Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOnnna

Aborcja a późniejsza spowiedź

Polecane posty

A poza tym autorka teraz sama powinna się z tym męczyć i szukać pomocy gdzie indziej a nie tu na tym portalu . Bóg wybacza wszystko . Tyle mam do powiedzenia na dzisiaj .

a i jeszcze jedno, takie gadanie i najezdzanie na te co usuneły albo chca usunac nic nie da wiec wszystkie wielkie obronczynie zycia lepiej przemilczcie temat i zajmijscie sie soba, te ktore usuwaja maja swoje sumienie i swoj rozum i dobrze wiedza co robia

A przepraszam bardzo ile jest Matek na tym świecie co zajmuja się dziećmi bardzo chorymi ?? I co usunęły ??? Poświęciły się całym sercem i opiekuja się do dziś . A po drugie znam przypadki gdzie lekarze mówili , że ciąża jest zagrożona dziecko będzie chore i Matka ma podjąć decyzję czy chce usunąć i nie usunęła a dziecko urodziło się zdrowe .

Rozumiem jeszcze przypadki chorób typu dziecko bez kończyn górnych i dolnych albo jeszcze gorsze przypadki .

KOBIETY USUWAJCIE DZIECI !! NIE DŁUGO NASZ GATUNEK PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ WYGINIE . ( banalne )

Gość morska sól
autorka juz chyba tu nie zaglada, moze sie wyspowiadała? u innego słabego człowieka, tak samo grzesznego. Mam nadzieje ze poczuła sie lepiej, tylko najlepiej poczułaby sie gdyby sama sobie wybaczyła, dalej zyc trzeba, co "mysli" Bóg pozostanie tajemnicą, a to myslą inni ludzie.... kogo właciwie obchodzi? kazdy z Nas ma cos na sumieniu a im bardziej zaprzecza tym bardziej to pewne, żałujesz Bog to słyszy i czuje,ale Cie nie osadza, kiedys sama to zrobisz, mowia ze piekło i niebo jest w Nas, wielu w tym i ja wierzy ze na tamtym swiecie zaznasz tego co zrobiłas innym, co powiedziałam, jak skrzywdziłas lub pomogłas, ocaliłas wszystko co robimy wraca do Nas, jesli czujesz ze spowiedz przyniesie Ci ulge zrob to,ale sama tez pomoz sobie

Gość edesso masz
rację w 100 procentach, to nasza decyzja, nasze życie.

Gość Magdo uspokój
się i nie gadaj bzdur, z doświadczenia wiem, że jak jest życiu w życiu, nie żałuję tego, nie wtrącam się do życia innych ludzi, zajmij się swoimi sprawami.

Czy ja się wtrącam ???????????? Chyba nie jestem tu jedyna haha wypowiadam swoje zdanie na ten temat co ja bym zrobiła tylko ja osobiście jestem przeciw ABORCJI !!!! I NIKT MI NIE ZAKAŻE MIEC TAKIEGO ZDANIA ;D;D A co skłoniło mnie do tego zdania ? To że pomyślałam sobie , jakby moja mama mnie usunęła i by mnie na tym świecie nie było . Oczywiscie rozumiem rodziny z chorymi dziecmi bardzo wspolczuje :(:( Ja zawsze jestem spokojna;d;d;d;d Pozdrawiam .

Gość Magdo każdy
ma prawo mieć swoje zdanie, a nie musisz oskarżać wszystkich, ja jestem za prawem wyboru, aborcja jest dozwolona w ciężkich przypadkach, nie potępiam, gdyby była bardzo chora, wolałabym nie urodzić się.

Niewiem co dla Ciebie oznacza słowo oskarżam bo mi się raczej kojarzy hm ze sprawą w sądzie :) Czy ja kogoś tu oskarżyłam jeśli tak sądzisz to podaj pewien argument usunęła to jest jej sprawa i jej sumienie :) Ja tylko pisze , że jestem przeciw ABORCJI :) Także nie wnioskuj z mojej wypowiedzi że ja tu kogoś oskarżam .

Gość znowu mohery
:-o, które pierdzielą bzdury o winie.

Gość ja raz w zyciu
a w dupie z kosciolem, odpowuadasz tylko przed soba, a nie przed jakims zboczonym ksiedzem czy wymyslonym duszkiem.

Gość Też tak
uważam, że to nie jest sprawa kościoła, tylko osobista. Tyle lat nie byłam na spowiedzi, świat się nie zawalił.

Gość echhhhhhhhhhhh
wiecie co...aborcja dla każdej z kobiet to co innego. jeśli kobieta nie uważa tego co zrobiła za coś złego to bez względu na to u kogo ta spowiedź by była. to nie jest ważna... a rozgrzeszenia udzielają np dominikanie, którzy są właśnie zakonem typowo spowiedniczym

Gość Misia_
Ja sie spowiadalam z takiego czynu. Spowiadaja z tego np zakonnicy, oni moga udzielic rozgrzeszenia. W Warszawie jest zakon Dominikanow, gdzies na Starowce (nie pamietam dokladnie), ale zadzwonilam do kosciola i sie zapytalam, czy mozna sie umowic na specjalna spowiedz, to sie nazywa od specjalnych grzechow czy cos takiego (mozna znalezc w necie info na ten temat). Bylam umowiona z konkretnym ksiedzenm - przylecialam do tej spowiedzi spoza Polski. Ksiadz taki najpierw sciaga ekskomunike, pozniej rozgrzesza. Ale nigdy nie poczuje, ze nie zaluje, ze dostalam rozgrzeszenie i juz po wszystkim...

Gość Usumnęłam i
powiedziałam do księdza cieszę,że to zrobiłam, do widzenia

Gość i bardzo dobrze

Gość teratron
Mimo, ze aborcje miala moja eksdziewczyna, bardzo tego zaluje. Czuje sie winny, ze to ja za to odpowiadam, ona byla glupia, wystraszona. Dopiero teraz do mnie dotarlo, ze nawet taka kulka wielkosci rodzynki, to zycie. I chcialbym znow wierzyc, byc na lonie kosciola. Czuc ze cos znacze dla Boga. Staram sie dobrze zyc, ale sumienie ciagle mnie dusi.

Gość Albaaa
Kobiety! Skarżycie się że taka spowiedź to nic przyjemnego... A aborcja to niby co było? Wizyta u kosmetyczki?! "Musiałam, musiałam!" Ktoś Was siłą ciągnął na tę skrobankę?!

Gość nie godna777
bylam u spowiedzi na normalnej mszy...u zwyklego ksiedza,moj chlpoak rowniez. ksiadz pytal dlaczego tak sie stalo. Oboje dostalismy rozgrzeszenie.

Gość Dla mnie to
była najlepsza decyzja, lepiej żyje mi się bez dzieci.

Gość cieszę się

Gość precz z baho
rami

Gość KOALA60
NIE ZAPOMNIJ ŻE TY TEZ BYŁAŚ TAKIM BACHO..... CO BY BYŁO GDYBY TWOJA MATKA MYSLAŁA TAK JAK TY

5 lat temu usunelam ciaze, oczywiscie przyszedl czas, ze tego zalowalam i chialam sie z tego wsypowiadac, balam sie okropnie, ze nie dostane rozgrzeszenia, ze zostane ponizona przed konfesjonalem itd, i tak lata mijaly, a mnie wciaz brakowalo odwagi na spowiedz. Dopiero slub koscielny zmobilizowal mnie , a wlasciwie spowiedz przedmalzenska. Udalam sie do katedry, najpierw poszlam do Proboszcza i opowiedzialam mu o moim problemie, Ten byl bardzo wyrozumialy, poiwedzial, ze moge sie wspowiadac u kazdego ksiedza w Katedrze, tak tez uczynilam. Nie bylo latwo to wszystko opowiadac, wracac do tego, ale uwierzcie Dziewczyny, WARTO sie oczyscic, zrzucic z serca ten ciezar. Ksiadz wysluchal, nie krzyczal, spokojnie ze mna rozmawial, spowiedz przebiegla w bardzo ludzkiej atmosferze. Dziekuje Bogu, ze dal mi sily, aby sie z tego wyspowiadac i , ze trafilam na tak uprzejmego ksiedza! dziewczyny, jesli faktycznie zalujecie tego czynu i chcecie sie z niego wyspowidac, smialo, idzcie, nei warto tlumic tego w sobie.

Gość ssssalim45
frezja mozesz mi podac namiary na tego ksiadza bo ja tez potrzebuje spowiedzi prosze odezwij sie do mnie ekek3@wp.pl

Dziewczyny Polecam Wam forum aborcja na gazecie wyborczej.Jest tam watek o spowiedzi i był link do parafii w których mozna odbyc spowiedz,Ja na tym forum troche pomagam.