Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pony

oczyszczanie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość kicia2212
Jutro ide do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy pierwszy raz:p Przeczytałam wasze komentarzy dziewczyny i z tego co wywnioskowałam to warto:) Dziekuje:)

Gość kicia2212
Jak jutro wrócę napisze jakie efekty:p Papa:)

Gość nana23
co do pokazywania się po zabiegu ludziom i zaczerwienienia skóry, to warto dopłacić do maseczki z alg po zabiegu - w moim przypadku, zwłaszcza takie zielone, niezbyt ładnie pachnące algi, już po 2-3 godzinach pozwoliły na pokazanie się ludziom bez wzbudzania specjalnych "podejrzeń" i bez stosowania po zabiegu żadnych dodatkowych pudrów - lepiej tego nie robić przez dzień, dwa. poza tym nie wiem co myśleć o opinii kogoś (jakoś na 2 podstronie tej dyskusji) i powracaniu niedoskonałości skóry po takich zabiegach... ja niczego takiego nie zaobserwowałam, wprawdzie byłam na takim zabiegu dopiero 3 razy w odstępach półrocznych, ale po każdym ma wrażenie, że jest coraz lepiej (tzn. mnie niedoskonałości powraca...) Ale ważne jest przy tym dbanie o higienę twarzy samodzielnie, pomiędzy wizytami - przede wszystkim mycie samą wodą to za mało, ja od około pół roku stosuję mleczko, które zmywam po około 5 minutach od nałożenia, po czym wklepuję delikatny, bezalkoholowy tonik, i używam na koniec jakiegoś kremu do cery wrażliwej, a oprócz tego 2 razy w tygodniu piling twarzy i raz na 2 tygodnie (powinnam częściej ale nigdy nie mogę się zmobilozować) maseczkę... oprócz tego należy pamiętać o zmianie poszewki na poduszkę około raz na tydzień oraz np. niepodpieranie twarzy niecałkiem czystymi rękami. To wymaga trochę samodyscypliny, ale moment po zabiegu u kosmetyczki jest na taki plan idealny - to wydane 70-100-130 zl jest jednak bardzo motywujące;) a po tygodniu, dwóch te wszystkie zabiegi wchodzą w nawyk, i wykonuje się je niemal automatycznie. także takie działanie na nasze niemiłe niespodzianki na skórze twarzy z kilku stron naprawdę pomaga - a męczyłam się ze swojącerą naprawdę długo, oglądałam w tv reklamy o cud-kosmetykach, dawałam się złapać na różne sklepowe promocje, ale tak naprawdę podstawą poza rodzajem kosmetyku, jest także właściwe stosowanie i regularność - w ten sposób w kilka miesięcy można o nieeeeebo poprawić wygląd skóry, nie jest to niemożliwe. z tym, że w przypadku poważniejszych problemów, różnych ropnych wyprysków itp. warto najpierw iść do dobrego dermatologa i dopiero po wyleczeniu stanów mocno zapalnych - do kosmetyczki. mam nadzieję, że komuś pomoże ten mój przydługi wywód;) powodzenia ! da się ! :)

Gość atomówkaaa87
Czy możecie polecić jakieś sprawdzone salony czy kosmetyczki, które naprawdę dobrze to wykonują na terenie Warszawy? Pozdrawiam

Gość MAFYNKA
ja właśnie wyberam się w piątek :) mam zaufaną kosmetyczke i nie moge sie juz doczekac.. w sumie boje sie ale nie mozna miec takiego nastawienia ze wszystko pojdzie zle:)

Gość Na na na na
Ja u kosmetyczki bylam wczoraj i zabieg troche boli ale oczywiscie do przezycia:)ogolnie jesli ktos nie ma duzych problemow ze skora to zachecam bo na jakis czas jest spokoj z niedskonalosciami;p

Gość paulakn
mam 24 lata. Po prostu porażka mi nie pomogło. Męcze się z tym problemem od kilku lat. Chodzę regularnie do dermatologa i wszystko było pod kontrolą aż do monentu kiedy postanowiłam oczywiście przed wcześniejszą konsultacją z dermatologiem wybrać sie do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy ultradźwiąkami. Myślałam że po tym zabiegu znikną te zaskórniaki i chociaż troche mniej ich będzie bo wiadomo że nie zniknie od razu wszystko. Po wyjściu z gabinetu twarz byla czerwona, z dnia na dzień coraz bardziej robiła się tłusta i takie krosty mi wyszły że lepiej nie trzeba.i to w ciągu 7 dni od zabiegu. tu miała nastąpić regeneracja naskórka.Twarz może była gładsza ale wyskakują mi takie pryszcze jak bym dorastała dopiero. Może wam pomaga wierze w to ale to chyba nie dla mojej cery.

Gość umaneklebabe
witam czy mozna naraz uzywac pure zone loreal i garnier czysta skora active??? Np loreal rano i po pracy a garnier na noc?? z gory dzieki za odp

Gość Agatttkkkaaa
Czesc Dziewczyny. Kazda z Was ma watpliwosci co do pojscia na oczyszczanie twarzy. Nie bojcie sie- napraawde. Nie nalezy to do najprzyjemniejszych zabiegow, ale efekty sa naprawde dobre, pod warunkiem, ze kosmetyczka ktora go wykonuje, ma naprawde doswiadczenie. Ja swoim tradzikiem bylam tak zdesperowana, ze sama poszlam do szkoly kosmetycznej!!! Moja przyjaciolka jest kosmetyczka i naprawde stara sie robic to tak, zeby efekty byly super a i delikatnie sie obchodzi. Naprawde jesli na twarzy widac zaniedbania przez dlugie nieoczyszczanie to trzeba czesciej chodzic ale z czasem czestotliwosc zabiegu sie zmniejsza. Co do kolezanki, ktora pyta o kosmetyki STOSOWANE DO MYCIA, to wlasciwie powinnas uzywac jednego i tylko wieczorem, przy demakijazu, poniewaz rano powinno sie stosowac tylko tonik dobrze dobrany do cery i krem, poniewaz skora nie moze sie regenerowac przy tak duzej ilosci silnych kosmetykow. Laczenie kilku zeli do mycia o podobnym dzialaniu podziala wysuszajaco:) Wiem o tym z wlasnego doswaiadczenia, oraz po prostu z doswiadczenia z gainetu i nauki:)))) Pozdrawiam i zachecam do regularnego oczyszczania cery:)

Gość Alka101
Ja muszę iść do kosmetyczki bo mi dermatolog kazała. Pierw kosmetyczka później mogę używać leków na trądzik i wągry! Jak kosmetyczki to robią i czy to boli? Idę jutro więc się trochę przejmuję .

Gość xxcza_z
jestem po oczyszczaniu w Denique, polecam wszystkim szukajacym sprawdzonych miejsc

Gość radom 92
Jestem po oczyszczaniu i moja twarz wygląda strasznie mam nadzieje że to zejdzie.Miałem wczoraj ale nadal są ślady.Podobno trafiłem w dobre ręce ale zobaczymy za 2-3 dni bo myślę że w takim czasie to się wygoi.Dbam o te ślady. Używam tonika i krem przeciwbakteryjny.Staram się nie patrzeć na siebie w lustrze bo zaczynam wtedy żałować ze poszedłem:). Trzymajcie kciuki...

Gość studentka-kosmetolog
Cześć wszystkim! Jestem studentką 3 roku kosmetologii. Chciałabym Wam coś powiedzieć o oczyszczaniu twarzy. Przede wszystkim jest to zabieg dość bolesny. Przebiega on mniej więcej tak. Najpierw kosmetyczka robi demakijaż. Potem nakłada na twarz krem rozpulchniający a następnie przez ok.10 min twarz jest ogrzewana za pomocą wapozonu, z którego wydobywa się gorąca para. To pomaga w otworzeniu się gruczołów łojowych w celu łatwiejszego ich oczyszczenia. Niestety zaskórniki zamknięte(białawe grudki) dosyć słabo się ,,otwierają". Znacznie łatwiej jest z zaskórnikami otwartymi, czyli czarnymi kropeczkami(potocznie wągry). Oczyszczanie twarzy z zaskórników niestety polega na wyciskaniu ich. Należy z tym jednak uważać,aby nie uszkodzić naskórka,bo zbyt mocne wyciskanie może powodować powstawanie grudek, blizn czy innych defektów. Natomiast jeśli chodzi o usuwanie prosaków(białawo-żółte grudki) to ich usuwanie odbywa się poprzez przebicie ujścia gruczołu igłą(proszę się nie martwić, nie jest to tak straszne jak brzmi). Usuwanie,,pryszczy" nie wchodzi w grę. A wykonywanie oczyszczania twarzy w fazie czynnej trądziku jest niedozwolone. Może to zaostrzyć stan chorobowy. Należy się z tym najpierw udać do dermatologa. Po zabiegu twarz jest czerwona,ale na koniec zabiegu powinna być położona na twarz maska uspokajająca, chłodząca, która do maksimum ograniczy powstały podczas oczyszczania rumień. Dobrym rozwiązaniem(szczególnie dla osób z cera cięką, rumieniową) jest peeling kawitacyjny, który też oczyszcza zalegającą wydzieline w gruczołach łojowych za pomocą ultradźwięków. Można peeling kawitacyjny połączyć z oczyszczaniem tradycyjnym. Wtedy kosmetyczka nie musi tak długo wyciskać zaskórników, gdyż zrobi to za nią szpatułka od peelingu. Oczyszczanie twarzy można rozłożyć sobie na kilka wizyt. Nie trzeba oczyścić twarzy podczas jednego zabiegu, gdy jest on zbyt bolesny. Nie ma co ciśnąć na siłę. W czasie kolejnych zabiegów skóra znacznie łatwiej poddaje się rozpulchnieniu. Dlatego pierwsze 3-4 zabiegi można wykonać co 1-1,5 mieciąca(w zależności od cery) a później wydłużać ten czas do 2, 3 miesięcy. Pozdrawiam!

Gość kornikowa3
Mam do Was pytanie-czy któras z Was może miała wykonywany taki zabieg www.elite.waw.pl/zabiegi-złuszczające/ zwłaszcza po lecie i zbytniej ekspozycji twarzy na słońce?

Gość zanetel
Witam czy moze ktos polecic jakis salon gdzie wykonuja dobre oczyszczanie twarzy???

Gość Rubia25
Ja bylam wczoraj u kosmetyczki pierwszy raz w zyciu. trwalo to ponad dwie godziny. chcialam zrobic sama mikrodemrazje diamentową ale poeiwdziala ze pierw trzeba oczyscić.!! bardzo,bardzo balalo-najgorszy ból w życiu! z cera sie mecze pare lat-ale teraz co miałam to było już dla mnie niebo... troche podskórnych,,, rozszerzone pory... małe blizienki dzięki kosmetyczce mam dziś cale poliki w plamach i troche czoło z boku-ale z tego co tu przeczytałam to normalne. Pierw mi oczysciła twarz z make upu...potem czyms posmarowała twarz i zrobiła mikrodembrazje. potem jakaś maska rozpulchniajaca potem parówka (żeby rozszerzyć pory) potem znowu coś potem wyciskanie-koszmar i wygladałam jak koszmar..potem dezynfekcja....kopanie pradem... taka nakladką... potem maseczka...... i juz nie byłam taka czerwona ale i tak wracałam do domu taxi. zapłaciłam za taki zabieg 150. plus kupiłam coś punktowego i dwie maseczki - jedna mam zrobić jutro(dodatkowe 40 zł) za tydzien jestem umówiona na mikrodembrazje i maske algową.( minimum dwie mam zrobić (mikrodemrazje)) po mikrodembrazji... na drugi ,trzeci dzień zamykam naczynka... jedno na czole i na nosie... ma dość tanie zamykanie dlatego skorzystam... no i ogolnie narazie z kasa w miare stoje... dlatego sobie moge pozwolic. wierze że po tym wszystkim bede miała już cere satysfakcjonującą i kasa nie pójdzie w błoto. (aha mikrodemrazje diamentową ma teraz w promocji dlatego kosztuje 80 zł) tak normalnie około 180-250 zależy gdzie.

Gość mozliwosc zakupu bonu za50%cen
na tej stronie http://www.groupon.pl/in/.Cw5MFQ po zarejestrowaniu mozna kupic za polowe ceny bony na na uslugi kosmetyczne i nie tylko spradzcie same

Gość do kornikowa
ja mialam zluszczanie. bardzo dobra opcja, zwlaszcza kiedy skora jest zmeczona po wakacjach i wymaga odswiezenia. niezly efekt odswiezenia. mialas na pereca, czy na kabatach>?

Ja byłam na oczyszczaniu twarzy za pomocą kwasu z gorzkich migdałów. Zabieg jest nieinwazyjny, ale skuteczny, wypryski mi się zmniejszył y i ogólnie cera się znacznie poprawiła. Będę musiała go jednak powtórzyć minimum raz jeszcze, żeby mieć trwalszy efekt.

Gość kornikowa23
No właśnie jeszcze nie byłam na tym zabiegu,ale słyszałam ,ze w gabinecie ELite robią to dobrze i za przyzwoitą cene,jak porównać z innymi gabinetami.Bardziej jest mi po drodze do gabinetu na Kabatach,ale to dlatego,że mieszkam na Ursynowie,wiec mam blisko.

Gość Martus0002xD
Cześć;) Według mnie warto jest chodzić do kosmetyczki na oczyszczanie skóry, sama tego doświadczyłam i jestem bardzo zadowolona. Całość trwała 1h i 25min, przy cenie 120zł. W pierwszym dniu widać zaognienia na skórze po wyduszaniu, ale na drugi już wszystko ładnie wygląda. I faktycznie pryszcze nie wychodzą za często. Polecam;]

Gość ciocia_bigoss
dobrze robia to na pewno w Denique w Arkadii...

Gość Liberatedwoman ;**
Cześć dziewczęta ja bym chciała iść do kosmetyczki ale się boję ze to boli i ze zaraz wyjdą mi nowe pryszcze ohhh nienawidzę swojej skóry... Kochane doradźcie mi co robić...

Gość hmm?
A ja mam takie bardzo nietypowe i głupie pytanie... ile razy jestem w gabinecie kosmetycznym, np na oczyszczaniu twarzy to zastanawiam się czy powinnam zdjąc buty, kładąc sie na fotel ?? Jak Wy robicie? Niby jest na fotelu taka folia chroniąca przez zabrudzeniami, ale czasami dziwne czuje się nie ściągając ich ?

Gość ultimate92
Witam W piątek byłem na oczyszczaniu. Został mi nałożony również kwas owocowy. Strasznie piekło. Mam ogromne strupy oraz wyglądam jak poparzony. Co można na to zaradzić? Owszem zawsze miałem rany po wyciskaniu ale nie aż takie jak tym razem.

Gość onaaaaaaaaaaaaa890
moze krem alantan smaruj? ogolnie czyms regenerujacym

Gość ultimate92
Jest dostępny bez recepty? To jest coś jak Tormentiol? Generalnie mam maskę regulującą. Skóra zaczyna się elegancko łuszczyć, tylko są strupy :/.

Gość onaaaaaaaaaaaaa890
http://www.i-apteka.pl/product-pol-332-ALANTAN-Plus-krem-35g.html kosztuje do 10zl bez recepty, sa tez z witaminami... ostatnio jak mnie wysypalo na twarzy alregicznie to 2 dni smarowalam ale mascia alantan (w sumie bardziej nawilza) i nawet skora nie schodzila -wszystko ladnie sie zregenerowalo. Tormentiol -raczej wysusza pryszcze ,a to ma wlasciwoscie regenerujace itp.