Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tygrysekak

Własnoręczne ozdoby, prezenty na BOŻE NARODZENIE !!!

Polecane posty

Gość ketunia
ja też ma sposób na prezoen bierze sie butelke)najlepiej szklaną) i spiera cie na tarce kolorowa krede i stopniowo wsypuje się kolory potem zatyka sie korkiem najlepiej od wina itp łatwe ale i ładne

Ketunia - taka buteleczka, to fajny pomysł. podobno niezły efekt daje farbowana sól, którą farbuje się wkładami od pisaków, gdzieś chyba na tym topiku była o tym mowa bulzi - jak tam wyrób koszyczków? nie jest to za trudne? wygląda to trochę skomplikowanie, więc nie wiem czy się za to zabierać. pozdrawiam

Gość Paulinka441
Cześć! Jestem tu nowa ale przeczytałam cale wasze forum! I muszę powieciec ze jesteście poprostu super!

Gość a no zeby wam powiedziec
prawde bo ona choc brutalna taka jest! na co komu szmatki w kwiatki i tym podobne. nie macie kasy, to lepiej kupcie cos taniego ale praktycznego np. przybory kuchenne albo dlugopis. ale nie zalewajcie ludzi swoim badziewiem, bo to moje drogie, to chamstwo. a na forum to wolno sie kazdemu wypowiadac wiec co sie czepiasz. szczerosc boli ha?

Paulinka 441 - witaj na naszym topicu, mam nadzieję że zagościsz u nas na dłużej. do anonimowej osoby - jak Ci się nie podobają nasze "wypociny" to tutaj nie zaglądaj. Dodam jeszcze że moi znajomi są pod wrażeniem moich "wypocin" i zawsze składają u mnie zamówienia. Jak nie wiesz, to się nie odzywaj.

Madziorek najgorsze jest skrecanie rurek a plecienie to juz spoko, sama nie wiedzialam czy sie zabrac ale sprobowalam =) nie wyszlo najgorzej, takze sprobowac zawsze mozesz, wtedys ie przekonasz =) aaa i zrobilam choinke z sianka, super wyszla =) pewnie jak ogarne ten nielad w moim pokoju to porobie zdjcia i jakas porzadna galerie to wam pokarze dziewczyny! a co do ANONIMOWEGO goscia na forum to tak kazy ma prawo sie wypowiadac, i moze Ciebie nie ciesza takie rzeczy ale innych owszem, sama mam duzo zamowien na \"amatorskie wypociny\". I powiem Ci jeszcze ze robienie wlasnorecznych prezentow nie oznacza braku kasy, bo materialy i surowce nie sa za darmo, a liczy sie to co wkladasz do zrobienia czegos, bo robisz to od serca i specjalnie dla tej osoby!!!! a pojscie do sklepu i kupienia czegos jest najlatwiejsze!!!! i zatanow sie nad tym ze w sklepach tez sa recznie robione rzeczy i ludzie to jakos kupuja! ale nie zrozumieja tego ludzie zyjacy w swiecie konsumpcjonizmu! a tak na marginesie zawsze dziwi mnie to ze nagatywne posty pisze sie anonimowo! kazdy kto krytykuje nie ma odwagi sie pod tym podpisac! najlepiej jest tylko krytykowac! pozdrawiam serdecznie Anna Bulzak, Nowy Sącz =)

Czerwona, Ty jesteś chyba z rodziny mojego męża, może być chiński chłam, ale kupiony. Wnerwiają mnie tacy ludzie którzy sami nie potrafią nic zrobić, umieją tylko krytykować. Rozejrzyj się trochę po sklepach z upominkami, to wszystko zrobili ludzie (są tam też takie butelki, nie wiem z czym). I co, kupić za ciężkie pieniądze to można, a samemu zrobić (też trzeba wydać trochę kasy) jak się potrafi to już nie? Życzę Ci długopisów, drewnianych łyżek, chińskich skarpetek i podobnych rzeczy pod choinkę. Ja wolę dostać szmatki w kwiatki. Wiem przynajmniej, że ktoś o mnie myślał długo przed świętami, zrobił coś DLA MNIE, a nie kupił w ostatniej chwili stylonowe majtki.

brawo Ewik brawo! swiete slowa =) rozbawila mnie Twoja wypowiedz =) stylonowe majtki, drewniane lyki =) hehe dorze powiedziane! no coz sa rozne zboczenia =)

Nie wiem jak jest u Was, ale ja nie widzę ostatnio dodanych postów. Chyba anonim wysłał nam wirusa :D

Wiesz Bulzi, ona mnie naprawdę wnerwiła, takie beztalencie bez odrobiny zmysłu artystycznego. Niektóre rzeczy które dziewczyny prezentują na linkach są bajeczne. mnie najbardziej denerwuje to, że nie mam czasu aby to wszystko spróbować zrobić. Wiadomo, żeby wyszło cacuś trzeba trochę wprawy, a to znowu czas na wprawki. Koszyczek z papieru próbowałam robić, zrobiłam denko, a dzieciaki: coś ci mamuś nie wyszło tak jak na kursie. A ja wiem swoje, trzecie będzie już ładne... ale na razie nie mam czasu. Pomagałam zrobić kartki świąteczne synowi do szkoły, wyszły przepiękne. I postanowiłam, że kartki zrobię sama. Mam papier do wizytówek i trochę takich różnych śmiesznych rzeczy do przyklejenia. Pozdrawiam

rozumiem Cie Ewik bardzo dobrze, mnie tez wkurzyła, mi tez nie wychodzi przepięknie ale potrzeb troche wprawy tak jak mowisz, jak uszylam pierwsza torebe to tez uslyszalam od siostry pierwsze slowa - ale tu i tam jest krzywo! niektórzy nie potrafia docenic wysiłku i chęci zrobienia czegos, i to jest smutne, ale nic na to nie poradzimy, robmy dalej swoje i bedziemy robic prawdziwe dziela sztuki, czego sobie i Wam dziewczyny zycze =) mnie te Ewik wkurza ze nie ma czasu zeby wszystkiego chociaz sprobowac, tak duzo pieknych i fajnych rzeczy a tak malo czasu =) mi to wogole sie marzy taka mala pracownia i sklepik z recznie robionymi rzeczami =) nazwy na sklepik juz mam =) hehe kartki ja tez robie sama, najlepiej =) takze dziewczyny nie ma sie cos przejmowac glupimi tekstami i uwagami - ROBIMY SWOJE =) PS. Anonimowy gosciu ja wolalabym dostac nawet beznadziejny amatorski wypocin (tylko dla mnie i z mysla o mnie) zamiast cos pieknego, nowego ze sklepu

Nie ma się czym przejmować dziewczyny, od czasu do czasu będzie tu ktoś wpadać aby anonimowo wbić szpileczkę, i będzie się tylko cieszyć tym że się wnerwiamy. ja znalazłam kolejny link z ciekawym pomysłem na gwiazdki z patyczków http://zyjwygodniej.pl/forum/comments.php?DiscussionID=284&page=3 Zamierzam taką zrobić, Dzisiaj byłam w sklepie i podobne gwiazdki widziałam. Można zrobić też z druta. Widziałam też taką choineczkę, zrobioną z jednego wygiętego druta (w kształcie choinki) i obwiązaną całą zieloną nitką (można posypać brokatem). Można też je w całości pomalować, albo użyć kolorowej nitki. Takie gwiazdki pozawieszam na oknie. Może link się Wam przyda. Idę kończyć moje choinki z makaronu

Madziorek fajna gwiazdka, widzialam juz gdzies taka =) to prosze sie nam pochwalic potem choinkami =)

Choinką pochwalę się rzecz jasna, muszę tylko ją pomalować i drobić coś na czubek :) Jeszcze zostały mi do zrobienia z :szyszek i z sianka (bądź z rafii, mam taką zieloną). A gdzie jeszcze: figurki z masy solnej, gwiazdki, wieńce i stroiki adwentowe itd. No i doszły mi nowe choinki dla znajomych. Mam dużo pomysłów i chęci ale czasu mam mało. Szkoda że doba nie ma 48 h. :) pozdrawiam

ach Madziorek rozumiem Cie doskonale, ja gdybym wytrzymala to wogole bym nie spala zeby porobic wszystko =) ja troche porobilam z masy solnej i wiecej raczej nie dorobie bo nie ma czasu, mam troche gwiazdek, dzwonkow, aniolkow, wystarczy zeby ozdobic dom albo w prezencie porozdawac =) a jutro chyba zrobie gwiazdki z galazek =) pozdrawiam Was dziewczny zyczac milej niedzieli!

Gość olusssiAA
Mnie też denerwują takie osoby, one myślą, że takie własnoręcznie wykonane prezenty są bylejakie, a to nie prawda. Gdy się dostaje taki prezent, wie się, że ta osoba włożyła w to całe serce. Mimo, że ja w tym roku kupuję prezenty, to nie mogę się obejść bez zrobuienia ozdób własnoręcznie, no i zrobię oczywiście te genialne gwiazdki z patyczków, na które został wklejony link. Niektóre osoby powinny się najpierw zastanowić, albo się ugryźć język zanim coś zrobią. To życzę wam miłych robótek. Acha, no i jutro po lekcjach, czyli po 17:00 biegnę do Netta po gipsowe aniołki. 10 sztuk za 4 złote. Opłaci się ;) ;) ;), wykorzystam je do dekoracji stołu, a pozostałym zrobie dziurki i powiuesze na choince. A te witrażyki z Biedronki, o których wam wcześniej wspominałam są G E N I A L N E !!! Już wyschły ;) :):). Dobrejnocy :* !

Gość szubiduba.....................
Mam pytanie dotyczące tych gwiazdek z patyczków. Jak można połączyć te patyczki i skąd wziąć taki sznurek (ewentualnie czym go zastąpić) i złotą nitkę.

szubiduba Z tego co zauważyłam oglądając zdjęcia, gwiazdki zostały obwiązane tylko sznurkiem, nie sklejone. Jak Ci nie będzie wychodzić, myślę ze można je skleić i też będzie dobrze. Dziewczyny będą pisać jak je robiły (jak ja zrobię to też napiszę), więc zaglądaj tutaj, to odpowiemy. Jeśli chodzi czym obwiązać, to chyba reguły na to nie ma. Może to być sznurek albo grubsza nić. Możesz gwiazdkę obwiązać samym sznurkiem albo gęsto kolorowymi nićmi. Możesz tez ja pomalować w całości, lub pozostawić bez malowania.Wszystko zależy od tego co komu się podoba. O nici i sznurek pytaj w pasmanterii

Gość portafortuna
http://www.pakamera.pl/figurka-0-t2621.htm (nie pamietam czy juz byla ta stronka;P), sa tu rzeczy na sprzedaz, ale wydaje mi sie, ze sa latwe do wykonania, a naprawde sa fajne;) Generalnie ja szukam form slimakow;) a wiec dziewczyny moze macie jakies linki ? moga byc figurki, czy jakies wydziergane;] tylko, jesli dziergane, to bym z jakims opisem wykonania prosila;)

🖐️ Te gwiazdki to niezły i prosty pomysł na dekorację. Ja dalej na etapie masy solnej. Lepię anioły i inne ozdoby świąteczne, ale mam zlecenie na wykonanie stroików świątecznych i nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać. Czy któraś z Was robiła coś takiego i wie, jak się do tego zabrać ? Nie chodzi o dekorację, ale raczej o podstawę, czyli wieniec z jakiegoś iglaka. Jak się takie coś plecie ? Potrzebna jest jakaś podstawka ? Szukam w necie i nic praktycznego znaleźć nie mogę :O

Kurcze dziewczy, robicie tu prawdziwe cudeńka. Sama zawsze ręcznie robię kartki na wszelkie okazje i inne duperele, ale tu znalazłam mnóstwo fantastycznych pomysłów. Jedyny problem to brak czasu zeby to wszystko wypróbować :( Jedynie w tym roku mam zamiar zrobić na pierwszą własną choinkę ozdoby z masy solnej. Czekam tylko aż dostanę paczkę z formami do piernika w świątecznych kształtach :)

witam, dziewczyny w końcu uporzadkowalam zdjecia =) i oto moja galeryja: http://picasaweb.google.com/oobulzioo/ Portafortuna jest tam misio, Madziorek jest choinka z sianka =) i jest gwiazdka którą zrobiłam dziś rano =) co do sposobu jej robienia to ja jako wielbicielka mojego pistoletu na klej =) skleiłam patyki ze soba, potem sznurkiem takim co paczki sie wiaze (ja to nazywam szary sznurek - jak szary papier =) ) tylko sznurek oddzieliłam na osobne włosia żeby był cieńszy, i n końcu delikatnie posprejowałam na złoto =) miłego oglądania, mam nadzieje, że wam sie cos spodoba =) pozdrawiam, milego dnia

Witam bulzi - Twoje ozdoby są po prostu zawodowe! Wszystkie rzeczy mi się podobają. Choinki super, misiek super a te aniołki z masy solnej są po prostu słodkie. Widzę że u Ciebie robota wre, ja w końcu też muszę \"przysiąść fałdów\". mścicielko - ja też będę robić stroiki i wieńce adwentowe. Pomysły ściągam z wizażu, tam jest dużo pomysłów na stroiki. Możesz się tam zalogować, ale jeśli chcesz to ja Ci mogę przesłać na meila (tylko mi go podaj). Tam są podane skany z różnych gazet, i są tam podane wskazówki jak się ja plecie. Wszystko ściągam co ciekawe na twardy dysk pozdrawiam

Gość olusssiAA
A ja te patyczki tak "lekko" przełamię, ale nie dokońca i potem połącvze ;)