Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akurat..

chrzciny-prezent?

Polecane posty

co kupić 2-miesiecznemu dziecku na chcrzciny? co się kupuje/daje w takiej sytuacji, tym bardziej ,ze będę chrzestną????

Gość kjsjaa
łańcuszek złoty, kolczyki (dla dziewczynki), można rózne karuzele nad łożeczko, maty edukacyjne, chodziki(juz na zapas, na pewno się przyda) krzesełko do siedzenia, nosidełko, lezaczki, wiele rzeczy innych, w zależnosci co juz maleństwo ma a czego nie,

Gość kkkkkkkkk
Może zapytaj rodziców co by się przydało dziecku i w miarę twoich możliwości finansowych oczywiście. Mąż ostatnio podawał bratanicę do chrztu i uzgodniłyśmy ze szwagierką, że kupimy krzesełko do karmienia. Do tego dokupiłam obrazek pamiątka chrztu świętego na którym są śliczne srebrne aniołki, taki dostaniesz w sklepie z dewocjonaljami. My na chrzciny dostaliśmy dla małego dużo zabawek troszkę na wyrost ale teraz akurat synek do nich dorasta i ładnie się bawi. A także termometr do ucha firmy Braun z którego jestem bardzo zadowolona bo nie trzeba dziecka męczyć jak jest chore tylko 1 sec i mam pomiar temperatury. Oczywiście łańcuszki, medaliki też są mile widziane tylko trzeba uzgodnić, żeby dziecko nie dostało np. kilku krzyżyków.

Gość HALUSIA
ILE DAJE SIE NA CHRZCINY. IDZIEMY W NIEDZIELĘ Z MIOM CHŁOPAKIEM DO JEGO BRATANKA, ILE ŚREDNIO DAJE SIE KASY?

Wydaje mi się, że 100-200 zeta wystarczy, przynajmniej ja jak robiliśmy chrzciny córki nie oczekiwałam więcej.

Równie dobrze można kupić jakiś prezent za mniejszą kwotę, jeśli jednak chcecie dawać pieniądze to głupio chyba włożyć mniej do koperty....

Jak jesteś chrzestną to przyjeło się że chrzestna kupuje ciuszki do chrztu (ale zapytaj się rodziców czy chca bo moze już mają lub sami chcą kupić),kup koniecznie chustke . Co dają zazwyczaj goście? - powiem Tobie jak było u mnie : od chrzestnej dostał kocyk taki do wózka na zime,album do wypełnienia o najważniejszych wydarzeniach z życia dziecka(fajna sprawa),obrazek aniołka strózka.Chrzesnty jest studentem więc dostał mały 50 zł oraz wielką maskotke kubusia puchatka.Od pozostałcy hgości:ciuszki , wyprawke do chrztu-ciuszki+kurteczka , karuzele do łózeczka. A co do kaski to wachały się od 50-100 zł , od mojego taty mały dostał 500 zł bo jest jego oczkiem w głowie jak to zawsze tatuś powtarza.Być może moja lista prezentów coś Tobie pomoże :)

Gość n_ka
ja kupiłam złote kolczyki-serduszka , cena ok 90PLN . Mamie malej sie na pewno spodobaly ,bo rok wczesniej kupila dokladnie takie same dla swojej chrzesnicy :) (alez byla zdziwniona widzac cos , co sama juz kiedys wybrala!) A czy dziewczynce sie spodobaja - to sie okaze.

Moja córeczka na chrzściny dostała kojec, złote kolczki, ciuszki i pieniążki. Najlepiej zapytać rodziców co potrzebują.

Ja proponuję złoty łańcuszek. Gdy maluch dorośnie będzie miał świetną pamiątkę. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Ponadto bardzo zachęcam do zakupów na porównywarce cenowej CoZaCena ze względu na wygodę i szybkość.