Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesolka

do osób z WYSOKĄ PROLAKTYNA I TRĄDZIKIEM

Polecane posty

czy po zbiciu prolaktyny tabletkami zniknal wam tradzik?tak sie zastanwiam, bo mecze sie z tradzikiem w wieku 26 lat i zrobilam sobie nawet badania hormonalne. wyszla mi wysoka prolaktyna, wiec nie wiem czy jesli ja zbije, to pozbede sie porblemow z tradzikiem. testOSteron mam w normie i leczylam sie juz u dermatologa.

Gość KONIECZNIE
kup sobie Castagnus i zażywaj 3 miechy wg ulotki

Gość KONIECZNIE
jak długo?

Gość mikołajek
powiem Ci tak, mialam podwyzszona prolaktyne a takze testosteron teraz oba sa w normie jak wiadomo i jeden i drugi hormon moga powodowac trądzik w moim przypadku gospodarka hormonalna jest dobra a trądzik mniejszy ale zostal... ginek- endykrynolog powiedzial mi ze w takim przypadku lekarstwem bedzie ciąza... o ktora sie teraz staram jesli wyrownasz sobie hormonki a problem pozostanie to pamietaj ze ciąza jest rozwiązaniem pozdrawiam :-)

Gość Dwuszóstka
Ja też w wiku 26 lat zmagam sie z trądzikiem, ale występuje on u mne tylko 2 fazie cyklu. Prolaktyne miałam przekroczoną prawie 4-krtonie, testosteron troszke ponad norme, a androstendion 2 krotnie. Po 7 mieś leczenia Bromocornem jedyny efekt to powrót okresu który zanikał u mnie już 2- kotnie, a nawet raz miałam owulacje. Jestem dobrej myśli.

czyli tradzik moze pozostac pomimo leczenia. Dwuszostka>mozesz mi powiedziec czy po zaprzestaniu leczenia prolaktyna znowu bedzie wysoka?czy mozna to wyleczyc?

Gość Dwuszóstka
Lecze sie od 7 mieś, tylko i wyłącznie na prl i niestety mam brać bromek przez ok 2 lata. Potem bede próbowała odstawić jeśli nic sie po drodze nie wydarzy. Wg. ginia mam mikrogruczolaka, chociaz robiłam tylko tomografie która wykluczyła guz o średnicy większej niż 10 mm, a jęeśli chodzi o dokładniejsza diagnostykę zalecono mi rezonans. Póki co rezonansu nie robiłam bo i tak łykam prochy i co 3 mies sprawdzam prl. Na początku ladnie psadła bo z 90ng/ml do 29ng/ml. Jutro odbieram wyniki i zobaczymy jak jest teraz. A co do pryszczy to zdaniem mojego ginia to sprawka androgenów i jestem skłonna w to uwierzyć, bo pojawiają sie w okolicach owu, a wtedy właśnie poziom androgenów jest najwyższy w cyklu.Ehhh pisze chyba troche lakonicznie. jeśli chciałabys pogadać to łap mnie na gg 9502582, albo zapraszam do postu o prolaktynie. jest nas tam dużo. Pozdrawiam.