Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magvita

BOJĘ SIE DENTYSTY DZISIAJ

Polecane posty

Gość Magvita

Dziś będę miec borowanie, czy ze znieczuleniem naprawdę nie boli? Ja juz sie boję :(:(:(:(:(:(:(

Gdzie tam: nic nie boli! Ja miałam ostatnio leczone 3 zęby, trochę panikowałam, że znieczulenie przestanie działać, ale nie przestało :D

Gość Magvita
ja już sikam ze strachu :( ale nic a nic się nie czuje? a zastrzyk boli?

Gość musisz miec straszne
zgnilaki, bleeee :o

Gość Magvita
nie mam zgnilaków, właśnie po to idę do dentysty ,żeby ich nie mieć. zresztą mi szkliwo zeszło i muszę coś z tym zrobić

No, zastrzyk trochę boli, czujesz, jak wbija się igła :O Ale da się przeżyć, każdy inaczej reaguje. Mnie np. bolało samo wpuszczanie środka do dziąsła i w policzek -eeeeeeeee :O Ale potem luzik :D Ja mam na dodatek taką super dentystkę, że samo jej podejście do pacjenta od razu zwiększa efekt znieczulenia :)

Gość Magvita
hmm, czyli zastrzyk boli :( a ile trwa wpuszczanie?

Gość Magvita
dzięki za informacje, już bardziej obawiam sie zastrzyku niż wiercenia :P

Najgorzej, jak wierci u góry - aż mózg przeszywa :O Mojemu chłopakowi dentystka ostatnio połamała na dziąsłach 3 igły, zanim zrobiła zastrzyk :O Żeby nie było, że straszę ;)

Gość Magvita
ja będę miałam u góry :(:(:(:( ale ze znieczuleniem bolało????

Nie bolało, co ty! Tylko takie nieprzyjemne uczucie te jeżdżenie wiertłem po zębie. Ja błogosławiłam znieczulenie, bo czułam, że bez niego wyłabym z bólu i po co? Dentystka przyznała mi rację: nie dałoby się wytrzymać, chyba, że borowałaby godzinę! :O A tak: obie miałyśmy spokój; ona mogła leczyć, a ja nie płakałam z bólu ani nie ugryzłam jej w rękę :D

Gość Magvita doskonale Cię rozumiem
mam dentofobię i na samą myśl o wizycie u dentysty umieram ze strachu:( Muszę brać leki na uspokojenie, bo aż cała się trzęsę przed wizytą:( Kto się nie boli, ten nie zrozumie :(

Gość Magvita
Magvita doskonale Cię rozumiem-------------> nie wiem jak ty, ale ja na samą myśl o borowaniu dostaje padaki, a jak już słyszę to zzzzzzzzzzzz dzzzzzz, to mdleję :( undertaker----> nie oglądałam :classic_cool: mam żałować? green tea---------------> miałam jedno borowanie bez znieczulenia, to po prostu się rozpłakałam :P:P teraz już nie dam się na żywca :D

No i dobrze, bierz znieczulenie! Ja kiedyś mogłam i bez zastrzyku, ale to chyba zależało od wielkości dziury ;) Teraz miałam takie, że praktycznie zostały mi same ścianki zębowe, a reszta - wyżarta! Żeby było \"śmieszniej\" : dbam o zęby, a mimo to - psują się. Dentystka mówi, że \"ten typ tak ma\" :(

Gość bez paniki dziewczyny
zastrzyk troche boli ale to przeciez chwila a potem pełny luzik! Odwagi! :)

Gość Magvita
dzięki za podniesienie na duchu :) Green Tea------> Ja używam specjalnej szczoteczki i pasty elmex zieloną a dalej sie psują :( a do tego mam nadwrażliwe zęby :( ehhh...czas się zbierać do dentysty .... dzięki wszystkim! druckt mir die Daumen :P

Posłuchaj. Jeśli boisz się bólu zastrzyku to też jest sposób. Poproś żeby znieczuliła Ci miejsce ukłucia.Wtedy już nic a nic nie boli.Wiem bo sama regularnie chodzę do dentysty.Co tydzień coś mi robi i nic nie czuję.

Gość najlepiej leczyć ząbki
specjalnym żelem ale mnie niestety na to nie stać:( Przyznam ze szczerym wstydem,że moje zęby są w kiepskim stanie(dziwię sie,że jeszcze nie bolą! ) ale wizyta u dentysty to dla mnie koszmar.Strach, rozstrój żołądka itp Wiem,że robię źle ale ten strach przed dentystą jest silniejszy :( Wstyd mi, bo dorosła baba jestem a boję się jak dziecko :o

Gość Magvita
Powróciłam....dentysta dał mi znieczulenie , ale podczas borowania bolało tak jak by go w ogóle nie było. Bolało O-KRO-PNIE!