Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babsi...

Kiedy pigułka jesli minimalne krwawienia 1dnia ?

Polecane posty

Gość Babsi...

Zaczynam po przerwie brac Novynette i mam pytanie kiedy wziazc pigułkę : jeśli zauwazę poczatek krwawiania czy pozniej.Mój poczatek krwawienia wygląda tak,że zauwazam okres na wkladce hig. powiedzmy 2 kropelki :) i potem przez nastepne 1-2 dni okres dopiero zbliza sie i jest taki większy dopiero 3 dnia.Czyl itakjakby zaczyna sie od 3 dnia . Kiedy byście wzieły wtedy jak się zaczyna bardzo minimalne krwawienie czy jak juz zacznie byc intensywniejsze Wydaje mi się,że wtedy kiedy zauważe krwawienie ale nie jestem pewna.

Gość ja wzięłam
wtedy już przy minimalnym krwawieniu, ale tak na wszelki wypadek przez piewrszy cykl zabezpieczałam się dodatkowo moja ginekolog twierdziła, że niepotrzebnie ale ja i tak uparłam sie przy swoim.

Babsi, oczywiście zaczynaj brać od tego pierwszego minimalnego krwawienia i wtedy już cały pierwszy cykl, od początku, jesteś zabezpieczona. Jeśli weźmiesz od trzeciego dnia, to nie wiadomo co z tym pierwszym cyklem i lepiej byłoby się dodatkowo zabezpieczać.

Gość Luizaaaaaa
Ooooooooo! A mi lekarz powiedział, że bierze się pierwszego dnia, ale tego "porządnego" krwawienia. Bo tamte kropelki to jeszcze nie okres, to plamienie przedokresowe które niektóre dziewczyny mają (zwłaszcza te z niedoborem progesteronu). No to już teraz ja też nie wiem....