Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka leśna

Nie wiem czy jestem w ciązy.Czego nalezy unikać w pierwszym etapie?

Polecane posty

Gość malinka leśna

Jak w pytaniu.

Ciąza to po pierwsze- nie choroba. Czego unokać??? Prześwietleń RTG, antybiotyków, leków p\\bólowych(nie wszystkich). Kontaktów z chorymi (np. różyczka). Czyli podobnie, jak kazy człowiek, nawet nie w ciązy. I tyle. Aha, używek w nadmiarze. :-)

Gość malinka leśna
Dziękuje, jestem troche poddenerwowana nowa sytacja w jakiej moge sie znaleźć. Staram sie zachowywać normalnie ale sama nie wiem co może zaszkodzić dziecku (ewentualnie).Jeszcze zawczesnie na test i wizyte u lekarza a mi sie wydaje ze mam wszystkie opisane na forum oznaki ciąży:-((((( straszne uczucie

Gość fiki
robiłam rtg a 4tygodniu ciąży boje się czy wszystko będzie w porządku

Gość ulllllaaaa
fiki, jeżeli technikowi rtg powiedziałaś o ciąży to powinno byc ok, bo on powinien dac Ci taki specjalny fartuch ochronny dla kobiet w ciąży, jeżeli nie powiedziałas to gorzej :(

Gość pluszka

Gość pluszka
A może ktoś odpowie konkretniej. Co może gozić dziecku przy badaniu RTG?JA robiłam je tydzień temu a teraz jestem dzień po spodziewanej .@.... i zaczynam sie martwic?

Gość loonia
Promienie przeswietlajace na RTG są czynnikiem mutagennym :( przynajmniej tak mi sie wydaje, ze o to chodzi...

Gość vichy
zabijaja tkanki

Gość pluszka
juz sie nie martwie. Dostałam@.... nie sądziłam że się ucieszę z tego powodu bo od kilku miesięcy czekam chwili zeby nie dostać @...

Gość j.rdescik
Dziewczyny ja równiez się martwię bo był sylwester i trochę alkoholu się wypiło (raczej starałam się ograniczać) ale...tak strasznie chciałabym zeby wreszcie miesiączka nie przyszla!!!!!!!