Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wetka9

Mamusie z Kotliny Jeleniogórskiej

Polecane posty

Gość gaga26
Czy bolała cię głowa popdczas ciąży? Mnie wczoraj okrutnie bolała ale przetrzymałam chociaż sama nie wiem jak to zrobiłam. To trzeci taki napad od poczatku ciązy. Tak poza tym wszystko ok. Ubrałam dzisiaj spodnie ciążowe które kupiłam dwa tygodnie jeszcze ciut z\a duże muszę je ciągle podciągać ale za to czuję się bardzo swobodnie

Witam w ten sloneczny poranek!!!! Mieszkam w Szklarskiej Porębie, blisko Ciebie? pewnie, ze byloby fajnie :-) poczekaj, Bartek chce cos napisać: .9iiiiiii . vb ,,,,n m . Bedzie infformatykiem, jak nic :-D Nie bolala mnie glowa w ciazy, ale wiem, ze to dosyc czeste. Z tego co wiem, to z hormonami zwiazane. W ciazy mozna brac paracetamol, ale jak najrzadziej. Bartek nie daje mi pisac, dokoncz potem, pa

Gość gaga26
To mieszamy jednak daleko od siebie bo ja mieszkam w Mysłakowicach, ale i tak jesteś najbliżej

gaga - moj Maz marzy, zeby mieszkac w Myslakowicach... zreszta ja chyba tez ;) Ps. Zareczylismy sie w Myslakowicach, wiec tez chyba stad ten sentyment... ❤️

Gość gaga26
To zapraszam. Mi bardzo podoba się ta miejscowość cicha spokojna ale za to są sklepy jeżdżą autobusy i jest gdzie wyjść na piwo. Ludzie jak to ludzie

Gość gaga26
Ja zaraz uciekam bo jadę do fryzjera. Ty z pewnością jesteś na spacerku taka ładna pogoda zazdroszczę. Pa dziewczyny i jedny mężczyzno Buziaki

Ja tez lubie Myslakowice :-) kiedys nawet czesto tam bywalam. Ostatnio tylko przejazdem. Teraz moge troszke popisac, bo mam nadzieje, ze synek troche pospi...Bylismy na spacerze, pogoda super, ale zimno brrr... Przemyslalam sobie, co sie przydaje w szpitalu: dla dzidzi kilka ubranek, czapeczka (w szpitalu sa ubranka, ale na Bartka np zabraklo bo duzy sie urodził -4kg :-), pieluszki jednorazowe, wilgotne chusteczki do pupy, kremik do pupy, oliwka dla mamy: pieluchy belli (te o których pisalam), reczniki jednorazowe (kuchenne), bo szkoda recznika (...), majtki jednorazowe poporodowe, koszulka do karmienia, WODA MINERALNA niegazowana (ja wypijalam hektolitry :-D), warto zabrac jakis plyn do higieny intymnej, dobra jest tez tantum rosa. Przydaje sie tez jakas stara koszulka do porodu, zeby mozna bylo potem wyrzucic (nie trzeba byc w szpitalnej). W gazetach widzialam w artykule \"co zabrac ze sobą\" kosmetyczke z takim wyposazeniem, jak na sylwestra. Nieźle sie usmialam, bo pop porodzie prysznic i kremik to max- na nic innego nie masz sily ani czasu. Warto wziąć tez czopki glicerynowe, bo przydają sie w pierwszych dniach (w szpitalu niew zawsze mają :-/). To chyba z grubsza tyle. jak sobie cos przypomne, to dopisze. Mam nadzieje, ze przyda sie Wam ta lista :-) gaga daj znac, jak fryzura :-). A propos, masz jakiegos sprawdzonego fryzjera?

Zajrzyjcie na strone www.tvp.pl/odkrywcy. To strona o dzieciach. W kazdą środe o 15.15 na jedynce jest program \"wielki świat malych odkrywców\", fajny programik. Jeden z niewielu o dzieciach i wychpowywaniu, niestety...Do niedawna \"leciała\" jeszcze zaklinaczka dzieci, ale skonczyla sie niestety. To na razie, pa!

acha, a na www.niemowle.onet.pl znajdziecie swietny kalendarz ciąży, tydzien po tygodniu. Ale ze mnie gadula :-D

Stadnine w Milkowie znam...oj, to Cie chyba z kraju wywialo gdzies dalekooo :-) W Jelonce bez większych zmian. Acha nowy hipermarket otworzyli-Kaufland :-D :-D :-D. Tyle z nowosci (tyle, co wiem...) Milego wieczoru zycze, hej!

Witajcie, jak nowy dzien?Ale dzisiaj milam nocke...o pierwszej moj synek postanowil sobie troche pogadac i popiszczec, okazalo sie ze sie zasiusial, odkryl i bylo mu zimno...biedaczek. Przebralam go i nakrylam...ale to nie koniec. Wtedy tatus z synkiem zaczeli na chrapac-zgroza! tak chrapali. ze spac sie nie dalo, a co najdziwniejsze Bartek potrafi naprawdew glosno :-D. Tak wiec dzis przyda sie moooocna kawa-dołączacie sie? :-) gaga, jak fryzurka? easton, masz racje, Jelenia zmienia sie, ladnieje. I cale szczescie, bo przeciez tylko w turystyce jej szansa...trzeba jeszcze sporo zrobic. W Szklarskiej podobnie. Pozdrawiam, piszcie

Zglaszam sie na wieczornej kawce :-) Bartek ma cztery miesiące i kilka dni (kliknij na link pod tekstem, tam jest suwaczek :-).Lobuziak juz z niego. Kilka dni temu nauczyl sie przeraźliwie piszczec i robi to przy kazdej okazji :-). Jak delfinek. U nas pogoda byla dzis b.ładna, ale zimno, lodowaty wiatr. Wybralismy sie do Jelonki, uzupelnic zapas jedzonka w słoiczkach- Bartek je uwielbia. Na szczescie mam w Jeleniej Mame (tam pracuje) więc jest go z kim zostawic. Easton, na który kontynent Cie wywialo (jesli mozna zapytac :-)?

Gość gaga26
Hej! Sorry ale zapomniałam napisać że wyjeżdżam byliśmy wczoraj w poznaniu na targach pobudka o 4 rano powrót o 19 (na sczęście) wczoraj nie byłam zmęczona ale dzisiaj jestem dętka jakby nie wizytacja to wzięłabym wolne ale cóż. Dzięki za listę zanotuję i powoli zacznę się przygotowowywać. U fryzjera było super tz. fryzura jest super i kolor też. Polecam taką wizytę to naprawdę poprawia humor. A co do fryzjerki to nie jest taka super ale na miejscu.

Hej, :-) dzis Bartek pierwszy raz snieg zobaczy, bo troche go napadalo :-) Easton, chodzilam do Żeroma, moze sie znamy z widzenia ?w koncu kotlina to \"ciasna kraina\" (o kurczak, wierszem gadam ;-p). No to dalwko Cie wywialo, rzeczywiscie...wracaj do Polandu ;-D! Gaga, fajnie ze znow jestes. Jakie to targi byly? Mój mąz tez dosc czesto tam jeździ, glownie na takie przemyslu maszynowego. To w takim razie weź sobie jutro wolne...poleniuchuj (przy komputerze ;-) A propos, powiedzialas juz w pracy o Dzidziusiu?

Gość gaga26
WITAM! Ja byłam na targach POLEKO. Powiedziałam i to od razu akurat mój kierownik jest super i ciągle mnie zresztą podpytywał kiedyplanuję dzidzię bo on właśnie ma 2 małych wnucząt i jest bardzo żeby kobiety nie zwlekał z ciążą

Gość gaga26
A masz jakieś zdjęcie synka? Jak tak to może przesłałabyś mi pocztą

To super, taki szef to skarb :-). ja tez mialam szczescie-moja szefowa traktuje Bartka jak wnuka i cieszy sie nim bardzo...wczoraj ją odwiedzilismy, bo od stycznia wracam do pracy na pol etatu, a ona sie pyta kiedy nastepne ! :-D I ma nadzieje ze w niedalekiej przyszlosci. A na pewno nie jest jej latwo, bo teraz sama musi pracowac...kobieta-skarb :-) Jasne, wysle Ci zdjecie, tylko adres podaj, jak chcesz to moze przez gg?

Gość gaga26
agnieszkaociepa79@op.pl

Gość gaga26
Pa do jutra. Pozdrawiam

Witam mamusie i przyszłe mamusie. Gratuluję pomysłu z tym topikiem fajnie jest móc porozmawiać z dziewczynami z tego samego rejonu i wymienić się doświaczeniami i informacjami. Ja mam na imię Ania mam 26 lat jestem w 10 tyg ciąży a poza tym jestem bliską sąsiadką gagi26 ponieważ mieszkam w Kowarach.

Witaj Poliana!!!! :-) Wielkie gratulacje! Fajnie, ze dolączyłas :-). No to w takim razie przewaga dziewczyn \"spod Śnieżki\' :-D. Pisz duzo, koniecznie :-) Gaga, postaram sie wyslac jakąś fotke jutro, ok? Musze cos wybrac ;-) Sluchajcie, bylam dzis pierwszy raz na aerobiku, a wlasciwie na stepie. Bylo fajnie, dawno nie czulam sie tak zdrowo zmęczona. W ogóle to robi sie ze mnie jakas aktywistka sportowa :-D Juz czuje, ze jutro bedzie kiepsko ze mną...w koncu to ponad rok przerwy. W ciąży obiecywalam sobie na początku, ze bede regularniwe cwiczyc. I na tych obietnicach sie skonczylo, cha, cha..Kobietki, nawet jesli sie zaokrąglicie w ciąży ( nie tylko na brzuchu ;-) ) to nie martwicie sie. Karmienie piersia to najlepsza kuracja odchudzająca, a ja w dodatku bylam na diecie-nic, bo Bartek miał kolki (czego ABSOLUTNIE nie życze!). Teraz je mieszanke i waga znów poszla do góry :-p Pozdrawiam, do jutra

Witajcie na porannej kawce! :-) Moze, Easton, znamy sie z widzenia ? :-D jaka ta Jelonka mala... A u nas zima! Spadlo 10 cm sniegu i troche wieje. Spacerek w poludnie. Dobrze, ze wczoraj wybralam sie z Bartkiem w poludnie, bo po poludniu to byla masakra:deszcz, snieg, wiatr. BrrrrrAle na szczescie odwiedzial nas kolezanka i bylo fajnie. Po aerobiku nawet nie jest źle-myslalam, ze bedzie gorzej. Moze dopiero jutro sie zakwasy odezwą :-) Na razie koncze, do napisania

Gość gaga26
Hej! Witam koleżankę z Kowar może będziemy się spotykać na spacerach w połowie drogi:) Wetka a ile przytyłaś w czasie ciąży?

Hej! Moją wychowowczynią byla p.Woźniak (uczyla łaciny), bylam na profilu biol-chem. W ciąży w sumie przytylam 16kg (przy wzroscie 176cm). Ostatnio widzialma zdjęcie swoje z maja (czyli ok7 mies.) niezly brzucholek :-D. Nie sądzilam ze byl taki wielki. Z góry wyglądał inaczej :-D

Easton, musze koniecznie na te strone wyjsc, niezly ubaw będzie :-D. A kto byl Twoja wychowawczynią ? Acha, stawiam kawke, kto chetny?

Hej, Kobietki, a gdzie sie podziewacie??? Cały dzien cisza??? Do pisania :-)

Ale zima!!! Juz jest ze 20 cm sniegu i ciagle pada. Jest slicznie :-) Easton, oglądałam swoją klase - o kurcze jakie fryzury, co za kreacje :-D nawet fajna stronka, tylko jakos staro sie poczulam ;-) Teraz na weekend przyjezdzaja do mnie znajomi, wiec moge nie miec czasu zajrzec do Was, ale w poniedzialek nadrobie, mam nadzieje duze, zaległości. Pozdrawiamy cieplutko, milego weekendu :-) 🌼

A jednak jeszcze sie na kawce porannej melduje! Spioszki, wstawac! Gaga, Asienka, Easton, Poliana, piszcie, co u Was. Bartek wlasnie poszedl spac, chwilka spokoju :-) Zima nadal trzyma, mężyk moj wlasnie pojechal zmienic oponki w miom autku- rychlo w czas :-D. We wtorek jedziemy z Bartkiem na kontrolną wizyte do ortopedy (stawy biodrowe). Do tej pory wszystko bylo ok, mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo. Jak sie czujecie Przyszle Mamusie? Piszcie, jakbyscie nowe wiesci miały , usg itd... czekam i zazdroszcze :-) Pozdrawiam, milej soboty