Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo mój właśnie dziś znów

Ktoś z was ma też ojca alkoholika ??

Polecane posty

zaczął pić :( Dzisiaj spał do 17-nastej a teraz wstał i znów poszedł do sklepu po jakiegoś jabola a ja znów czuję ten strach co dziś znów się wydarzy. Jeśli przyprowadzi tu jakichś meneli to chyba się powieszę. I powiedzcie mi jak ja mam się uczyć w takiej atmosferze strachu ? :( Ktoś jeszcze ma taki problem.

Gość nadzieja34
A co na to twoja mama?czy ona też pije ?czy nie ma wplywu na to co sie dzieje w waszym domu?

Nie ma siły do tego podszywacza Moja mama jest osobą słabą. A przy nim to nie ma nic do gadania, szczególnie jak jest pijany. Nie daj Boże jak zacznie mu coś nawyrzucać to na pewno na rękoczynach się skończy. Teraz jest w pracy. Problem w tym ze mój ojciec jak jest trzeźwy to jest całkiem spoko. Można go nawet polubić. Nie jest złym człowiekiem, ale jak jest pijany to zmienia się bardzo i tak daje w dupe że aż żyć się odechciewa :( Dziś własnie jest pijany. Jakieś pół roku nie pił i było tak dobrze. A dziś znów zaczął pić a jak on zacznie pić to już nie może przestać i może to trwać tygodniami albo nawet i miesiącami. Jest strasznie skory do awantur. Po prostu horror. Nie mogę się teraz wyprowadzić z domu. Nie jestem samodzielna finansowo. Najgorsze że jak się uczę to przez ten strach się skupić nie mogę, bo mam problemy z koncentracją i do nauki potrzebuję ciszy.

Gość nadzieja34
Jeżeli jestes pelnoletnia ,to możesz byc samodzielna,wyprowadzasz sie z domu i zakladasz sprawe o alimenty ojcu i matce skoro ona nie moze sobie z nimporadzic.Nie potrafie zrozumieć kobiet które mieszkają z facetami alkoholikami.Moja mama Ś.P.+ wyprowadzila sie mój ojciec byl agresywny.Zamieszkala ze mna i siostra w jakims obskurnym mieszkaniu tylko po to byśmy zaznali spokoju.Teraz jestem juz dorosla kobietą.Mam swój dom i rodzine .Ale nie wyobrażam sobie sytuacji które ty opisujesz.Porozmawiaj z Mamą.W końcu to jej mąż!!! niech zrobi z nim pożądek albo zapisze go do AA tam mogą mu pomóc

Do AA nie mozna kogos zapisac...ten ktos musi przyjsc ....przyznac ze ma problem z alkoholem...i chciec cos z tym zrobic... Do autorki topiku: AA jest najlepszym miejscem dla ojca...tylko co zrobic, aby tam poszedl ? Ja uwazam, ze to jest jedyne miejsce, gdzie moze zalapac ze ma problem.