Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pony

oczyszczanie twarzy u kosmetyczki

Polecane posty

Gość ultimate92
Super, dzięki. Jutro zakupie.

Gość motylińska_k
Mnie pomógł peeling fotodynamiczny.Czasami jesli nasze problemy ze skóra sa duze to moje drogie ,takie apteczne rzeczy nie zawsze sa skuteczne,a na pewno nie poradza sobie z problemami skóry tak jak specjalistyczne zabiegi.

Gość ja byłam na oczyszczaniu manua
lnym u dobrej kosmetyczki i nie byłam zadowolona. owszem trochę wycisnęla tych zaskórników, ale efekt nie był wart zachodu, a poza tym zaskórniki szybko wróciły. wwolę zrobić sobie 3 razy w tygodniu porządny peeling i maseczkę oczyszczająca i mam lepszy efekt

Gość krotika
Ja miałam kilka razy manualne oczyszczanie i chyba jednak jestem za innymi metodami. Moja skóra nie najlepiej reaguje, poza tym musi to być zrobione naprawdę profesjonalnie. ponoć mikrodermabrazja jest też niezła. Widziałam, że w iq medispa mają taki specjalny zabieg Zabieg Terr & Meg, który odżywia też skórę . Czy ktoś miał taki organiczny zabieg?

Gość dzisiejsza
Byłam dzisiaj u kosmetyczki, wrażenia hmm raczej dobre:D Faktycznie na początku miłooo nałożyła mi jakąś maseczke z ziół i pod lampe rozgrzewającą, potem to oczyszczanie czyli wyciskanie wszystkiego i tych głębszych przekłówanie igłą.. Tak jest to bardzo nieprzyjemne ale da sie przeżyc.. : ) Efekty są juz widoczne zero zaskórnikow:D Pani powiedziala ze do końca roku musze chodzic regularnie na oczyszczanie twarzy plus kwasy : ) Które wyeliminują blizny i przebarwienia.. Jak najbardziej POLECAM! :D

Gość CL
Byłam w sobotę rano na oczyszczaniu manualnym pierwszy i ostatni raz. Nigdy więcej nie popełnie tego bledu, chodziłam wcześniej na kwasy, ponieważ miałam mnóstwo przebarwień, oczyszczanie miałam w trakcie terapii kwasowej, bo podobno sporo mi wyszło na wierzch... z tym, że po dwóch dniach nadal wychodzą mi krosty :/ Po trzech dniach od zabiegu moja skóra nie wyglada lepiej, mam mnóstwo strupów i czerwono-brązowych plam, niestety ktore wyglądaja jak przebarwienia, z ktorymi tak bardzo staralam sie walczyć :/ Generalnie wątpię, zeby mi to zeszło, bo to wygląda jak blizny, czyli wszystkie zabiegi poszły się j****, w dodatku wyglądam sto razy gorzej niż przed pierwszym zabiegem z kwasami. Płakać mi sie chce, poniewaz moja skora po tych kwasach naprawde wygladala juz slicznie a teraz trafilam gorzej niz do punktu wyjsciowego .... poczekam jeszcze tak do tygodnia, jeśli nie zejdzie mam zamiar poważnie porozmawiać z tą kosmetyczką. Macie moze jakies sugestie jakich kosmetyków mogę teraz uzywac, kłade na twarz tormentiol, ale nic nie daje :(

Gość kamilaaaaa9
witam, wczoraj byłam pierwszy raz na oczyszczaniu twarzy... nigdy nie miałam dużych problemów ze skora, lecz ostatnio moja broda nie wyglądała najlepiej, szczególnie latem. dlatego teraz gdy słońca mamy znacznie mniej postanowiłam odwiedzić salon kosmetyczny, sam zabieg nie był bardzo bolesny, niestety dziś moja broda jest cala czerwona i w strupach. do tego okropnie piecze... jutro mam ważne spotkanie, nie wiem co zrobić, a sam make-up na pewno nie pomoże!!!

Gość Aguśśśś
Oczyszczanie twarzy u kosmetyczki polecam Wszystkim;). Jestem dzień po zabiegu. Mam jeszcze troszke sladów po wycisnieciu głębszych zaskurników, ale buzia jest wspaniała, delikatna i bez czarnych wągrów. Czuje sie jakby mi 5 kg ubyło:))... Wiec jesli macie cere ze skłonnością do zaskórnuków to niewahajcie się... :) Oczywisce ważne jest też żeby pójść do sprawdzonej kosmetyczki, wiec najlepiej popytać znajomych:).... Za zabieg zapłaciłam 95 zł + gratis depilacja brwi:P

Gość martusiek1803
Witam właśnie wróciłam z oczyszczania twarzy,który robiłam po raz pierwszy.Najpierw mycie potem piling,następnie 15min pary na twarz. W następnej kolejności dość bolesne wyciskanie potem prądy . Kolejno maska relaksacyjna a na koniec maska ściągąjąca . Póki co efektem są czerwone plamki.

Gość martusiek1803
Zapomniałam dodać zabieg kosztował 110 zł.

Gość certyfikowane_piękno
Dokładnie, najważniejsze to wybrać się do specjalisty. Jednak czasem kosmetyczka niewiele może pomóc, tym bardziej jeśli zmiany skórne są zaawansowane, czasami może też ona nie mieć wszystkich uprawnień do wykonywania danego zabiegu i może przysporzyć nam więcej szkody niż pożytku. Oczyszczanie mechaniczne jak widać po relacjach dziewczyn to trochę loteria, zależy na jaką kosmetyczkę się trafi, więc chyba nie warto ryzykować? Lekarz medycyny estetycznej lepiej rozpozna problem i zaproponuje odpowiednią długofalową kurację, a dodatkowo - jeśli ma certyfikat - to możemy być pewne, że nie spotka nas żadna niemiła niespodzianka :)

Gość Anna1965
Spróbuj sama: SEKRET MUMIO. Mumio - Pradawny tajemniczy środek leczniczy na wiele chorób Ta zagadkowa substancja jest uważana i ceniona od wieków, za swoje wspaniałe właściwości lecznicze. Posiada unikalny skład chemiczny; witaminy z grupy B, olejki eteryczne, sterydy, kwas hipurowy i benzoesowy, oraz ponad 50 mikroelementów; chrom, krzem, glin, żelazo, magnez, sód, fosfor, bar, wapń, potas, srebro, miedź, cynk, tytan, ołów, nikiel, bizmut, cynę, siarkę, wanad, beryl, mangan. .etc Tubylcy nazywa mumio "Krwią Gór" lub "Łzami Gór". Ponieważ występuje tylko w kilku miejscach, jest bardzo trudno ją zlokalizować, od wieków miejsca jej zbiorów są ściśle strzeżoną tajemnicą. Przez wiele lat, eksport mumio z Rosji był zabroniony, mumio było i jest uważane za narodowy skarb. Ta rosyjska bro przeciw chorobom, nie ma sobie równej. Mumio w Rosji zostało dokładnie przebadane i oficjalnie licencjonowane do użycia medycznego. Jest ono tam bardzo znanym i szeroko stosowanym środkiem leczniczym wielu schorzeń. My oferujemy naturalne oczyszczone oryginalne Mumio z Kirgizji, dokładnie takie samo, które używane jest na dalekim wschodzie od wieków. Przy: Chorobach nowotworowych, w tym także: białaczka, rak kości, kręgosłupa, osteoporoza, rak macicy, rak prostaty, rak przewodu pokarmowego, rak płuc i piersi, rak węzłów chłonnych (limfatycznych) i tarczycy. Inne zastosowania : wrzodach przewodu pokarmowego, -wrzody żołądka i dwunastnicy, chorobach wątroby , nerek i trzustki (odbudowuje uszkodzone komórki, działa przeciwzapalnie, neutralizuje zatrucia i odbudowuje mikroflorę. chorobach serca, nadciśnieniu i niedociśnieniu, żył i tętnic. różnych odmianach gruźlicy, procesach zapalnych, anginie, katarze, przewlekłych stanach zapalnych dróg oddechowych, ostre i przewlekłe bronchity, , zapalenia płuc. nadkwasocie i niedokwasocie żołądka, zapaleniu ucha środkowego i przytępionym słuchu, żylakach, cukrzycy, bólach głowy, migrenach, padaczce, półpaścu i trądziku, astmie, reumatyzmie, złamaniach kości, stanach pourazowych, dyskopatia, zapalenie stawów, artretyzm, gościec stawowy, osteoporoza i inne (przyspiesza regenerację tkanki kostnej, stymuluje wytwarzanie mazi stawowej, działa przeciwzapalnie i znieczulająco). egzemie i łuszczycy, bezpłodności mężczyzn i kobiet, procesach zapalnych u kobiet, nadżerkach szyjki macicy i pochwy, hemoroidach, ropiejących ranach, poparzeniach, zainfekowanych ranach, uszkodzeniach skóry, poparzeniach, odleżyny, łojotokowe zapalenie skóry. do kuracji odmładzających, Badania kliniczne i analityczne potwierdziły, że przyspiesza regenerację skóry, likwiduje podrażnienia, odbudowuje jędrność skóry oraz chroni ją przed przedwczesnym starzeniem się, wzmacnia włosy, działa korzystnie przy swędzeniu skóry głowy, pomaga w zwalczaniu łupieżu, niszczy gronkowca złocistego. Kontakt: Sekret Mumio tel: 790 743 363 sekretmumio@gazeta.pl

Gość motorolav3
raz w roku kazda kosmetyczka doradza przeprowadzic taki zabieg, wiadomo , ze zaraz po nim twarz jest jak burak, ale strupy to juz przesada.... dobrze jest miec jakas profesjonalna i mila kosmetolog:) polecam http://www.villadermatica.pl/promocja.html:)

Gość tralala9
dzisiaj byłam na oczyszczaniu i jestem przerażona. Moja Twarz na początku była cała czerwona ale na to byłam przygotowana więc nie zwracałam na to uwagi. Teraz po całym dniu moja skóra nie jest już czerwona ale na twarzy mam bardzo bardzo dużo śladów po wyciskaniu. Wygląda to tak jak bym całą twarz miała w pryszczach. I wcale mi to nie blednie. JEstem przerażona i mimo, że może to jest normalne to już chyba nigdy nie zrobię sobie oczyszczania twarzy. Czy ktoś mi może powiedzieć kiedy mi to zniknie? no i czy to mi w ogóle zniknie bo jestem przerażona, że te bizny zostaną mi już do końca.

Gość kasiastudentka
Hej, ja już wielokrotnie byłam na oczyszczaniu twarzy, nie należy to do przyjemniejszych zabiegów ale jak ma sie problemy z zaskornikami itp to niestety trzeba dbać i oczyszczac ta skórę. Ostatnio z polecenia kolezanki trafiłam do Salonu hair and Wellnes w Dabrowie górniczej i byłam bardzo zadowolona, bardzo profesjonalne podejscie do klienta, bardzo dobre kosmetyki, po maseczce po oczyszczaniu skóra była jak nowa. Od teraz juz tak nie boję się oczyszczania bo wiem ze jestem w fachowych rekach. Powodzenia Dziewczyny

Gość Jola102890
ja byłam na oczyszczaniu twarzy ale dawno i strasznie mnie to bolało, gdyż później miałam całą twarz czerwoną i piekło mi to pomimo maseczki chłodzącej po zabiegu. teraz w czwartek ide znowu ale na oczyszczanie zabiegami kwasowymi zobaczymy jak będzie tym razem:) http://bralloso.com/

Gość lili_putka
Nie lubię mechanicznego oczyszczania twarzy. Wolę korzystać z np. Jet Peel. Tym bardziej, że ostatnio skorzystałam z promocji WellDermu i miałam to za 150 zł. Także nie dość, że cena jest super to jest przyjemniejsze niż mechaniczne oczyszczanie.

Gość Margaretka555
3 dni temu byłam na peelingu migdałowym i moja skóra nigdy wcześniej nie wyglądała tak dobrze. Wystarczy lekka wartswa kremu nawilżającego i skóra wygląda świeżo i promiennie. Warto po lecie wybrać się na taki zabieg, który wszystko zregeneruje. Dziewczynom z Wrocławia mogę polecić salon dr Kulczyckiej w którym robiłam zabieg. Więcej możecie poczytać na stronie gabinetu http://kulczycka.pl/pl/leczenie-tradziku-peelingi/ Pozdrawiam, Margaretka

Gość 15-115 SPA Warszawa
Manualne oczyszczanie zawsze pomaga , na twarz jest kładzioa maseczka spulchniająca twarz która pod wpływem pary z wapozonu rozszerza pory. Następnie kosmetyczka manulanie usuwa wszelkie zanieczyszczenia, czasem do usunięcia używana jest igła np przy ziarnicy. Trzeba pamiętać że po zabiegu oczyszczania skóra może być podrażniona i zaczerwieniona nawet do tygodnia. Również po oczyszaniu skóra może wytwarzać zanieszczyczenia ale to jest etap chwilowy, wtedy można poprosić swoją kosmetyczkę o użycie d'arsonwala. Efekt oczyszczonej twarzy utrzmuję się w zależności od pielęgnacji po zabiegu warto zakupić w salonie kosmetycznym preparaty do kuracji domowej i następnie kontynuwać pielęgancje w salonie przez zabiegi oczyszczające mniej inwazyjne np mechaniczne tj peeling kawitacyjny:)

byłam przed wczoraj duzo oczyściła ale duzo tez zostało a po zabiegu wyszły mi bolące bo nie docisniete były spodziewałam sie ze bede miała całkiem gładka cere ale do tego długa droga nie na jednym oczyszczaniu sie skonczy bo moja cera jest okrpna wiec cudów nie miałam co sie spodziewać

Gość MACROVITA
Też kiedyś chodziłam do kosmetyczki na oczyszczanie. Nie wspominam tego za dobrze. Dzień po zabiegu nadal miałam czerwoną buzię i robiły mi się straszne grudki, które bolały. Generalnie już przestałam korzystać z takich zabiegów bo nie widziałam żadnej rewelacji czy poprawy.

Gość Elka7700
rozmawiałam z bardzo dobrą kosmetyczką i ona twierdzi, że oczyszczanie twarzy powinno się robić nie za często, 3-4 razy w roku.

Gość MACROVITA
Ja byłam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy. Po zabiegu miałam bardzo podrażnioną twarz. Wyskakiwały mi straszne krosty i podskórne gule. Wolę robić regularnie peelingi oraz maseczki z alg.

Gość Elka7700
wysyp jest raczej normalnym zjawiskiem oczyszczania, nie należy się zniechęcać.

Gość Lena87qw
Byłam kilka razy na oczyszczaniu, ale najlepszym dla mnie zabiegiem jest mikrodermabrazja. Zabieg ten jest prawdziwym wybawieniem dla mojej trądzikowej skóry, a rozszerzone pory zniknęły w oka mgnieniu. Jak ktoś jest z Wrocławia lub okolic to polecam Centrum Estetyki dr Kulczyckiej. Niedawno gabinet przeniósł się na ulicę Zelwerowicza (okolice placu Jana Pawła II) przez co dojazd na zabiegi zajmuje mi tylko kilka minut. Pozdrawiam, Lenka

Gość elwirska_kk
A jak kupiłam u swojej kosmetyczki świetny peeling Nantes i naprawde jest rewelacyjny jeśli chodzi o wszelkie ślady na twarzy, blizny, przebarwienia. Rewelacyjnie sobie z tym wszystkim radzi. Polecam.