Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość burakedziu

za ile pierścionek zaręczynowy?PROSZE PILNIE O ODP.

Polecane posty

Gość burakedziu

nowlaśnie za ile? dla mnie to bezsens, i czy musi byc brylant? panowie za ile Wy kupowaliscie?

Gość boże jaki brylant pytam
to jakis idiotyzm z tym brylantem...przeciez pierścionek zaręczynowy jest symbolem, a nie zapłatą za kobietę - gdyby tak było to nawet pół wioski by nie starczyło a co dopiero jakiś tam brylant.... ja dostałam pierścionek taki jak chciałam bez badziewnych oczek - a co za tym idzie brylantów...kosztował mniej niż 300 PLN - sądzę że około 200...wydaje mi się, że jak na symbol to i tak za duzo.

Gość jedyna prawidłowa odpowiedź
kup taki, na jaki Cie stać :) Prawdziwa miłość nie potrzebuje brylantów, dziewczyna zachwyci sie nawet odpustowym swiecidełkiem :) Oczywiście nie mówię tu o wyrachowanych pannicach, które wartościują człowieka wg zasobnosci portfela, czy samochodu

Gość zgadzam się z przedmówcą
jeśli dla niej ważna jest cena pierścionka lub brylant - olej laskę, nie jest ciebie warta, pomyśl, że zawsze może po slubie pójśc z kimś kto da jej większy brylant.... jeśli nie jest dla nie wazny brylant ani cena pierścionka - kup najdroższy na jaki cię stać, takie kobiety nalezy pielęgnować i kochać na zabój....

Gość ja sobie sama wybrałam
pierścionek , jest skromny, z ciemnoniebieskim oczkiem, kupił go oczywiście narzeczony i zapłacił około 200 zeta. Zabierz dziewczynę do jubilera i niech sama wybierze, to najlepszy sposób, bo jak jej kupisz jakiś wieśniacki z czerwonym oczkiem, albo np z brylantem a ona nie lubi brylantów? A wogóle , to brylanty przynoszą pecha! :)

Gość ja uważam że brylanty
są wieśniackie.

Gość burakedziu
no nie nie... przeciez jej do jubilera nie zaprosze bo niespodzianki nie będzie, a tak pozatym ktos napisał że kup najdroższy na jaki cie stać. mam pytanie co byście wybraly: pierścionek z brylantem czy bez? zakładająć że cena nie ma większego znaczenia.

Gość dokladnie
Ja tez sama sobie wybrałam pierscionek za 250 zł.Piekny.Nie jest z brylantem bo nie chcialam takiego mimo tego ze mojego wowczas chłopaka stac na takie prezenty.Lubie cyrkonie i z takim "dodadkiem" jest moj pierscionek;) Powodzenia

Gość burakedziu
a nie słyszałyście takiego stwierdzenia: brylanty to najlepsze przyjaciele kobiet???

Gość max 300 PLN
nie więcej....

Gość ja wolałabym
Bez brylanty.Z cyrkoniami.Sa ładne i niedrogie.Bałabym sie chodzic z brylantem na palcu.Poza tym cyrkonia to taki oszukany brylant;)

Gość burakedziu
to sie zgadza wyglada tak samo, ale brylanty jak by nie było sa droższe...

Gość oj edziu buraku
czy ty chcesz faktycznie kupić ten pierścionek , czy pogadać sobie z babeczkami? :D

A ja bym w ogole nie chciala. I tak nie nosze... ;) A moim skromnym zdaniem - brylant zbedny ;) A w ogole to srebrny nie moze byc?

Gość burakedziu
no widze że moje plany zupełnie odbiegają od waszych preferencji. ale i tak dziekuje za odp.

Posłuchaj .Ja jestem trochę odmiennego zdania niż moje przedmówczynie.Uważam,że pierścionek zaręczynowy należy kupić samemu bez narzeczonej i że to nie może być pierwszy lepszy pierścionek. Taki pierścionek ma się do końca życia i nigdy się go nie pozbywa niezależnie od sytuacji życiowej. Nie twierdzę,że ma być drogi ,ale jedyny,niepowtarzalny. Proponuję Ci żebyś popatrzył na pierścionki robione ręcznie,ze szlachetnymi kamieniami.Wiem,że teraz można kupić bardzo tanio złote pierścionki,ale to masówka. Proponuję przejść do jubilera i popytać.Może w desie?Może na ALLEGRO? Tam w dziale antyki można znależć piękne nieraz pierścionki nawet z brylancikiem zupełnie niedrogo. Jeśli zdecydujesz się na zakup bez partnerki weż przynajmniej miarę paluszka.Powodzenia

Gość Ciocia Józefina
moja kumpela jest juz rok po zareczynach... a jej piekny zloty i drogi pierscionek sie sypie:) cyrkoie odpalaja jedna za druga:) na cale zycie?? niezle:P

Gość no niestety
chłam dostała to chłam ma...

Gość MMMMMMMMMMMMMMM
a wiesz jaki ma rozmiar PIERSCIONKA tWOJA WYBRANKA BO INACZEJ NIE KUPISZ

Gość burakedziu
nie wiem, kupie na oko - zawsze można zwęzić lub rozbić. to ma być niespodzianka.

Gość terefereree
Brylanty sa wiesniackie? To cyrkonie jeszcze bardziej, skoro to jest podroba tego "wiesniackiego" brylantu. Ja mam z brylantami, moj narzeczony byl zdania, ze na takim wydarzeniu sie nie oszczedza i on chce, zeby ten pierscionek mial brylanty. Mi na nich wcale nie zalezalo, bo fakt, niewazny kruszec czy kamien, wazna jest tylko symbolika. Ten moj kosztowal okolo 600zl, ale te z cyrkoniami sa tez sliczne i mozna juz kupic za okolo 200zl.

Gość burakedziu
ja sie przychylam do poprzedniej wypowiedzi - skoro cyrkonie są tylko imitacją to lepiej juz zrezygnować z nich wogóle.

Gość mmmmmmmm
a ile lat ze sobą chodzicie ?

Gość koraliczek
Ja dostałam pieścionek z białego złota z maleńkim diamentem, z tego co wiem kosztował coś koło 950zł. Mimo że jest prześliczny byłam strasznie zła że tyle na mnie wydaje bo przecież nie to się liczy żeby mieć jakiś super pierścionek. Poza tym na początku bałam się z nim chodzić żeby mi ktoś z palcem nie porwał :D Jeśli chodzi o cyrkonie to raczej też wolałabym już dostać bez niczego ale to tylko moje zdanie :)

Gość tralala...bum ta ra ra
moja znajoma dostala pierscionek z bilaego zlota z czyms tam w srodku,nie wiem czy brylant,czy cyrkonia Mi osobiscie wlasnie takie piescionkii sie podobaja bo zloto do mnie nie pasuje:)

Gość ona22krk
Mój mąż sam wybieral dla mnie pierścionek zaręczynowy, jest śliczny, z cyrkonią i bardzo mi się podoba i wiele koleżanek mówi mi, że też by taki chciały.

a ja nie moge miec oczka , bo po jakims czasie chodzenia w takim pierscionku rpobi mi sie uczuclenie na palcu..:( swedzi i robi sie czerwone, wiec moge meic tylko typu \"obraczki\" lub przylegajace..

Gość powiem krótko
Warto zorienotwac się jakie sa preferencje ukochanej. Może zamiast żótego złota wlałaby białe złoto??? Pierścionek jest ważną rzeczą i sądzę, że osoby, które piszą, że brylanty są wieśniackie, po prostu nie mogą nawet pomarzyć o takim :-P Bałybyście się nosić brylant na palcu? Ha ha A kto wie, że to brylant a nie cyrkonia? A jak już ktoś wie, to pewnie nie skusi się na takie maleństwo :) Ja chciałam mieć pierścionek z rubinem i taki, który przypominalby obrączkę. Kosztował chyba około 500 zł. Zamiast rubinów :( są granaty ale pierścionek jest prześliczny :) Wiem, że mój już teraz mąż przeszedł chyba wszystkie sklepy zanim znalazł TEN :D A brylanty czekają na inną okazję :) Bo każda kobnieta chciałaby mieć brylancik :D po prostu