Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczeeeek

Która z Pań ma 178 cm wzrostu?

Polecane posty

Gość kara34
jestem wysoka mam182cm ostatnio kupilam kozaczki na 4 cm obcasiku i wstydze sie w nich chodzic i wogule mam dylemat swojego wzrostu chociaz ladnie to wyglada

Moja siostra ma 178 cm (ja mam 175). I z tego co widać, przestała się przejmować wzrostem. Wygląda jak modelka, więc czemu z tego nie korzystać? A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ten wzrost najbardziej jej przeszkadzał gdy miała facetów w tym samym wzroście co ona - no bo jak ubierze obcasy to jest wyższa, a jak nie ubierze, to może być. Przecież to jakiś bezsens! Teraz ma faceta prawie 10 cm niższego (170 cm - zresztą jest mega chudy, więc nawet się koszulkami wymieniają), więc teraz jest bez różnicy czy założy szpilki czy też nie.

Gość kara34
smarkulko chyba sie przemoglam wyszlam dzis w kozaczkach ale mialam wrazenie ze chyba wszyscy potrza w moja strone podobalo mi sie to chyba zostane przy tych obcasikach 4 cm bylo ok

Kara - wiesz co? Kiedyś mi ktoś powiedział, że jak ubiorę takie wielkie szpile to ludzie się na mnie patrzą, bo podoba im się moja sylwetka (szczupła i wysoka). Może to właśnie o to chodzi co? ;-) Spójrz na to nie jak na przywarę ale jak na zaletę Twojej osoby :-)

Gość MaRuda23
mam 180 i nigdy to nie byl dla mnie problem, ale jest od kilku dni, bo wiecie co? to ludzie wpedzaja nas w kompleksy, nie wiadomo czemu, z zazdrosci, chamstwa, a moze jakiegokolwiek innego powodu, wytrzeszczaja te galy... wyc sie chce z niemocy

Gość MaRuda23
mam 180 i nigdy to nie byl dla mnie problem, ale jest od kilku dni, bo wiecie co? to ludzie wpedzaja nas w kompleksy, nie wiadomo czemu, z zazdrosci, chamstwa, a moze jakiegokolwiek innego powodu, wytrzeszczaja te galy... wyc sie chce z niemocy

Gość Nut
Ech... A ja mam 181,5:D i Przeogromny kompleks:) Niedośc, że jestem bardzo wysoka... ( kłopoty z kupnem spodni, bluzek) to jeszcze "nóżke "mam z numerkiem 43/44 i nie moge dostać w Polsce butów o tym rozmiarze... :D Ale nie wiem czy odważyłabym sie ubrać wyżesz buty... staram sie zamawiać z zagranicy takie o nickim obcasie... ale i o takie jest trudno:D Czyżbym tylko ja miała tyaki problem. Zawsze wydaje mi sie,żewszyscy patrzą sie na mnie z powodu mojego wzostu... co sprawia że czuje sie brzydka , gruba... i OGROMNA ( chociaż waże67 kg) Czy Wy też macie wrażenie,że jestescie "WIELKIE" i zajmujesie zbyt dużo miejsca???:>:>:> Pozdrawiam!

Gość Wysoka_zielonooka
Ja mam 179 i niestety kompleks z tego powodu. Chociaz wtedy mysle sobie ze moglabym byc jeszcze wyzsza i marzyc o takim mieszczacym sie w standardzie wzroscie jak 179. Noge mam 41 wiec jeszcze na damskie buty sie lapie. Obcasow nie nosze, ubolewam nad tym bo noga tak ladnie wyglada. A poza tym my wysokie nie mozemy sobie pozwolic na przytycie. niska kragla kobitka moze byc sexi, ale taka wysoka wyglada jak krowa :(. Facet nie musi byc duzo wyzszy, ale musi mu sie podobac moj wzrost. Na przyklad ostatnio spotykalam sie z facetem 185, a wiec wyzszy, a do tego potezny. Ale on byl przyzwyczajony do kobiet 165-170. Ciagle porownywal nas w lustrze czy na pewno jest wyzszy. To bylo nie do zniesienia. Gdybym miala na to wplyw pewnie wolalabym byc nizsza. Czasem mazy mi sie byc taka mala kobietka. Ale coz. Ciesze sie z tego co mam, ze jestem zdrowa w miare wygledna. Znajoma mojego kumpla ma 187 a do tego jest potezna, wielkie bary, wiekie uda. ta to dopiero ma ciezko. ja to pikus :) Dziewczyny myslcie pozytywnie. Badzmy dumne z siebie!!!

Dziewczyny-Kobiety!!! współczuje Wam tylko z powodu rozmiaru stóp ,mam córkę śliczna ,zgrabniutka dziewczyna 180 cm tylko ten cholerny problem z butami ,producenci jakos nie chcą dostrzec tego problemu a przecież też chcialybyście chodzic w fajnych zgrabniutkich bucikach:).No cóż matka wysoka ,ojciec też Bozia nie poskapila wzrostu i córce:) Duże też jest piękne:)

No 🖐️ Ja mam 178, czarne wlosy, 68 kg zywej wagi (kiedys wazylam 86), rozmiar buta 41, styl ubierania tandetny i kiczowaty, ale jest ok.

Gość ktoś tam słusznie zauważył
że duża dziewczyna nie może sobie pozwolić na przytycie. W sklepach powinny być podwójne rozmiarówki. Dla kogoś kto ma 1,60 rozmiar 36 jest akurat, ale dla wysokie dziewczyny, która w dodatku nie jest wieszakiem, a jest szczupła, ma jakąś talię, jakiś biust takie 36 to jak 34, a czasem i 32. Mimo iż gdyby taką Panią zmniejszyć byłaby szczuplejsza od niższej kobietki. Najwięcej wiadomo jest rozmiarów 36, 38, a to nienormalne by naprawę szczupła kobieta tylko z powodu wzrostu ( a to wiadomo większy rozstaw kości, inne proporcje) musiała kupować L, aby w ogóle się w coś ubrać. A już gdyby chciała przytyć, to nie powiem. Ja jestem dosyć wysoka, mam 1,77 cm, ważę tak z 58, 57 kg i nie mogłam w jednym sklepie dopiąć się w spodniach o rozmiarze M, a w biodrach mam 90 cm... Co i tak mnie cieszy, bo miałam mniej, ale dzięki ćwiczeniom i tańcowi zaokrągliłam trochę pupę i uda… Przeraża mnie to. Boję się, że kiedyś nie będę się miała, w co ubierać... Na szczęście nogę mam jak widzę tutaj małą, bo rozmiar 39 i z butami nie mam problemu. Tylko z tym:)

Gość pechowa_szczęściara
Kurcze, ja to was podziwiam kobietki ze umiecie smigac w obcasikach z takim wzrostem :) Ale w koncu wszystko dla ludzi :) Ja sama jestem w porownaniu z wami mała bo mam 162 cm :P i raczej nie noszę duzych bucików. Po prostu jestem nie przyzwyczajona. Ale wiecie co zauwazyłam ?? Ze im wieksze dziewczyny w sensie wzrostu tym wyzsze noszą obcasy :P

hohoo ile nas jest takich wysokich :) ja mam 177cm wzrostu. jak sie ubieram? sportowo... jeansy, koszulki sweterki w serek, polo itd...;) do tego ukochane adidasy.. jesli chce jakos bardziej kobieco to obcasik taki 3-4 cm...w takim wyglada noga ladniej, zgrabniej i wogole.. a jakos kosmicznie mnie nie podwyzsza :P facet ma 182 i tak bym wolala by byl wyzszy....:P spotkalyscie z samymi opiniami \"oh jaka duza...:/\" ? ja tam czesciej slysze \" raanyy...jakie ty masz nogi do nieba.. nie myslalas o modelingu?\" naprawde gdy wysokie kobiety sie potrafia ladnie ubrac to wygladaja super :) gorzej gdy ubieraja t-shirty worki, spodnie do pepka..wtedy jakos wyglada mniej atrakcyjnie.... heh, fakt najgorzej sie czuje wsrod kolezanek...ktore maja okolo 165 cm wzrostu... jak to ktoras ladnie okreslila \"zyrafa w przedszkolu\" brr... zaa to z kumpelami z klubu siatkarskiego to sie czuje od razu razniej :D jak idziemy w szostke, wszystkie w spodniczkach mini, to sie wszyscy ogladaja :D

Hej :) Ja to dopiero powinnam się załamać ze wzrostem 184 :) Ale nie załamuję się, na razie jestem szczupła- ważę 65 kg, byl czas ok 3 lata temu ze wazylam 59 :O troche za malo. Z ciuchami wielkiego problemu nie mam, fakt muszę się nachodzić żeby coś kupić. Ze spodniami największy problem, ale nie ma co narzekać, zawsze można się przerzucić na spódnice :D Stopę też mam akurat, noszę buty 40, czasem 41 i cieszę się, że akurat jest moda na malutkie obcasy, to mogę sobie coś wybrać z fajnych butów, ale co będzie za rok-dwa to nie wiem... Mój chłopak jest tego samego wzrostu, może nawet ciut niższy ale nie przeszkadza to ani jemu a ni mi. Poza tym już się przyzwyczaiłam do tego że każdy zwraca na mnie uwagę ale to raczej w pozytywnym sensie :) Pozdrawiam Żyrafki :)

ja mam 175 cm wzrostu i w sumie nie narzekam, szpileczki nosze nawet duze, lubie mini tylko ze wszyscy sie na mnie gapią ! Ale mam straszny pproblem ze spodniami? Gdzie kupujecie długie jansy? Ja najczesciej to spotka jukon fajne maja modele i długie z big starta nie lubie, najbardziej mi szkoda ze niskie kolezanki moga sobie kupi jansy za 70 zl i jaki chca a ja musze ise nachodzi i jak juz znajde to kosztuja ponad 100 :( A z eleganckimi spodniami to juz w ogole kaplica macie jakies namiary na sklepiki dla wysokich z wielkopolski ?

Gość ktoś tam słusznie zauważył....
Z tymi wysokimi obcasami to prawda. Uwielbiam wysokie, bardzo. Ale nie noszę. Na co dzień inne niż sportowe nie wchodzą w grę, ale wieczorami... Ehhh. Nie mogę jednak, bo mam męża niższego o 5 cm. Choć nam to nie przeszkadza, ludzie żyć nie dają:)

Gość Helga_
Dziewczyny nie ma żadnych powodów, dla których miałybyście mieć kompleksy, przeciwnie, taki wzrost to moim zdaniem ogromny atut! Gdybym miała do wyboru mieć 150cm albo180cm to bez wahania wybrałabym drugą opcję :)

Helga_masz calkowita racje.Osobiscie mam 180cm i nigdy nie mialam z tego powody kompleksow.Teraz to loozik- bezproblemowo mozna kupic spodnie na wysokie kobiety-kiedys byl to naprawde wielki problem.Pozdrowienia dla wszystkich wysokich pań:)

Gość Nut
Ech... Spodnie to pikuś;) Ja mam problem z butami :D Rozmiar 43 a nawet czasami i 44:D I co ja mam powiedziec:D Mam o tyle szczęscie, że załatwiam sobie troszeczke buciczków z Zachodu ;) Niestety... cena ich... jest czasami i 4 krotnie wyższa niż naszych bucików w Polsce:D

Gość Domisiaa
Hejka ja mam 180 cm wzrostu i lubie sie taka bo taka kocha mnie moj facet mam fajnie bo on ma 195 cm wzrostu wiec kolo niego jestem malutka hehe radze poszukac wysokiego faceta a dla niego wysokie szpilki i zycie jest piekne

Gość nie podobają mi się
kobiety z takim wzrostem. Żyrafy.

Gość Nut
Czyżby kolejny zakompleksiony "kurdupelek";) | Hm... Może coś w tym jest... faktycznie wyższy facet to skarb... aleco zrobić.. jak pokocha sie niższego :D Cp rawda niewiele.. bo 1.5 cm... ale to zawsze te 1.5... 🌻

Gość Domisiaa
E tam zawsze mozna kupic troche nizsze buty a te wyzsze zostawic na sex hehe nie martw sie taka róznica to zadna róznica

Gość Nut
A że sie może tak nietaktownie zapytam.... to jaki numer stópki :>

Gość Domisiaa
Nie mam problemu z odpowiedzią bo to jedynie 39/40, niewidze problemu w kupieniu butów i to jest piekne, ale teraz nawet osoby które maja numer 42 moga cos fajnego wybrac dla siebie np w Deichmanie wiec nie widze problemu

Gość Nut
w pełni sie z Toba zgadzam... ale jana moje nieszczęscie mam 43/44 ;) Dlatego sprowadzam sobie buty z USA lub Włoch... za niebagatelne ceny... ale czegoś sie nie robi dla pierknych KOBIECYCH przede wszytkim bucików;) 🌻

Gość on 184
Malutkie dziewczynki co mają z 160 są najlepsze, a takie wysokie tyki to pfff...takie długie szkarady :D I nie mam wcale kompleksu nizszosci bo jestem wysoki :P Wole jednak sie schylac do kobietki a nie byc na jej wysokosci :P

Gość ona----
ty on 184 i co sie cieszysz?:P nie uwazam ze jestes wysoki ,mam 174 co prwada;] , no..!ale na pewno kurduple 160 uwazaja ze jestes wysoki;)wiec rzeczywiscie mozesz sie cieszyc hihi jednak wzrost to nie wsysztko liczy sie jeszcze intelekt ....:P za nic bym nie chiala takiego przemadrzalca :D