Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa yasminka

Harmonet kontra Yasmin - zapraszam do dyskusji

Polecane posty

Gość nowa yasminka

Dziewczyny piszcie ktore są "lepsze" (pojecie wzgledne) które mniej ingeruja w organizm? Podzielcie sie doswiadczeniem i odczuciami!! dzisiaj gin zmienil mi tabsy z Harmonetu wlasnie na Yasmin. Powod: zaczely pojawiac sie syfki, wlosy zaczely masowo wypadac :( Aha a jak z przerwa? Kiedy mam zaczac pierwsze opakowanie Yasmin? Zapomnialam sie zapytac :/ Robie 7-dniowa przerwe? Czy w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia? Dzieki za wszystkie odpowiedzi

Gość Kazda z nas jest inna
Ja kiedy bralam Harmonet, bylo idealnie... ale gin tez mi zmienil na Yasmin i zaczal sie koszmar, przysiegam: bole glowy, zawroty szumki w glowie, bole łydek, ud, uczucie jakiejś dziwnej guli w gardle non stop, a na domiar zlego - miałam przedtem piękną czystą cerę a po Yasmin.... zaczęło mi wyskakiwać tysiąc syfów!!!!! Świetny efekt antyandrogeniczny, nie ma co he he.... miałam nie zatrzymywać wody - a byłam opuchnięta jak balon, ciężka i senna!!! Do dupy.... Oczywiście jak mówię, każda jest inna i tobie mogą te tabletki podpasować. Ale ja wracam do Harmonetu....

Gość ja22................
mi tak samo harmonet nie odpowiadal, mialam objawy jak u zalozycielki topiku a po yasmin wszystko ok nie rozumiem idei zmieniania tabletek jesli ci pasuja na inne tylko ze wzgledu na to ze sa modne?

ja biore harmonet od 5 miesiecy dopiero,ale jestem bardzo zadowolona:) zadnych bóli,wypadani włosów,uczucia sennosci,złości,chcoiac fakt musze przyznac ze przy drugim opakowaniu byłam bardzo nerwowa,ale potem sie unormowało:) mi harmonet pasuje w 100% i zamiast ubocdznych skutków mam tylko spokój psychiczny i dobra zabawe:D musze tez dodac ze nie mam zadnych problemów z ochotą na sex:D wrecz przeciwnie,moje kochanie mówi ze jestem niewyrzyta:P ale jemu to apsuje;P hehe

Gość marta 22...................
mi harmonet tez pasowal przez pierwsze pol roku, gorzej bylo pozniej

Gość ojojojoio
a ja kończę 5 opakowanie Harmonetu i dzięki Bogu bo jeszcze trochę a się wykończyłabym, yasminki już czekaja ciekawe jak będzie mam nadzieję ze ok mimo tylu złych rzeczy jakich o nich słyszałam

Gość martusia 22
ja zmienilam tez na yasmin i jak narazie sluzą mi

Gość g_b
ja jem harmonet od roku i jest wszystko ok:) kazda z nas jest inna i nie mozna ulegac modzie i zmieniac tabsów

nowa yasminka słuchaj!! jakbym o sobie pisala!! to samo mi sie dzialo!! syfki takie podskorne, przetluszczajace sie wlosy, wypadajace garasciami... kompletny brak ochoty na seksik... i to wszystko wlasnie przez harmonet!!!!!!!!! a teraz jestem na yasmin, 3 miesiac...

oczywiscie mialo byc \"czytala\" a nie \"pisala\" :P ach... to zmeczenie;)

Gość martusia 22 do mimi
i jak z libido po yasmin u Ciebie?

sorki ze dopiero dzis odpisuje;) jak z libido? otoz po pierwszym opaku Yasminek bylo suuuper:D wydawalo mi sie ze chyba nie tyle co wrocilo do normy, ale nawet sporo wzroslo!! do czasu... po drugim opakowaniu wszystko wrocilo do \"normy tabletkowej\" czyli spadlo:(

Gość Springle
Ja brałam Harmonet przez ponad rok. Pozniej rozstałam się z moim facetem i odstawiłam tabletki. Po dwóch miesiącach przerwy wróciłam do tabletek i mój lekarz przepisał mi Yasmin. O ile przy Harmonecie czułam się OK, to przy Yasmin coś jest nie tak. Jestem dopiero przy 4 opakowaniu i wiem ze na poczatku mogą być problemy przy zmianie tabletek, ale bolą mnie piersi, czasem brzuch a co gorsza czasem jest mi niedobrze. Jeżeli chodzi o libido to bardzo różnie - raz mogłabym się kochać pół dnia, innego dnia nie mam kompletnie na nic ochoty, wręcz mnie drażni. Przy Harmonecie, róznież nie było tak, że zawsze miałamj ochotę na seks. Zastanawiam się tylko czy przeczekać jeszcze trochę i zobaczyc czy się to unormuje czy powrócić do HArmonetu. Wiele dobrych opinii słyszałam o Yasmin - stąd problem. Dodam, iż lekarz przepisał mi po 1 recepcie na obydwa leki, więc wybór należy do mnei. Może ktoś mi doradzi??

Gość hm hmmm
wroc do Harmonetu skoro sie czulas po nim lepiej

Gość Aniiiiia
Biorę harmonet od okolo 3 lat. Przez dłuższy czas bolały mnie piersi, jednak od kilku miesięcy bol całkowicie ustał. To był chyba jedyny negatywny skutek, poza tym czuję się świetnie :) A to, że czasem kobieta miewa bardziej nerowe dni, to raczej normalne i nie przypisuje tego tabletkom. To samo można chyba powiedziec o libido.... wszystko zależy od dnia, no i od partnera ;))

Gość Hanna80
Yasmin - brałam 5 miesięcy. Najbardziej uciążliwe było to, że absolutnie nie miałam ochoty na seks. Później jeszcze się okazało (po badaniach), że te tabletki spowodowały u mnie odwodnienie organizmu. Lekarz od razu zmienił mi tabletki. Harmonet - biorę 9 miesiąc. Nie mam skutków ubocznych. Waga się nie zmieniła. Mam też ładniejszą cerę. No i libido wróciło do normy. Dla mnie te są zdecydowanie lepsze.

Gość Springle
A teraz drogie PAnie biorę Yasminette:) od 3 dni - zobaczymy jak będzoe - mam nadzieję, że lepiej niż przy Yasmin

Gość Cocotier
Brałam Yasmin i po kilku miesiącach zmieniłam na Harmonet. Po yasmin wcale nie miałam ochoty się kochać. Na szczęście przy Harmonecie jest odwrotnie :) Pozdrawiam

Gość Julka84
Po Yasmin po pierwsze spadło mi libido, a po drugie miałam cały czas wahania nastrojów. Lekarz zmienił mi na harmonet i jest ok:)

Witam, mam do odsprzedania 5 listków Harmonetu. W razie zainteresowania proszę o pilny kontakt. olcia.k@o2.pl

Witam, sprzedam kilka listków Harmonetu. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Sprzedam Yasmin i Harmonet. Posiadam po 3 blistry z obu. Nowe, długi termin ważności. Kontakt olcia.k@o2.pl