Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bankowiec ...

Praca w Banku

Polecane posty

Gość kredyty
Napiszcie proszę za ile w miesiacu mozna sprzedać kredytów hipotecznych? realnie

Gość do Eurobankowej kobietki
Pracuję w eurobanku ponad rok, moja podstawa wynosi obecnie 2800 + premie. Generalnie na rękę dostaję ok. 3100 - 3300 zł miesięcznie. Plany są spokojnie do wyrobienia, nic nie trzeba nikomu wciskać na siłę. Atmosfera w pracy super.

Gość do poprzedniczki
Wszystko zależy w jakiej miejscowości pracujesz i jaki masz zespół, a przede wszystkim lidera.Pracowałam rok w Euro i moja podstawa wynosiła 2000 brutto, plany kolosalne, niemożliwe do realizacji w takim małym miasteczku jakim ja pracowałam. Duża presja ze strony lidera, który zupełnie nie orientował się w procedurach banku zatem biegły był we wsztystkich możliwych metodach szantażu.Karty trzeba było wciskać każdemu, nie mowiąc o "wyciąganiu" kwot kredytów z wszystkimi możliwymi ubezpieczeniami, z których świadczeń i tak by klient nie dostał bo musiałby spełniać wszystkie wyśrubowane warunki stawiane przez Allianz, co było de facto niemożliwe. Ile razy zdarzało mi się, że przychodziła rodzina kredytobiorcy, który zmarł i musieli spłacać po nim kredyt, choć zapłacił zawrotną składkę ubezpieczeniową. Przykładów można mnożyć i mnożyć...

Gość uwielbiam lato

Gość uwielbiam lato
czy nikt nie jest w stanie mi doradzić? Jak się pracuje w tych bankach, które stanowisko daje większe możliwości rozwoju? Na co wy byście się zdecydowali? Pomóżcie…

Gość buziorek
Invest ma kiepską ofertę hipotek, a poniewaz są to zazwyczaj duze kwoty to klient poszuka gdzieś w innych bankach. Ja opinię o raifie słyszałam dobrą, zawłąszcza jesli chodzi o lud tam pracujący ale zawsze mozesz trafic na inny

Gość millennija
uwielbiam lato, napewno nie lukas

Gość Eurobankowa kobietka
Jak masz taką podstawę to znaczy,ze pracujesz w większej miejscowości, może nawet jest to miasto wojewódzki. Jeżeli tak jest to może nie macie problemów z planami, albo macie je za małe.W miejscowości ledwo 25tys. mieszkańców wyrobić co miesiąc 350tys. to dużo, a do tego 30 kart.Pracuje nas tylko dwoje, bo od 2 lat jak istniejemy nie znaleźli nam połówki. Zazdroszczę jeżeli nie wiesz co to wciskanie. U nas MSN to jakaś fantastyka!!! Jeżeli opowiem klientowi o karcie nawet w największych superlatywach to nie weźmie jej,jeżeli jej nie potrzebuje. A u nas musimy mówić,ze to jest produkt sprzedawany do każdej pożyczki!!! Atmosfera jest super jak nie ma Lidera. Jesteś w wyjątkowej placówce. Życzę wyrabiania planów, bo jak się nie daj Boże nie uda to dopiero będzie niewesoło, albo traficie na wariata wyżej postawionego z mega ambicjami. Ja jestem bardzo rozgoryczona!

Gość mariusz__g
dzisiaj ide na rozmowe do millennium...uff zobaczymy o co pytaja:)

Gość Kami81
Witam, mam pytanie: Jak jest z rozmowami? Aplikuje np na Gdańsk to na rozmowe wysyłają mnie do Katowic:-(( Czemu tak jest? A nie mogą rekrutować w tym mieście, w którym chce pracowac? Przecież to jest tyle km:-(((

Gość guder
może im się coś popier..... z adresami i sami nie wiedza skąd jesteś? ja bym na twoim miejscu ich wyśmiał jeżeli na zwykłą rozmowe kazano by mi jechać na drugi koniec kraju.

Gość Kami81
może myślą, że nie mam co robić i za dużo kasy mam, żeby przejechać się na rozmowę tyle km, jak się zapytałam czy w woj. pomorskim może być rozmowa to zaczęła się śmiać twierdząc, że to niemożliwe..

Gość _nowa
Kamil - na pewno im się coś popier... tzn pomyliło byłam niedawno na rozmowie w firmie pośrednictwa pracy: raiffeisen, stanowisko: doradca klienta, sprzedaż kredytów i funduszy inwestycyjnych, duże miasto, ale nie wojewódzkie. myślę, ze nieźle mi poszło i pójde na drugą rozmowę już do banku. jakiego wynagrodzenia sie mogę spodziewać, ile im powiedzieć? podobno główny trzon wynagrodzenia to podstawa a nie premia, ale dokładnie nic mi nie chciano powiedzieć. mam jeszcze kilka dni na zastanowienie, bo czekam też na odpowiedzi z innych firm. proszę o pomoc, jeśli ktoś może mi coś powiedzieć na temat pracy na tym stanowisku, czy plany sprzedażowe są do wyrobienia, jakie wynagrodzenia, itp, to będę wdzięczna.

Gość bakooo
zdaża się że trzeba na rozmowe przejechać kilkaset km - normalne. Szczególnie jeśli nie mają możliwości poruszania się itp..

Gość Kami81
a jak jest z rozmowami w mille albo polbanku czy innych bankach? Chodzi o prace w Gdańsku, czy również gdzieś indziej trzeba jechać na rozmowę niż jest miejsce pracy?

Witam,tak przypadkiem trafiłam na to forum i się troszkę przerazilam ;) własnie jutro mam rozmowe w Lukas Banku na stanowwisko Doradca junior, wiec najniższe jakie może byc, ale jestem w sumie dopiero po licencjacie, wiec trzeba jakos zaczac. czy ktos moze pracuje/pracowal na takim stanowisku albo podobnym? Ile mogę zaśpiewac na rozmowie? czy to jest tylko stała wypłata czy są też prowizje na tym stanowisku?? O co chodzi ze szkoleniami? wiem ze trwaja z 2 tyg, ale jak na nich jest?cos się płaci? będę wdzięczna za każdą wskazówkę:)

Gość _nowa
byłabym też wdzięczna za wskazówki na temat pracy w citibanku na stanowisku doradca klienta

Gość maariusz__g
Hmm byłem na rozmowie kwalifikacyjnej w mile dzisiaj o 14. Przyjeła mnie kobitka około 37 lat i jak stwierdziła wygląda w okularach jak zouza to je ściagnęła bo powiedziała ze przez to pewnie sie stresuje he he...na luzie kobieta. Ogólnie luźna rozmowa na temat banku zycia poza bankiem, co robie w wolnym czasie, ogólnie bardzo miło sie z nią rozmaiwało, kurcze tylko ten stres troche mnie zjadł bo nie raz to jakies głupoty gadałem, masakra. Ale nie wiem dlaczego, ale mysle ze mnie nie przyjmie:( Wściekły...

Gość monis000
witam wszytskich.jutro ide na rozmowe do millenium.moze mi ktos napisac o co sie pytaja?to moja pierwsza rozmowa w zyciu;/i na czym polega praca jako asystent klienta? jestem po technikum ekon wiec nie mam w ogole doswiadczenia w pracy w banku.odpiszcie prosze

Gość uwielbiam lato
Dziękuje za info… Kurcze _nowa załamałam się jak przeczytałam że w raiffaisenie główny trzon wynagrodzenia to podstawa w obecnej pracy podstawa stanowi jakieś 30% mojego wynagrodzenia jak lepszy miesiąc to jedną czwartą dochodu… I jak szukałam pracy mówiłam o podstawie takiej samej jak mam obecnie i tak trochę urwali, wydawało mi się że resztę wyciągne z prowizji tak jak tutaj. Nie wyobrażam sobie zarabiać tak mało… wydawało mi się że jak dostane premie kwartalne to będą to minimum trzy podstawy… Katastrofa Ale proszę jeszcze o jakieś informację…

Gość Thevil
Monis Asystent klienta to innymi slowy poprostu kasjer :)

Gość a mi sie podoba
A ja sie wypowiem o ING. Rozmowy miałam całkiem normalne bez jakichś prań mózgu itp. Tyle,że nie czekałam od nich na telefon ale sama się przypominałam, bo mi zależało. I mnie przyjęli po rozmowie z dyr.oddziału a potem z obszarowym. W oddziale fajnie, ludzie życzliwi i pomocni ale oddział duży i braki kadrowe, spora rotacja.Pensja 2000 netto nie jest źle, plany powiedzmy,że do wyrobienia, więc i premia się trafi, zależy co i kiedy. Ciśnienie na sprzedaż spore. Szkolenie W-wa intensywne 3 tygodnie.Teraz pracuje w innym oddziale niż się uczyłam, jest nas troje i jest OK, miejscowośc niewielka. W zasadzie polecam, dobrze trafiłam. I wszystkim bankowcom życzę powodzenia.

Gość ja też w eurobanku
Qrcze, normalnie az sie zagotowało we mnie!!!!!!!!!!! Ponad trzy lata ciężkiej harówy kosztowało mnie dojście do pensji 3400 brutto ( zaczęłam od 1200) , a jakiś matołek pracuje od roku i dostaje 2800 ????? wqrzyłam sie i chyba zaraz sie zwolnię z tej pracy!!!!!!!!!!!!!!!! I jescze premie wyrabiają i to na maxa???? qrde mać!!!!! Mówcie mi w którym banku płaca lepiej to zarza cv wysyłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mille-p-n
a czy na szkoleniu w mille sa testy? na stanowisko asystena klienta? ... pozdro

Gość kasiek28
cześć dostałam parcę w banku - dopiero zaczęła ale już jestem przerażona. Czy to normalne. jest cieżko i to bardzo. Czy wy tez tak mieliście?

Gość maje
tak początki były trudne ale po jakimś czasie już będzie lepiej. Teraz jest ok a ja i tak tej pracy w banku nie lubię i chciałabym pracować gdzie indziej.

Gość kasiek28
całe życie też nie chcę pracowac w banku ale na razie musze - potrzebuję pieniędzy i jakiegoś doświadczenia. Ale chyba bedę miała ból brzucha jak będe szła do pracy

Gość _nowa
dowiedziałam się właśnie, że w city podstawa dla nowego pracownika, doradcy, którego głównym zadaniem będzie sprzedaż produktów inwestycyjnych i ubezpieczeniowych, to ok 2600 brutto. myśle, że to całkiem spoko pieniądze, zwłaszcza, że można dorobić na prowizji. pytanie, tylko ile na takim stanowisku można dorobić? i czy plany są do wyrobienia? i od czego zaczyna się poszukiwanie klientów? dają bazy danych do obdzwonienia, czy trzeba zaczynać od tzw. "rynku pierwotnego" czyli chcą żeby przynieść swoich klientów? może ktoś pracował na takim stanowisku w city, proszę o odpowiedź.

Gość mariusz__g
Przyjeli mnie do MIlennium Banku:) Daja 2200 brutto, ale jutro ide jeszcze na rozmowe do ING i zobaczymy co tam daja i ile:) W mile z dodatków to karnety na basen, kino, teatr, prywatna opieka medyczna itp. Do stawki podstatowej premie jesli sie ja wyrobi i dwa i pół tygodnia szkolenia w warszawie:) Byłem w szkoku jak do mnie dzisiaj Pani zadzowniła, czy jedzie ktos z Wrocławia na szkolenie 6 sierpnia do warszawy??

mariusz_g powiedz na jakie stanowisko stratowałes do mille i w jakim mieście będziesz pracował (chodzi mi o liczbę mieszkańców). Miałeś jakieś doswiadczenie w banku? z góry dzięki