Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczuplutka

burczenie brzucha

Polecane posty

co na to poradzić? jest uciążliwe... i \"pojawia się\" bez wzgledu na to, czy cos jadła, czy jestem w trakcie, czy po, czy piłam kawe, czy nie... znacie jakis sposob, moze miałyscie podobny problem? dzieki z góry za jakiekolwiek informacje i komentarze :)

Gość mi tak samo
wiesz co ja od jakiś 3 dni mam to samo... strasznie mi glośno burczy w brzuchu od czego to ?

Gość ziz
mnie burczy w najmniej odpowiednich momentach np na zajeciach, jak wszyscy w ciszy i skupieniu sluchaja prowadzacego :p

Gość zacznij jeść normalnie
i burczenie przejdzie samo

Gość zacznij jeść normalnie
to w takim razie idź do lekarza, bo to nie jest normalne jeśli twierdzisz, że odżywiasz się prawidłowo

Gość Kropeczka_14
jedz w mniejaszych porcjach, ale czesciej

Gość aboabo
to ciąża pozamaciczna!

to nic innego jak nerwy mi zawsze burczy w brzuchu jak mam jakiś nawet najmnieszy stres. Czyli egzaminy zajęcia albo randka

Gość tez kiedys tak mialam
oczywiscie tylko wtedy kiedy nie chcialam.. czyli np zajecia.. i roznych rzeczy probowalam, jadlam tuz przed zajeciami, albo rano nie jadlam, duzo pilam.. w sumie jakos samo przeszlo..cale szczescie :D:D:D podobno lepiej nie jesc za duzo nabialu- jogurty i takie tam

ale co robicie w takiej sytuacji???czekacie az wam przestanie burczy ,albo jakosc sobie poradziliscie z burczeniem??

Gość burkniątko
mi tak bez podstaw burczy kilka lat. najbardziej jak sie denerwuje.ogromnie glosno.

dziwne , bo mi tylko burczy rano , popoludniu - nigdy . Nawet jak mam malo stresujacy dzien wszkole to mi burczy .. ale jestem znerwicowana :P kurcze dziwne , bo jak cos zjem to przechodzi na jakas godzinke , a potem znowu to samo ... :(moze po prostu te burczenie to trawienie , tylko z efektami dzwiekowymi ??

Gość tez mi sie wydaje że to
burczenie to po prostu trawienie z efektami dźwiękowymi:-oZawsze po jedzeniu mi burczy a na głodzie prawie nigdy...dziwne to:-oBurczy mi tez jak wypję dużopłynów9nawet po kubku herbaty:-o)

Gość nefretytkaaaa
mi niestety te zi przez to czasem nie ide na sprawdzian (bo na lekcach jest w miare glosno, zawze ktos cos mowi a na sprawdzianie niastety nie cisza) jak juz raz slysze ze burczy, to sie zaczynam denerwowac ze ktos to uslyszy i wtedy jka na zlosc jest coraz czesciej ehhhhhhh

Gość mam dokładnie tak samo
Po prostu brzuch musi mieć jakieś swoje odgłosy, takl mi się wydaje... Ale też mnie to stresuje. Najbaredziej jak moje kochanie do mnie przychodzi, romantyczna atmosfera, a tutaj... :D Masakra;) Ale w zasadzie, to chyba normalne. Na sprawdzianach, egzaminach i zajęciach raczej mi nie burczy. Po prostu chyba procesy trawienne są upośledzone, bo się koncentruje na czymś zupełnie innym i krew odpływa do mózgu;) :D Po prostu jem po trochu przed każdymi zajęciami. Najgorzej jak w nocy śpię np. na jakimś wyjeździe z innymi osobami w pokoju.... Matko..... Wtedy jest martwa cisza a mój brzuch się odzywa

Gość no więc tak.
burczenie, przelewanie itp w brzuchu a dokładniej mówiac w jelitach lub zoładku świadczy o stanie zapalnym jakimś, którego powody moga być przeróżne od alergii po przerost candida w jelitach

może więcej pić - napojów, herbaty, czegokolwiek. Nie radze wyskokowych i gazowanych przed np. sprawdzianem.

Gość no więc tak.
wiem co mówie :P zreszta, twoje zdrowie więc męcz sie z tym dalej :P

Gość no więc tak.
do chyba cie pojebało i jescze jedno, poczytaj trochę zanim sie wypowiesz na temat czegoś, o czym nie masz bladego pojęcia ok? :p

Gość łoboszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
a hgdzie ty to przeczytałaś, kochanie??? Na forum kafeterii o grzybicy układu pokarmowego???? :o Nie kompromituj się. Jaki stan zapalny??? Czy ty w ogóle wiesz, co to jest stan zapalny??? :o

Gość jak burczy
to trzeba pierdnąć. Zniecierpliwiony, rozzłoszczony bąk buczy, bo chce na wolnośc - stąd te efekty dźwiękowe w postaci burczenia :D

Gość ale pierdolicie ludziska......

łooooo ja mam jeszcze duzo innych \'kre[pujacych\' dolegliwosci . Gazy , wzdecia , zaparcia , bol brzucha.. to normalnka Tylko najbardziej mi te burczenie i przeloewanie przeszkadza.Bylam u lekarki , pomijam ,ze nie potrafi leczyc , ale dala mi skierowanie na gastroskopie . No i zobacze jak bedzie .. Ale na razie chcialabym cos zrobic , zeby mi TERAZ nie burczalo!! Bo ja z tym nie potrafie juz zyc ;( ..

Gość bziuuum
to efekt: a) zlego (lub braku) wyprozniania b) gazy chca jakos wyjsc - to klopotliwe ale to od tego glownie c) za duzo: napojow gazowanych lub pokarmow zawierajacych fasole bób i tym podobne d)głód? ja zwykle wtedy sie usmiecham i nikt tego nie pamieta albo udaje ze nic nie slyszalam, robie tez w tym czasie halas zeby nikt nie slyszal ;p ale z moich obserwacji (wlasciwie z tego co slysze) to wynika ze wielu ludziom burczy (z glodu czy nie) wiec nie ma sie co martwic ze ktos to uslyszy :) zawsze mozesz powiedziec ze jestes na diecie :D

Gość znawca..
burczenie i przelewanie jest powodowane nadmierną femrentacją w jelitach!