Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość aksamit
Moze ktos opisac przynajniej w skrocie jaka jest ogolna atmosfera w GE Money Banku, jakie zarobki, szczegolnie interesuja mnie kredyty hipoteczne

Gość prawie juz prawnik
wie ktos moze na ile mozna liczyc w depertamencie prawnym od razu po studiach prawniczych?

Ktoś pracuje w Allianz jako kasjer idę na rozmowę i chciałbym wiedzieć jak mam odpowiedzieć na pytanie o zarobkach pozdrawiam

Gość DO NORDEA
Wszystko wrzuce do jednego worka, klientów trzeba kombinować "z ulicy" podstawa to mieć dobrego pośrednika bo tak naprawde z tego co widze to właśnie on robi obrót...nie inaczej...niestety klienci sa coraz bardziej wybredni i nie składają wniosku w jednym banku...więc trzeba sie gimnastykować....atmosfera zależna od oddziału i ludzi z jakimi tam trafisz...i co ciekawe od regionu...niektóre rzeczy naprawde mnie zadziwją...jesli chodzi o rekrutacje: szybko sie nie odezwą u mnie to było chyba z 1,5 miesiąca...rozmowa dobra godzinka, później 4 tyg. szkolenia w Łodzi...

Gość DO NORDEA
"hipciteczny" od 1000-1500 brutto podstawa, prowizja to połowa prowizji kredytu:)chyba, że od pośrednika wtedy mniej...

Gość miska1312
hej, wiecie cos na temat pracy w ING to jest franchising, doradca klienta???? jkaie może byc wynagrodzenie?

Gość do nordea
czytam nie pokolei:) zdolniacha ze mnie...więc jeszcze raz jeśli chodzi o sprzedaż i realne zarobki to jest baaardzo różnie możesz mieć 20tyś pensji bo są i tacy, amożesz odbierac "gołe" wynagrodzenie czyli coś bardziej jak zapomoga...tendencja jest taka, ze na poczatek trzeba sie uzbroić w cierpliwość i oszczędności jeśli masz jakieś stałe wydatki...pózniej jest szansa na niezłe zarobki ale to nie zależy tylko od Ciebie...sa jeszcze analitycy, którym może się nie chcieć i szereg innych czynników...ludzkich...

Gość do bboobb
bob nie chce byc uszczypliwy ale jeszcze nikt nie prcuje w Allianz powinienes to wiedziec:p ale rozumiem ze chodziło Ci o tych co juz przyjeli spoko. smiało wołaj 2000netto.

Gość zalamana pchla
prosze o opinie nt. multibanku-specjalista ds. kredytow hipotecznych w placowce banku

Gość bankierka30
witam mam pytanie , staram sie o posadę w Banku BGŻ na stanowisko doradca do spraw kredytów hipotecznych , bylam na jednej rozmowie , zaproszono mnie na kolejną , niestety nie mam doświadczenia w sprawach kredytów hipotecznych jesli ktos może mi przybliżyć temat będę wdzięczna, chodzi mi o konkretnie o sposoby pozyskiwania klientów hipotecznych bo będe mnie o to pytać i na co kłaść nacisk przy rozmowie

Gość zalamana pchla
hipoteki to temat-rzeka,zanim sie wdrozysz, to hoho.Jak pozyskac klienta? przedstawic mu zalety oferty swojego banku i wytlumaczyc dlaczego akurat u ciebie ma wziac ten kredyt.

Gość bankierka30
chodzi mi bardziej o przebieg rozmowy , z tego co wiem to bedą mnie pytac w jaki sposób mam zamiar pozyskiwać klientów . nie wiem jak to jest w banku BGŻ

Gość zalamana pchla
masz pseudo bankierka i pytasz o takie rzeczy ?1. stare kontakty ( de facto baza z poprzedniego banku ) , internet, panorama firm, polecenia.swoja drogą zastanawiam sie, kto jeszcze korzysta z uslug bgż

Gość bankierka30
mam nadzieje ze się dowiem kto jeszcze korzysta z usług BGZ bo mam zamiar zmienić prace , pseudo "bankierka" bo pracuję obecnie w banku , zresztą pseudo nie ma tu nic do rzeczy , idę na rozmowę ukierunkowaną juz typowo na hipoteki i pozyskiwanie klientów hipotecznych i nie wiem tak naprawdę jakich pytań sie spodziewać

Gość PRACOWNICZKA
CZY NAPRAWDĘ NIKT NIE JEST ZADOWOLONY Z PRACY W BANKU. CIĄGLE SŁYSZĘ SAME NEGATYWY. MOŻE JEDNAK JEST KTOŚ KTO POWIE COŚ POZYTYWNEGO O PRACY W BGŻ.

Gość MultiBankHipoteki
Załamana pchła - skąd jesteś? I do jakiej placówki startujesz?

Gość Ulaaaaaaaaaa
Ja zastanawiam się nad pracą w banku, ale chciałabym na takim stanowisku, gdzie nie ma bezpośredniego kontaktu z klientem. Tylko jakoś nigdzie nie spotkałam sie jeszcze z taką ofertą i ciekawa jestem czy na takich stanowiskach tez mozna sporo zarobic?

Gość malkolm10
mam pytanie techniczne:) czy daradca klienta otrzymuje jakis garnitur ], w ktorym musi byc w pracy czy kazdy ubiera sie jak chce w swoje ubrania, konkretnie chodzi mi o - Doradca Klienta detalicznego w PEKAO SA. czy jest jakas standaryzacja strojów?

Jest dress code określający dokładnie jak masz sie w pracy stawic, a kupujesz konkretna rzecz wedlug uznania, z własnych srodkow Pozdrawiam ;)

Gość malkolm10
dzieki bardzo za odp., ale czy nie przeszkadza to, ze każdy jest inaczej ubrany tzn inny kolor garnituru i krawatu?

Gość kaytee
mam takie pytanko, czy na szkoleniu Millennium we Warszawie w hotelu można się jakoś podłączyć do neta?? ;p bo nie wiem, czy sie opłaca taszczyć ze sobą laptopa... z góry tnx :)

Gość kaytee
miało być w Warszawie ofkors :)

Gość ArturrrrWrocław
Dostałem propozycje pracy w banku millenium jako asystent klienta, dałem sobie trochę czasu na odpowiedź czy jestem zainteresowany i w związku z tym moje pytanie czy negocjować kwotę , którą mi zaproponowali na wyższą? oraz Ile wam zaproponowali??

Gość kaytee
a jaką kwotę Ci zaproponowali??

Gość uwielbiam lato
Mam pytanie do bankowców, orientujących się trochę na rynku bankowym. Pomóżcie proszę… Dostałam pracę w Raiffeisenie jako doradca klienta, praca w placówce obsługa klienta detalicznego i małe, średnie przedsiębiorstwa u nich te stanowiska są łączone… A drugą w Lukas Banku jako doradca hipoteczny praca w placówce podobno bez konieczności pozyskiwania pośredników… Napisze co wiem o tych bankach. W Raiffaisenie zaproponowali mi podstawę nieco wyższą niż w lukasie na hipotekach ( w lukasie próbowałam negocjować bez rezultatu). W raiffaisenie 6 m-cy okresu próbnego dodam, że kodeks pracy przewiduje maksymalnie 3 m-ce okresu próbnego praca po 8,5 godz od poniedziałku do piątku z 0,5 godz przerwy której wiadomo że nigdy się nie wykorzysta. Plany do wyrobienia co miesiąc natomiast premia płatna co kwartał ( nie mam pojęcia na jakich zasadach wyliczana czy jak nie zrobię planu jednego miesiąca, a w dwóch pozostałych uda mi się go zrealizować to mimo to premii nie dostanę? W Lukasie 3 m-ce próby, praca po 8 godz pon-pią, premia płatna co miesiąc… W raiff duża psia na sprzedaż, mobing, podobno duży nacisk kładą na jakość obsługi itp. ( info z forum, nie potwierdzone przez nikogo znajomego kto by tam pracował). Luksa wiadomo jaką ma opinię Lukas Bank to nie bank… Też nie znam nikogo kto by tam pracował. Nie jestem też zorientowana na rynku kredytów hipotecznych nie wiem jaką mają ofertę porównaniu do konkurencji. Wiem że klienci składają wnioski do kilku banków i trzeba się nieźle nagimnastykować żeby klient dostał kredyt… Bankowcy co radzicie na którą propozycję byście się zdecydowali? Gdzie większe możliwości rozwoju i awansu. Błagam o radę…

Gość ArturrrrWrocław
2 200 brutto podstawa + premie

Gość Alusia_get
Uwielbiam lato- a w jakiej miejscowości ta praca?

Gość arek_lodz_city
ile moze wyniesc premia miesieczna dla doradcy klienta detalicznego w pko bp lub pekao sa, moze macie info jakie moga byc teraz zarobki na tym stanowisku.???

Gość ING_Doradca VIP
Witam, pracuje w bankowości ponad 2 lata i dostałem oferte pracy w ING jako doradca VIP czy 6000 brutto podstawy możliwe??pozdrawiam Kamil. PS w millenium taki doradca prestige ma tyle bez problemy w bzwbk to samo ciekawe jak w ING czekam na odp doświadczonych bankowców:)

Gość nowwwaaa
Mam pytanie, czy ktoś się orientuje ile zarabia specjalista ds. kredytów hipotecznych w bzwbk? Jak sie pracuje? Czy w soboty też? Czeka mnie rozmowa, dajcie znać :)))