Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warmianka

Dziecko to wielka radosc ale nie tylko

Polecane posty

Gość Warmianka

Jestem w ciazy i ogromnie sie z mezem cieszymy,ale zarazem przerazaja nas wydatki z tym zwiazane.Wyprawke mamy gotowa,ale nie spodziewalam sie,ze moje rzeczy tyle beda kosztowac.Tak to jest,ze trzeba kupowac przedmioty przydatne "na chwile" np.kurtka czy buty na plaskim obcasie,ktorych nie znosze.A jak Wy to oceniacie?Nie mowie juz o bawelnianych pidzamach do porodu,ktorych nigdy wiecej nie zaloze(wole eleganckie jedwabne).

Gość a ktoś ci kazał mieć
to dziecko/ Pewnie wpadłas i nie mialaś wyboru, co? Ajakbys nie była taka damą to w tych pidzamach mogłabys i po porodzie spać.

Gość A Ty nie pracujesz
Po co to piszesz wszystko ?czesto w zyciu kupuje sie rzeczy ,które przydaje sie tylko na raz

Gość Juz wkrotce mamusia
Niestety dziecko to ogromny wydatek. Nasze malenstwo bylo zaplanowane ale tez nie przypuszczalismy ze to wszystko tyle bedzie kosztowac, jestesmy na etapie kompletowania wyprawki i niestety sumy sa duze. Podobnie z rzeczami na ciaze o ktorych wspomnialas, ja na szczescie duzo ciuszkow nie musialam kupowac bo mieszcze sie w swoje( dzieki bogu) ale kilka zakupilam i to powiem nie za male pieniadze, koszule do porodu rowniez trzeba bylo kupic bo niestety nigdy w takich nie spalam, wiadomo kosmetyki, staniki do karmienia i takie tam drobne rzeczy troce kosztuja wiec doskonale cie rozumiem.

Bez przesady z tymi wydatkami. Ja urodziłam 4 miesiące temu i szczerze powiem, że myślałam iż dzidziuś będzie wymagał więcej nakładów finansowych. Są oczywiście rzeczy które są dość drogie, ale kupuje się je raz na początku(np. wózek, łóżeczko).Potem trzeba kupować rzeczy racjonalnie i to co faktycznie jest niezbędne i nie ma tragedji.

Gość młoda_mama
rozgwiazdeczka potwierdzam

Jasne, jak sie kupuje wszystko co najtansze i z dolnej polki to wtedy nie wiele dziecko kosztuje. Ale nie kadzy chce byc taki jak wy-rozgwiazdeczko i mloda mamo. Nie kazdego zadowala kupowanie na bazarkach albo u przydroznych przekupek. Dziecko to jest wydatek i to duzy, a kobieta tez musi o siebie zadbac a nie tylko inwestowac w dziecko.

Gość przestańcie gderac
Mozna fajnie i niedrogo ubrac dziecko np.w 5-10-15,lub h&m,często są wyprzedaże.mama bliźniąt

Gość Abstynentka od siedmiu boleści
Ojoj, alez ty wygodnicka! Teego nie lubię, tamtego też....wolę jedwabne...nie przesadzasz? Przecież łaski dziecku nie robisz! Chódź sobie na szpilach jak chcesz.....

Gość Też przyszła mama
Dlaczego jesteście takie złośliwe?Dla jednych dziecko to spory wydatek a dla innych nie, zależy sporo od zasobności portfela, po co od razu obrażać się nawzajem? Autorka napisała też o drobnych minusach ciąży i macierzyństwa które jej akurat przeszkadzają czy to od razu powód żeby ją atakować i na nią naskakiwać?Nie każda kobieta pod niebiosa wychwala ten stan, czy to od razu znaczy, że jest zła?No nie przesadzajcie!Więcej tolerancji dla innych drogie idealne mamy!!!

Musisz znaleźć sklep z tanimi, ale dobrymi jakościowo ubraniami ciążowymi. Są świetne kurtki regulowane, dzięki czemu dostosujemy ich rozmiar do naszego brzucha. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość SlowianskaLala
Trzeba sobie bylo nie robic dziecka i nie p*******ic teraz trzy po trzy jak debil.