Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pati29

Katarek u mojej 8mio miesięcznej córci.

Polecane posty

Dziewczyny, już nie wiem co zastosować, żeby mojej malutkiek przeszedł ten katarek. W dzień jeszcze jakoś tak się nie nasila, ale nocę tak chrapie i się poddusza, że strasznie mi jej szkoda. Stosuje cały czas wodę morską do nawilżania noska, poza tym stosowała Mucofluid w aerozolu i przezszło jej na 2 dni od wczoraj w nocy to samo. Była troche podziębiona, miała czerwone gardziołko, ale już jej przeszło, a katar powrócił. Pomóżcie!!!

witam ja mialam niedawno tem sam problem, spróbuj kropli nasivin, bez recepty, naprawde działają i porozwieszaj wilgotne reczniki, np. na kaloryferze, powodzenia zyczę i szybkiego powrotu do zdrowia:)

Gość renia12
ach ten katarek!... nie raz moja córka jako niemowlak była nim umęczona. właściwie już chyba możesz zastosować jakieś kropelki najlepiej zapytać lekarza, ale ja /za radą mojego lekarza/ gdy był tylko katarek najczęściej na noc przed snem robiłam inhalacje , właściwie tylko one pomogaly łagodniej przejść przez katar niestety jest to trochę "drastyczny" sposób ale wspaniale pomagało. należy dziecko przytrzymać nad parującą wodą z rumiankiem, ja kładłam na swoich kolanach na brzuszku miska na podłodze , najlepiej bużkę posmarować przed zabiegiem kremem, czasem dzieci płaczą ale taka kuracja najlepiej oczyści nosek z wydzieliny , zresztą sama zobaczyłabyś ile może jej wtedy się wydobyć, czasem można zamknąć się z dzieckiem w kuchni i tam naparować rumiankiem a z dzieckiem w tym czasie się bawić ale to chyba nie daje takich efektów jak ta opisana wyżej. lekarka uczuliła mnie że po takiej parówie dziecko musi być w ciepłym , ja już od razu kładłam pod pościel gotowe do snu, jeszcze na noc maść majerankowa pod nosek i praktycznie noce były przespane. uf! trochę się rozpisałam ale nieraz przechodziłam choroby z moim dzieckiem i wiem że nawet katar może nieżle umęczyć i maluszka i mamę. pozdrawiam i życzę wytrwałości.

sól fizjologiczna,sterimar,euphorbium compositum,nasivin soft,maść majerankowa(pod nosek)atecortin zawiesina(ale chyba jest za mała)olbas oil(na pieluchę tetrową i na łożeczku powiesić)pulmex baby.Do wyboru.Pozdrawiam:)

Mój synek miał katarek w wieku trzech tygodni. Byłam przerażona. Znajoma poleciła mi inhalator. Miał specjalną nakładkę w kształcie smoczka. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.Idealnie nawilża śluzówkę nosa.