Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktoras z kolei

Co to sa studia podyplomowe?

Polecane posty

Gość Ktoras z kolei

Co po nich mam? jaki tytul? lepiej robic podypolomowe po licencjacie czy uzup magist? na koniec sie jakas prace piszee?

Gość ty znow to samo
podyplomowe to drugi fakultet :) i mozna je robic jedynie po mgr. wiec po licencjacie mgr :)

Gość ktoras z kolei
no nie bardzo:P podypolomowe mozna robic juz po licencjacie( przynajmniej prywatnie) myslicie ze jak mam magistra z politologii to moge zrobic podyplomowe zarzadzanie? czy musze od nowa zaczynac zarzadzanie?

Gość ostatnio sie dowiedzialem
ze na mojej uczelni moge robic nawet prawo podyplomowe -panstwowa uczelnia calkiem- i musze miec tylko magistra. a powiedzial to znany profesor prawa wiec chyba to prawda ze niewazne co skonczylas wczesniej bo ja NIC z prawem nie mam wspolnego ( no moze tylko jako przedmiot mialem) tzn na niektorych juz wuystraczy byc na studiach uzupelniajacych mgr zeby zaczac podyplomowe ale to raczej na prywatnych.

Gość ty znow to samo
nie mozna robic podyplomowki po licencjacie :) chyba, ale wlasnie, w szkolach prywatnych - to chyba nawet doktorat mozna zrobic korespondencyjnie :) podyplomowka jest PO MGR i nie przeskoczysz tego :) podyplomowki sa po to, by nie zaczynac od nowa calych studiow. tylko np 4 semestry, wiec po politologii mozna robic zarzadzanie podyplomowe.

WARUNKI PRZYJĘCIA I REKRUTACJI NA STUDIA PODYPLOMOWE Warunkiem ubiegania się o przyjęcie na studia podyplomowe jest ukończenie studiów wyższych magisterskich, licencjackich lub inżynierskich ... To fragment informacji ze strony AE - studia podyplomowe państwowa uczelnia. Więc jak najbardziej można po studiach licencjackich iść na podyplomowe. Można iść jednocześnie na uzupełniające magisterskie i podyplomówkę, to niczemu nie przeczy. Jeśli jednak miałabym wybierać (np. ze względów finansowych) to napewno na Twoim miejscu wybrałabym na razie uzupełniające magisterskie!!!!) Pozdrawiam i życze trafnego wyboru

Gość aliseeee
No właśnie co to sa wogóle te studia podyplomowe???? Czy jak skoncze mgr pedagogiki pracownik socjalny i opiek-wych to z czego moge robic podyplomowe??I co mi to da??? Ile trwaja ??I co bede miała przed nazwiskiem ??Dr??

Gość nic nie bedziesz miała Alicjo
:P

Gość gpgpgp
Co najwyzej satysfakcje!!!

Gość aliseeee
To po co sie je robi??

Studia podyplomowe można rozpocząc wówczas kiedy ma sie już tytuł magistra, ale oczywiscie od tej reguły zdarzają sie wyjatki. Niekiedy jest tak, iż na studiach podyplomowych można wypatrzyć studentów IV I V roku, którzy pragną w trakcie swoich studiów zrobić drugi fakultet, aczkolwiek dyplom studiów podyplomowych otrzymują oni dopiero po uzyskaniu tytułu magistra. Studia podyplomowe są dosyć łatwe, wykładowcy traktują swoich słuchaczy dosyć pobłazliwie - ale kazdy słuchacz jest zobowiązany do napisania pracy dyplomowej, która liczy 30-40 stron i obronienia jej przed komisją egzaminacyjną. Ocena z pracy dyplomowej jest oceną końcową na dyplomie. Studia dyplomowe trwają rok bądz półtora roku - z tej drugiej formy zazwyczaj korzystają nauczyciele, którzy aby zdobyć odpowiednie kwalifikacje musza mieć ukończone 350 godzin kursu, jeżeli tyle godzin nie będą mieli, nie uzyskają kwalifikacji do nauczania odpowiedniego przedmiotu. Pozdrawiam.