Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miraklum

olejek rycynowy plus nafta kosmetyczna plus parafina ciekła Cudowne włosy!!!

Polecane posty

Gość rmjynhbvgfc
i wcierasz we wlosy balsam do ciala?????

Gość margaretrose
umyje wlosy wytre recznikiem i przed rozczesaniem wcieram nafte we wlosy( mam dklugie wlosy i na dodatek rozjasniam z uwagi na siwizne)nafte najpierw na dlonie i na wlosy najwiecej w koncowki zeby sie nie kruszyly pozniej biore balsam na dlonie i tez wcieram we wlosy balsam nabieram ze 2-3 razy , a nafte co najmniej 5 razy, aktualnie mam teraz balsam kakaowy do ciala, mam puszyste i blyszczace wlosy, nie trzeba nablyszczacza rozczesuja sie rewelacyjnie , a jak mi sie przypomni to splukuje wlosy woda z dodatkiem octu jablkowego , ktory i odzywia i pozwala le[piej rozczesywac ocet jablkowy staram sie pic jak najczesciej

Gość Co za bzdury
Nie wierzcie w to!!!Nafty nie uzywa sie po umyciu wlosow,bo beda tluste!!!A o balsamie do ciala nakladanym na wlosy to juz w ogole nie wspomne!!!:D:D:D Ktos sobie niezle zarty tu robi!!!Moze jeszcze po tym kakaowym balsamie masz piekne rude pasemka? :D:D:D

Gość do tego
pijesz ocet? chcesz sobie watroobe rozwalic?

Gość ja też stosuje
nafte z wit a+e, albo jako maseczka z zółtkiem, cytryną i olejkiem rycynowym albo samą. ale trzymam tylko 15 min, tak jak jest na opakowaniu napisane, słyszałam jakieś plotki ze dłużej sie nie powinno. rycyna na rzęsy - ostatnio zaczęłam stosować, chociaż nie bardzo wierze czy cos pomoze.

Ja latem stosuję maseczkę: olej rycynowy, nafta kosmetyczna, żółtko, sok z połowy cytryny. Dosyć trudno zmyć taką maseczkę i przede wszystkim dużo zależy od szamponu jakiego używamy. Bardzo dobrze pienią się szampony o konsystencji kremu np. Pantene, a zmycie takiej maski szamponem ziołowym np. z Farmony graniczy z cudem. Ja na co dzień stosuję szampon z czarnej rzepy (konsystencja żelu), ale do zmycia tej maski stosuję tylko szampon Pantene Pro-V i zmywa się bez problemu. Jakoś nie zauważyłam poprawy kondycji włosów, ale brakowało mi systematyczności, dlatego przestałam stosować domowe maseczki.

mam pytanko ta maseczke naklada sie na suche czy wilgotne wlosy???:) czekam na odpowiedz;)

Gość chania
połykam vitapil, robię maseczkae z nafty kosmetycznej, olejek rycynowy rosną szybciej

Gość MAm pytaniiee
Hey mam takie pytanie czy jak zuzyje olejek to wiem ze potem bede miała tłuste włosy ale potem zaraz po tym jak umuje normalnych szapmonem to juz nie bede miała tłustych ??

Gość sanderka88
Witam, mam pytanie. Ja tez slyszalam o tej maseczke od mojej mamy ale... pol roku temu zrobilam sobie trawa, teraz co 2-3 dni prostuje wlosy i mam straszne siano czy ta maseczka zadziala na moje slowy mimo to, ze mam trwala??? Prosze o szybka odpowiedz...

Gość sanderka88
wlosy :P

Gość Madziulka 123
Czy któraś z kobitek może mi odpowiedzieć czy wcieranie we włosy przed umyciem samej parafiny (nie kosmetycznej tylko normalnej w płynnej postaci) wzmacnia włosy??? Z góry dziękuję za odp.

Gość aneczka1989
czesc wam!:* moje wlosy sa bardzo cienkie bardzo- a kiedys byly bardzo geste... chcualam sie zapytac czy po tej maseczce gestnieja wlosy.. jesli tak to bede tak robic:* z gory dzieki za odpowiedz:*

Gość dona0055
żeby być pięknym trzeba cierpieć a nie narzekać że się nieda zmyć czy coś...ja mam zjarane włosy od prostownicy używam nafty z żółtkami i sie normalnie zmywa ... używam jej od jakiś 5 dni i już mam miekkie włosy :) ale nieradzę myć włosów codziennie bo twarda woda je niszczy i wysusza.

Gość dona0055
naftę nakłada się na suche włosy ponieważ nafta jest tłusta dlatego daje się na suche włosy :D

Gość biedna
Hej dla mnie nie działa ta nafta.pije ją z dwoma żółtkami a niekiedy z jednym białkiem i sokiem z cytryny,niedobre to w h*j ale pije bo babcia mówiła że się ma ładne włosy a ja mam rude kręcone i brzydkie bo prostowałam karbownicą.Aha i pije tą nafte bo ona jest z olejkiem Rycynowym i ładnie pachnie bo moja trędowata mama (Andzia Kaloryfer)taki olejek do ciasta daje.I niewiem czemu wam pomaga ale to jest niedobre.Ja myślałam że to też na wszy chociaż pomoże ale też nie działa kurcze.PoZdRaWiAm I czekam na odpowiedz:**:(

Gość oj to jak masz rude i krecone
tzn ze zla kobieta jestes- zlosliwa, wredna i krzywa:P

Gość weartis
a probowalas prostowac waflownica? maszynka do sandwiczy tez podobno dziala:) odp:*

Gość biedna
zajebiście fajnee to jest

Gość madziorna
hej Dona0055 mam pytanko czy po stosowaniu tej maseczki normalnie prostujesz wlosy gdy juz wyschna? bo czytalam gdzies,ze wlosy moga sie spalic po tej nafcie;/ prosze o odpowiedz..

Gość dona0055
właśnie teraz już nie prostuje włosów żeby ich niedobijać:)ale niekiedy gdy mi sie powywijają to normalnie prostuje:) i nic mi sie nie dzieje bo nafta to zwykły olejek żeby włosy były ładniejsze i były zdrowsze.aha i polecam prostownicę ceramiczną czyli taką z białymi blaczkami a nie metalicznymi.

Gość dona0055
aha i nie prostuj włosów gdy są mokre lub wilgotne bo są bardziej wrażliwe i łatwo je spalić:/ jak masz jeszcze pytanka to pisz ja z chęciom odpowiem:)

Gość Kasztan123456789
Wiem ,że troche sie późno budze ale moze jeszcze mi odpiszecie ;D Moja sytuacja wyglada tak. Scielam wlosy. I jak to krotkie wlosy wywijaja mi sie na wszystkie strony i wygladam... no w kazdym razie mi si enie podoba xD no i je prostuje. Codziennie (nieraz nawet 2 razy dziennie) mam je sianowate i nie chca jakos szczegolnie rosnac. Tzn rosna jasne ale to minimalnie. Do tego pusza mi sie czego nienawidze. Mam grube wlosy, ciezko z ukladaniem. Nawet lakier ich nie trzyma, wiec poprostu zrezygnowalam z uzywania. Chcialabym je troche zapuscic, zeby okgraniczyc prostowanie. No i znalalzam ten temat. Wiec wnioskuje ze pare kropel olejku recytynowego, nafta kosmetyczna i parafinka, do tego 2 zoltka zeby lepiej sie zmylo i najlepiej Pantene Pro-V. Ciemnieja wlosy, nie rozdwajaja sie, blyszczace, latwiejsze w ukladaniu, szybciej rosna. Mozna prostowac. Hm.. to jak widze same korzysci. Mam nadzieje ze nie wypadna mi Oo Dzisiaj pierwsza proba. Mam nadzieje, że zobacze chociaz minimalna roznice po 1 razie i mnie to zmotywuje do dalszego stosowania ;)

Gość BlackLara

Gość BlackLara
A tą miksturę nakładacie na suche czy wilgotne włosy? ;)

Gość madziiik
na suche ;p i popieram podgrewanie suszarka albo chociaz trzymanie tego na wlosach podczas kapieli (cieplo sprzyja otwieraniu sie lusek wlosa a to sprawia ze skladniki odzywcze lepiej sie wchlaniaja, oczywiscie pod koniec plukania wloskow najlepiej zeby byla chlodna woda-luski sie zamkna i wloski beda gladkie i lsniace) aha i moja siostra robi taka odzywke ale tylko z kilku kropli oliwy z oliwek, 2 zoltek i cytryny i raz na tydzien a wlosy ma sliczne, takie miecitkie. POZDRAWIAM

Gość ceny
CENNIK : Parafina ok.5 zł.Jest bez zapachu.;d Olejek rycynowy ok.6 zł nafta z witaminą A i E 7zł. :)

Gość mi po takiej mieszance
włosy wypadały garściami, mam na myśli olejek rycynowy + nafta kosmetyczna + parafina ciekła :-o nie polecam. Wole uzywać samej nafty

Po co tyle zachodu.Ja kupiłam balsam do włosów\"NAPHERA\" na bazie nafty kosmetycznej do włosów pozbawionych witalności i blasku.Jestem z niego b. zadowolona.Jest też szampon.