Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PIERWSZA CIAZA

CZY W PORADNI GINEKOLOG. W SZPITALU LEKARZ

Polecane posty

Gość PIERWSZA CIAZA

ZALOŻY MI KARTE CIAZY CZY TYLKO ZBADA I STWIERDZI CIAZE. JAK TO PRZEBIEGA? NIE STAC MNIE NA PRYWATNEGO A NIE CHCIAŁABYM SIE DOPOMINAC ITP.

witaj, zapraszam CIe na topik czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV (ost.) tu jest dużo dziewczyn w ciąze one na pewno CI pomogą.....ja jeszcze nie miałam tej przyjemności to Ci nic na ten temat nie powiem....pozdrawiam

Gość georginia
Niezależnie od tego czy będzie chodziła prywatnie czy do poradni to lekarz założy ci kartę ciąży, bo musi! Może nie koniecznie na pierwszej wizycie, ale na kolejnej. Każda cięąrna musi mieć kartę ciąży!

Gość PIERWSZA CIAZA
dzieki za opd.

ale karte ciazy lekarz zalozy Ci dopiero, kiedy na USG bedzie bijace serduszko - czyli okolo 7 tygodnia...

Gość PIERWSZA CIAZA
jestem w 8 tygodniu liczac od daty ostatniej miesiaczki czyli ok 6tc. jutro sie wybieram własnie i sie boje.....tak to jest sie nie ma jednego wybranego zaufanego lekarza. Mój umarł .

PIERWSZA CIAZA- Nie martw się o zmianę lekarza.Jestem w 8 tygodniu ciąży.Zanim zaszłam w ciąże chodziłam stale do jednego lekarza-zaufanego. Stwierdziłam jednak,ze ostatnimi czasy moja pani doktor dość dziwnie sie wobec mnie zachowuje.Leczyła mnie ciągle na to samo,chociaz chorowałam na inne choroby niż jej się zdawało.Diametralnie zmieniłam lekarza.Decyzja była stanowcza i szybka.I czuje ,ze zrobiłam dobrze. Jestem po pierwszej wizycie.Jutro kolejna,mialam dwa tygodnie na zrobienie podstawowych badań (morfologia,poziom cukru we krwi,mocz).W czasie wizyty lekarz pobrał próbkę do badania cytologicznego i zapowiedzial,ze na kolejnej wizycie założy kartę ciązy. Dodam też,ze lekarz do którego obecnie chodzę jest w moim mieście tylko raz w tygodniu,poza tym przyjmuje w miescie oddalonym o jakies 40-50 km.Poprzednia lekarka miala gabinet niemalże pod moim domem.I co warto powiedziec-różnią się wiekiem.Doktor jets starszym panem ok 50 lat,a moja była pani doktor ok.40.Nie żałuje.Nie martw się,będzie dobrze.Pozdrawiam!

Gość jagola
kartę ciąży miałam założoną przy wizycie z wynikami badań, notowane były w niej wyniki na toksoplazmozę cytomegalię różyczkę i Hbs, oraz grupa krwi, pomiar ciśnienia i niestety waga

PIERWSZA CIAZA-----> jesli jestes w 8 miesiacu ciazy to napewno masz termin na czerwiec, zajrzyj do nas do topiku \"rodzimy w czerwcu 2006\" jest nam tam niezla gromadka i nawzajem sobie pomagamy.Pozdrowionka

Gość vitae_leo_malesuada
Pabierz Jan Afganistan Tszeci Robi Ugi-Szlugi