Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wetka9

Mamusie z Kotliny Jeleniogórskiej

Polecane posty

Zgadzam się nie ma nic piękniejszego nic uśmiech maleństwa.On wszystko wynagradza:) Ja też w tym roku wybieram się z Dominiką nad morze. Będzie super:) Monaszka, ale jest jeszcze plusik jeśłi chodzi o Twój termin porodu. Będziesz mogła z maleństwem chodzić na spacerki:) w piękną słoneczną pogodę. Miłego dnia🖐️

Też się tak pocieszam, że na spacerki jeszcze sobie pochodzimy jak będzie cieplutko:) Jakos to przeżyję;) Na razie faktycznie się rozpieszczam i leniuchuję za dwoje;) Szkoda tylko, że nie można się wyspać na zapas! Zazdroszczę Wam, że macie już swoje szkraby przy sobie, ja już nie mogę się doczekać kiedy przytulę moje maleństwo, a to jeszcze tyle czasu:( Ogólnie jestem straszną panikarą i ciągle stresuję się czy wszystko w porządku. Na początku myślałam, że byleby do 3 miesiąca a później to już nic nie może się stać, teraz czekam na magiczny 20 tydzień, ach - to już chyba życie mamuśki się zaczyna, ciągle w głębi serca strach o dzidziusia;)

Hej! Monaszka jesteś bardzo podobna do mnie ja również czekałam na ten magiczny 20 tydzień a później już liczyłam każdy bo każde 7 dni dla maluszka jest bardzo ważna i tak dotrwałam prawie do samego terminu - urodziłam 5 dni wcześniej:) A jak własnie ze spaniem bo ja nie przespałem całej nocki odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży koszmar bardzo mnie to męczyło ale jakoś przeżyłam:) Przeczytałam wtedy chyba całą literaturę na temat dzieci i kobiet w ciąży:) F-ka a tak w ogóle to przypomnij mi ile przytyłaś w ciązy bo ja 15 kg i w sumie dawno juz je zrzuciłam ale się trochę zniedbałam i no i waga skoczyła. Należysz do chuderlaczków czy raczej preferujesz okrągłe kształty:) bo ja należe do tej drugiej grupy:) monaszka a ty ile już przytyłaś? pozdrawiam papa

Hej! Monaszka ja tez nie mogłam doczekać się chwili kiedy będe miała swój mamy skarbek przy sobie. Zobaczysz jak to szybko zleci. Podczas ciąży wciągnełam niezły kawał literatury na temat: różnych objawów itp. Po to by być spokojniejszą no i przebrnąć w spokoju ten piękny okres dla kobiety. Ja tez wiele nocy nie przespałam studiując literaturę dotyczącą ciąży. Gaga ja miałam terminn porodu na 25maj. Urodziłam 6dni przed terminem. Z moich obliczeń wynika że TY też miałaś termin n a25 maj.:) Ja przytyłam w ciąży prawie 9kg. Wydaje się że nie dużo, ale było po mnie widać okrągłości. Ja zawsze lubiałam sieie bardziej okrągłą. Wszyscy mi potarzają że lepiej mi jak mam 2-3kg więcej. Chyba też tak się lepiej czuje:) Monaszka i jeśli masz jakieś pytania to służe radą. Monica co u Ciebie? Pozdrowienia dla Was dziewczyny.

Witam w marcu:) O rany, Gaga, 6:44! Toż to środek nocy;)Ja też mam problemy ze spaniem ale raczej w odwrotną stronę, teraz jest już lepiej ale na początku ciąży to spać mi się chciało okropnie!O 20 szłam już do łóżeczka, w dzień oczywiście obowiązkowo drzemka bo nie mogłam funkcjonować, dosłownie leciałam z nóg ze zmęczenia- a nic takiego nie robiłam;) Może polecicie mi kochane jakąś dobrą literaturę dla kobietek w ciąży? Ja z książek mam tylko \"W oczekiwaniu na dziecko\", starałam się unikać czytania o ciąży bo zawsze doszukiwałam się u siebie jakichś dziwnych objawów, jak mnie gdzieś zakuło to myślałam, że coś niedobrego się dzieje;) ale już nabrałam trochę dystansu no i aż tak nie panikuję;) Tyć dopiero zaczynam, na razie + 2kg i wilczy apetyt na wszystko:) Pozdrowionka🌼🌼🌼

monaszka witam ja wlasnie dzis zaczelam 30 tydzien i tez nie moge doczekac sie rozwiazania, wczoraj bylam na wizycie i synek jest duzy wazy 1400 g i ma 2 tyg do przodu tzn termin zamiast 16 maj zrobil mi sie na 30 kwiecien. Jak wy rodzilyscie w porownaniu z terminem z om i z USG. Poza tym wszystko ok, w nocy spie jak zabita, przesypiam cale noce, moj pierworodny nie moze doczekac sie juz braciszka. Gada synuś sliczny i taki usmiechnięty :)) F-ka postaram sie czesciej zagladac, a czasu mam sporo :) Ja na plusie mam juz 14 kg, mimo, ze nie jem duzo, wrecz umiarkowanie. Ale lekarz powiedzial, ze mam bardzo duzo wod wiec to chyba dlatego

Co do literatury to nie trafiłam na jakąś którą mogłabym polecić czytała przeważnie dziecko i to znalazłam na internecie. 6:44 to wcale nie jest wcześnie z reguły wstaję o 5:00 żeby zdążyć do pracy na 6:00 ale za to jestem w domu już o 13:00 i mam jeszcze mnóstwo czasu dla adka:) Termin faktycznie miałam na 25 maja:) a z usg różnie najwcześniej na 4 maja no i liczyłam że na długi weekend będziemy jużw troje ale małemu się nie spieszyło:) No i dobrze urodził się silny i zdrowy a to najważniejsze. Według zapłodnienia termin mi wychodził na 24 maja bo akurat zdarzyło się tak że wiedziałam kiedy doszło do zapłodnienia:):) całuski papa

Jeśli chodzi o literature którą przestudiowałam to była to właśnie \"W Oczekiwaniu na dziecko\". Oprucz tego dostałam od teściowej jakieś książki do poczytania, ale to same starsze wydania. Troche je poprzeglądałam. To tyle jeśli chodzi o książki, bo korzystałam jeszcze z internetu. Na początku ciąży 1-3miesiąc, chciało mi się okropnie spać. Już o 18-19 byłam zmęczona i senna.No i oczywiście w ciągu dnia też drzemka. Później troche się to zmieniło, czasem były noce burzliwe, bo malutka nie dawała mi spać tak buszowała w brzuszku:) Ja termin tak jak pisałam miałam na 25maja (z obliczeń). Jeśli chodzi o USG to na 30maja.

Ja chcialabym urodzic wlasnie w te wolne dni, bo wtedy ma sie kro zajac moim 4-latkiem i bede spokojna. Chociaz znajomi sie smieją, ze wtedy nie bedzie zadnego lekarza na dyzurze :) Kiedy skladalysie łóżeczka, wczesniej czy zaraz przed porodem?

Witam wieczorkiem:) Gaga dla mnie 5 rano to środek nocy, ja w ogóle jestem typem sowy, ale coś czuję, że to już niedługo, dzidzia z pewnością przestawi mój zegar;) Dziewczyny miałyście robione usg trójwymiarowe? W Jeleniej chyba nie ma możliwości zrobienia takiego, najbliżej to chyba we Wrocławiu..? Tak mnie kusi żeby zobaczyć dokładnie maleństwo no i sprawdzić jak się rozwija. Znacie może jakiegoś gina, który to wykonuje?

wykonuje usg Błazko, bo on takie ma i do niego chodze, poza tym czytalam ze teraz tez u Dabkowej

🖐️ Monaszka ja nie miałam robionego USG trójwymiarowego, ale monica dała Ci wskazówki. Monico ja składałam łóżeczko przed porodem (miesiąc). Monikco, a gdzie przyjmuje Błażko? I kiedy? Gaga co tam u Ciebie?? Pozdrawiam.

Blazko przyjmuje na ul Studenckiej naprzeciw akademii ekonomicznej, w srody i piatki od godz 15.30 i okolo 25 Pan, kolejki zaczynaj sie u niego od godz 9 i niestety to jest makabryczne :(

Hej! U nas kicha! Adek gorączkuje od niedzieli, ma nie za ciekawe wyniki moczu. Dzisiaj mam konstultacje z lekarzem w tej sprawie albo źle pobrałam próbkę albo ma faktycznie zaplenie dróg moczowych, ale skąd? Mam jakiś wewnętrzny niepokój ale jak tu się nie martwić jak własne dziecko choruje i do końca nie wiadomo o co chodz:( Jutro dam znać co i jak. A może to trzydniówka jeżeli tak to dzisiaj powinno go sypać - zobaczymy. Mam nadzieję że u was lepiej. Pozdrawiam

🖐️ Gaga dużo zdrówka dla Adka.🌼 Moja Domi przechodziła trzydniówke, gorączka, gorączka potem wysypka. Na szczęście wysypka to końcowy obiaw.

Hej! Dzięki. U nas po gorączce ale wysypki nie ma. Kiedy pojawiłą się u was?

Gaga u nas pojawiła sie na czwarty dzień. Najpierw wysypało ją na pleckach, a na drugi dzień już były plecki, brzuszek nóżki.

A jak czują się nasze ciężarówki z pewnością jeszcze śpią. No i dobrze niech korzystają jak mogą:) Ja też przyłączam się do życzeń🌼 ❤️

Witam wszystkie kobietki 🌻Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta🌻 Mam nadzieję, że Adek ma się już coraz lepiej:) Dużo, dużo zdrówka dla niego, no i dla Domi (fajnie f-ka ją zdrabniasz:) ) Swoją drogą to musi być okropne uczucie dla matki jak dziecko choruje, zwłaszcza malutkie:( Ja właśnie wkroczyłam w 16 tydzień; wczoraj byłam na pobraniu krwi i pielęgniarka się bardzo dziwiła, że pawie w ogóle mi brzucha nie widać! Trochę mnie tym zdenerwowała:/ W ogóle u mnie wszystko w biodra poszło, strasznie mam teraz szerokie, masakra. Mam cichą nadzieję, że po porodzie te kości jakoś mi wrócą na swoje miejsce i nie będę wyglądać jak trzydrzwiowa szafa:( Zwłaszcza ze dopiero przytyłam 2,5 kilo, w 1 trymestrze nic. No dobra już nie marudzę:) Uciekam na jakieś drugie śnadanko;) Samych przyjemności dzisiaj kobietki!! 🌻🌻🌻

hej Gaga pojawiła się wysypka? Jak się czuje Adek? Pozdrawiam.

Gość goha76
Czy to temat z 2007 roku?

Gość malinam
zapraszam do sklepu z odzieżą ciążową w Jeleniej Górze stoisko w Galerii Karonoskiej, oraz na www.bocianek.net

Gość kasia2077
witam!chcialabym sie dowiedziec co trzeba zabrac ze soba do szpitala.Mieszkam w Jeleniej od niedawna dziekuje za odp.kasia

Gość kasia2077
termin mam na 21maja.Czy sa dobre warunki w szpitalu?

Gość karlina edit.
mam 17 lat , kilka tyg temu uprawialam peting z chlopakiem , nasienie skapło w okolice pochwy troszke i sie boje ze zaszlam w ciaze, chlopak ten zerwał ze mna i wyjechał na stałe do kanady tam ma rodzine, boje sie bo mam ojawy ciazowe, o czasu tego pettingu zaczełam robic testy ciazowe, pierwszy zrobiłam 7 dni po petingu , nastepny w dniu spodziewanej @ , nastepny 3 tyg po pettingu , nastepne juz co pare dni , zrobiłam 7 testów ciążowych m wyszły neg, wszystkie robiłam raniutko jednak oje sie ze to ciaza o mam ojawy

witam, mam termin na 29 maja i zaczynam się stresować. Moj lekarz nie pracuje w szpitalu i chociaż nie mam na co narzekać, to coraz bardziej żałuję, że od razu nie poszłam do kogoś kto pracuje na oddziale.