie solarkom i tipsiarkom!!!!!

Polecane posty

Gość piękna kobieta

Czemu kobiety nie potrafią zadbać w naturalny sposób o swoją urode ,tylko wydają kase na kosmetyczki, które w tak brzydki sposób oszpecają ich pazokcie. Dlaczego coraz to młodsze dziewczyny chodzą na solarium wyglądając fatalnie, zamiast zadbać o piękno swojej skóry? Kobiety postawmy na urode, ale na tą prawdziwą, chcemy być piękne i zadbane, ale nie można przesadzać, dlatego otwieram klub pięknych kobiet, któe potrafią wydobyć swoje piękno, które mają klase i które są po prostu sobą. Nie dajmy się zwariować, bo to tylko niszczy nasze piękno,które niestety jest ulotne. Więc czy nie lepiej tych pieniędzy wydanych na solarium zainwestować w siłownie bądź nauke? Pokażmy ile nas jest, kobiet,które po prostu są kobietami z krwi i kości!!!!!A nie laleczkami,które chcą się upodobnić do plastikowego ideału!!!

Gość idz sie wysraj
a ja mowie tak solarkom i tipsiarkom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chce raczej,aby to był topik dla kobiet,które czują się pięknie w swojej skórze, które znają swoją wartość i nie potrzebują tego typu zabiegów. Połączmy się i doradzajmy sobie, aby zapobiec rozdwajaniu się paznokci, wypadaniu włosów itd. Mozemy sobie doradzać w wielu sprawach,bo przecież wszystkie chcemy się podobać. I niekonieczie trzeba leżeć plackiem w solarium,aby dobrze wyglądać, bo niejednokrotnie jakiś dobry samoopalacz wystarczy. Kobiety wpisujcie swoje rady i dzielcie się swoimi osiągnięciami w tej dziedzinie ;)

solarium się brzyde a tipsami jeszcze bardziej. Tylko co da taki protest \"mówimy nie...\" ? One nadal bedą to robić a za kilka lat powstaną topiki : jestem młoda i mam zmarszczki co robić? pomocy! mam po tipsach zniszczone paznokcie! pomocy! itd...

A moze wlasnie nie, moze czytając nasze rady same zaczną się nad tym zastanawiać. Ja myśle,że ten problem powinien być poruszany i nie po to,aby kogoś piętnować,ale po to, by dać do zrozumienia,że po pierwsze sam sobie szkodzi, a po drugie wcale to ładnie nie wygląda!

A moze wlasnie nie, moze czytając nasze rady same zaczną się nad tym zastanawiać. Ja myśle,że ten problem powinien być poruszany i nie po to,aby kogoś piętnować,ale po to, by dać do zrozumienia,że po pierwsze sam sobie szkodzi, a po drugie wcale to ładnie nie wygląda!

Gość niestety faceci lubią takie
sztuczne lale :o

nieprawda,ze lubią ,moze tak,ale nie wszyscy. Jeśli kobieta dba o siebie i jest piękna, dzięki sobie, a nie tym wszystkim zabiegom \"upiększającym\" to jest to o wiele bardziej doceniane. Oczywiscie nie mówie tu o osiłakch z siłowni, czy o facetach ,których kręcą dziewczyny wyglądające jak prostytutki, ale zwykli, wartosciowi faceci zdecydowanie bardziej wolą piękne kobiety, niż wypudrowane tipsiary!

Gość o fuu
juz wole pojsc na pare minut na solarke niz smarowac sie smierdzacym samoopalaczem i miec zacieki za uszami czy na szyi.

Gość do laleczki
ale przyznasz,że za taką sztuczną tipsiarą się obejrzą :)

Gość a jaaaaa
A ja chodze na solarium. Mam ładną delikatna opalenizne. Napewno od czytania tego rodzaju topików nie przestane korzystać z solarium. Im więcej je czytam tym bardziej jestem rozbawiona głupota osób je zakładajacych. Wszytkie kobiety wrzucacie do jednego wora. Owszem jest pewien procent dziewczyn, które przesadzają z solarką i wyglądają bardzo niekorzystnie. Niektóre chodza na solarium sporadycznie. Ja korzystałam z solarium w tym roku poniewaz nie miałam urlopu a nie chciałam świecic bladością. Nie mam czasu lezec na słońcu, a poza tym tego nie lubię. A stwierdzenie ze solarium jest bardziej szkodliwe od słonca jest juz archaizmem. Tyle na temat solarium. Tipsów nie nosze bo mam ładne swoje pazurki a poza tym długie paznokcie przeszkadzałby mi w pracy (duzo pracuje na kompie). U kosmetyczki nigdy nie byłam bo nie było takiej potrzeby (mam ładną cere)

Gość enkodarka
Ja uważam,że w dzisiejszych czasach jest ped za moda i dlatego wiekaszosc dziewczyn chodzi na solarke maja kilometrowe paznokcie(ktore sprawiaja im trudnosc) jak cos jest modnego trzeba to miec , ale dlaczego to dziewczyny robia? ........ bo chca wygladac modnie i zeby faceci zwracali uwage na nie.I tak szczerze kazdy decyduje o sobie bo nie musowo byc strzaskanym i miec paznokcie super i miniówe aby byc atrakcyjnym , najgorsze jest to ze przez te dziewczynymy , my kobiety jestesmy traktowane jak głupie idjotki ktore mysla tylko o kosmetykach itp. To wszystko zalezy od człowieka ja jestem zadbana tez staram sie nadazac nad modo ale nie do przesady nie mam paznokci bo pracuje opalam sie jak mam czas w lecie i tez jakos faceci zwracaja uwage. BO tak szczerze pytanie: jak sadzicie czy faceci zwracali by na was uwage gdyby nie solarka ,paznokcie,i modne ciuchy? ;;;;;;;;;odpowiec brzmi nie proste i to wszystko dlatego

Gość *KARINA*
A dlaczego mówisz nie solarium i jednocześnie popierasz samoopalacze? Jak natura to natura na 100%. Ja nie zaprzecze chodze na solarium ale góra raz lub dwa na miesiąc. Mam naturalny kolor włosów-nie farbuje się. Tipsy przykleiłam sobie tylko raz na ślub mojej siostry i wiem ze już wiecej tego nie zrobie. Na codzień maluję się naturalnie-brązowa kredka, tusz do rzęś i błyszczyk. Na imprezach, randkach lub innych okazjach szaleję z makijażem. Wiele lasek przegina ale takie forum do mnie nie dotrze-do mnie tez nie dociera jak mi ktoś mówi że mam nie chodzić na solarium tylko smarować się samoopalaczami które śmierdzą i dla mnie wyglądają mniej naturalnie. Może niech każdy zacznie aptrzeć wreszcie na siebie i robi co uważa a nie non stop ocenia innych po wyglądzie. To wolny kraj i każdy moze robić co chce.

Gość fuuu
Skoro założycielka stawia na nature to pewnie nie uzywa kremów do twarzy, maseczek, peelingów, balsamów do ciała, nie depiluje się... fuuuuuuu fuuuuuu ale musi byc z niej zaniedbana dziewczyna Zaniedbanym kobietom mowimy NIE

fuuu - ja za to mówie Nie takim dennym komentarzom :o piękna kobieta na chodzenie do solarium jest określenie - tanoreksja. To dla tych co \"muszą\" chodzić codziennie do solarium i do tych co chodzą regularnie. Czemu? Bo to jest nałóg ktorego skutki poznaje sie po latach. Nie popieram solariów i popierać nie bedę. Ja wolę w lecie poleżeć na słoncu (oczywiście filtry wysokie obowiązkowe) i mam dłuższą i ładniejszą opaleniznę od solarek. To ,ze bede blada to nic. Taka słowiańska uroda. Wole być blada i mieć młodą twarz niż być brązowa i staro wyglądać. Oczywiscie nie mowię tu o dziewczynach ktore solarium odwiedzają raz na ruski rok.

Gość oj zazdrośnice
Jeśli czułybyście wyższość nad "solarkami i tipsiarkami" to nie musiałybyście zakładać takich topików... Ale Wy jesteście po poprostu zazdrosne... Zazdrosne, że inne "wydają kasę", której Wy nie macie... DO ROBOTY LENIE! A będziecie miały na kosmetyczkę, fryzjera, ciechy, maniuciure... "Kobiety, które mają klasę" i "które znają swoją wartośc" nie sycą się obgadywaniem innych kobiet. 👄

Gość hyhahyha
a mi mój kolega powiedział że strasznie mu się to we mnie podoba że jestem taka normalna, tzn nie szaleje z solara makijazem i ciuchami :)

Gość DO oj zazdrośnice
Tez odnosze takie wrazenie, ze to z zazdrości:) Komentarz pod nickiem FUUUU nie był denny.. ukazał tylko śmieszność autorki topiku.. Moka nie zrozumiałas;) Skoro ona stawia na nature to w takim razie nie powinna wcale uzywac kosmetyków... A juz tekst o uzywaniu kremów samoopalających rozbawił mnie do łez... ale mi stawianie na nature. No, ale faktycznie... jest o wiele taniej uzywać kremów samoopalających niz solarium

\"Skoro ona stawia na nature to w takim razie nie powinna wcale uzywac kosmetyków...\" - hehhe obawiam się ,ze mylicie się i to poważnie. Ja uzywam naturalnych kosmetyków (tak tak, kremy, maseczki, szampony itp.) i tym samym ja też stawiam na naturę. Tyle ,ze autorce chodziło o coś innego - o to ,że ona nie uznaje SZTUCZNEGO słońca. Chociaż też mi się nie spodobało ,że solarium dla niej jest beee a samoopalacz już nie. Tak to jest ,że jak zaczyna się dyskusja o tipsach i solarium to od razu jest gadka o tym jakie to kobity muszą być zaniedbane/zazdrosne/ubogie! ,że o tym dyskutują. I to są bardzo denne komentarze bo ja np. nikogo nie uraziłam tylko stwierdziłam gołe fakty.

Gość do moka
Denne komentarze są tez takie w których kobiety korzystające z solarium z róznych wzgledów są określane jako puste, głupie, puszczalskie... bo takie opinie tez czytałam na forum

Gość do moka
i to jest w porzadku?

oczywiście ,ze nie! To jest równie denne i prostackie. Dlatego starajmy się gadać bez takich odskoków od normy ok?

Po pierwsze nauczcie się czytać ze zrozumieniem, po drugie skąd tyle złości????? Widać, że nie zrozumiałyście sensu tego topiku i tyle! Ja sama uzywam mnóstwo kosmetyków, a nawet samoopalacze, które umiejętnie stosowane są lepsze,a przynajmniej nie przyniosą tyle szkody co solarium. Oczywiście chodzenie na solar 2 razy w miesiącu jeszcze nikomu nie zaszkodziło, ale chodzenie co drugi dzień jest już dla mnie przesadą! I nie zakładam topiku po to, by obgadywać te dziewczyny, które tak robią, ale po to, aby wreszcie zauważyły,ze bez tego też da się żyć, a zdrowie chyba jednak ważniejsze. Używam kosmetyków, na dzień kremy z filtrem, a bladością i zaciekami nie strasze. Cóż chciałam dobrze, ale jak to mówią, lepiej nie wchodzić tam gdzie baby, bo od razu rozpęta się piekło! Wiecie, co jest zabawne, że jak na jednym topiku ktoś napisze, że jest pięknie opalony, ma piękne paznokcie itd.-to go wszyscy zjadą, że jest platikową lalka, natomiast gdy na innym ktoś napisze,że to wcale kobietom do szczęścia potrzebne nie jest, to zaczynancie wyzywać,ze jesteśmy zakompleksione. Cóż, chcialam prowadzić rozmowe na poziomie, widać, nie udało się. ZAMYKAM TOPIK i życze powodzenia na solarium ,a po latach w klinice lecząc raka. DOBRANOC!!!!!

Gość do autorki
Po pierwsze, kto napisał ze jestes zakompleksiona? Po drugie, po tonie jaki pisałaś mozna wywnioskowac ze własnie nabijasz sie z dziewczyn chodzacych na solarium.

Nie przeczytałam w całości topiku ale nawiążę do jego wstępu. Mi również nie podobają się pstrokate szpony, pomarańczowa skóra... ALE na Boga dlaczego narzucasz kobietom, dziewczynom jak mają wyglądać ??? Żyj i daj żyć innym. Może to i jest kiczowate ale niech sobie dziewczyny chodzą jak chcą i ubierają i malują jak chcą. To jest ich sprawa. Niech robią te tipsy skoro tak im się to podoba. Kolorowy manicure to jest może i kicz ale także i sztuka. Tak jak graffiti, która dla urzędników jest czymś co szpeci miasto a dla innych ludzi ma swój niepowtarzalny styl. Tak samo wytatuowana kobieta dla jednego jest głupia a dla innego piękna. Ludzie mają przeróżne gusta. A Ty w tym momencie narzucasz swój gust innym kobietom co jest totalną paranoją. Niektóre kobiety wolą być sztuczne bo naturalność kojarzy im się z czymś nieciekawym i takie pozostaną. Nikt tu się nie będzie do Ciebie dostosowywał niezależnie od tego czy masz rację czy nie, bo takie pojęcie jak \"racja\" też jest rzeczą względną i każdy bedzie miał tylko sobie znaną rację. Dlaczego jesteś taka natrętna ze swoimi poglądami i narzucasz tu swoje apele. To też jest chore co ty robisz. Jesli komuś taki styl się podoba to na pewno nie dostosuje się do twego apelu a ty sobie tylko język strzępisz i przeżywasz. To tak jakby szponiasta solarka założyła topik z apelem.\" Ej naturalne! Jesteście takie szare, nudne. Zrobiłybyście coś ze swoim wyglądem. Dodajcie życiu barw!\" czy coś w tym stylu. Przejełabyś się takim topikiem i dostosowała do nich i do ich racji ? Na pewno nie! Ja nie mówię że taki kiczowaty styl mi się podoba bo mi się nie podoba ale nigdy mi do głowy nie przyszło żeby jakieś apele robic z tego powodu tylko dlatego ze coś tam uwazam za brzydkie. Jeśli myślisz ze twoj topik zmieni świat to niestety się rozczarujesz. Na ulicach dalej bedziesz mijać tabuny takich kobiet które na twoje apele zaśmieją Ci się prosto w nos. To tak samo jakbym ja założyła topik na forum \"Macierzyństo\" i nawoływała kobiety zeby nie miały dzieci, bo ja nie lubię dzieci. Paranoja!

Gość oj zazdrośnice
"Tak to jest ,że jak zaczyna się dyskusja o tipsach i solarium to od razu jest gadka o tym jakie to kobity muszą być zaniedbane/zazdrosne/ubogie!" Nie wyssałam tego z palca. Wnioski wyciągnęłam z tego co jest napisane w tym topiku: ZANIEDBANIE/ ZAZDROŚĆ/UBÓSTWO (a może raczej brak pieniędzy na kaprysy) Po co nawoływać innych do tego by robili coś wbrew sobie? Jeśli jakaś kobieta wydaje miesięcznie setki złotych na sztuczne paznokcie i wizyty w solarium to znaczy, że chce tak wyglądać. Wiemy więc, że nie przekonamy jej do tego by nagle przestała robić to dzięki czemu czuje się ładna, zadbana, szczęśliwsza. Jaki więc cel ma ów apel i z czego wynika? I tu ZAZDROŚĆ aż kole w oczy. Skoro ktoś czegoś zazdrości, to znaczy, że właśnie tego mu brakuje, że czuje się bez tego gorszy. Jeśli brakiem tym jest brak wizyt w gabinetach kosmetycznych, to zakładać możemy, że kobieta zazdroszcząca czuje się ZANIEDBANA. Czemu w takim razie sama nie pójdzie na solarium i do maniucurzystki? Bo BRAK JEJ PIENIĘDZY na takie przyjemności. Przesłanki: - słowa "solarki" i "tipsiarki" nie tchną chęcią pomocy tym, których uważamy za nieeleganckich (potrzebujących pomocy nas, jedynych mających wyłączność na dobry gust); słowa te są nacechowane pejoratywnie, można je uznać za mające na celu obrażenie osoby, którą określają; - wypowiedź o tych, które "wydają kase na kosmetyczki" - ich kasa, ich wybór; skąd taka troska o cudze wydatki?; skoro wspomniano o pieniądzach, znaczy że są one dla autorki topiku istotnym atrybutem tytułowych "solarek i tipsiarek"; - otwieranie "klubu kobiet, które mają klasę" i stawianie ich w wyraźnej opozycji wobec rzeczonych "solarek i tipsiarek" to kolejna próba obrażenia pań "które wydają (a więc i mają skoro wydają) kasę na kosmetyczki"; o kobitach z klasą napisałam w poprzednim swoim poście; - "czy nie lepiej tych pieniędzy wydanych na solarium zainwestować w siłownie bądź nauke" - autorka sugeruje, że kobiety opalone w świetle lamp solarnych i mające żelowe paznokcie są niewyedukowane i mają marną kondycję fizyczną (jakby chodzenie do kosmetyczki uniemożliwiało kształcenie); najżałośniejsza to z prób obrażenia tytułowych "solarówek i tipsiarek" (zwłaszcza, że autorka sama popełnia błąd deklinacyjny :P); - "Pokażmy ile nas jest, kobiet,które po prostu są kobietami z krwi i kości!!!!!A nie laleczkami,które chcą się upodobnić do plastikowego ideału!!!" - tu już otwarte zianie nienawiścią do tych bardziej zadbanych i bardziej majętnych. 🌻 🖐️

Oj zazdrośnice - kasa ci do głowy uderza, bo pieprzysz jak potłuczona, moja droga. Mnie stać i na solarium, i na tipsy, ale NIE CHCĘ, bo nie lubię. Bo się sobie nie podobam opalona i nie chcę mieć plastikowych pazurów, bo mam swoje zadbane. Ha! I co? Myślisz, że marzeniem każdej z nas jest zrobienie się na skwarek, tylko nie każdą stać? Jesteś w błędzie.

Choć owszem - przyznam ci rację w jednym: każdy ma prawo wyglądać tak, jak mu się żywnie podoba. I koniec. Nie mam pojęcia, po co kolejny topik na ten temat.

Gość oj zazdrośnice
Wyobraź sobie, że nie jestem ani zamozna, ani nie chodzę na solarium, ani też nie miałam nigdy w zyciu sztucznych paznokci. Nie marzę też o tym... chyba, że o kasie:D I dlatego, że nie marzę, przenigdy nie załozyłabym takiego topiku. Czyśbyś to Ty była autorką topiku skoro czujesz potrzebę wyładowywania na mnie swojej złości?:D

Gość upppppppppp
tym solarium to różnie bywa ja też nie mogę jak gimnazalistki już biegają i mają już taką zniszczoną skórę ja ostatnio byłam pare razy, ale tylko dlatego, że miałam wesele i półmetek, a potem nie zamierzam razej więcej chodzić niemam takiej potrtzeby, bo i tak jestem blada i szkoda kasy!!!!!!!!!!!! p.s. u mnie minuta bez karnetu kosztuje 1zł, we karnecie 0,80, a u was??