Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mob

przyjaźń między kobietą a mężczyzna

Polecane posty

Gość mob

Jak myślicie czy istnie je taka przyjaźń? Możę sami macie przyjaciółkę lub przyjaciela?? Jak to jest u was? :)

Gość takie cos
jak przyjaźń między k.a m. nie istnieje

Oczywiście. Mam kilka przyjaciółek, a partnerki nie miałem nigdy.

Gość Gonka
Taka przyjaźń jest możliwa tylko jeśli nie ma między nimi ani odrobiny pociągu fizycznego tzn ani on w jej typie ani ona w jego.

Ja mam przyjaciela mimo że jestem mężatką, to jak mam problem to uderzam do kumpla,znamy sie juz chyba 14 lat i tyle wspólnych nocy przegadanych,zawsze mogę na niego liczyć.Jak mam doła to uderzam do niego.On tez ma zycie ułożone,to jest prawdziwa przyjaźń,bez seksu -po prostu jak brat z siostrą.Jest fajnie

Gość mob
Ale częśto się słyszy ze op paru latach przyjazni dwoje osob zakochalo sie. A wczesnie mowili nie i nigdy w życiu. A skoro macie takich przyjaciół i jestescie w zwiazku co na to wasz partner/ka?

Gość ja nie mam takiego przyjaciela
tzn mialam ale zakochal sie we mnie i musialam kontakt zerwac bo nie chcialam go krzywdzic.osobiscie znam pare ktora przyjaznila sie ze soba 10 lat i w koncu zakochali sie w sobie,pobrali sie i maja twraz dwojke przeslicznych synkow:)ja uwazam ze taka przyjazn moze istniec pod warunkiem ze facet jest gejem i nie zartuje w tym momencie,mowie powaznie.ja np zawsze chcialam miec przyjaciela geja.wtedy ma sie ta pewnosc,ze nie bedzie probowal zaciagnac cie do lozka:)

Ja jestem silną osobowością ,tak mi się wydaje,spędziliśmy razem noc ale podtekstu erotycznego nie było ,to zależy mimo ze mogło być,czulismy to oboje,po co komplikować sobie życie,przyjaźn jest na całe zycie,a pomarzyc dobra rzecz

Gość mob
"mialam ale zakochal sie we mnie " i własnie o takim czymś mówie. Podziwiam tych którzy się przyjaźnią z drugą płcią. Osobiście moje kontakty z rasa przeciwna ;) sa tylko kolezenskie. czyli pogadamy, pojdizemy na piwo ale zeby sie zwierzac takiego czegos juz nie ma. I gratuluje ci she kameleon takiego ukladu jaki masz ..mozna nawet powiedziec ze ci zazdroszcze :)

Bo widzisz ten kumpel to jeszcze z czasow panieństwa,zna moja sytuację i wie że czasami po prostu potrzebuje pogadać od serca, on nie miał siostry ja własciwie brata i szanujemy swoją prywatność.Nie powiem ze nie ma ciągotek,ale to jest jeszcze fajniejsze ,ale szanujemy sie na maksa i tak zostanie.To nasza wspólna decyzja.

To dobrze, z babami są tylko kłopoty, ja mam kłopoty z nikiem, nie chce mi się zarejestrować tem anonimowy.

Gość nie istnieje
przez taką pseudo przyjaciółeczkę mojego męża o mało nie rozlaciał się nasz związek :(

Gość mob
właśnie czyli są przyjaźnnie ale to chyba rzadkosc i czesciej przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna konczy sie w lozku albo miloscia.

Gość bla bla
Istnieje, ja mialem taka przyjaciolke, niestety drogi nam sie rozeszly i dawno sie nie widzielismy... Po prostu nie bylismy w swoim typie, chociaz dziewczyna byla ogolnie atrakcyjna. Zgadzam sie z tymi, co uwazaja ze przyjazn taka jest mozliwa, ale tylko jesli obie osoby nie czuja do siebie pociagu akurat

Gość ja uważam że nie
no może raczej nie bo od każdej reguły są wyjątki, wszystkie przyjaźnie damsko męskie które "spotkałam" okazywały się potem miłością wzajemną lub nie ja mam przyjaciela ale jest innej orientacji seksualnej

jak najbardziej taka przyjazn jest realna wiem bo mam meskich przyjaciol ;) i bardzo to sobie cenie.

Gość elza z innej bajki
nie wierzę no chyba,że na poćzatku ktoś w kimś był zakochany, a to drugie go nie chciało tylko taka przyjaźń ma sznase:P

Gość elza z innej bajki
no i ze odpowiednio wolą chłopców i dziewczynki z gejem tez moze sie kobieta przyjaźnić:P

Gość vinca
Zgadzam sie z Gonka i bla bla. Mozliwa jak najbardziej pomiedzy osobami, ktore nie sa w swoim typie (fizycznie i/lub pod wzgledem temperamentu, charakteru, zasad czy czego tam... bo nie tylko o wyglad tu chodzi). Mam 2 przyjaciol-facetow i te znajomosci funkcjonuja laaaadnych pare lat juz, bez zadnych podtekstow z ktorejkolwiek ze stron... Zalezy od ludzi.

Nie wierze w taka przyjazn.Przewaznie zmierza ku zwiazkowi.Kiedys naiwnie myslalam,ze moi przyjaciele faceci sa przy mnie i nie pragna niczego poza moim slowem, cieplem.Mialam w tym czasie faceta,ale to nie przeszkodzilo w wyznaniu milosci do mnie :P

Do SHE KAMELEON \"Bo mężowi nie możesz wszystkiego powiedzieć co leży Ci na sercu a przyjacielowi tak.\" Gratuluje takiego męża!Ja mojemu mężowi mówię wszystko(no może prawie wszystko,bo o sprawach takich jak kosmetyki,gary,gotowanie nie mowie,bo na tym bidulek nie zna sie),bo mąż to nie tylko partner,kochanek,ojciec dzieci lecz także najlepszy przyjaciel,z którym mam zamiar żyć do śmierci.Nie wyobrażam sobie żyć z kimś, komu nie mogę wyżalić się,zwierzyć :-0

Ivona brawo:) z czasem mąż coraz większym się staje przyjacielem, zresztą mój zawsze nim był a w męsko-damską przyjaźń nie wierzę, parę razy próbowałam i kończyło sie to, bo chcieli czegoś innego :/

Gość atala
Mój mąż ma przyjaciółkę!?! Pracują razem. On mówi, że to tylko przyjaźń, że może z nią pogadać o wszystkim i że nie mam się czym martwić bo on kocha tylko mnie. Ale ja jestem zazdrosna - nawet mu to powiedziałam.

Nie rozumiem, dlaczego nie jest mozliwa. Czy wy od razu zakochujecie się w facetach, których znacie? Ja mam przyjaciela od wielu lat, nigdy nic do siebie nie czuliśmy, a on nie jest gejem.

Olkaa to nie tak,ze my sie od razu zakochujemy, to przychodzi z czasem.I to glownie ze strony meskiej.Bo jak poznasz psychike faceta to stwierdzisz,ze oni sa z kosmosu.My potrzebujemy przyjazni,ciepla,przytulenia(przyjacielskiego uscisku)a oni od razu odbieraja to jako...no jak samiec.Mysli sobie,ze chetnie by ją...pocalowal i nie tylko.Niestety faceci sa mniej powsciagliwi i w najmniej odpowiednim momencie wypalaja: \"podobasz mi sie,zakochalem sie w Tobie\". Bo facet jak wiesz czesciej zyja sexem a nie uczuciem,romantyzmem czy bezintersowna przyjaznią. Trudno to wytlumaczyc,dlatego tak chAotycznie...

No może dlatego nasza przyjaźń trwa, że ja nie potrzebuję ciepła i przytulenia.

Wedlug mnie przyjażń między mężczyzną a kobietą nie jest możliwa , zawsze jedna ze stron bardziej się angażuje . Znam pelno takich związków które się rozpzdły z powodu jego / jej przyjaciółki , przyjaciela . Sama teraz mam podobną sytuacji mam przyjaciela i zarzekalam sie ze nigdy sie w nim nie zakocham a jednak ...

Gość Moj ....
maz tez mial juz nie ma...... nie wierze w przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna ....nie mozliwe zawsze jedna strona do drugiej cos poczuje ....na wlasnej ....poczulam dlatego ...gadanie przyjazn po milosci bo takie tez sie zdarzaja...to kurcze jest CHORE !!!!!