Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOnnna

Aborcja a późniejsza spowiedź

Polecane posty

Gość lineczka
mam pytanie czy ktoras z was ma jakis namiar na lekaza ktory zajmuje sie aborcja lub przepisze tabletki wczesno poronne??we wczesnym stadium ciazy??p ale t nie dla mnie tylko kuzynki

Gość do świętych
ja nie chodzę do kościoła często, tylko na święta, świat od tego nie zawali się, nigdy nie prosiłam Boga o pomoc,bo nie wierzę w cuda, mam wspaniałą rodzinę, nie mam dzieci, dobrze mi z tym, rodzice zawsze mi pomagają, wierzę tylko w siebie

Gość 1209298766
Ja byłam kiedyś u spowiedzi, a ksiądz nie chciał dać mi rozgrzeszenia. A wiecie dlaczego? Bo 3 lata nie byłam u spowiedzi i rzadko chodziłam do kościoła. Zgroza!!! :-(

Gość asdadas
ksiądz nie dał Ci rozgrzeszenia, bo nie widział najwyraźniej woli poprawy, a nie dlatego, zę nie cohdzilaś 2 czy 3 lata Znam kogoś kto poszedł do spowiedzi po 15 latach..... i dostała rozgrzeszenie. a co do aborcji, niestety zwykły ksiądz nie pomoże. Biskup, kanonik tak...proboszcz, ksiądz nie.

Gość Nie chodzę do spowiedzi bo
nigdy nie rozmawiałbym o moim intymnym, to sprawa delikatna i zachowuję dla siebie.

Gość wielkie oczy
a po jaka cholere wam spowiedz ktora czytala porządnie biblie a tam pisze wyraznie ze nie ksiądz odpuszcza i rozgrzesza lecz bo

Gość OOOOOOOOOOOO
Moja koleżanka była, udzielił rozgrzeszenia zwykly ksiądz ... po prostu poszła do spowiedzi, wyznała grzech, żałowala bardzo....dostała rozgrzeszenie...

Gość Na spowiedzi nigdy nie mówiłam
o swoich sprawach osobistych, bo to księdza nie dotyczy, pewne tematy powinny być tabi i trzeba to uszanować, mogę tylko rozmawiać o tym z rodziną, do której mam zaufanie i liczyć na pomoc.

Gość Niech księża się spowiadają
ze swoich grzechów.

Gość u spowiedzi nie bylam
i nie wiem czy sie odwaze wyspowiadac z tego co zrobilam. Modlilam sie o to zeby sie zmienil zeby bylo jak powinno ile razy plakalam nie zlicze i do ostatniej chwili ludzlam sie ze wezmie mnie za reke i powie jakos to bedzie damy rade. Powiedzial nie to nie jest dobry pomysl przeciez juz wszystko zalatwione... Siedzialam przed wejsciem modlilam sie wahalam plakalam ale poszlam... Zaluje i to tak starsznie boli ze zabilam swoje dziecko... nigdy sobie tego nie wybacze...

Gość 1209298766
Do asdadas!!! A skąd Ty wiesz że nie żałowałam za grzechy? Znasz mnie, że tak piszesz? Chciałam po prostu powiedzieć że niektórzy księża to typowi służbiści! Zamiast zjednać do siebie ludzi to ich odpychają!!!

Gość Do u spowiedzi nie byłam
Nie żałuj . że usunęłaś, nie zabiłaś dziecko, to był tylko płód, nie czuj się winna, nie musisz się spowiadać, bo to jest twoja sprawa osobista, a księża niech się odczepią, nie mają pojęcia o życiu w małżeństwiei kłopotach, niech zajmą się swoimi sprawami. Trzymaj się, życzę ci jak najlepiej, bo jesteś dobrym człowiekiem.

skoro rozgrzeszają morderców, ktorzy żałują.. idz do spowiedzi, w czasie kiedy mozna uzyskać odpust zupełny..

Gość a po
do tej która napisała że płód to nie dziecko,moze i niektórzy tak sądzą ale zabijanie go to co ?-nic wielkiego?Sama nie masz pojecia o zyciu jak mozna kogokolwiek zabić?Zle Ci?Pozabijaj swoich członków rodziny-przecież to nic wielkiego.Sorry zapomniałam ze to juz nie płody.

znam kobietę, która usunęła (nie wiem z jakich przyczyn) ale z tego co mówi dostała rozgrzeszenie od zwykłego księdza! było to jakieś 20 lat temu.

Gość do a po
Skąd wiesz,że nie mam pojęcia o życiu, nie znasz mnie, sama wogóle nie masz pojęcia co to jest ciężka choroba, zmaganie się z nią, jestem po aborcji, gdyż ciąża była zagrożeniem dla mego życia, mąż mną opiekuje się, bo moje zdrowie jest najważniejsze dla rodziny.

Gość zakłopotana123
A co jezeli ja mialam tabletki uzylam ich mimo ze lekarz, 3 testy mowily ze nie jestem w ciazy i po 5 czy 4 dniach dostalam normalnie okres?? Nie dokonalm aborcji, nie bylo skutku... prosze odpiszcie

Gość zakłopotana123
Proszę jeżeli ktoś coś wie to niech mi odpisze

Gość dudaska
Kobieta która usunęła ciąże powinna wyspowiadać sie i uzyskać rozgrzeszenie jesli żałuje i żal jest szczery, uważam również że takiej kobiecie powinien pomóc psycholog, za granicą sa specjalne osrodki dla osób z tym problemem i darmowa p0omoc psychologów ale u nas w tym ciemnogrodzie to niestety baby liczcie na siebie i litość rodziny, życie jest brutalne a w tym kraju szczegolnie niestety a prawda jest taka ze jestesmmy tylko ludzmi i kazdy ma prawo upaść, popełnic błąd u nas aborcja jest zakazana i codziennie słysze w wiadomosciach o brutalnym pobiciu dziecka gdzies w Polsce... wszystko pod bastionem katolicyzmu....

Gość dudasko
nie pierdziel głupot, nie trzeba się z tego spowiadać się, to jest nasza sprawa

Gość uuuuuuuuuupppppppppp

Gość Nie spowiadajcie
się!

Gość ....premiera....
ale po co się spowiadać? Każdy wie, że aborcja jest grzechem, że współżycie poza małżeństwem jest grzechem. Naginamy boże przykazania, by móc je złamać bez wyrzutów sumienia. Nie zabijaj - Ok, przeciez nie zabijam ludzi, nie wychodzę na ulicę i nie strzelam do przypadkowych przechodniów, nie zabijam. Ale aborcja nie jest morderstwem, przecież to nie człowiek - to tylko płód, ktory mi przeszkadza. Zresztą zawsze przecież moge za to obwinić Boga, że mi nie pomógł, a ja się tak goraco modliłam... Jestem przecież calkiem ubezwłasnowolniona, jestem zabawką w jego rękach, po co powoływał to dziecko do życia skoro wiedział, że ja chce tylko seksu a nie nowopowstałego z niego życia. TO JEGO WINA!!!! Nie cudzołóż - No kurczę, wszystko jest dla ludzi. Seks też. Co z tego, ze nie mamy obrączek? My się kochamy i żaden świstek nam do szczęscia nie jest potrzebny, zresztą może za jakiś czas pokocham kogoś innego i to z nim będę chciala uprawiać seks. Bez sensu to przykazanie. Wierność przedmałżeńska???? a co to takiego? jak mogę byc wierna komuś kogo być może jeszcze nie znam? Trzeba z zycia korzystać, a nie sie umartwiać. Więc po co spowiedź? Spowiadamy się kiedy czujemy się winni. A ilu ludzi naprawdę czuje się winnych z powodu popełnianych grzechów? Ilu postanawia poprawę? Spowiedź to nie tylko odklepanie formułki.

Gość Paulina. 24
dziecko jest bezbronne fakt, płód nie jest dzieckiem. Ekskomuniki się nie praktykuje?? he:D ostatnio w Brazylii dokonano aborcji u 9LETNIEJ DZIEWCZYNCE KTÓRĄ GWAŁCIŁ JEJ 23LETNI OJCZYM. ciąża(mnoga) poważnie zagrażała jej życiu, ekskomunika została nałożona na matkę dziewczynki i abortera.... oczywiście na gwałciciel nie poniósł ŻADNEJ kary ze strony kościoła.... jak to czytam cieszę się ze jestem ateistka....

Gość timbuktu
myśle.. Jeśłi juz chcesz obwiniac za wszystko Boga to sie lepiej zastanów. po pierwsze mamy wolna wole i Twoj facet tak smao jak i tY ja macie. Bog nie moze nas do czegos zmusic, tak samo jak Ty mialas wolna wole aby dokonac aborcji lub zatrzymac to dziecko. Aborcja sama w sobie jest grzechem ale to ostatecznie my decydujemy jak postapimy. po drugie.. Mowisz ze Bog uszczesiwia na sile..To nie Bog "kazal" Ci isc do lozka z facetem i uprawiac seks. Sorry. Bog nam pomaga, ale zawsze decyzje naleza do nas. Tak ze pretensje miej do siebie a nie do Boga. Ale pamietaj, on caly czas jest przy Tobie i wyciaga do Ciebie dłoń. Jesli tylko zechcesz aby Ci pomogł prosc go o wybaczenie i wsparcie:)

Ja osobiście jestem PRZECIW ABORCJI !!!! WOGÓLE NIGDZIE NIE POWINNO BYĆ ABORCJI . Z jakiego powodu zabijacie bezbronne dziecko ?? Bo co WPADKA !! ( śmieszne ) Gwałt ( moża przedyskutować , ale co dziecko jest winne dlaczego to ono ma być z tego rozliczane ) Miałam przyjemność rozmawiać z kobietą o dokonanej aborcji (przypadek był gwałtu) do tej pory żałuje że to zrobiła i dzien w dzien liczy ile jej dzidziuś miał by lat , miesięcy . Nie rozumiem jak można dokonać takiej zbrodni ! To jest tak samo jakbys zabiła CZĘŚĆ SIEBIE ! Każdy popełnia błędy rozumiem , ale ten kto zabija to jest MORDERCĄ .

Gość Magdo jak
ktoś cię zgwałci wiele razy, nie gadałabyś takich bzdur, łatwo tak mówić. Zastanów się nad sobą, zanim kogoś zranisz.

Jeśli czytać nie umiesz napisałam w nawiasie ( można o tym podyskutować ) Także kochana czytaj ze zrozumieniem . Wiele razy tzn co ?? Nie rozumiem chodzi Ci o gwałt w którym gwałcicielem jest ta sama osoba , że wiele razy ?? Czy co trochę był ktoś gwałcony przez kogoś innego ?? Może to prowokacja .

a co jesli dziecko ma jakas wade, jest chore to co pozwolic mu sie urodzic i niech cierpi z powod choroby? troche głupie gadanie ze nie powinno w ogole byc aborcji... powinna byc dozwolona w trzech przypadkach jak jest do tej pory, ale wiem dobrze ze i w tych przypadkach gdy dziecko jest wynikiem gwałtu, matka albo dziecko jest zagrozone albo chore, nie jest łatwo znalezc lekarza ktory sie tego podejmie