Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wetka9

Mamusie z Kotliny Jeleniogórskiej

Polecane posty

Witam! Zapraszam- moze są w kafeterii jakies Mamusie lub przyszle Mamusie z okolic Jeleniej Góry? Piszcie!

Jestem zwiazana z Jelenia Gora tylko sercem, bo mieszkam 300 km stad - w Jeleniej mieszkaja rodzice mojego Mezulka :) Pozdrawiam i zazdroszcze tak pieknej okolicy... niewykluczone, ze kiedys tam zamieszkamy 🌻

Witaj, ciesze sie ze jest ktos, lto jak ja lubi te okolice :-D. Mam nadzieje ze bedziemy sie spotykac na kafeterii. Jestem mama czteromiesiecznego Bartka-straszny z niego rozrabiaka, choc taki malutki :-). To moj pierwszy synek. Na razie jestem na wychowawczym wiec czasu troszke wiecej i czasami (gdy Synek spi) siedze na necie. Acha, wlasnie sie budzi :-) czas zmykac do dziecka. Pozdrawiamy DO NAPISANIA!!!

Dopiero terz zobaczylam suwaczek- widze ze jestes przyszlą Mamusia- gratulacje! Pozdrowienia dla Malenstwa

Gość gaga26
Hej! W końcu pojawił sie ktoś z Jeleniej. Super. Ja jestem w 12 tygodniu ciąży więc mam jeszcze trochę czasu do narodzin.

Gość gaga26
Z pewnością jesteś szczęsliwa że masz już maleństwo ja nie moge się doczekać

Witaj Gaga!!! pewnie, ze jestem szczesliwa...:-). Ale wiesz co-z coraz większą nostalgią wspominam ciąze- to naprawde \"magiczny\" czas. Czasami nachodzi mnie mysl jak będzie następnym razem hi, hi...:-D. Apetyt rosnie w miare jedzenia :-D. To Twoje pierwsze dzieciątko? Pozdrów Je ode mnie :-). Oststnio przeglądalam zdjecia usg Bartka-az trudno uwieżyc, ze ta malenka krewetka ;-) to mój synek. To naprawde niesamowite. Piszcie Kobietki duzo- Pozdrawiam i do napisania.

Gość gaga26
Hej! Dzięki za pozdrowienia dla dzidzi. Mam termin na 25 maja więc sporo jeszcze przede mną. Jak na razie czuję się bardzo dobrze i nadal pracuję bo nie wyobrażam sobie że będę siedziała w domu wtedy kobiety za bardzo się martwia a tak czas szybko upływa. Widzę że nie ma nas za wiele. A ty kiedy dokładnie rodziłaś i który wybrałaś szpital?

Czesc! Rodzilam 4-go lipca w Jeleniej Górze. Generalnie w porzadku, ale troche zastrzezen tez mam. Tylko, ze nie mamy wielkiego wyboru, co :-D? Masz zupelną racje, ze pracujesz-w domu to mozna zeswirowac...ja tez pracowalam do polowy osmego miesiaca. Potem dalam sobie spokoj, bo w pracy przestalam sie miescic :-D. Tak serio-to mam prace wymagajacą troche siły fizycznej, a moj brzuszek do malych nie nalezal. I tak sobie siedzialam w domku... Praca pracą, ale warto co jakis czas zrobic sobie pare dni wolnego, w końcu pracujesz za dwoje :-D. Mam nadzieje, ze dołączą jeszcze inne Mamusie do nas...CZEKAMY :-) Acha, wiem ze masz jeszcze troche czasu, ale mam namiary do fajnej poloznej. Bylam zadowolona z jej pomocy. Konkretna babka i sympatyczna. Maj to bardzo fajny czas na urodzenie dzieciątka-chyba najlepszy. Cale lato bedziesz mogla z Maluszkiem spędzic na dworze. Współczuje zimowym mamom, caly czas w domu...Ja cale lato w ogrodzie rodzicow spędzilam, kolejne dzieciaczki tez chce miec letnio-wiosenne :-). Pozdrawiam!

Gość gaga26
Ja ciągle się zastanawiam właśnie gdzie rodzić ale jakośc bardziej pozytywnie jestem nasawiona do jeleniej. Bardzo chętnie wezmę namiary na położna już jeden mam od kuzynki ona płaciła 450 zł a ty? Jeśli przyjedzie koleżanka z niemiec która jest położną to będę rodziła na Bukowcu. A ile masz latek jak można zapytać?

Gość gaga26
Ja też uważam że ciąża to piękny okres jeżeli przechodzi się ją bez komplikacji. Ty już chyba ciągniesz wychowawczy. Jak długo chcesz zostać z dzieckiem? Powoli zaczynam się przygotowywać na przyjęcie maluszka i może doradziłabyś mi co powinnam na początek kupić dla dziecka i siebie (chodzi o pobyt w szpitalu i poród). Ach mam tyle pytań i wątpliwości, więc chyba cię zamęczę:)

O rany napisalam taki dlugi post i cos padlo, skasowal sie....;-/ Mam 26 latek. Jak juz pisalam Bartus jest miom pierwszym dzieckiem. Teraz jestem na wychowawczym, ale tylko do stycznia, bo potem wracam na pół etatu. Więcej bez synka nie wytrzymam :-D. Zajmie sie nim moja mamusia-bardzo sie ciesze, bo bede spokojna o tego urwisa :-D. Ja placilam 400 zl (moze od tego czasu cos podrozalo???). Warto wydac te pieniadze, bo oprocz porodu rodzinnego, \"wlasnej\" poloznej, masz potem pokój jedynke. To bardzo wygodne! Mozesz przyjmowac odwiedzających bez skrępowania, no i masz duzo intymnosci, a to bardzo wazne w pierwszych dniach poi porodzie. Twój mężczyzna bedzie Ci towarzyszyl przy porodzie? Dla dzieciaczka prawie wszystko kupilam przez internet...podam Ci pózniej pare fajnych linków...Nie daj sie nabrac na jeleniogorskie sklewpy-są koszmarnie drogie. Warto pojsc do sklepu i obejrzec, a potem zamowic przez internet- roznica ceny wozkow czasem wynosila 400zl!!!!!!!!! Przemysle, co mi sie przydalo w szpitalu i potem napisze, ok? Mozesz mnie \"zamęczac\" bez ograniczen, bedzie mi milo :-D Asdienka, dzieki za link! zajrze, ale Ty tez do nas zaglądaj. ok? Pozdrowienia dla wszystkich Obecnych i W Drodze :-)

Co do rzeczy dla dzieciaczka w Jeleniej - ja sama dosc dobrze zaopatrzylam sie w ubranka dla mojego Malenstwa w Tesco i Carrefourze :) Tanio i jakosciowo naprawde niezle...

Gość gaga26
Ja narzaie kupiłam ubrania ciązowe przez internet i jestem bardzo zadowolona. I przypuszczam że większośc rzezczy też kupię przez internet. Ciuszków dla maluch mi nie brakuje dostanę w spadku od dwóch osób więc chyba wystarczy na poczatek:)

Gość gaga26
powoli zbieram sie do domu nie mam internetu w domu więc odezwę się dopiero w poniedziałek. Pisz a ja poczytam sobie później. Pozdrowionka dla ciebie i dziecka. A ja też mam 26 lat pa

Asienka, ja tez czesc ubranek kupilam w supermarkecie, duzo dostalam, a jeszcze wiecej kupila moja Mama, ktora wrecz nie mogla sie doczekac ikolekcjonowala ciuszki juz od poczatku roku :-D. W Jeleniej jest swietny sklepik z uzywaną odzieżą dzieciecą. Naprawde super ubranka, a ceny wręcz smieszne, max 5zl!!! Bartek nosi np spodenki ogrodniczki z h&m i swietne sztruksiki. Wcale nie widac, ze uzywane, bo przeciez dzieciaczki wyrastają zanim zdążą zniszczyc. Oczywiscie przed zalozeniem wygotowalam je trzy razy :-D. Nową kupilam tylko bielizne, body itd. Ten sklepik jest na pętli siódemki w sobieszowie, \"Jaś i Małgosia\". Kobietki, polecam Wam książke Zaklinaczki dzieci, Tracy Hogg. Jesli jestescie zainteresowane, to moge wam ja mailem przeslac. Zazwyczaj mam wstret do roznego rodzaju poradnikow, ale to zupelnie co innego...zresztą fajne jak te programy telewizyjne Zaklinaczki. Wypróbowalam na Synku, i rzeczywiscie duzo pomaga! Jakby co, dajcie znac! Acha, co do zakupów to jestem allegromaniaczką :-D. Ludzie czasem pozbywają sie swietnych ubranek, nowych wózków za niezle pieniądze. A i sobie sporo rzeczy kupilam. Ostatnio ladną koszulke, juz nie moge sie doczekac :-) Gaga, zajrzyj na strone Bebefield.com.pl-swietne ubrania ciązowe, tylko troszke drpogie..ale jest na co popatrzec. Z resztą gwiazdka idzie :-). na razie koncze i pozdrawiam.hej!

Bede musial;a przy najblizszej wizycie w Jeleniej zajrzec do Sobieszowa :) Wetka - ja tez sporo juz kupilam ciuszkow na allegro, niektore nowe, ale za calkiem niezla cene :) Co do suwaczka - masz juz w ogole skonfigurowany? Jesli tak , wystarczy, ze klikniesz w \"preferencje\" - na gorze strony, pod nazwa podforum - tam sie zalogujesz i w miejsce stopki wkleisz link do suwaczka :) Pozdrawiam i ide spac :)

Wetka - udalo sie, ale musisz wykasowac to wszystko, co jest w kwadratowych nawiasach - tutaj sa zupelnie niepotrzebne :)

Hej, no udalo sie Asienka, zaraz poprawie :-). Troche nas malutko, JELENIOGORZANKI ODEZWIJCIE SIE :-D. Jak mija dlugi weekend? U nas spokojnie. Bartek mial dzis aktywny dzien, niewiele spal, wiec troche nas zmeczyl. Na szczescie \"przejeli\" go na jakis czas dziadkowie :-). Tearz slodko spi, mam nadzieje ze do rana. Asienka, ty juz niedlugo bedziesz \"dwa w jednym\" :-). Wiesz juz czy synek, czy córeczka? A moze niespodzianka? Te ostatnie tygodnie to nie moglam wygodnie sie polozyc, ani siedziec. W dodatku byly upaly i nogi mialam jak banki :-D. Bartek mial sie urodzic jeszcze w czerwcu, ale dobrze mu bylo u mamy, postanowil poczekac na 4-go lipca. Smialismy sie ze wize do usa powinien dostac razem z aktem urodzenia :-D. Twój Dzidzius bedzie grudniowy, fajnie. Piekny prezent na gwiazdke :-) A wlasnie, przyznaj sie ile masz latek. My juz zdradzilysmy ten drobiazg :-D. To Twoj pierwszy Dzidzius? Oj, koncze. Pozdrawiam, milego wieczoru!

Wetka - rozgadalam sie na tym topiku strasznie, choc jeleniogorzanka ze mnie zadna ;) Termin porodu mam na 7 grudnia (lub 11.12 wg OM) - najprawdopodobniej bedzie synek :) Michas ❤️ Mam nadzieje, ze Maly sie pospieszy, bo wolalabym na Swieta juz lekko dojsc do siebie po porodzie... To nasze pierwsze dziecko, a lat mam 28. Poki co nie czuje sie przesadnie zmeczona, nic mi wlasciwie nie dolega (no, czasem placzliwa sie jakas robie ;) ), wiec mam nadzieje, ze tak bedzie do konca... A meza mam z Zabobrza, to tak nawiasem mowiac :) Pozdrawiam i zycze milych snow :) Ucaluj Bartusia 🌻

Czesc! Dzieli za pozdrowionka. Ja tez wychowalam sie na Zabobrzu! Na ul. Różyckiego. Mieszkalam tam 19 latek, potem rodzice przeprowadzili sie na wies. Fajnie, ze czujesz sie ok, to juz naprawde niedlugo :-). Rodzsz razem z mężem? Jesli moge cos doradzic, to zaopatrz sie w pieluchy jednrazowe belli (wygladają jak duze podpaski), kilka paczek. Naprawde sie sprawdzają. Mozna je kupic w aptekach. Dzis pierwszy raz od roku (od kiedy sie dowiedzialam o ciazy :-) ) bylam na jazdach konnych. Ale bylo fajnie....tylko kondycja zenująca, czas cos z tym zrobic! Boje sie jutra, chyba zakwasy bedą kosmiczne :-D. Rozpisuj sie, rozpisuj. Nie ma znaczenia, skąd jestes, wazne ze lubisz jelonke :-) Pozdawiam Ciebie, Męza i Malenstwo.Milej niedzieli! ]

Witaj Easton!!! fajnie ze dolaczylas :-). Na koniach bylam w Goduszynie, stajnia nazywa sie Gostar i jest swietna. Dopiero co wybudowana, wielka kryta ujezdzalnia, oswietlona, kawiarnia z widokiem na ujezdzalnie i piekna stajnia! Polecam, sama przyjemnosc! Tez jeździsz konno? Napisz w jakie rejony Polski Cie \"wywialo\" z Jelonki :-). Acha, jak chcesz to ta stajnia ma swietną strone internetową www.gostar.pl. Pozdrawiamy (ja i Bartek)

Gość gaga26
Ja już w pracy od 7 więc nie mowy o spaniu o tej porze. Jak tam samopoczucie dzisiaj. Takie nie dyskretne pytanie bo wiem że nie mieszkasz w samej Jeleniej jak zresztą ja, gdzie konkretnie mieszkasz może okaże się że mieszamy koło sibue byłoby super?