Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty-hiper

Czy markety w niedziele i święta powinny być zamkniętę???

Polecane posty

Gość tak tak..
Powinny być zamkniete ,tylko że jak powiadają, przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka i przez to może wydawać się Wam że bedzie to atak na Wasza wolnośc .Zapewniam że żadnemu z was korona z głowy nie spadnie(bo jej nie posiadacie:() oraz nikt z głodu nie umrze z tego powodu .Natomiast argument że ktos sobie wybrał miejsce pracy ,więc teraz niech "cierpi" jest o tyle nie trafiony .że ludzie często zostaja zmuszeni poprzez okoliczności ,do pracy przez siedem dni w tygodniu a nie tak jak np. pielegniarki o których była mowa wcześniej które same wiedziały wybierając ten zawód że bedzie sie on wiazał z pójsciem do pracy w niedziele .:)

Gość pewnie ze otwarte
no jasne ze powinny byc OTWARTE!!!! co mnie to obchodzi ze ludzie pracowac musza w niedziele i swieta???dobrze wiedzieli do jakiej roboty sie zatrudnili wiec jak im to nie pasuje to niech szukaja czegos innego...ja pracuje w kazda sobotę i jakos nie narzekam i w związku z tym mam mozliwośc robienia zakupow w niedziele wiec jestem jak najbardziej za tym zeby markety byly otwarte w soboty i niedziele...moga sobie odpuscic jedynie swieta!

Gość Anty-markety
Do -----> pewnie że powinny SAMOLUB PIEPRZONY z ciebie i nic więcej A ŻEBY CIĘ POKARAŁO I SAM ŻEBYŚ MUSIAŁ W NIEDZIELĘ ROBIĆ!!!!

Gość LUDZIEEEEEEEEEEE
O co ta dyskusja nie rozumiem!!! Chodzi o jedną, podstawową rzecz: NIKT W WOLNYM KRAJU NIE POWINIEN ZABRANIAC NAM PRACOWAC ALBO ROBIC ZAKUPY W NIEDZIELE!!!!!!!!! Cholera jasna!!! Co to jest, kurczę, a jeśli ja CHCĘ pracować w niedzielę, chcę zarobić bo stawka jest np. potrójna?? Dlaczego mają mi ograniczyć moją obywatelską wolność?? Do przeciwników: A siedzcie sobie w domach w niedzielę, chodźcie na spacerki, ale odczepcie się od tych, którzy chcą pracować albo robić zakupy!!! KAŻDY może robić co chce!!!! Cholera jasna!!!! Co to ma znaczyć że ktoś mi KAŻE w niedzielę odpoczywać, iść na spacerek, albo do kościółka, bo "tak powinno być"??? No jasny gwint, coś tu jest nie tak państwo kościelne czy co??

Gość wooooooo tu nie ma co wybierac
powinny byc otwarte!!! Kto chce idzie i robi zakupy, kto nie to nie. To chce to pracuje - kto nie to nie.

Gość w takim razie
w niedziele nie powinno byc tez radia ani telewizji, nie powinna jezdzic komunikacja miejska ani pociagi, powinnismy siedziec przy swieczkach, bo w elektrowni musi ktos byc, zebysmy swiatlo mieli, policja tez w domku, bo musi swietowac, a chuliganow na ulicy nie bedzie, bo z rodzina beda siedziec itd, itp

oczywiście że sklepy powinny byc otwarte, tak jak są otwarte restauracje, szpitale, szkoły zaoczne, kina, itd. jest mnóstwo zawodów które wymagają pracowania w niedz. i świeta i jakoś te osoby nie narzekają...rozumiem ludzi zatrudnionych w sieciach hipermarketów, że chcieliby mieć ten dzień wolny, ale z tego co mi wiadomo to nie pracuja w każda niedz. tylko maja dyżury, ostatnio zdarzyło mi się właśnie robić zakupy tego dnia w jednym z krakowskich supermarketów i uwierzcie mi lub nie, na kasach siedziały tylko... dwie kasjerki, wiec gdzie była reszta - no oczywiście z rodzinami w domu, więc chyba nie jest aż tak źle?

to rydzyk napedza naiwna mase latwo do manipulacji i oni zaczynaja krzyczec jak on zadyryguje :) cala Polska niech stanie w niedziele i bedzie ok :) szkoda mi ludzi, ktorzy chca zamknac sklepy w niedziele :) to albo atrae komuchy, albo wyznawcy rydzyka, albo ludzie genialnie podatni na manipulacje

Gość Mireczk99
Moim zdaniem hipermarkety powinny byc otwarte w niedziele i święta. Często w tygodniu nie mam czasu na zakupy i jedynie w weekend mogę pozwolic sobie na wypad do pobliskiego Reala.

Poza tym, każdy obywatel RP ma taka samą normę godzin w tygodniu/miesiącu do przepracowania, czyli srednio tyg. 40 godz (5 x 8 ) i miesięczna norma zalezna od ilości dni w miesiącu. Jak ktoś pracuje w niedzielę czy sobotę, to ma za ten dzień wolny inny w tygodniu. Średnio ma pracować 5 razy w tygodniu po 8 h. No i drugi argument - że kiedyś sklepy w niedzielę były pozamykane i ludzie tez jakoś żyli. No właśnie - jakoś. Poza tym, jeśli ktoś nei zauważył zmiany stylu życia (chociażby coraz mniejsza ilośc czasu na zakupy w ciągu tygodnia) od lat osiemdziesiątych do dwutysięcznych, to chyba jest z nim coś nie w porządku.

Gość gość
Pewnie ze powinny byc jakos wiekszość krajów UE tak ma i ludzie zyja lepiej niz my ... a u nas wiecznie problemy ludzie robia o wszystko daja 500 zł to zle klotnie debaty chca zeby rodzina w niedziele spedzala czas razem to samoluby powiedza NIE bo kur..nie ma kiedy zakupów zrobic nie wiem czy ktos jest tak nieogarniety ze nie poradzi sobie z zakupami w inny dzien niz niedziela wychodzi na to ze duzo takich matołów