Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pegga

Dlaczego faceci tak uciekają od samotnych matek?

Polecane posty

Gość dlatego
że część z nich myśli, że samotne kobiety szukają tatusia dla dziecka

Gość zadziwionaaaa
Niewiem na czym to polega, bo ja wychowywałam samotnie córkę i nigdy ona nie była dla mojego partnera problemem, wrecz przeciwnie każdy inteligentny facet starał sie ja sobie zjednać (przed obecnym zwiazkiem byłam w dwoch), do tej pory telefonują i pytają się co u mnie , co u małej(obecnie nie takiej małej), pomagaja jak trzeba coś załatwić, przyjaznimy się do tej pory, jak nam się porozpadało to nie z jej powodu, była nawet mowa o jej adopcji, więc dla mnie nigdy to nie było problemem i zdziwiłam się, ze to w ogóle jest problem, ale może miałam w tym wszystkim szczęście, no i mój pierwszy związek był z Amerykaninem, a oni w ogóle na takie sprawy patrza inaczej.

Gość moniczeeeek
Bo jeszcze nie trafiłaś na dojrzałego i kochającego człowieka. Nie poświęceaj dziecka dla byle bydlaka - pamiętaj!

Ja doskonale autorkę rozumiem - ale tak samo rozumiem tego faceta. Cóż - taki już los. Musisz albo dalej szukać albo pogodzić się z faktami. Ja bym dzieciatego faceta za nic nie chciała. I dlatego go rozumiem, ale i Ciebie rozumiem bo masz prawo do szczęścia. Trzymaj się dzielnie!

Gość normalny facet.
bylo sie puszczac z pierwszym lepszym ? Idz do tego ktory cie poknal !! Takie jak ty nazywaja sie puszczlskie.

Gość TIMONKA
do normalny facet - normalny to ty człowieku nie jesteś....Pusty,głupi,ograniczony umysłowo i myślący stereotypami prostak.Bleeeeeee

Gość do autorki
słuchaj wypowiadałam sie juz wczesniej na tym topiku i nie byłam zbyt miła, ale powiem Ci jedno. To dziecko teraz Ci sie wydaje, ze odstrasza facetów, ale to nie prawda. Ono po prostu jest takim testerem prawdy. Tzn. mam na myśli to że obserwując zachowanie faceta na wieść, że masz dziecko masz okazje się naprawdę przekonać na ile facetowi tak naprawdę zależy a na ile nie. A jeśli w koncu ktoś zdecyduje się być z Tobą pomimo dziecka to będzie to znaczyło że ten mężczyzna naprawdę Cię kocha i że mu naprawdę zależy na Tobie. Ot i cała filozofia.

Gość do autorki
jeśli facet odejdzie na myśl o dziecku to znaczy ze i tak nie był ciebie wart. Acha i jeszcze jedno. Facet nieraz odchodzi od kobiety na wieść że jest z nim w ciąży i nawet pomimo świadomości ze to jego własne dziecko to i tak nie chce z nią być, a co dopiero cudze dziecko, wiec co tu się dziwić. Ale zdarza sie czasem szczescie spotkać kogoś chce byc właśnie z nami bez względu na całą resztę i takiego mężczyzny szukaj a nie pierwszego lepszego.

Gość normalny facet.
normalna to ty nie jestes jesli chcesz mi wmowic ze kobieta z dzieckim to nie puszczalska szmata ahahahahhahaahah

Gość TIMONKA
do tego żeby zajść w ciążę,wystarczy jeden stosunek kretynie!Czyli wcale nie musiala sie pusczac na lewo i prawo,zeby miec dziecko....

Gość do normalnego faceta
a nie przyszło ci do głowy durniu ze np. mąż mógł od niej odejść do innej?? Różne są powody samotnego macierzyństwa. Czasami ojciec dziecka umiera. Jestes bardzo ograniczonym typkiem.

Gość odpowiedź jest prosta
a po co mają sobie brać na łeb babę z jakimś obcym dzieciakiem jak mogą sobie znaleźć bez

Gość nie sadze
podtrzymuje moja wypowiedz wczesniejsza i zgadzam sie z opinia "do autorki" ostatnia.

Gość t1000
a gdzie jeste ojciec suko ? Znasz go chociaz ? Czy poscilas sie gdzeis na imprezie albo na wakacjach z pierwszym lepszym ? Zalosna istoto. I takie jak ty przyznaja sobie prawo do krytykowania facetow ? Ja bym takiej jak ty 3 metrowym kijem nie dotknal.

mam córeczkę- w tej chwili 5lat i 4 miesiące -jedyne co mnie lączy z jej matką [kiedyś żoną] -to córeczka.......a ponieważ nigdy nie będziemy razem to szukam innej kobiety-też chcę być z samotną matką-tylko taką , która jest do mnie podobna.......Samotna matko z Krakowa [lub Wieliczki albo Niepołomic]-ateistko, niepaląca, o długich włosach.............skontaktuj się ze mną............może ????

Gość penelopa skalska
jestem samotną matką z córką... on jest samotnym ojcem z synem... tworzymy udany związek ❤️ czy miałam szczęście? widać tak... a przynajmniej za drugim razem się udało ;) pozdrawiam 🌼

zielone miau ...........czy jesteśmy tak blisko ? napisz maila jeśli chcesz, bo ja nadal pragnę kochać i być kochany [to trudne !!!!!!!]

Do autorki, w telegraficznym skrócie: To nie jest tak, że wszyscy uciekają od samotnych matek, tak samo jak nie wszystkie kobiety uciekają od kawalera z odzysku. Niemniej jednak większość lasek (tak samo jak i facetów chyba również) na info o małym bagażu pryska jak zając spod nogi w lesie. Tyle na dziś, kiedyś napiszę więcej... Szkoda że nie teraz. P.S. Olinka73 🖐️

Dziecina chora więc siedzimy w domku. Wymyslamy sobie jakieś rozrywki ale nudzi nam się bardzo!!! Pozdrawiam samotnych i nie tylko!

Gość historia jednej znajomości..
Miałam kiedys chłopaka który mnie zostawił dla kobiety z dzieckiem...mieli romans dopuki ona mieszkała ze swoim mężem a dzieckiem zajmowała się opiekunka.Oni jezdzili po hotelach, na weekendy do Zakopanego(dodam ze kobieta ta była bogata dosć i własciwie sponsorowała mojego ex)Problem zaczął sie wtedy gdy mąż owej panienki dowiedział sie o ich romansie-wyrzucił ja z domu-ona wrociła do małej wioski z której pochodzi , do biednego domu rodzinnego i stara sie teraz o alimenty, bo nie ma z czego żyć.A co zrobił mój chłopak?Uciekł od niej...Wczesniej dziecko mu nie przeszkadzało wręcz zapeniał ja ze będzie dla niego dobrym ojcem- ale kiedy los sprawił ze musiał stanąc na wysokosci zadania podkulił ogon jak pies i uciekł..

Są na tym świecie faceci, którzy potrafia zaakceptować cudze jednak dziecko, ale jest ich niewielu, i najgorsze co mozna zrobić to miec pretensje do tych co nie potrafia zaakceptować(nie mam na mysli rodziców adoptujacych cudze dziecko, a tylko i wyłącznie samotne matki które same urodziły dziecko), odpowiedzialność za cudze dziecko to dosyć mocne wyzwanie i nie zawsze opłacalne, niestety. Myslę, że strach jest tu głównym doradcą.

Facet może się obawiać duetu mamunia&córunia. Wiadomo przecież, że w razie jakiejś sprzeczki to choćby wcześniej facet nie wiem jak był dobry dla dziewczynki, to wredna smarkula stanie po stronie matki i facetowi się oberwie z dwóch stron. U mnie było odwrotnie - dziewięcioletnia wówczas córka mojej ex podczas kłótni brała moją stronę, co ostatecznie doprowadziło do rozpadu związku. Mamusia nie mogła bowiem ścierpieć, że córka swój rozum ma i czasem z niego korzysta. Według niej powinna stać murem za matką i poczuła się w ogóle odrzucona itd. Może tego właśnie obawiają się faceci.

nie uciekam, a pragnę ...dlatego, że tylko kobieta, która jest matką może i potrafi zrozumieć jak ważne dla mnie jest dziecko... oprócz córeczki nie mam nikogo bliskiego . Oczywiście ilu ludzi tyle opinii, ale niektórzy bardzo chamsko reagują

Moja Ex wniosła w posagu córeczkę, którą pokochałem jak własne dziecko. Zresztą, musiałbym mieć kamień w miejscu serca aby odepchnąć tulącego się do mnie dzieciaka... Później wyszło, że mamuśka planowała abym był wyłącznie dostawcą nazwiska dla dziecka... Na szczęście dzieciak kocha mnie do teraz i , mimo że widujemy sie rzadko jest dla mnie pociechą i radością. Mimo że od rozwodu minęło już ponad 10 lat, córka kocha mnie i gdy przyplątał mi się zawał to dostałem od Niej taką opiekę, że bardzo szybko wróciłem do zdrowia. I co ja temu dziecku dałem? Prawie nic... Może troszkę serca...

Gość Songo7
Odpowiem kobietom jestem po 4 zwiazkach w tym wychowywalem nie swoje w dwoch .jedno zawsze mnie bolalo dlaczego kobieta nie potrafi na tyle zaufac by facet mogl sie opiekowac dzieckiem .?

Gość Songo7
Ale poznam kobiete z dzięckiem ja mysle w ten sposob po co sobie utrudniac jak dziecko mozna pokochac jak swoje ,to moje zdanie wierze w to i to bardzo .