Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _bambucza_

NATURALNY PROGESTERON

Polecane posty

Gość beatakami
a jak się chce utrzymać ciążę to stosować jak długo i czy robić jakieś przerwy?

Gość Katie554
Ja stosowałam naturalny progesteron przez trzy miesiące przed zajściem w ciążę, bo moje misiączki były nieregularne i miałam krótkie cykle które nie sprzyjają ciąży. Progesteron nie tylko pomaga w zajściu w ciążę również pomaga ją utrzymać w najtrudniejszych trzech pierwszych miesiącach. Jestem "kobietą estrogenową" i w czasie ciąży gdy zbliżał się czas gdy powinnam mieć okres bardzo bolało mnie podbrzusze i zaczynałam mieć drobne plamienia. Progesteron pomógł mi złagodzić te dolegliwości i usunąć plamienia. Myślę, że dzięki temu utrzymałam ciążę. Wiele kobiet ma poronienia z powodu zbyt wysokiego poziomu estrogenu. Progesteron zażywałam na własną odpowiedzialność, bez porozumienia z lekarzem w naturalnej formie występującej w Wild Yam w forme kapsułek dwa razy dziennie. Po tygodniu stosowania Wild Yam-u należy zrobić dwudniową lub jedodniową przerwę i w razie złego samopoczucia zażyważ nastepny tydzień, to rada dla kobiet w ciąży. Można zażywać go przez całą ciążę, bo jest bezpieczny dla dziecka. Gdy byłam chora na grypę Yam był moim jedynym lekiem oprócz witaminy C dzięki temu nie miałam wysokiej temperatury, która jest groźna dla płodu. Wild Yam nie tylko pomaga utrzymać ciążę ma wiele innych wspaniałych właściwości zapobiega przeziębieniom, zapaleniu pęcherza, obniża ciśnie krwi, często w czasie ciąży wysokie ciśnienie jest spowodowane wysokim poziomem estrogenów zwłaszcza na początku i końcu ciąży. Wild Yam reguluje ciśnienie krwi. Gdy pytałam mojego ginekologa, czy jest jakiś srodek na moje dolegliwości powiedział mi, że nie ma na to leku i że natura zdecyduje czy utrzymam ciążę czy nie. W XXI wieku taka odpowiedź jest dla mnie wręcz szokująca. Ziemniaki i papryka zawierają również pewne ilości progesteronu więc w drugim miesiącu jadłam głównie ziemniaki pod różną postacią, po których czuła się znacznie lepiej. Nie wiem, czy w Polsce jest dostępny Wid Yam na pewno jest dostępny w Stanach. Lekarze nie nagłaśniają tego, że "naturalny progesteron" można zastąpić jeszcze czymś bardziej naturalnym czyli np. Wid Yam-em, bo można go kupić bez recepty. Również drogie kuracje przygotowujące do zajścia w ciążę lub nawet zapłodnienia in vitro można zastąpić po prostu Wid Yam-em. Takie jest moje zdanie, może się ktoś z nim nie zgadzać i wydawać na lekarzy forunę. Pozdrowienia

Gość beatakami
dzięki bardzo za odpowiedz i tylko żałuję że nie dowiedziałam się o tym wcześniej bo być może nie musiałabym przejść trzech poronień i słuchać od lekarzy że to natura tak chciała

Gość beatakami
a jak stosować yam przed zajściem w ciąże ,żeby wyregulować cykle bo ciągle mi się skracają i już nieraz mam co 20 dni? czy też trzeba brać w drugiej połowie cyklu?

Beatkami, ja stosuje krem progesteronowy. nazywa sie progesterogel. kupilam go w niemczech na recepte. ale ten sam mozna kupic na allegro. stosuje od 6 do 26 dnia cyklu.

Gość Katie554
Nie pamiętam dokładnie jak to było. W sumie Wild Yam brałam przez dwa miesiące z przerwami i trzeci miesiąc od zakończenia jednego okresu do drugiego. Wtedy cykl wydłużył mi się do 30 dni. Wcześniej dochodziło u mnie nawet do 17 - dniowego cyklu. Po trzecim miesiącu całkowicie odstawiłam Wild Yam i w następnym miesiącu zaszłam w ciążę. Nie wiem jak to jet z progesteronem w kremie, bo ma on mocniejsze działanie i na pewno nie można go używać tak jak ja stosowałam Wid Yam - nawet przez cały miesiąc. Wild Yam ma słabsze działanie ponieważ oprócz podnoszenia poziomu progesteronu, również nieznacznie podnosi poziom estrogenów dzięki temu skoki hormonównie nie są zbyt duże, a wyrównywanie poziomu hormonów zachodzi w bardziej płynny i mniej odczuwalny sposób. Każda z nas ma inny organizm i na każdą z nas Wild Yam może działać inaczej. Ja tylko opisałam, jak ja go używałam i jak wiele dobrego dla mnie zrobił.

Gość Katie554
Chciałam dodać jeszcze jedo. Bardzo ważna jest dieta jeśli cykle się skracaja trzeda wyeliminować z jadłospisu żywność proestogenową. Najlepiej znaleźć na internecie żywność która zawiera fitoestogeny i unikać jej. Ja w pierwszych trzech misiącach ciąży wyeliminowałam z mojego jadłospisu całkowicie: czosnek, soje, oleje, wszelkiego rodzaju orzeszki, nasiona, kminek, anyż, koper, nać pitruszki, nawet trochę ograniczyłam spożycie ryb, za to dużo !!! ziemniaków (są proprogesteronowe). To nieprawda, że w ciąży przez cały czas można jeść wszystko. Gdy w nieodpowiednim czasie, kiedy standarowo powinnam mieć okres zjadłam kawałek pizzy z dużą ilością czosnku, po dwóch godzinach dostałam silnego bólu brzucha i plamienie. Zadzwoniłam do lekarza powiedział, że jeśli do dwóch godzin sytuacja się nie unomuje mam przyjechać do szpitala ale oni nie moga i tak mi pomóc w tej sytuacji jedynie mogą mi zrobić USG, czy serce dziecka nadal bije. Gdyby nie Wild Yam, którego od razu po tej rozmowie zażyłam podwóją dawkę, na pewno bym poroniła. Pozdrowienia

Gość beatakami
dzięki za informacje... na razie jestem po 12-tu dniach smarowania kremem i mam nadzieję że osiągnę swój cel! czuję się naprawdę super i chciałabym aby tak było w następnych cyklach a tak poza tym to człowiek uczy się do końca życia...pozdrawiam!

Gość Katie554
Powodzenia !!! Pozdrawiam

Gość dorota dobbrowolska
up

Gość ula brzydula
:)0)

Gość Karina M..
Co taka cisza na tym topiku?? Nikt juz tego inie używa? Bo ja się powaznie zastanawiam nad kupnem tego specyfiku. Kupiłam niedawno książkę Nocunia "Lepsze zdrowie dla każdej kobiety" w antykwariacie i powiem szczerze ze bardzo się zaciekawiłam tym kremem. Jezeli to rzeczywiscie prawda co on tam wypisuje to ten krem to byłby super specyfik. Mam poważne zaburzenia hormonalne a tabsów nie moge brac bo mam straszne skutki uboczne i nic teraz nie zażywam.

Gość merlin36
Witam. Ja również mam poważne problemy hormonalne i stwierdzone badaniami bardzo niski poziom progesteronu. Podajcie proszę konkretną nazwę kremu z progesteronem, gdzie go można kupić (wiarygodne i sprawdzone źródło) oraz cenę. Będę wdzięczna i pozdrawiam wszystkie kobitki

Ja go zaczełam stosowac....NPC Nature's Precise Cream cena jakies 60 zł zamówic go można pod tym numerm telefonu(mam nadziej ze mnie nikt nie zlinczuje za podanie go). 081 746 48 11. Zamawiasz(nagrywasz sie na sekretarke) i przysyłaj ci na podany przez ciebie adres.Płacisz na poczcie..sprawdzone zródło.Powodzeni.

Gość beatakami
ja kupiłam na allegro pare miesięcy temu mniej więcej ta sama cena jest rewelacyjny ,pomijając już to że zniknęło napięcie przedmiesiączkowe to mam tyle energi co siedemnastka... cała deprecha zniknęła od razu gdy tylko zaczęłam stosować!!!!!

Gość ryba076
Progesteron stosuję od dwóch miesięcy, od 16 dnia cyklu, używam go, żeby pozbyć się torbieli na jajnikach. Miesiączki mam bardzo regularne, ale zawsze przed okresem mam straszny ból piersi i boli mnie podbrzusze. Niewiem co się dzieje po smarowaniu tym żelem, otóż, okres mi się spóźnia, a na tydzień przed planowanym okresem wystąpiły jeszcze gorsze, niż zwykle bóle piersi i brzucha. Martwi mnie to bardzo, miała któraś z Was tak?

Gość beatakami
u mnie jest odwrotnie całe napięcie i bóle piersi zniknęły od pierwszego miesiąca stosowania ale w tym miesiacu najprawdopodobniej pod wpływem stresu pomimo smarowania znów bolą mnie piersi więc przyczyny napięcia przedmiesiączkowego są na pewno nie tylko związane z niskim poziomem progesteronu a stres jest zabójczy w większych dawkach pozdrawiam!!!!

Gość elewa
mam pytanie moje wyniki progesteronu to...0,90 a norma dla fazy lutealnej to 3,34-25,56 ...prolaktyna to 23,15 a norma 1,39-24,20...jak to widzicie? czeka mnie długa droga?

Gość Gagul
Na Allegro jest NPC z progesteronem (ten, który ma dr Nocuń) i jest też krem z estrogenem -EST (tej samej firmy). Poszukajcie sobie.

Gość serena1234
Witam, Naczytałam się bardzo dużo wadze i istocie progesteronu dla kobiety (tylko NATURALNEGO, chemiczny nie jest polecany) i podaję chętnym namiary na polecaną firme z rynku amerykańskiego, która produkuje kremy z ekstraktem z dziekiego YAM http://www.kokorohealth.com/cgi-bin/datacgi/database.cgi?file=koko&report=sp&ID=000 ... można też dostać krem z progesteronem z innej firmy amerykańskiej na naszym allegro. Panie, które cierpią na cysty jajników jest ogromna możliwość zeby wyleczyc się samemu bez preparatów chemicznych oraz tym bardziej ingerencji operacyjnej. Poniższy link to ksiązka w formie elektronicznej tzw. eBook w wersji angielskiej, ale myślę, że warto zgłębić informacje z tego zródlła nawet za pomocą tłumacza żeby wyleczyć się samej z cyst przy jajnikach. Jest to 8 tyg program zawierajacy informacje o hormonach, produktach, diecie i cwieczeniach. które powoduja przywrocenie rownowagi hormonalnej u kobiet bez poptrzeby pigułek i operacji. Program napisała pani, która sama borykała się z cystami jajników oraz bólem przez kilka lat. http://www.ovariancystcures.com/ovariancyst_aff/ovariancyst_aff_sp1.htm

Gość cooltura
Podciągam temat. Czy są tu jeszcze jakieś kobietki,które stosują ten krem? Napiszcie czy jest skuteczny. Czy której z was pomógł?

Gość cooltura
up

Gość upi upi
up up

Gość NIEWIEDZĄCA PAULA
Ja zaczęłam stosować progesteron naturalny ale po niecałym tygodniu przerwałam,bo w moim przypadku wszystkie objawy menopauzy nasiliły się jeszcze bardziej...szok.Do tego stopnia ze nie mogłam normalnie funkcjonowac.Ale słyszałam że na początku tak jest...Narazie wróciłam do chemicznych hormonów i nie wiem czy zaczne jeszcze raz ten naturalny....

Gość Roula
Ja kupuję żel we Francji jest bez recepty,tylko,że ulotka po francusku i nic nie wiem.Jest dobry ale trzeba go stosować regularnie,zwłaszcza przy chorobach piersi,które nie lubią zmian.Przy braniu hormonów raczej niewskazany.

Gość sfdsd
kupiłam , owszem na początku objawy premenopauzy ustapiły, ale po kilku miesiącach wróciły z podwójna siłą, nie uważam żeby to było cudowne panaceum na menopauze, bardziej skuteczna jest soja

Gość Truskawa17
Witam postanowilam opisac moje doswiadczenia. Progesteron naturalny w kremie postanowilam stosowac, poniewaz w wyniku staran o dziecko i podjetego w tym celu leczenia hormonami moj organizm kompletnie sie rozregulowal. Postanowilam odpoczac od hormonow, ale wystapil u mnie PMS - czego nigdy wczesniej nie mialam. Przeczytalam, ze na zneutralizowanie objawow PMS i uregulowanie cyklu moze pomoc naturalny progesteron - kupilam, chociaz nie liczylam na jakies spektakularne efekty. Bylam zdolowana, wypadaly mi wlosy, puchlam przed miesiaczka, piersi mnie bolaly, oslabione libido. Jest po 2 m-cach stosowania naturalnego progesteronu. Wszystkie objawy PMS ustaplily, cykl sie wydluzyl i uregulowa i co mnie zaskoczylo najbardziej, mialam MEGA owulacje. Jak nastolatka. Przepraszam za opis - sluz przezroczysty jak kurze bialko, ostatnio taki mialam jako nastolatka. Nawet jezeli nie udalo mi sie zajsc w ciaze, to moj organizm sie uregulowal. Schudlam, mam ladna cere, blyszczace wlosy i wrocila ochota na seks. Tyle moje doswiadczenia.

Gość cooltura
Truskawko17 czy możesz napisać cały schemat zażywania? Tzn po kolei, od pierwszego dnia miesiączki, po ilu dniach zaczynasz się smarować kremem, przez jaki okres ? Ja też go stosuje na niedomogę lutealną, czytałam rózne wersje jak stosowaś . Ja się smaruje 14 dni, pózniej odliczam 12 dni i znów smaruje przez14 . Jesli wystąpi miesiaczka od od pierwszego dnia trzeba liczyć 12 i znów smarowanie. Jak ty stosujesz , bo ja czytałam rózne wersje od 10 dni do nawet 3 tyg.?

Gość Alax
Mam progesteron i jedyna rzecz ktorą zauważyłam w trakcie smarowania to: Swędzą mnie piersi, ale cera jest ładniejsza, włosy- hmmmmm nie zwróciłam uwagi co się z nimi dzieje, ale teraz na pewno to sprawdzę. Mi progesteron naturalny polecił bioenergoterapeuta i nie ukrywam, że strasznie mi ufam, więc jutro zamówię nowe opakowanie.Na razie nadal mam straszne plamnienia przed okresem i bardzo obfita miesiączkę.Pozdrawiam

Gość Tuniaa78
Witam, mam pytanie...po raz pierwszy w maja zastosowalam progesteron na nieregularne miesiaczki...zgodnie z zaleceniem stosowałam od 15 do 26 dnia cyklu...dziś jest 31 dzien cyklu i nie mam okresu, w ciązy też nie jestem. czy ktoś tak miał? kiedyś jak nie miałam okresu zazywałam luteinę czyli syntetyczny progesteron i po niej zawsze dostawałam okres...