Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa22

Ile macie dzieci?

Polecane posty

philtonme może mi nie być potrzebny nowy nick z braku czasu:D Do żmiji - ach..faktycznie czuję się dotknięta:D Współczuję dziecku takiej matki, ciekawe jaką kulturę z domu wyniesie:o

Gość janulka
mamo 3 zapomniałas dodac ze twoja 4 ciaza to wpadka na cilescie wiec nie pisz ze tak strasznie sie cieszysz zmieniasz zdanie w zaleznosci od tematu taki kameleon z ciebie

hanka -------> no pisałam, ze nie chcę więcej dzieci obecnie nawet nie mogę

janulka - a co ma piernik do wiatraka?! Wpadka. I co z tego? Kobieta dlatego jest 9 miesięcy w ciąży, żeby się z nią oswoić:) Nie puszczam się, mam kochającą rodzinę i jest mi dobrze - jasne, że w pierwszym momencie było zaskoczenie (szok) ale to nie zmienia faktu, że teraz, już wszystko jest przemyślane, poukładane i nic tylko czekać na Kruszynkę:)

Gość że też zawsze..
tam gdzie się pojawi mama trójeczki, zjawia się sfora ujadaczek:( tu na razie widzę jedną ofiarę pękniętego kondoma, współczuje Temu jednemu dziecku takiego wychowania, wyrośnie na bubka:P mamo trójeczki

czy mozemy przestac atakowac mame trójeczki i spokojnie porozmawiać jak ktos ma jakies pretensje to niech załozy oddzielny topic wpadka wpadką, ale cieszyć i tak sie mozna, jedno nie wyklucza drugiego

pwiem wam tak szczerze. ze efektem pękniętego kondoma jestem ja spłodziłam sie moim rodzicom niechcący podczas podróży poślubnej - romantycznie :) ale chcieli najpierw po slubie poużywac życia, a potem dopiero mieć dzieci

Pozdrawiam mamę trójeczki.Ja niestety ma tylko jedno dziecko,urodzone na początku studiów.Później juz sie nie udało mimo,ze bardzo chcielismy miec trójeczkę:) Pozdrawiam młode kształcace sie cały czas mamy

philtonme - i co z tego, że jesteś z pękniętej gumki?:D Nie sądzę, by z perspektywy czasu dla rodziców było to traktowane jak wpadka - jak dla mnie - przeznaczenia się nie da oszukać;)

Gość to chore akurat
Z punktu widzenia katolika, nie ma czegoś takiego, jak wpadka w małżeństwie. Wpaść może młoda dziewczyna ze swoim partnerem, a nie mężatka! Podobno 95% Polaków, to katolicy, a jak przychodzi co do czego, to obrażacie kobiety, które żyją według zasad kościoła.

No..nie można tak do końca traktować np mojego przypadku - antykoncepcja jest niezgodna z zasadami kościoła. Ale jestem wierząca i szczerze przyznam, że po tym pierwszym szoku właśnie tak o tym pomyślałam - \"masz cholero, chciałaś przechytrzyć Pana Boga\" :D I przyjmuję tą ciążę, dziecko z miłością i pokorą na jaką zasługuje ❤️

hhhanka - nie masz dzieci chyba? Pokaż mi kobietę, która od pierwszej chwili jak się dowiedziała o ciąży pomyślała \"Nic się nie zmieniło, życie toczy się dalej\" Tak trudno zrozumieć co miałam na myśli? Ciąża to czas na przygotowanie siebie i rodziny na przyjęcie dziecka. Tak to nazwałam\"oswajanie\":D

po pierwszw cyfra przy niku niekoniecznie musi byc wiekiem ale czesto bywa. tak wiec osad ze w wieku ma 22 lat ma 3 dzieci niekoniecznie musi byc prawda a jesli jest to co z tego. moze maz jest dyrektorem dobrze prosperujacej spolki. nie powinno was to obchodzic;) jesli cyfra jest wiekiem to w wieku 20 lat urodzila 2 dziecki rok temu urodzila 3 dziecko czyli w wieku 21 lat oznacza to ze zaszla w ciaze zaraz po urodzeniu drugiej pociechy. Gratuluje ci duzej rodziny i zycze powodzenia:) ja mam 2 dzieci . siedze w domku. maz pracuje. a ja zastanawiam sie za jaka nauke sie wziasc;) (oczywiscie w domu) zeby za rok dwa kontynuowac swoj rozwoj:D Ale nie szkola jest tu najwazniejsza(jesli ma sie srodki do zycia:) ) wazna jest milosc, cieplo. Mysle ze jesli autorka zylaby na skraju nedzy to po pierwsze nie miala by netu a po drugie nie chwalilaby sie 3 dzieci. Nam zyje sie w miare ok chociaz duzo przed nami . nie narzekam!!! kocham swoich chlopakow:D

philtonme:D mam 33 lata i dwoje dzieci, syna urodziłam jak miałam 19 lat- wpadka, przyznaję, przerwa w studiach, poronione małżeństwo, chciałam więcej dzieci, ale płodzić je z takim facetem to byłoby bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony. Trzy lata temy zmieniłam go na lepszy model, że się tak piosenkowo wyrażę:P i mam roczną córeczkę, bardzo zaplanowaną i oczekiwaną. Chcielibyśmy jeszcze jedno dziecko, ale finansowo chyba nie damy rady, zaczynamy budowę, a to duuuża skarbonka, a potem to już ze względu na wiek się nie zdecydujemy:( mamo trójeczki pozdrawiam:)

Gość do mamy trójeczki
a dlaczego wpadłaś na cileście?:> bardzo Cię proszę napisz :) pozdrawiam :)

hhhanka nie słucham radio maryja, nie jestem nawiedzoną katoliczką. Po prostu wierzę i już. Co do mojego sposobu wypowiedzi - upadłam na głowę w momencie w którym starałam się traktować wszystkie wredne pomarańczowe żmije jak pozostałych kafeterian. Chcesz być dobrze traktowana zacznij od siebie. Robicie ciągle jazdę jak wchodzę a potem udajecie obrażone, bo to ja jestem gorsza.

czy na tym topiku też będziemy wałkować wpadke na cileście??? ile można jeszcze ???? opamiętajcie się, albo załóżcie osobny topik, bo ten jest na inny temat:)

Gość julusiaO
mam wrazenie ze z mama trojeczki rozmawia jedna i ta sama osoba pod postacia wielu nickow-zalosne 😡 zreszta nazywanie kogos krowa swiadczy o jego inteligencji i kulturze a raczej jego braku, wspolczuje temu dziecku takiej "inteligentnej" i "dobrze wychowanej" "matki" jak to przeczytalam to normalnie smiechem sie zanioslam z glupoty tej pani :-D wracajac do tematu mam 21 lat i rocznego szkraba

do mamy trójeczki przeleć się po starszych wątkach, bo ciągle mnie o to pytają? Skąd mam wiedzieć dlaczego wpadłam - wskaźnik skuteczności na tabletkach nigdy nie wynosi 100%. Zostałam wybrana przez los:P. Stało się i już. Gdybym czuła się pokrzywdzona przez los pewnie już czytalibyście o kolejnym przypadku ze Strasburga. Zaskarżyłabym firmę farmaceutyczną:D

Ale żmije się trafiają na tym forum :-O Ja jeszcze dzieci nie mam, ale moim marzeniem jest właśnie trójeczka :-D Podziwiam i pozdrawiam wszystkie NIEżmijkowate mamy, a w szczególności autorkę topicu i mamę trójeczki ( a właściwie to już 4 :-) ):-)

Tak? To dlaczego żadna z Pań na czarnym nicku nie poczuła się obrażona? Ja podobnie odnoszę wrażenie, że to jakaś osoba ze skłonnościami do schizofrenii pisze w kółko to samo, tylko nicki zmienia;)

Gość Usmiac
mama trojeczki a jak to jest,ze ty majac troje dzieci masz czas na nauke i to uczysz sie fenomenalnie,masz czas na przesiadywanie przed kimpurterem i to dosc czeste czuynne ucvzestniczenie w dyskusjach.Jak to wszysko ma sie do tego,ze ty masz juz az 3 dzieci,czy twoje dzieci nic nie traca na tym,ze ty jests taka czyna we wzsyskim??

Gość Usmiac
sorry za literowki

ja zewsze mazyłam o 3 dzieci, chcialam miec bliznieta lub rok po roku, najlepiej chlopca i dziewczynke, a potem jeszcze jedno po ok 10 latach no ale ze bylam taka mloda, to oczywiscie nie fundnęłam sobie drugiego dziecka zaraz w wieku 20 lat w imie realizacji planow a teraz to tak jakos wyszlo, ze synek juz calkiem duzy i nie chce mi sie zaczynac calej zabawy od nowa

hankaaa, może nam napiszesz coś o sobie i wieku Twojego dziecka, bo taki jest temat topiku, zamiast sie czepiać mamy trójeczki???:)

Gość żal mi Was
Jedno mnie zastanawia: Mama trójeczki zaszła w nieplanowaną ciążę. Jest na każdym topiku zjeżdżana za to, że ma czwórkę dzieci. To co miała zrobić, kiedy wpadła?- miała usunąć? Wtedy byście ją bardziej szanowali? Urodzi- źle, bo będzie rodziną patologiczną (wasze zdanie), nie urodzi, a usunie- jeszcze gorzej, bo ma trójkę dzieci, a usunęła czwarte. ŻaŁOSNE!