Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Staromodna

Czy ktoras z Was stosuje tetrowki?

Polecane posty

Gość Staromodna

Zastanawiam sie czy jeszcze ktos ich uzywa.Nie mam zbyt wiele kasy,wiec planuje stosowac zamiennie jednorazowki i tetrowki.Warto?A moze zaszkodze tym dzidzi?

Gość Hanna30
Do staromodnej:uważam że spokojnie możesz używać pieluch z tetry.Moja szwagierka też nie miała kasy i używała w dzień tetrę a na noc i spacerki zakładała pampersika.Dzidzia była zadowolona a pupa była zdrowa.

Gość tyle tylko
ze bedziesz musiala do tych pieluszek tetrowych dokupic jeszcze taka specjalna ceratke, poniewaz jak wiesz, tetra przemieka natychmiast i masz zaraz do prania spioszki, przescieradlo i materacyk... o pieluszkach juz nie wspomne. Ponadto musisz je prac w specjalnym proszku dla dzidzi, albo w platkach mydlanych jesli jest uczulone i przez pierwsze 3 miesiace prasowac po kazdym praniu. Wiec suma sumarum pieniadze beda te same wliczywszy proszek do prania i zuzyty prad

Gość przecież i
tak ubranka dziecka pierze się w innym proszku, pieluchy mozna prac razem z jego ubrankami, wyprasowanie pieluchy to doslownie pare sekund...

Gość do----------------------------
przeciez i--------------------- widze, ze nie mialas dziecka w czasach, kiedy byly tylko tetrowki. Te pare sekund :-)

Jak sobie policzysz, ile wydasz pieniędzy na wodę do prania pieluch (i nie tylko) oraz np. na prąd (pieluchy z tetry obowiązkowo muszą być prasowane), to się okaże, że lepiej kupić jednorazówki... Tym bardziej, że to przecież nie muszą być oryginalne Pampersy. Moja koleżanka bardzo chwali sobie np. jednorazówki Tesco. Pozdrawiam! :)

mysle ze to prawda, co mowi Salome. na proszek, wode, prad tez idzie kupa kasy, nie? ja tez rozwazalam tetre, ale zzrezygnowalam...teraz za to ja stosuje po domu, zeby dziecko oduczyc sikania w majty (bez powodzenia, heh) a chyba lepiej ten czas poswiecony na pranie, prasowanie pieluch przeznaczyc na odpoczynek (tak bardzo sie przydaje po porodzie) czy zabawe z dzieckiem. a niektore, szczegolnie te ceratkowe pieluszki jednorazowe sa naprawde tanie. wiem co mowie, w czasie jak corcia byla malenka, za 1000 zł musielismy wynajac dom, robic oplaty, studiowalismy zaocznie, wiec kasy nie bylo naprawde! Pozdrawiam!

z tego co wiem to tetrowe pieluszki i tak wychodzą taniej. Przynajmniej na początku trzeba po każdym jedzeniu zmienić pieluszkę, podobno idzie ok. 12 na dobe. Pranie naprawde wyjdzie taniej. Wiadomo, że na noc i na spacer jednorazówki. A tak wogóle niektóre mamy prasują pieluszki tylko przez pierwsze 3 tygodnie. Chyba najtaniej wychodzi używanie pieluszek \"na zmiane\"

Jasne, że możesz używać. Proponuję jednak zainwestować w dobry krem przeciwko odparzeniom, aby pupa naszego maluszka była bardzo bezpieczna. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.

Gość gość
Będziesz zmęczona ciągłym praniem, prasowaniem, pobrudzonymi spioszkami itd. Lepiej kupić jakieś tanie jednorazówki np z tesco a zaoszczędzić na czymś innym np. Ubranka załatwić od kogoś używane, tak samo łóżeczko, wózek.

Gość gość
Ja na początku prawie wcale pieluch nie kupowałam bo jak ktoś odwiedzał nas po porodzie i pytał co kupić to zawsze mówiłam pieluchy.

Gość gość
Pampersy dada z biedronki sa dobre i tanie. Na miesiąc to moze ze 130 zl wydasz na nie. To nie tragedia. I właśnie jak ktoś bedzie przyjezdzal i będzie chcial cos kupic to mów, że pampersy.

Gość gość
aaaaa4321 dziś Jasne, że możesz używać. Proponuję jednak zainwestować w dobry krem przeciwko odparzeniom, aby pupa naszego maluszka była bardzo bezpieczna. Produkt dostępny jest na CoZaCena –www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a ja proponuję coś tańszego - po każdorazowej zmianie pieluchy umyć pupę wodą i posmarować mlekiem z piersi. Gwarantuję, że pupcia będzie zdrowa, bez odparzeń!

Gość gość
Tez rozwazalam tetre, ale uznalam, ze jestem zbyt leniwa. Rowniez zawsze mowie komus, ze chce pieluchy i czasem mam taki zapas, ze i miesiac nie kupuje :D Tylko na poczatku idzie duzo pampersow, potem juz mniej. Rowniez polecam Dady, nie sa drogie, a bardzo dobre jakosciowo. Nigdy corci nie uczulily w porownaniu do innych marek.