Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasyka

Jakie ksiazki polecacie do przeczytania?

Polecane posty

Gość jaki jest oryginalny tytul
tego Herri Touloues lAUTERCA KSIAZKI?

Gość klasyka
MBJ ogladalas film o tym tytule moze?

Gość klasyka
Czyli film Moulin Rouge nie byl na podstawie tej ksiazki? Hmmm moze :) Nie przesadzaj, ''ogniem i mieczem'' sie fajnie oglada :classic_cool:

Gość Film był do bani

Gość klasyka
Ogniem i mieczem do bani? :classic_cool: Sienkiewicz bylby zachwycony :P ... :O

Gość mam na mysli MR

Gość klasyka
Taki sobie, choreografia chyba najwieksze wrazenie na mnie zrobila, wazniejszy jest dla mnie fakt czy powstal w oparciu o ta ksiazke, o ktorej mowila MBJ.

Gość szpieg
- "Paragraf 22" - Joseph Heller; - "Król szczurów" - James Clavell [ktoś już o tej książce napomknął. Spodoba Ci się na pewno] - "Ziele na kraterze" - Melchior Wańkowicz [specyficzny sposób pisania, osobiście bardzo lubię tego autora] - "Regulamin tłoczni win" - John Irving [totalnie zaręcony pisarz, nie wszyscy za nim przepadają - ja tak] - "Życie seksualne dzikich" - Bronisław Malinowski :P ;) :classic_cool: ... wrzucę tu jeszcze jakieś tytuły, jak mi się przypomną

Gość szpieg
Rick_Blaine - biję się w pierś i chylę kornie głowę. O takiej książce zapomnieć - wstyd. Pozdrawiam

Gość polecam gorąco
C. S. Lewis - "Z milczącej planety". Ta książka zmieniła mój światopogląd, mimo że to czyste s-f. A raczej głęboka filozofia i etyka podane w otoczce s-f.

\"Krystyna córka Lavransa\" Sigrid Undset - nie każdemu może odpowiadać tematyka 12-wiecznej Norwegii, ale zapewniam, książka naprawde wzruszająca i skłaniająca do refleksji. \"Pani Bovary\" Flauberta \"Faraon\" Bolesława Prusa

Gość poparzona
Jeżeli gustujesz w odrobine nie typowych książkach, masz lekko banalne poczucie humoru to zdecydowanie musisz sięgnoć po: "Nostradamus zjadł mi chomika". Dla mnie coś wspaniałego:)

Gość lewis
" Z milczacej planety" ma dalsze czesci - wlasciwie to tryptyk, do przeczytania w calosci... Ja tez goraco polecam podobnie jak " Wielki Rozwod" tego autora o "kronikach z Narnii" nie wspominajac...

Gość Ot kobieta
POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI !!!!!! OBOWIĄZKOWO !!

Gość na pewno nie znacie
Lech Wałęsa "Droga nadziei" - wydana na pocz. lat 90', historia walki z komuną do 1989 oczami głównego uczestnika tamtych wydarzeń (pewnie sam nie pisał, ale podpisał:), sporo ciekawych informacji zza kulis, coś dla młodzieży nie znającej tamtych czasów; Zygmunt Broniarek - "Kulisy polityki" - m.in o Hitlerze, Stalinie, Kennedym - pasjonująca lektura dla każdego kto interesuje sie polityką i historią

Gość klasyka
Dziekuje za wpisy i podnosze ;)

Gość mrunia
a dla mnie rewelacje, czytane po kilka razy to Wyspy bezludne Łysiaka Randka w ciemno Kosińskiego Magdalena w nocy Papiera,jak ktoś lubi klimat PRL w łódzkiej sceneri, niesamowicie realistyczna książka Manipulacja Iredyńskiego