Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helena_trojanska

czemu czujecie sie lepsze?do kobiet rodzacych naturalnie

Polecane posty

Gość helena_trojanska
a ja nie chce cos mi sie wydaje ze nie bardzo rozumiesz pojecie obiektywnosci ..przemilcze juz to ze niezle mnie obrazilas(pewnie ty tez bardzo sie zdenerwowalas)... oki.. ale nie o to chodzi... zaczynam poprostu watpic w inteligencje kobiet ktore wchodza na to forum.. a dla mnie o inteligencji swiadczy miedzy innymi umiejetnosc rozumienia czytanego tekstu. nie bardzo jest z kim tu gadac.. swoje powiedzialam.. i powtorze.. meczennica i matronom krytykujacym kobiety ktore wybieraja cc stanowczo mowie nie!!!:P:P:P szkoda ze jestescie takie ograniczone

Moja droga Oczywiście, że nikt tutaj nie rozumie tego co czyta, a najinteligentniejszą osobą na forum jesteś TY. Tylko, że ja jakoś mam dziwne wrażenie, że dyskutuję z moją 17 letnią córką na temat, na który ona ma pojęcie zaledwie zasłyszane. Zwracam się bezpośrednio do Ciebie poraz ostatni, z wielką nadzieją, że pojmiesz to co inni pojęli już dawno. 1) Nie popieram kobiet, które uważają się za lepsze z racji tego, ze rodziły naturalnie 2)Nie popieram kobiet, które uważają się za lepsze z racji tego, że rodziły przez CC. 3)a już najbardziej nie popieram kobiet, które pod pretekstem krytyki krytykujących drwią, szydzą w niewybredy sposób, ubliżają i bezczelnie mają żal, ze ktoś im to wytyka. Jeżeli się wchodzi na ogólnodostępne forum to należy się liczyć z tym ,że nie wszyscy będą mieli to samo zdanie co Ty i trzeba umieć to uszanować, a nie wypraszać bo to świadczy o braku wychowania. Jeśli jednak chcesz aby jedynie słusznym był Twój punkt widzenia to załóż sobie zeszyt, w który wpisuj swoje złote myśli, a nie zawracaj głowy na forum gdzie jak widać nie masz w zasadzie nic ciekawego czy pomocnego do powiedzenia. Proszę, pokaż mi wśród postów tego tematu tylko jeden, który krytykuje kobiety preferujące CC. Bo, że jest sporo krytykujących Ciebie to wiem. Tylko one nie krytykują faktu, że wybrałaś CC ale powód dla którego to zrobiłaś , bądź sposób w jaki traktujesz tą drugą grupę kobiet. Tak więc czytać należy ze zrozumieniem, a tyczy się to przede wszystkim Ciebie.

Gość jesus maria
a ja nie chcę... -------------lepiej byś gary pozmywała, zamiast śleczec przy kompie, czy wy baby nie macie nic innego do roboty?????

A ty co???? Już nie wiesz jak się bronić tylko nick zmieniasz i znowu wyrzucasz kogoś kto ma więcej rozumu i racji niż TY?

Gość kuurcze
a ja nie chce aleś ją rozjechała!!!!!!! Ma co chciała.

Gość mnie najbardziej
bawi jak ktoś apeluje by "rodzić naturalnie". proponuję wc tego odejść od opieki medycznej, bo to chyba nie wymysł natury ? to co,że nie wszystkie by urodziły. kiedyś wiele kobiet umierało przy porodzie. ale to przecież zwykła "naturalna selekcja", prawda ??

Gość Kaska22
No a co powiecie o kobietach któe tak jak ja są skazane na cc opd urodzenia są gorsze od naturalnie rądzacych ja nigdy tego nie doświadcze i co mam być gorsza. Przecież ja nie moge rodziś norm,alnie i co mam zrobić Ja nie czuję sie gorsza ze bede rodziła przez cc skazało mni ne to zycie moja wada serca od urodzenia i co powiecie na temat tego?????

Kaska22 Nikt tutaj nie neguje potrzeby wykonywania CC i nikt nie twierdzi,że ktoś z tego powodu jest gorszy czy lepszy (poza jednym wyjątkiem). Nikt również nie nawołuje do naturalnego rodzenia jak do nawrócenia,a popadanie w skrajności typu: odejście od opieki medycznej, czy cofanie sięw XVIII wiek, są dla mnie śmieszną prowokacją.

Gość helena_trojanska
boze kochany poziom intelektualny zadziwiajaco niski a starsza pani ktora napisala ze przypominam jej 17 letnia corke jak jest taka madra(zwazywszy na swoj podeszly wiek) powinna wykazac sie wieksza kultura..i dystansem dyskusja zeszla na glupkowaty tor.. topic skierowany do kobiet krytykujacych i negujacych za postawe kobiety wybierajace cc..bedacy riposta.. obrona i odpowiedzia na atak takich kobiet.. spowodowal fale krytyki zlosliwe komentarze glownie kobiet ktore rodzily naturalnie..(a zaznaczam po raz kolejny ze topic skierowany byl nie do wszystkich rodzacych naturalnie lecz do tych ktore czuly sie z niewiadomych powodow lepsze od tych co wybraly cesarke)co was tak boli drogie panie? JA NIE MOGE PRZEBOLEC JEDNEGO..(I TO MNIE TU NAJBARDZIEJ WKURZA) PRZEZ TO ZE NIE POTRAFICIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM I JESTESCIE OMAMIONE JAKIES DYSKUSJA MA CHARAKTER GLUPICH PRZEPYCHANEK SLOWNYCH .. DNO.. a moze najbardziej zabolalo was to o pochwach? pewnie zalujecie ze nie mialyscie cc..a wiadomo po porodzie naturalnym juz nie jest tak samo w tych sprawach:P gdyby w lozku z mezami ukadalo wam sie ok.. nie byloby w was tyle agresji.. mialybyscie sie gdzie wyladowac... a tak zostaje kafeteria:P:P:Pi zal.. dzidzia dorosnie.. a wy zostaniecie z waszymi szerokimi pochwami same.. wkurzone na caly swiat..wywyzszajace sie i opacznie rozumiejace wszystko co sie do was mowi:P

Wiesz co Heleno, ja myślałam że Ty po prostu masz swoje zdanie, choć się nim nie zgadzałam. A Ty po prostu głupia jesteś. Mam nadzieję że Twojemu facetowi wąska pochwa to wynagrodzi. Co do czytania ze zrozumieniem - właśnie po raz wtóry przeczytałam Twoją pierwszą wypowiedz. Może i Ty ją przeczytaj, bo chyba masz słabą pamięć. Miałam cc i wprawdzie się nie darłam, ale kilka dni po zabiegu bolało jak diabli. Środków przeciwbólowych za bardzo nie można ładować, bo przenikają do mleka matki. Z dwojga złego wolę rodzić naturalnie. Przynajmniej od razu po porodzie można wstać i zająć się dzidzisiem. Niektóre kobiety nie mają problemów i po cc i też się szybko zbierają, ja do nich nie należę. Nie pamiętam pochwy przed porodem naturalnym - mojemu facetowi jednak po porodzie nie przeszkadzała, zresztą nawet gdyby tak było to kup sobie Kamasutrę i poczytaj o pozycjach w których pochwa jest węższa :D Po cc NIE MOŻNA się kochać przed upływem 6 tygodni. Identycznie jak po porodzie naturalnym. Co do różnicy w jakiej dzidzia przyszła na świat - nie ma to żadnego znaczenia. Jak trzeba ciąć to trzeba, nie my o tym decydujemy tylko natura. No chyba że jest to cc na własne życzenie.

Gość bożybubel
Te! długo ci zeszło sklecenie tego bełkotu. Buuuhahaha

Gość bożybubel
sorki :D to było do tej z wąską pochwą.

Gość brrrrrrrrrrrrrrr
uspokój się babo...Ty heleno trojańska, bo takie glupoty gadasz, i kipisz jadem choć nikt cię nie chce sluchac. :-(

Przeszłaś Helka samą siebie! Gratulacje głupoty. Twoje wypociny są na temat JESTEŚCIE ZANIEDBANYMI, ZACOFANYMI MĘCZENNICAMI Z ROZJECHANYMI POCHWAMI! DO KOBIET RODZĄCYCH NATURALNIE Bo na ten, który widnieje w nagłowku niczego nie napisałaś!

Gość no i nawet
ciemnota nie rozumie jak jej inni jasno o tym mówią.

Gość uuupppp
Hela podnoszę twój topik, może się jeszcze czegoś o sobie dowiesz.

Gość co za bzdury
No nierozumiem. Ja mialam rodzic naturalnie a urodzilam przez cc bo moje dziecko tak zdecydowalao siedzac glowa do gory do konca. Dla mnie jest malo wazne czy rodze przez cc czy normalnie byle dziecko jest zdrowe a reszta niech sie schowa.

Ja opowiem o swoim porodzie przez CC. Całą ciąże miałam nadzieje że urodzę naturalnie, niestety tak sie nie stało i nie wiem jak to jest rodzić naturalnie. Nie wiem też czy moje przeżycia poporodowe miały w ogóle jakiś związek ze sposobem w jaki urodziłam dziecko, faktem jest że przez dłuższy czas nie mogłam przywyknąć do mysli że to moje dziecko, brakowało mi tej euforii jaka przychodzi po ciężkim wysiłku jakim kest poród naturalny. Bardzo długo miałam obniżony nastrój coś jak depresja poporodowa a ból odczuwałam dotkliwy przez 3 m-ce, a po roku jeszcze miałam zdrętwiały brzuch. Blizna jest mała i niewidoczna więc to nie problem. Może kiedyś będe miała drugie dziecko i może uda się rodzić naturalnie. To wtedy porównam oba porody. Pozdrawiam WSZYSTKIE mamy!!!!!!!!!!!!!!!!

Helena Ty masz chyba jakąś obsesje na punkcie pochwy. To jest chore, co wypisujesz. Ja uradziłam prawie 2 lata tem , naturalnie. Po 6 miesiącach odważylam sie na pierwszy raz po, wczesniej i tak nie mielismy na nic sily bo mala prawie nie dawala nam spac. Ja mam wrazenie ze teraz jest ciasniej niz bylo wczesniej - jesli chodzi o moment wejscia. Mój facet strasznie sie usmial jak sie dowiedzial co ty takie jak Ty wypisują i powiedzial ze to glupota. I nie wmawiaj mi ze tylko tak mowi, kochajac sie z facetem wie sie pewne rzeczy, a na pewno to czy męczy sie biedak zeby skończyc, czy przedluza akcje z innych przyczyn. Moje kolezanki - po porodzie naturalnym tez nie odczuwaja róznicy, a jak odczuwały, to wystarczyło poćwiczyc miesnie kegla, wtedy facetowi jest lepiej niz a dziewicą, ale jak widzę Ty nie wiesz za duzo, albo Twój facet ma malutki problem Wiec daj juz spokój i poszukaj innych argumentów.

Gość braaaaawo
dziewczyny!!!!!!!! Chamstwo i głupotę należy tępić. I żeby nie było... Nie chodzi mi o sposób rodzenia tylko o tą trojańską zołzę z wąską pochwą i jeszcze węższym mózgiem.

Gość helena_trojanska
szczerze mowiac to nawet mi sie nie chce tego czytac.. jestescie ograniczone i przypominacie mi stado nierozumnych i malo inteligentnych kur domowych.. mam to gleboko w d.. co piszecie ja sie wypowiedzialam.. moze kiedys was oswieci moje drogie.. moze idzcie na studia (a jak jestescie to zrobcie 2 gi kierunek).. bo jak boga kocham smiac mi sie chce ze takie jakies tepawe(!?) jestescie.. a umiejetnosc rozumienia czytanego tekstu (WASZA!!!) to juz bez komentarza zostawie zegnam (juz po raz ostatni)drogie panie.. szkoda.. rozczarowalam sie bardzo.. a myslalam ze na kafeterii przesiaduja kobiety bardziej rozumne pozdrawiam was i serdecznie zaluje:)

Gość słowa fachowców
Cesarskie cięcie Może się zdarzyć, że poród drogami natury okaże się niemożliwy. Decyzja o cesarskim cięciu może zapaść na długo przed porodem i być podyktowana stanem zdrowia kobiety ciężarnej lub stanem dziecka bądź też decyzja zostanie podjęta w trakcie porodu. Wskazaniem może być nieprawidłowe położenie dziecka, łożysko przodujące, przedwczesne odklejenie łożyska, niedotlenienie dziecka, infekcja wewnątrzmaciczna, zatrucie ciążowe, choroba serca lub cukrzyca u matki. Przy cesarskim cięciu anestezjolog może zastosować jeden z dwóch rodzajów znieczulenia: ogólne lub miejscowe (zewnątrzoponowe lub podpajęczynówkowe). Jeśli możesz dokonać wyboru znieczulenia, wybierz to drugie. Będziesz świadoma tego, co się z Tobą dzieje (w niektórych szpitalach możliwa jest obecność bliskiej osoby), zaraz po wydobyciu dziecka będziesz mogła je zobaczyć, a po paru godzinach przytulić i przystawić do piersi. Cesarskie cięcie jest operacją, którą powinno się wykonywać tylko wtedy, gdy są ku temu poważne, medyczne powody. Nie jest to "ułatwienie" dziecku przyjścia na świat. Każde dziecko jest tak wyposażone przez naturę, że poród fizjologiczny jest dla niego najlepszym rozwiązaniem, stymuluje procesy adaptacji do nowych warunków poza ciałem matki.

Gość słowa fachowców
Urodzę przez cesarskie cięcie E-mail ImageTaka decyzja często podejmowana jest przez lekarzy niemal w ostatniej chwili. Jeśli zapadła wcześniej, masz czas, by się przygotować. Przeczytaj rady doświadczonej położnej. Cięcia cesarskie dzięki rozwojowi medycyny stają się coraz bezpieczniejsze. Mimo to pozostają nienaturalnym i bardziej ryzykownym sposobem porodu. To operacja z otwarciem jamy brzusznej, wiążąca się m.in. z ryzykiem powikłań po znieczuleniu, krwotoku, zakażenia, uszkodzenia narządów wewnętrznych, np. pęcherza moczowego, czy problemów z karmieniem piersią. Dlatego cesarskie cięcie powinno być wykonywane jedynie wtedy, gdy istnieją ku temu wskazania. A są to między innymi: * niewłaściwa budowa miednicy i nieprawidłowe rozwieranie się szyjki macicy, * przebyte poprzednio cięcia cesarskie lub operacje na macicy, * schorzenia wpływające na przebieg ciąży, np. ciężkie zatrucie ciążowe, * choroby przed ciążą, np. oczu, * nieprawidłowe położenie dziecka lub jego zagrożenie niedotlenieniem lub zakażeniem, * bardzo duże dziecko.

Gość słowa fachowców
Cesarskie cięcie W krajach, o najniższym odsetku umieralności okołoporodowej odsetek cesarskich cięć wynosi mniej niż 10%. W żadnym rejonie geograficznym odsetek cięć cesarskich nie powinien przekraczać 10 - 15 %. Brak jest dowodów na konieczność wykonania cesarskiego cięcia po wcześniejszym poprzecznym cięciu w dolnym odcinku brzucha. Poród powinien odbywać się drogą naturalną, o ile możliwe jest udzielenie - w razie potrzeby - natychmiastowej pomocy chirurgicznej". (13. i 14. pkt. zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia "Poród nie jest chorobą"). Co powinnaś wiedzieć o cesarskim cięciu? Jest to operacja mająca na celu wydobycie dziecka z brzucha matki. Na całym świecie lawinowo wzrasta odsetek cesarskich cięć wykonanych bez powodów medycznych, mimo iż cesarskie cięcie niesie za sobą od dwóch do czterech razy większe ryzyko śmierci matki niż poród drogami natury. W Polsce odsetek cięć cesarskich wynosi około 20%. Mity i obiegowe opinie związane z cesarskim cięciem: # "Nowoczesna kobieta ma prawo rodzić szybko i bez bólu." # "Cesarskie cięcie jest dla dziecka najbezpieczniejszym sposobem przyjścia na świat." # "Jeśli kobieta urodziła poprzednie dziecko przez cesarskie cięcie, następny poród musi odbyć się w taki sam sposób." # "Dzięki cesarskim cięciom zmniejsza się śmiertelność okołoporodowa." Nauka nie potwierdza tych opinii, a w niektórych przypadkach badania wskazują na coś wręcz przeciwnego. Cesarskie cięcie jest niezbędne w sytuacji, gdy zagrożone jest życie dziecka lub matki. Nie powinno być stosowane "na życzenie" rodzącej albo dla wygody lekarza.

Gość aliaia
Całe wieki kobiety rodziły naturalnie . I przestancie pier* głupoty ze cesarka jest lepsza.przecierz to operacja , narkoza lub znieczulenie, szwy... blizna ...fuj .Po naturalnym porodzie szybciej wraca sie do siebie. A z ta rozciagnieta pchwa to bzdura totalna!!

Gość słowa fachowców
To są podstawy, o których każda nowoczesna przyszła matka wiedzieć powinna zanim podejmie pochopną decycję. heleno trojańska Jeśli po tej lekturze dalej uważasz, że masz rację, a wszyscy inni to "stado nierozumnych i mało inteligentnych kur domowych" to musisz niezwłocznie zwrócić się o pomoc do psychiatry.