Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erika

Czy ktoś wybielał zęby Opalescence lub Ilumine??

Polecane posty

Gość er.re
Ja stosowałam Opalescence, dentysta mi polecił i faktycznie działa, do tego zakupiłam sobie od razu elmex, oba środki razem daja dobre rezultaty bo jeden wybierala ale podrażnia a drugi łagodzi. Ostatnio kupiłam oba środki w aptece za grosze w łódzkiej manufakturze, maja super ceny na takie środki także polecam dla łodzian ;)

Gość aeee
Ja już mam trochę doświadczenia z wybielaniem zębów opalescence. Używam jednak tylko 10% i góra na godzinę - dwie. Mam tak niesamowitą nadwrażliwość po żelu, że czasami zęby po 3 godzinach wybielania bolały mnie przez 2 dni tak mocno, że nie wychodziłam z łóżka tylko płakałam z bólu i żarłam apapy. A dodam, że normalnie w czasie, gdy żelu nie stosuję nie mam ŻADNYCH problemów z wrażliwymi zębami. Nie chcę odstraszać, bo żele działają naprawdę fajnie, po prostu radzę zaczynać od niskich procentów i krótkiego czasu trzymania. A i z tymi popalonymi dziąsłami to ktoś Ci trochę naściemniał. Ja za pierwszym razem jak założyłam żele na noc to oparzyłam sobie dziąsło, nad lewą jedynką. To poparzenie miało jakiś centymetr kwadratowy powierzchni. Bolało jak cholera i było bialutkie jak śnieg. Ale to nieprawda, że trudno się to leczy. Smarowałam maścią na odparzenia i w ciągu chyba 5 dni całkiem zeszło. Po kilku godzinach z białego zrobiło się fioletowe, a potem spokojnie różowiało. Okazało się, że problem leżał w nakładkach, gdyż nie były odpowiednio przycięte i w czasie snu żel wylał się na dziąsło i parzył je dobre kilka godzinek, także trzeba uważać. Ale efekty są, zęby są białe i w końcu przestałam się wstydzić uśmiechać :D Tylko strasznie nie lubie tego plastiku z którego są zrobione szyny, chyba mam jakieś lekkie uczulenie na niego... PS. ja zużywam jednorazowo jakąś 1/3 czasem 1/2 strzykawki.

Gość ile kosztuje??
A jaki jest koszt takiego wybielania Opalescence? Mówię o całej kuracji, nie o jednej strzykawce czy coś.

Gość przypka
Zamiast tej kuracji Opalescence, ja bym polecała jednak wybielania w gabinecie. Koszt nie jest znacznie większy, zwłaszcza, że ostatnio np. znalazłam promocję w gabinecie Tarabuła na 50% i wychodzi niewiele drożej niż te kuracje, a efekt jest znacznie lepszy no i na pewno trwalszy.Myślę,że nie ma co kombinować, tylko poszukać jakiegoś gabinetu, który zrobi to porządnie, a przy tym jeszcze tanio:)

Gość kasner
ja wybielałem zęby tą metodą w tamtym roku we wrześniu efekt do tej pory bardziej niż zadowalający (kawy nie pije za to dużo cocacoli) co do nadwrażliwości to ona występuje ale odpowiednia wzmożona troska o zęby w postaci fluoryzacji i pasty elmex złagodzi podrażnienia, osobiście bardzo polecam tę metodę - w moim przypadku bardzo długo efekt się utrzymuje a można go osiągnąc już po kilku tygodniach, w moim przypadku były to 3 tygodnie.

Gość tanie.wybielanie
WYBIELANIE ZĘBÓW METODĄ NAKŁADKOWA OD A DO Z!! wyrabianie nakładek silikonowych na szczęki przy uzyciu profesjonalnej do tego maszyny na bazie odlewu gipsowego i dostarczenie preparatów opalescence stały kontakt z pacjentem, rewelacyjna cena!! ZAPYTAJ!! NAPISZ!! zachęcam serdecznie do kontaktu. wiecej informacji: tanie.wybielanie@gmail.com p.s. wybielanie głównie na terenie warszawy i okolic, wroclawau i torunia, inne miejscowosci w POLSCE poza wymienonymi nie sa wykluczone!

Gość femina7
Witam wszystkich :) ja też się przyłączam do wątku. Dziś mój stomatolog zrobił mi szyny do wybielania, kupiłam też Opalescence 15 % smak melonowy. Zaraz idę myć ząbki i zakładam na noc pierwszy raz. Ogólnie wiadomość do wszystkich! Lepiej pierwszy raz zrobić sobie szyny u dentysty i spytać o dokładne stosowanie tego środka! Jest specjalna technika nakładania go na te szyny, aby równomiernie rozjaśnił zęby! Wszystkie muszą być zdrowe! Żel działa 6 godzin. Na nadwrażliwość dostałam pastę. Zobaczymy, do dzieła :)

Gość guss
dodam jeszcze , że nakładkę miałam na zębach przez 1 godzinę dziennie, a nakładałam ją co drugi dzień

Gość gedoline
hej, dziś odebrałam nakładki i 4 strzykawki. No właśnie tylko 4. Na początku dentystka powiedziała mi, że wybielanie będzie trwało 2 tygodnie, mam zakładać na noc, codziennie, a dziś dała mi 4 strzykawki ze wskazówką, że będę pewnie zużywać 1 strzykawkę na raz, a więc mam żelu na 4 dni. Na kontrol powinnam się stawić za tydzień i wtedy zobaczymy, czy powinnam dalej wybielać. Co wy na to? Czy to ma sens? Można przerwać na 3 noce a potem znowu nakładać żel?

Gość pomoc dla ciebie
Kochana 1 strzykawka opalescens-u starcza na tydzien nakaladasz tylko na przody zebow a nie na całe ...jeść ani pic nie bedziesz mogla bo zeby bedziesz miala bardzo wrazliwe ....stosowalam nakladni przez ponad tydzien i 1 wystracza...efekt widoczny po tyg.:)

Gość gośka z poazania
koszt 1 strzykawki w sklepie stomatologicznym to 17zł ja kupiłam dzis 2 szt i za 34zł mam spokój na 2 lata i zęby są super białe zawsze bedą reagować po wybielaniu bo to jest chemia ale warto. pozdrawiam:)

Gość marys5
Słuchajcie...każdy doradza, odradza... bo każdy jest inny! Można sobie to wszystko poczytać ale nie brac do siebie...na każdego działa co innego. Mi we wstępnej rozmowie przez telefon pani stomatolog powiedziała (przez telefon-tzn.nie widząc moich zębów) , że skoro mam (dopiero)23 lata to nie mogę używać 15% roztworu tylko 10% (do nakładek) bo mam jeszcze szerokie komory. Nie znam się i nie wiem o co chodziło... ale warto to przemyśleć. Dzwoniłam do innych stomatologów i usłyszałam od jednej babki, że strzykawki o większym stężeniu (nie wiem o ile większym...na pewno większym niż 10 i 15%) są lepsze bo efekt utrzymuje się dłużej. Wniosek jest taki , że nawet stomatolog ma inne zdanie od drugiego i nie wiesz czy Ci zęby wybieli czy nie(bo to niebezpieczne) i czy zęby Ci szybko pociemnieją po jakimś czasie (przy stosowaniu mniejszego lub większego stężenia) czy nie! Ja osobiście za pierszym razem poszłabym na zabieg o najmniejszym 10% stężeniu- dla pewności że nie zniszczę sobie zębów. No i wybieram się już niedługo na metodę nakładkową preparatami Opalescence- bo naprawde nieważne jakie stężenie - ale to zawsze jakoś wybiela:)

Gość natalina 8888
hej no jak słysze pewne bzdury co tu sa opisane to mi rece opadaja...wybielanie wcale nie trwa kilkanascie tygodni maks to jest 18 dni ale nie znam nikogo kto by tyle wytrzymał ja osobiscie robilam preparatem nite white acp 16% jest naprawde dobry, do tego warto dokupic sobie zel na nadwrazliwosc relief acp i zakladac go na godzine na szyny wybielajace rano po zdjeciu nakladek(zel nite white zaklada sie na cala noc minimum 8 godzin lub w dzien na maks 4 godziny)kazdy ma inne zeby i u kazdego wybielaja sie inaczej to fakt przez kilka dni kolor jest nie rowny ale nie jest to mocno widoczne i po kilku dniach kolor sie wyrownuje mi wystarczyły 3 dni na wybielanie i teraz raz na rok robie dawke przypominajaca na jedna noc to fakt ze bola strasznie przynajmniej mnie bolaly okropnie ale tylko jeden dzien pozniej juz bylo ok jestem higienistką stomatologiczna i na pewnych sprawach w tych kwestiach znam sie troche lepiej niz niektore tu mądrale :) pozdrawiam serdecznie :)

Gość kelvin
A ja jestem obecnie na ostatnim etapie prostowania ząbków metodą Clear Aligner przy pomocy przeźroczystych nakładek. Potrwa to jeszcze około 1 miesiąc i zęby będą we właściwym miejscu ....... w końcu ..... :) Mam do WAS w związku z tym pytanie : czy nakładki które noszę mogę wykorzystać do wybielania za pomocą żelu Opalescence ? Dodam że nakładki te są idealnie dopasowane tylko do samych zębów nie zachodzą na dziąsła i są bardzo sztywne. Proszę o poradę tylko osoby zorientowane w temacie.

Gość bebe (:
No ja również chcę zacząć wybielanie tym żelem, mam nadzieję, że zęby będą śnieżno białe :) Zrobię to za ok 450 zł więc oczekuję jakichś rezultatów :)

hej jestem drugą noc po aplikacji i raczej nie widzę różnicy, może tylko trochę dolne zęby i raczej ich wierzchołki niż przy dziąsłach. Chyba za mało tego żelu kładę w szynę. A poza tym czy to normalne że pod szynę dostaje się ślina?

Gość dommicella
Cholerny badziew!!!Wytrzymałam 3 noce po góra 3 godziny.Budził mnie ból zębów i głowy.Minęło parę ładnych miesięcy a zęby nadal wrażliwe.Za własne,ciężkie pieniądze.Osobiście skopię tyłek dentyście.To tyle.

Gość darek30
po 6 strzykawkach rewelacja ból będzie ala przechodzi po paru dniach. tylko zasada białej koszuli

Gość Ania011
Witam ja stosowałam zgodnie z radą Pani Stomatolog żel Opalescenace 16% na pól godziny dziennie, chyba, że wytrzymam trochę dłużej. Efekt nie był piorunujący, ale są jaśniejsze. Za rok powtórzę, tylko już nie kupię żeluu w gabinecie (100zł) tylko przez internet, widziałam ceny dużo niższe.

Gość paya39
Moje pierwsze wybielanie Opalescensem odbyło się pod nadzorem stomatologa. Na wizycie oceniła stan moich zębów i wydała pozytywną opinię. Pierwsza sesja odbyła się w gabinecie a resztę żelu dostałam do domu i napełniałam nakładki sama(cztery aplikatory). Po czterech dniach zęby były białe. Zaleceniem pani stomatolog było ,by powtarzać wybielanie co roku( tylko dwa aplikatory). W moim przypadku dolegliwości były minimalne. Występowały gdy nakładki były na zębach. Po ich usunięciu i wypłukaniu zębów ustępowały. Wybielam zęby od 10 lat. Mam niezniszczone szkliwo i białe zęby.

Gość d r o b i n k a
Hejka Jestem w trakcie wybielania żelem Opalescence 16% już siódmy dzień, zużyłam dwie strzykawki. Szyny robiłam u stomatologa. Spodziewałam się strasznego bólu jednak nic takiego nie ma narazie miejsca. Zęby są jakby wrażliwsze, ale nic strasznego. Najpierw je poleczyłam, usunęłam kamień i miałam zrobioną fluoryzację jakieś dwa miesiące temu. Efekty są widoczne i to znacznie. Oczywiście teraz biała dieta, żadnych soków owoców itp. no i musiałam pożegnać się z papierosami. Po zabiegu fluormex. Na chwilę obecną polecam. Pozdrawiam

Gość gość
Hej, czy wszyscy robili nakładki u dentysty? gdzie zrobić najtaniej. W warszawie przesadzają bo chcą 400zł/2szt. w moim rodzinnym mieście jest to 80zł/szt ale nie mam kiedy pjechać niestety Ja robię to na podstawie efektów mojej przyjaciółki - 8lat po wybielaniu i śnieżnobiałe zęby, jednak mega wrażliwe i ciągle jej się coś kruszy. spróbuję zrobić mniej inwazyjnie i mam nadzieję że mam lepsze zęby:)

Gość gość
wszystko zależy od stężenia

Gość Aidil31
Ja zrobiłam wybielanie Opalescence u stomatologa z nakładkami silikonowymi wykonanymi również przez stomatologa. Przed zabiegiem wszystkie ząbki musza być zaleczone potem poddajemy je skalingowi i piaskowaniu. Następnie wykonanie nakładek. U stomatologa dlatego że takie nakładki są idealnie dopasowane do naszych zębów. W nakładkach „uniwersalnych” żel może podrażniać, parzyć nam dziąsła (robią się białe). I w zasadzie wykonanie tych nakładek to największy koszt (u mnie 500 zł). Użyty żel: Opalescence 16 % przez całą kurację (u mnie 14 nocy). Koszt 100 zł za 4 strzykawki. I zaczynamy... J Żel nakładałam na noc. Jeżeli chodzi o same nakładki to nie czułam żadnego dyskomfortu. Szlam spać a ząbki się wybielały. Przez pierwsze dwa dni zęby były baaardzo nadwrażliwe, bolały, do tego ból głowy (efekt odstawienia kawy chyba), a potem było już z górki... i mega zadowolenie że po 3 nocach ktoś widzi już efekty J W trakcie wybielania i z 2 tygodnie po nim „biała dieta” czyli produkty które nie barwią (sery, serki, twarożki), napoje (woda i mleko), owoce takie które nie zawierają „kwasów” (banan) i deserek (biała czekolada J . Po każdym posiłku dokładne szczotkowanie (U MNIE pasta Blanx med Classic). Ząbki wybielałam w grudniu a efekt jest świetny...

Gość gość
Hej ja wybielam zeby opalescence od dwoch lat.Nawet teraz siedze w nakladce :) polecam ten sposob wybielania tylko z rozsadkiem poniewaz ja sama przesadzilam stosujac do tego paste wybielajaca , totalna glupota...calkowicie uwrazliwilam sobie zeby , biegalam do dentystki na jakies zabiegi bo podraznilam zeby na maxa.Teraz juz tylko pasta pro szkliwo lub do zebow wrazliwych nakladki raz na jakis czas i max na dwie godziny .

Gość gość
Ja wybielalam zeby Opalescence 35% i szczerze to efektow zbytnio nie widzialam, a zebów nie mam żółtych. Biała Perła tez mi nic nie pomogła. Chyba najlepszym środkiem do wybielania Zębow był jednak Whitetime. Po tym systemie wybielajacym naprawde widac bylo efekty. Zeby mialam biale jak snieg i nie mialam popalonych dziasel. Szkoda, ze juz nigdzie nie mozna dostac tego produktu:( dla mnie byl najlepszy.

Gość gość
Wybielam zęby od wielu lat Opalescence i jestem bardzo zadowolona co rok stosuje ten żel 2-3 dni jako przypomnienie przy nadwrazliwosci pomaga pasta elmex lub zel fluor i potas

Gość gość
Ja wybielałam zęby już na różne sposoby ale zazwyczaj efekt kiepski i krótkotrwały. Znajoma powiedziała mi o Metodzie Martuni, sprawdziłam w google i spróbowałam i nie żałuję, bo moje zęby są naprawdę białe :)

Gość Czarodziejka80
Polecam wszystkim ktorzy chca ząbki wybielić szybciutko. Przestrzegamjednak przed nadmiernym nakladaniem żelu na nakładki bo ząbki będziecie mieli białe ale również dziąsła dadzą wam sie we znaki! Beda biale i nadwrażliwe na słone i gorące potrawy. Produkt dla mnie rewelacyjny! Pol godziny do -podkreslam-góra -40 min! Usmiech snieżnobialy. Zaznaczam jednak że nakladki z Opalescence to dramat. Polecam zrobic swoje u dentysty..pozdrawiam