Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jekaterina

cilest-skutki uboczne

Polecane posty

kasica pij smecte i wytrwaj jakos jak przy drugim opakowaniu bedzie znow tak zle to biegiem do gina niech ci zmieni!!! ja mialam tylko przez tydzien mdlosci wiec zycze Ci aby tobie tez przeszly!:)

Gość olkaa25
mycha8811 to przykre że teraz nie możesz zajść w ciąże:( Nie na darmo niektórzy lekarze doradzają przerwę co 2 lata, chociaż nie wszyscy, czytając forum spotkałam się z paroma przypadkami problemów zajścia w ciąże po Cilest, a koleżanka zaszła w ciąże przy braniu cilest regularnie czy może zapomniała albo wymiotywała albo miała biegunke i zapomniała że jest niezabezpieczona??

Gość kasica082
Jest lepiej, jedna z forumowiczek poradziła mi branie Cilest na noc i pomogło, nie czuje już dolegliwości. Nareszcie czuje spokój bo do tej pory co miesiąc z niecierpliwością czekałam na okres, gdy się spóźniał od razu stałam w aptece po test... może nareszcie nie będe musiała szukac coraz to nowych aptek bo wszędzie mnie juz znaja:) Mam córeczke i syna i to mi wystarczy:)

Gość I am
ja biore teraz 4 opakowanie i nie mialam od poczatku zadnych skutkow ubocznych. poza tym ze na poczatku mialam pewne wahania nastrojow ale to tylko po kilku pierwszych tabletkach i teraz jest normalnie. sa to moje pierwsze tabletki. ogolnie to wszystko zalezy od orgaznizmu.

Gość Suga_Babe
Ja brałam Cilest kilka lat temu i miałam skutki uboczne w postaci napadów wściekłości albo płaczu, to były moje pierwsze tabletki (i pierwszy facet, cały czas jesteśmy razem i dziwię się, jak on wtedy ze mną wytrzymał?!)Jednocześnie Cilest brało kilka moich koleżanek i nie miały żadnych problemów, spotkałam jednak 2 dziewczyny, które miały po nim podobne reakcje.Ogólnie to byłam młoda, głupia i przez kilka miesięcy wstydziłam się powiedzieć mojej pani ginekolog, ze niekoniecznie dobrze te tabletki znoszę...Jak już zdobyłam się na odwagę i powiedziałam, to mnie "ochrzaniła":) po co tyle czasu czekałam, zapisała mi inne i było ok:)jak poczujesz, że cokolwiek jest nie tak, to natychmiast kontaktuj się z lekarzem, możesz przerwać zażywanie, ale wtedy licz się z tym, że zanika efekt antykoncepcyjny i możesz mieć trochę rozregulowany cykl. Oczywiście trzeba pójść jak najszybciej do lekarza ginekologa.

Gość paulinka0402
czy to prawda że tabletki antykoncepcyjne mogą nie działać przy wsokim BMI? mam 172 cm wzrostu i przytylam 6 kilo.. teraz mam 80 kg co daje wskaźnik BMI 27.. przeczytalam ze przy takim wskazniku skutecznosc tabletek jest obnizona o 60%... RATUJCIE! biore cilest 4 miesiace i puki co nie jestem w ciazy! ale teraz strasznie panikuje...

Gość olkaa25
ja o niczym takim nie słyszalam ale przez tabletki też możesz zgrubnąć

Gość olka257321
moje kochane. wzielam pierwsza tabletke cilestu w 1 dzien okresu (czyt. piątek) dodam, ze okres był bardzo skąpy. w sobote rano bylo go troszke wiecej ale potem zanikał. dzis jest niedziela a okresu nie ma juz w ogole.. czy to możliwe ze przez tabletki zanikł? jutro robie test.. dodam, ze okres pojawil sie tydzien wczesniej niz powinien oraz, ze ostatnio mialam strasznie nieregularne cykle.

Gość olka257321
moje kochane. wzielam pierwsza tabletke cilestu w 1 dzien okresu (czyt. piątek) dodam, ze okres był bardzo skąpy. w sobote rano bylo go troszke wiecej ale potem zanikał. dzis jest niedziela a okresu nie ma juz w ogole.. czy to możliwe ze przez tabletki zanikł? jutro robie test.. dodam, ze okres pojawil sie tydzien wczesniej niz powinien oraz, ze ostatnio mialam strasznie nieregularne cykle.

Gość ola16181988
nie masz co sie martwi ,ja mialam bardzo podobna sytuacje to normalne a testu niemusisz robic;) Kazdy ma inny organizm i kazdy inaczej reaguje na tabletki. na moje oko jest wszystko ok. U mnie bylo tak samo z[ierwszym opakowanie a tabletki biore prawie 2 lata, nie mam zadnych skutkow ubocznych tylko piersi mi urosly ale to akurat zaleta:):D

Gość kolka161
powiedzcie mi dziewczyny czy jak brałyście cilest to tez miałyscie tak nabrzmiałe i bolące cycki?ja biore cilest od tygodnia i od samego poczatku strasznie mnie bolą.pozdrawiam

Gość ola16181988
ja nie mialam takich problemow, moze do lekarza sie wybierz... a moze w ciąży jestes;>?:)

Gość karola2121
dziewczyny a co co w przypadku jesli sie nie dostanie okresu przez te 7 dni??znowu trzeba zaczac brac cilest??

Gość ola16181988
powinnas dostac okres, raczej nie ma takiej możliwości żebyś nie dostała okresu:) będzie dobrze:)

Gość ulotke przeczytaj
jak byk napisali że 7 dni przerwy a potem brać dalej nawet jak plamienia nie było... A jeżeli wyżuciłaś op. to wpisz w wyszukiwarce ulotka cilest i znajdziesz: :)), pozdrawiam

Gość przeczytaj ulotkę
jak byk napisali że 7 dni przerwy a potem brać dalej nawet jak plamienia nie było... A jeżeli wyżuciłaś op. to wpisz w wyszukiwarce ulotka cilest i znajdziesz: :)), pozdrawiam

Gość ulotka
dziewczyny czytajcie ulotki, jak byk napisali żeby 7 dni przerwy zrobić i brać dalej nawet jak okresu nie było.

Gość ola16181988
no właśnie w ulotce jest wszystko napisane czarno na białym:) pozdrawiam:*

Gość Antheaa
witam wszystkie panie. czytam to wasze forum i podoba mi sie tu. mam do Was wazne pytanie i prosze o odpowiedz. biore juz cilest od miesiaca i dzis z partnerem poszlismy na calosc.wiec czy istnieje ryzyko zajscia w ciaze? tabletki biore codziennie o teh samej porze i zadnej nie przeoczylam prosze o odpowiedzi. pozdrawiam:)

Gość Antheaa
witam wszystkie panie. czytam to wasze forum i podoba mi sie tu. mam do Was wazne pytanie i prosze o odpowiedz. biore juz cilest od miesiaca i dzis z partnerem poszlismy na calosc.wiec czy istnieje ryzyko zajscia w ciaze? tabletki biore codziennie o teh samej porze i zadnej nie przeoczylam prosze o odpowiedzi. pozdrawiam:)

Gość Antheaa

Gość Antheaa

Gość Antheaa

Gość Antheaa

Gość Antheaa

Gość ola16181988
nie masz sie czego obawiac:) jesli bierzesz regularnie tabletki masz pewnosc 100%:) daje glowe:D nie massz sie o co martwic:) zreszta samia sie przekonasz jak dostaniesz okres....:)

Gość Podziomkowa
Witam :) Mam pytanie dotyczące skuteczności... Czy od samego początku... dajmy na to od pierwszego tygodnia stosowania tabletki działają antykoncepcyjnie?

Gość silmarilli
Hej dziewczyny!!! Przyjmowałam cilest przez 5 lat..i czułam się oki....w połowie cyklu zawsze miałam bóle głowy,ale to akurat w moim przypadku norma...piersi mi urosły z czego byłam bardzo zadowolona..hi..hii. Po 5 latach postanowiliśmy z mężem powiększyć rodzinę....niestety...staraliśmy się o kolejne dziecko 5 lat(to nie żart)...myślałam,że jestem już bezpłodna,więc umówiliśmy się na spotkanie w klinice...do spotkania nie doszło,bo zaszłam w ciąże,moja mała Amelie ma już 3 miesiące i jest cudowna,szkoda tylko,że między dziećmi jest 10 lat różnicy. Nie wiem,czy problem z kolejną ciążą spowodowany był tabletkami,czy też blokadą psychiczną...bo człowiek podłamuje się,gdy tak długo się nie udaje. Teraz wracam z powrotem do cilestu i mam nadzieję,że będzie oki. Pozdrawiam!!!

Gość Młódka
Cilest to moje pierwsze tabletki antykoncpcyjne i stad moje pytanie: Blister zaczyna sie strzałka od poniedziałku (pierwszy dzień krwawienia) a jak ja mam pierwsze krwawienie w srode to jak mam brac? Po co napisali te dni tygodnia? A moze ja czegos nie rozumiem.

Gość alkasia35
skad ci sie wzielo ze blister zaczyna sie w poniedzialek?? nastepna kretynka dla ktorej schemat brania tabletek jest zbyt skomplikowany, a potem sie dziwic ze sa wpadki przy tabsach;/