Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pegga

Dlaczego faceci tak uciekają od samotnych matek?

Polecane posty

Gość Songo7
Jestem zdania kto nie probuje ten dziaduje

Gość Songo7
Poznam kobiete z dzieckiem

Gość Songo7
Bede czekał mieszkam w opolu moj meil podmostka6@o2.pl

a gdzie ja napisałam,że za wysokie progi? wcale tak nie uważam ludzie dobierają się na podstawie zupełnie innych kryteriów niż progi dziwi mnie dziwota autorki jeśli ja miałabym wybór między dwoma równie fantastycznymi mężczyznami, a jeden z nich miałaby dziecko- wybrałabym pana bez dziecka to normalne,że każdy chce do szczęścia dojść jak najkrótszą i najmniej skomplikowaną drogą można się szlachetnie poświęcać, ale nie trzeba dziecko to zawsze dodatkowa odpowiedzialność i obowiązki, przynajmniej dla człowieka odpowiedzialnego i dojrzałego wątpię,czy którakolwiek matka chciałaby partnera z lajtowym podejściem do jej dziecka wiem,że nie każdemu to przeszkadza i chwała im za to natomiast nie wiem, skąd pretensje do tych, którym to przeszkadza równie dobrze można wymagać od samotnych adoptowania dzieci z domu dziecka a dlaczego mają być odpowiedzialni za owoce cudzych, nie swoich czynów? życzę wszystkim samotnym rodzicom powodzenia, uwierzenia w siebie, mniej rozgoryczenia i pretensji, bo taka frustracja zniechęca jeszcze bardziej niż dziecko

Gość przeczytałam to i...
ale kto powiedział ze jestem sfrustrowana? wrecz przeciwnie jestem szcześliwa,pomimo tego wszystkiego co mnie spotkało,jestem jeszcze młoda mam wspaniała córkę i wiem,że mogę jeszcze wiele w życiu osiągnąć a na miłość przyjdzie czas,z resztą każdy ma gdzieś swoją połówkę a ja swojej widocznie jeszcze nie znalazłam...

Gość przeczytałam to i...
a co jeśli nie miałabyś wyboru miedzy dwoma fantastycznymi facetami? owszem byloby dwóch ale jeden z nich z dzieckiem byłby prawie twoim ideałem jakim sobie wymarzyłaś a drugi bez dziecka byłby głupkowaty i w ogóle szkoda byłoby dla niego czasu? co byś zrobiła? zapewne byś odpuściła no bo po co sobie komplikować życie tylko dlatego,że on ma dziecko? to jest pewny tok myślenia tyle,że do niczego nie prowadzi...

Gość Songo7
Widze ze cos sie poruszyło?

Gość Songo7
A jestescie jeszcze?

Gość wiadomo kto...
Pegga dlaczego zakładasz głupie tematy?

Gość ja bym nie chcial z dzieckiem
nawet nie mozesz na nie krzyknac ani nic...

Gość cattlyn
dlaczego uważacie,że to jest niby glupi temat? to jest temat moim zdaniem który warto poruszyć... no bo skoro niby faceci uciekają od takich kobiet tzn że one mają czuć się gorsze tylko dlatego,że mają dziecko? to jakiś bezsens jest w ogóle. Samotne matki to też kobiety,które nadal mają uczucia i chcą kochać i być kochane... a Wy tutaj piszecie to tak jakby każda samotna matka miała być niby jakaś gorsza bo jest sama,trzeba ją omijać szerokim łukiem no bo pogryzie chyba co? dziecko to nie choroba żeby przez traktować ludzi inaczej... ale widze,że niektórzy tak właśnie uważają,że skoro ma dziecko to już nie jest godna zainteresowania i w ogóle. Szokiem jest to,co tu niektórzy wypisują!

Gość bdvbdd
nie czytalem wypowiedzi , ale facet ma wybór po prostu czy chce byc z taka kobieta czy nie i wybiera ! wiec co Cie bulwersuje ? A co niby ! ma sie od razu zakochac jak sie dowiaduje ze koieta ma dziecko ? a jak ty bys sie zachowalal jedna z druga jak by sie okazało , ze facet ma dziecko ! mozesz to sobie wyobrazic tylko na zasadzie gdybania !

Gość tata.xxxxx
to ja Wam odpowiem jako facet samotnie wychowujący dziecko mam synka 3 letniego i jest podobna sytuacja. naprawdę trudno poszukać kobiety, która nie ucieknie na widok dziecka, a podobno Wy jesteście inne. nawet te, wychowujące samotnie nie są zainteresowane ponieważ chciałyby całą miłość zarezwrwować dla swojego dziecka to chyba normalne zachowanie. ja raczej szukam kogoś z dzieckiem ponieważ takiej łatwiej zrozumieć. i nawet gdybym miał wybór pomiędzy kobietą "z" lub "bez" wybrałbym chyba "z"

Gość cattlyn
nic mnie nie bulwersuje p prostu wy sądzicie,że skoro ona ma dziecko tzn że juz nie jest godna zainteresowania,myślicie ,że ona chce was jako tatusiów od razu. A nie pomyślicie nad tym,że może ona nie chce od razu znajomości na dobre i złe tylko po prostu znajomego? Do taty.xxx podoba mi się to co napisałeś,ja też jestem samotna mamą i jest mi to obojętne czy bedę mieć faceta z dzieckiem bez czy z. Wiadomo,że facet z dzieckiem bardziej mnie zrozumienie,ale faceci bez dziecka niech nie uważają nas za gorsze!!! Co to ma być dyskryminacja? Zauważcie,że samotne matki potrafią sobie czasem lepiej w życiu radzić niż faceci,którzy są bez dzieci...

Gość widziałam zachwyt faceta
Widziałam zachwyt mężczyzny, który odkrył, że jego ukochana jest dziewicą :-) Bezcenne. A był on przygptowany, że tak nie jest, bo swoje lata miałam i on sądził, że w tym wieku to na porządną kobietę to nie ma co liczyć. To mi pokazało jak bardzo meżczyzna pragnie być pierwszym i jedynym dla swojej kobiety, mimo, że zmuszony jest do akceptacji stanu zastanego czyli najczęściej bycia którymś tam partnerem z rzędu. A u was jeszcze dziecko :-( to co się dziwić, mężczyźnie? Ale bywają i tacy co znoszą obce dziecko, a nawet lubią/kochają jak własne, mimo wszystko. Wśród lwów nowy samiec jak zdobedzie samice to najpierw zagryza wszystkie młode poprzedniego samca - prawo przyrody.

Gość FGHGHG
NIE GOESZE , NIE DYSKRYMINACJA , PO PROSTU JESTESCIE INNE A FACET MA WYBÓR

Gość FGHGHG
CZY TRY BEDZIESZ Z KIMS BRZYDKIM ? I CZY NAZWIESZ TO DYSKRYMIANACJĄ CZY WYBOREM

jako doświadczony ciężko przez los, muszę powiedzieć, że panie w tej kwestii nie są lepsze. Będąc samotnym wdowcem, każda poznana przeze mnie kobieta, zakończała znajomość, mniej lub bardziej kulturalnie, myśląc w duchu o wychowywaniu cudzych bachorów, i trzeba być dzieckiem szczęścia jak ja , by sobie ułożyć życie. Ale cóż takie jest życie.......

Gość tata.xxxxx
cattlyn - każdy samotny rodzic musi sobie inaczej układać życie i się do tego przyzwyczaja, działa w nowej , trudniejszej sytuacji i sobie radzi. ja zostałem sam z niemowlakiem i wszystko poszło dobrze. całkowicie przemeblowałem życie zawodowe ale było warto rok temu poznałem kobiete z dzieckiem, które pokochałem tak samo jak swoje. niestety moj syn nie pokochał jej mamy. czasami myślę, że dzieci wyczuwają człowieka lepiej niż dorośli rozstaliśmy się, chociaż długo się starałem przekonać syna do tej dziewczyny. jej córkę spotykam niemal codziennie i ona często mówi do mnie tatusiu chociaż zawsze jej tego zabranialiśmy. w przypadku kobiet z dziećmi, chyba większym problemem jednak jest mama niż dziecko, jej podejście do związku. my dzieci potrafimy kochaćjak swoje zawsze dochodzi to ryzyko że musimy brać pod uwagę opinię naszych dzieci na temat osób, z którymi chcemy się spotykać i wydaje mi się że to jest trudniejsze niż znalezienie kogoś

Gość vcvcvcvcvcvcvcvcv
moim zdaniem nie można mieć żadnego żalu do tych mężczyzn sama jestem panną i nie wiem jak musiałabym się zakochać, żeby przełknąć fakt, że mój mężczyzna ma dziecko to po prostu nie tak ma być każdy chce stworzyć rodzinę od podstaw, marzy o tym jak wspólnie czeka się na dziecko, przeżywa te pierwsze chwile a poza tym faktycznie aspekt finansowy jest istotny, do tego to co powie rodzina, znajomi przecież każdy wie, że nikt nie chce kobiet z dziećmi i jest to jakieś przyznanie się, że jest się z kimś "gorszym" a przecież można szukać dalej, akurat chętnych na związek, samotnych kobiet jest pełno

straciłem samotny tatusiu poczucie, kto jest ojcem a kto dzieckiem. Trzeba być w życiu "kontrolowanym" egoistą i myśleć także o sobie. Ja poznałem kobietę i pokochaliśmy się a dzieci, musiały to zaakceptować, bo tak maiało być i już. Gdybym się tak cackał i myślał tak jak ty, teraz byłbym samotnym prykiem, bo dzieci sobie wyfrunęły i tylko dzwonią, jak , tam tato, wszystko, w porządku.......

Gość tata.xxxxx
do bmblondyn - masz rację ale mój syn jest jeszcze mały i nie mogę organizować mu takiej traumy poza tym ja żedko bywam sam :-) kobiet jest dużo więc jak coś nie odpowiada mi lub dziecku to szukam dalej

Gość Korrrraaaallllll
Ważne jest też to, że każdy chce, żeby na druga strona kochała nas najbardziej na świecie jeśli ma dziecko - zawsze będziemy na 2 miejscu a jeśli ma nasze dziecko - to kochając je i tak kocha nas najbardziej :)

jak zmarła matka moich dzieci , jedno miało 4 latka, drugie 2 latka, moja żona wychowała je jak swoje, a jak tobie się wydaje, że jest dużo kobiet, to sobie szukaj do późnej starości, sorki, ale głupio i nieżyciowo gadasz.

Gość cattlyn
już mam dosyć tego waszego słuchania jakie to my jesteśmy gorsze,albo jak ktoś wcześniej napisał puszczalskie suki itd. Najlepiej to jakby samotne matki i samotni ojcowie znaleźli sobie jakąś planete na której po prostu nikogo by to nie obchodziło czy jest się z dzieckiem czy nie bo,bo byliby tam tylko ludzie z dziećmi... Odkąd urodziłam dziecko mam mniej znajomych tylko dlatego,że nie zawsze mam czas,ale to nie oznacza,że przez bycie matką nie potrafie się już cieszyć pełnią życia! Mówcie co chcecie,ale prawda jest taka,że niektórzy nie rozumieją pewnych spraw i nie chodzi tu już o szukanie wolnego faceta,ale o całokształt. przez to,że jesteśmy samotnymi rodzicami to nie jesteśmy jakimś marginesem społeczeństwa,który trzeba gorzej traktować. Ile jest sytuacji,kiedy młoda matka pojedzie na impreze i ludziom wielka krzywda sie dzieje a zwlaszcza tym którzy ja znają bo ona ma dziecko i zamiast siedzieć w domu to idzie się zabawić... zawsze będą nas uważać za gorszych! Jednak wiem jedno,że jedyna osoba która będzie mi kiedyś dziękować za wszystko to moje własne dziecko i dla tego człowieka będę równą osobą a nie kimś gorszym!

Witam Nie jestem samotną matką ale poślubiłem samotną matkę i chciałbym napisać parę zdań tak dla pokrzepienia serc :). Zacznę od tego że w wieku około 20 lat trochę egoistycznie założyłem sobie że tak do 30 będę sobie używał życia [ bez szału ] a później poznam właśnie samotną matkę z małym dzieckiem i jak się pokochamy to spędzimy razem życie . I ... tak się stało . Poznałem swoją przyszłą żonę i jej dwuletnią córkę ... była to miłość od pierwszego wejrzenia i trwa do dziś a minęło już 12 lat . Często słyszałem pytanie dlaczego szukam [ anonsy , znajomi ] właśnie kobiety z dzieckiem ?. Odpowiadałem że sama dziewczyna ma większe szanse na znalezienie partnera niż ta z '' posagiem '' a że jeżeli kogoś pokocham to dziecko nie stanowi problemu . Więc czemu nie określić już na wstępie tego że dzidziuś nie stanowi przeszkody i tym samym dać szansę sobie i samotnym mamą na miłość ?.Córka nosi moje nazwisko , zrzekliśmy się alimentów , moja rodzina pokochała ją jak '' prawdziwą '' wnuczkę [ może dla tego że wszyscy od zawsze wiedzieli o moich planach i byli przygotowani ] i jest fajnie :). Oczywiście są z nastolatką kłopoty ale kto ich nie ma .A żona zanim mnie poznała sama [ dosłownie bo rodzina się od niej odwróciła ] wychowywała małą , pracowała , zmagała się z problemami dnia codziennego i zawsze wierzyła że znajdzie tę drugą połowę która je dwie pokocha . No i znalazła :) Życzę więc Wam wszystkim samotnym mamą żebyście nie traciły nadziei i może na Was również poszukuje jakiś wartościowy chłopak ?. Pozdrawiam

Gość z moich obserwacji
Mój kolega był w związku z samotną matką dwukrotnie. Pani numer jeden: zabrała mu zupełnie rozrywki ( wiadomo, ona jako mama małego dziecka nie mogła sobie pozwolić na wyjście do kina, lub na wyjazd, czy też wyjście do restauracji bądź pubu) i tak jakby mściła się na nim, za to, że ona nie może sobie na nie pozwolić. Doszło do tego, ze nie mógł wyjść nawet do kolegi pooglądać mecz. Pani numer dwa: również z małym dzieckiem, byli ze sobą kilka miesięcy, a ona wymagała pomocy finansowej, ciągle wołała by kupił coś jej albo dziecku i nie były to prezenty od czasu do czasu, ale miliony ciuszków dla niej, łóżeczko dla dziecka, wymagała by dawał jej kasę na żywność czy opłaty- mimo, że nie mieszkali razem, a ona dostawała alimenty na siebie i dziecko.

Gość gość
dla wszystkich dorabianych tatusiow na prawdziwego ojca sie nie nadawales wczesniej a na jelenia robiacego za wol roboczy juz jestes idealny :D Cala prawda w jednym zdaniu o samotnych matkach :)

Gość gość
Jednym słowem - przechlapane