Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiunia.

jak pomóc mamie?

Polecane posty

Gość winetu
moze idz z nia do lekarza? sama jej nie pomozesz

Jeżeli Twoja mama jest naprawdę w bardzo złym stanie, to musisz liczyć sie z tym, że pewnie sama nie będzie chciała sobie pomóc. Myślę, że powinnaś udać się do jakiejś poradni i tam szukać wskazówek co do dalszego postępowania .najkrócej mówiąc powinnaś przejąć inicjatywę.

Gość znam to...
Zacznij ją wciągać w swoje problemy na początek (nawet wymyślone) - u mnie podziałało, później możesz zacząć rozmawiać o jej i delikatnie zasugerować odwiedzenie lekarza

Gość jola z opola
mam ten sam problem co autorka topiku. zaprowadzenie mamy do lekarza odpada, chcę udac siedd do niego sama i spytac co robić. tylko jak znależć dobrego lekarza, najlepiej psychoterapeutę. to klucz do sukcesu!

Ona w kółko powtarza, żebym się nie przejmowała.. że czuje się sama jak palec... może ja w czymś zawiniłam... Wiem, że sama nie pójdzie do lekarza, bo jutro wstanie i będzie trochę lepiej... ale na krótko. Chyba po prostu ja ją zapisze i zaprowadzę... albo sama pójdę

Gość jola z opola
jak lekarz bedzie niewypałem mama w ogóle się załamie. tak trudno sie otworzyć prze obcym, tyle trzeba na początek dac z siebie, a potem sie okarze, że trzeba zmienic lekarza... Są jakies ośrodki, instytucje, które rekomendują lekarzy?

Gość a skąd
jesteście?

Gość jola z opola
pojadę gdziekolwiek byleby mamie pomóc, generalnie wolałabym północ polski

Gość jola z opola
ja zapłacę właściwie każde pieniądze

Gość a skąd
też nie mam zufania do naszych lekarzy, najważniejsze jest znależć jakieś zajęcie dla Waszych mam, pewnie nie pracują?

Gość jola z opola
kasiuniu, psycholog tylko wyjasnia. potrzebny jest psychiatra, bo on leczy, a depresje trzeba wspomóc farmakologicznie. a najlepszy jest psychoterapeuta: psycholog i psychiatra w 1

jakbym miala kase to tez bym zaplacila... moja mama pracuje i to bardzo ciezko niestety wiec przemeczenie tez tu odgrywa role- tak mysle... zreszta duzo w zyciu przeszla... a teraz za wszystko obwinia siebie

Gość jola z opola
oczywiście, że nie pracuje. miałaby odskocznię i koleżanki z pracy, to by pomogło. dziś jest w takim stanie, że o pracy nie ma mowy

Gość jola z opola
zapłacić, tylko komu? i pilnuj, żeby mama czasem nie zrezygnowałaz pracy!

Gość jola z opola
skoro jej się jeszcze chce, to nie jest jeszcze najgorzej. bądź kasiuniu dzielna, idę juz spać, ale wpadnę tu pewnie jutro, to pogadamy.papaski❤️

Gość a skąd
współczuję Wam bardzo dziewczynki, pozdrówcie swoje mamy, na pewno będzie lepiej!

Mój brat znalazł psychologa i mama zgodziła się na terapię... mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej